Тимчасова реєстрація для громадян РФ в Москві і області - як зробити офіційно і скільки коштує?

  1. Навіщо вона потрібна і які переваги дає?
  2. Різниця між тимчасовою реєстрацією і «пропискою»
  3. Як зробити тимчасову реєстрацію в Москві? (Покрокове керівництво)
  4. 1. Як знайти адресу для тимчасової реєстрації?
  5. 2. Куди йти?
  6. 3. Які документи при собі мати?
  7. 4. Скільки чекати?
  8. Такі різні ціни або скільки коштує купити тимчасову реєстрацію в Москві і Московській області?
  9. Зрозумілі відповіді на часті питання
  10. Як оформляється тимчасова реєстрація для дітей і неповнолітніх?
  11. Як проходить реєстрація громадян СНД, України та іноземців?
  12. Що буде, якщо нічого не робити або прострочити документ?
  13. Чим тимчасова реєстрація небезпечна для власника житла?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Здебільшого тимчасова реєстрація це простий спосіб «закріпити» людини за новою адресою, який не є його постійним місцем проживання, на деякий термін (від 6 місяців до 5 років). І якою б нешкідливою і нескладної здавалася дана операція з документами, існує кілька важливих моментів, про які ми розповімо далі.

Навіщо вона потрібна і які переваги дає?

Навіщо вона потрібна і які переваги дає

Почати варто з того, що цього вимагають закони Російської Федерації. Будь-який громадянин країни, який проживає не за своїм місцем проживання більше 90 днів, зобов'язаний отримати тимчасову або постійну реєстрацію на новому місці. Інакше йому загрожує адміністративне покарання.

Разом з тим тимчасова реєстрація в Москві дасть вам можливість користуватися такими послугами і перевагами:

  • записати дитину в місцеву школу або дитячий сад
  • оформити практично будь-які інші документи тут в Москві (наприклад, матеріальну допомогу, пенсійне посвідчення, закордонний паспорт), без необхідності поїздки за адресою прописки
  • приписатися до військкомату
  • ходити до лікарів в місцеву поліклініку, отримувати безкоштовну медичну допомогу без зайвого головного болю
  • влаштуватися офіційно на роботу
  • отримати посвідчення водія
  • отримати позику або кредит у банку
  • оформити ІП

Перелік далеко не повний. Адже тепер по суті ви будете мати всі тими можливостями, що і будь-який інший легальний житель міста Москви і Московської області.

Різниця між тимчасовою реєстрацією і «пропискою»

Різниця між тимчасовою реєстрацією і «пропискою»

Це питання потребує окремої розмови пояснення, адже часто навіть власники житла не розуміють різниці і на будь-яку пропозицію про похід в паспортний стіл, починають відхрещуватися і вважати орендаря шахраєм.

Насправді ж різниця величезна, але зрозуміла. Те, що ми звикли називати «пропискою», насправді називається постійною реєстрацією. Вона не вимагає продовження і ставиться штампом в паспорт. Саме через неї трапляються все ті «страшні» історії, якими напханий інтернет і газети. На ділі ж, суд стоїть на стороні власника і забрати чиюсь квартиру, використовуючи лише постійну реєстрацію, не вийде - докладніше читайте в статті прописка в Москві для громадян РФ .

Тимчасова ж реєстрація (деякі неправильно її називають «тимчасова прописка») в паспорті не вказується, замість неї вам видається бланк, де вказані ваші дані і період дії цього документа. Зазвичай вона оформляється на наступні терміни: 6 місяців, рік, 2 роки, 3 роки, 4 роки і 5 років. Після закінчення терміну дії ні власнику, ні вам нікуди не потрібно йти за скасуванням, сила документа анулюється автоматично.

Основна різниця між тимчасової і постійної реєстрацією полягає в тому, що перша вимагає продовження і не дає ніяких прав на житло, друга ж робить громадянина повноцінним мешканцем в квартирі власника і діє весь час.

Як зробити тимчасову реєстрацію в Москві? (Покрокове керівництво)

(Покрокове керівництво)

А тепер про найголовніше. Тимчасова реєстрація в Москві для громадян РФ робиться відносно просто і швидко, якщо у вас є всі необхідні документи і люди, готові «поділитися» своєю адресою в місті. А тепер про все це докладніше і по порядку ...

1. Як знайти адресу для тимчасової реєстрації?

Ось невеликий список з найбільш частими варіантами отримання адрес для тимчасової реєстрації в Москві і її області:

1. У власника або компанії, що володіє вашим новим місцем проживання. Якщо договір найму оформлений офіційно, ніяких проблем виникнути не повинно. Буває так, що орендодавець боїться