Тимчасова реєстрація іноземного громадянина за місцем перебування

  1. Для чого необхідно вставати на міграційний облік
  2. Відео - Про що важливо пам'ятати іноземцю при оформленні тимчасової реєстрації
  3. У якому порядку відбувається облік мігрантів
  4. Відео - Як оформити тимчасову реєстрацію в РФ
  5. Міграційний облік українців
  6. Пролонгація тимчасової прописки
  7. відповідальність
  8. Відео - Як зареєструватися мігранта за місцем перебування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всі іноземці, які перебувають на території РФ, зобов'язані мати тимчасову реєстрацію. При її відсутності можуть бути великі проблеми. Терміни та правила становлення на облік регулюються чинним законодавством. Якщо виявиться відсутність тимчасової реєстрації або вона буде прострочена, то іноземець підлягає депортації і оголошується персоною нон грата. Тобто, йому заборонено в майбутньому перетинати кордон РФ. Всі іноземці, які перебувають на території РФ, зобов'язані мати тимчасову реєстрацію

Тимчасова реєстрація іноземного громадянина за місцем перебування

Для чого необхідно вставати на міграційний облік

зміст матеріалу

Нормативно-правова база, яка регулює процес становлення іноземців на облік складається з Житлового Кодексу РФ, внутрішніх документів ФМС, а також низки законів, які описують процес оформлення іноземних громадян і їх легальне перебування в країні. Всі закони складені в суворій відповідності з міжнародними нормами права.

У семиденний термін необхідно зареєструватися, інакше громадянину іншої держави доведеться виплатити штраф. Він виписується інспектором ФМС. При зміні міста іноземець виконує ті ж дії в новій ФМС, яка працює з конкретно взятим регіоном. Це дозволяє тримати під контролем все переміщення іноземних підданих по території країни і стежити за їх законним перебуванням в Росії.

Це дозволяє тримати під контролем все переміщення іноземних підданих по території країни і стежити за їх законним перебуванням в Росії

У семиденний термін необхідно зареєструватися за місцем перебування

Відсутність реєстраційних документів ставить нерезидента РФ поза законом. Тим більше неможливо здійснювати легально професійну діяльність. Є кілька груп людей, які законно можуть перебувати в Росії, не маючи громадянства країни перебування. До цих груп відносяться:

  1. Наявність тимчасової реєстрації, яке оформляється ще до моменту приїзду країну. Даний документ дозволяє в подальшому отримати легально вид на проживання.
  2. Дійсний дозвіл на проживання. Щоб його отримати пройти певну процедуру в ФМС. Зате в подальшому можна стати громадянином РФ при дотриманні певних вимог.
  3. Постійна прописка в одній з країн, яка входить в СНД. Це дозволяє пересуватися всередині РФ вільно і жити в будь-якому суб'єкті країни до півроку без необхідності оформлення візи.
  4. Громадяни країн, з якими діє безвізова зона на підставі укладеного міжнародної угоди.

Відео - Про що важливо пам'ятати іноземцю при оформленні тимчасової реєстрації

Особливості оформлення закордонних гостей за місцем їх перебування

Протягом 7 днів після перетину кордону всі представники інших країн, які прибувають до Росії в якості туристів або по роботі, зобов'язані подати про себе дані в ФМС за місцем перебування. Дана вимога актуально навіть при пересуванні по різних містах країни, якщо вони не планують повернутися до закінчення семиденного періоду. Держмито відсутня, але якщо інформування відбувається поштою, то доведеться сплатити послуги даної організації.

Обов'язок реєстрації бере на себе приймаюча сторона. Потрібно забрати копію паспорта, візи та міграційної картки, щоб віднести їх в ФМС для отримання реєстрації.

Цілі міграційного обліку іноземців в РФ

Ось який порядок діє, згідно з існуючим законодавством:

  1. Той, хто приймає іноземця, повинен повідомити відділення ФСМ про те, що він приїде в Росію. ФМС надає спеціальний бланк, який має дві сторони. Цей відривний талон залишається у приїжджого громадянина і у того, хто подавав за нього клопотання.
  2. Інформування ФМС власником житлового приміщення поштою. Реєстрація надається терміном до 90 днів з можливістю пролонгації.
  3. Надання повного пакету документів в ФМС особисто, якщо є можливість перетину кордону іноземцем на підставі угоди про безвізовий просторі.

Важливо! Існує дві частини талона про тимчасової реєстрації. Одна залишається у власника житла, а друга у іноземця. Якщо приймаючою стороною є готель, то його адміністрація зобов'язана надати все необхідне гостю для його законного перебування в країні.

Якщо приймаючою стороною є готель, то його адміністрація зобов'язана надати все необхідне гостю для його законного перебування в країні

Свідоцтво про реєстрацію за місцем перебування

У якому порядку відбувається облік мігрантів

Читайте детальну інформацію в нашій новій статті - «Найкращі країни для еміграції з Росії».

У відділенні ФМС відбувається реєстрація мігрантів. При цьому треба звертатися не в будь-яке відділення, а в те, яке обслуговує конкретно взятий населений пункт. Все відбувається в три етапи.

Етапи Суть проведених робіт
1 етап Здійснення реєстрації або зняття з реєстрації іноземців у встановлені законом терміни, фіксування додаткової необхідної інформації
2 етап Обробка, аналіз, зберігання та забезпечення необхідного захисту особистих даних, а також інформації про соціально-економічних процесах в області міграційної політики
3 етап Ведення загальної бази про іноземних громадян, що передбачено чинним законодавством Етапи Суть проведених робіт   1 етап Здійснення реєстрації або зняття з реєстрації іноземців у встановлені законом терміни, фіксування додаткової необхідної інформації   2 етап Обробка, аналіз, зберігання та забезпечення необхідного захисту особистих даних, а також інформації про соціально-економічних процесах в області міграційної політики   3 етап Ведення загальної бази про іноземних громадян, що передбачено чинним законодавством

Термін для реєстрації іноземних громадян

Варто відзначити, що іноземцю не доведеться витрачати час і нерви на звернення в державні структури. Се турботи бере на себе приймаюча сторона. Це фізична особа, яка надає тимчасову прописку, готель чи інша організація. Вони можуть легально надати місце проживання іноземцю. Іноземцям надається можливість надати все необхідне для становлення на облік самостійно. Але це допускається у виняткових випадках. При цьому треба пред'явити докази неможливості особистої подачі клопотання за приїжджого.

Важливо! Наявність тимчасової реєстрації не зобов'язує іноземця жити за цією адресою. Тому він може проживати в будь-якому іншому місці в межах кордонів даного відділення ФМС.

Відео - Як оформити тимчасову реєстрацію в РФ

Особливості отримання тимчасової реєстрації в готелі

Приймаюча сторона зобов'язана подати інформацію встановленим способом протягом доби після заселення. Це актуально для всіх типів готельних підприємств, незалежно від їх статусу. Важливо розуміти, що реєстрація за місцем проживання та перебування (якщо вони збігаються) не може перевищувати гранично допустимих термінів на тимчасове проживання. Тому при необхідності потрібно пролонгація.

Приймаюча сторона, відповідно до діючих законів, вважається адміністрація готелю або компанія, яка запросила іноземця в Росію. Для оформлення потрібно стандартний перелік документів, передбачений при оформленні тимчасової реєстрації.

Приймаюча сторона зобов'язана подати інформацію встановленим способом протягом доби після заселення

Міграційний облік українців

У зв'язку зі складною політичною ситуацією з Україною були введені заходи у відповідь на дії українського уряду. Тому громадянам цієї держави необхідно знати кілька важливих особливостей при знаходженні на території Росії. У жителів України є ряд привілеїв, але все ж є і обмеження, які не накладаються на ряд інших громадян країн-учасниць СНД.

Важливо враховувати страхові та інші види внесків при залученні українців та інших іноземців до роботи. Ось які податкові виплати підлягає робити роботодавцям.

Реєстрація іноземних громадян і термін перебування в Росії

Присвоєний міграційний статус ФСС РФ ПФР ФФОМС
Який постійно проживає на території Росії Так Так Так Тимчасово проживає в Росії Так Так Так Тимчасово перебуває в РФ Ні Так Ні

Пролонгація тимчасової прописки

Є кілька причин для пролонгації. Всі вони докладно описані у внутрішніх нормативно-правових актах. Зокрема, детальна інформація міститься в ФЗ №115 «Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації». Скористатися цим правом можуть громадяни іноземних держав, які продовжили візу встановленим чином, отримали посвідку на проживання або дозвіл на роботу. Потрібно надати закордонний паспорт, загальногромадянський паспорт, і ряд інших документів, передбачених внутрішнім регламентом. Познайомитися з повним переліком, залежно від громадянства, можна на сайті УФМС або уточнити дані в туристичних компаніях в країні свого постійного місця проживання.

Познайомитися з повним переліком, залежно від громадянства, можна на сайті УФМС або уточнити дані в туристичних компаніях в країні свого постійного місця проживання

Приймаюча сторона для реєстрації іноземного громадянина

Інспектор ФМС перевіряє правильність оформлення. Заявнику доведеться прибути в ОУФМС за місцем проживання в тижневий термін для отримання нових документів, які дадуть право продовжити свою діяльність та проживання в Росії.

Пролонгація можлива при наступних обставинах:

  1. Отримання тимчасової прописки.
  2. Подача заяви на придбання російського громадянства. При цьому потрібно паралельно написати відмову від українського громадянства.
  3. Прийом заяви від роботодавця про необхідність пролонгації, так як українець є кваліфікованим фахівцем, який необхідний підприємству.
  4. Прийом документів від освітнього закладу, де українець проходить навчання.
  5. Прохання визнання біженцем при наявності на те вагомих підстав.
  6. Прохання про надання притулку.
  7. Дозвіл на роботу або патент.

Віза Російської Федерації

відповідальність

Всю відповідальність несе той, хто приймає у себе іноземця. Туристу загрожують тільки депортація і оголошення персоною нон грата, в результаті чого знову прибути в Росію буде неможливо, незалежно від приводу.

Ось яка відповідальність у вигляді штрафу лежить на приймаючій стороні, яка надала іноземцю роботу:

  1. До 4 т.р., якщо брало фізична особа.
  2. До 50 т.р., якщо приймаюча сторона - посадова особа.
  3. До 500 т.р. (Максимальна сума при неодноразовому порушенні трудового і міграційного законодавства).

Обов'язки приймаючої сторони при здійсненні міграційного обліку

Виняток становлять випадки, коли іноземець сам повинен був встати на міграційний облік. В даному випадку вся відповідальність повністю лежатиме на ньому. Він повинен буде заплатити накладені на нього штрафи та покинути Російську Федерацію протягом 24 годин. Максимальний розмір штрафу не перевищує 5 тисяч рублів. Оплата повинна проводитися до покидання РФ будь-яким доступним способом. На митниці потрібно пред'явити квитанцію про оплату.

Важливо відзначити, що фіктивна реєстрація зараз передбачена в законі. При доказі цього факту власник, він же запрошуюча сторона, несе відповідальність. Сьогодні це є досить прибутковим бізнесом, особливо в великих містах. За право прописатися тимчасово росіяни беруть грошову винагороду з іноземних громадян. При цьому ніяких податкових відрахувань до державного бюджету не проводиться. Відповідно до виписки з будинкової книги, в деяких квартирах зареєстровано понад 20 мігрантів.

Поправки до чинного законодавства зробили фіктивну реєстрацію кримінально караним діянням. Передбачена різна відповідальність. Сюди входять штрафні санкції, тюремне ув'язнення, неможливість займати деякі державні посади і примус до громадських робіт в судовому порядку. Мінімальний розмір штрафу становить 100 тисяч рублів, а максимальний 3 мільйони рублів.

Відео - Як зареєструватися мігранта за місцем перебування

Коли можна зняти іноземця з реєстраційного обліку

Ось основні причини для того, щоб виписати іноземця з квартири або номера в готелі:

  1. Смерть іноземця.
  2. Виїзд за межі Росії.
  3. Надання російського громадянства в зв'язку з натуралізацією.
  4. Здійснення реєстрації в новому місці.
  5. Рішення суду.

Інші випадки, не передбачені законом, не можуть використовуватися. Таким чином, держава повністю контролює всі пересування іноземних підданих по країні. При цьому дотримуються їх права в повному обсязі. При виявленні нелегалів покарання загрожує запрошує стороні і самим нелегальним мігрантам. Однак діюча міграційна політика дозволяє багатьом іноземним громадянам, які довгий час перебували в Росії на незаконному положенні, отримати громадянство. Всі питання вирішуються індивідуально, залежно від ступеня асиміляції. При цьому необхідна санкція Президента РФ. При її відсутності інспектори міграційної служби діють, згідно з посадовими інструкціями: видворяють іноземних громадян на нелегальному становищі з країни.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online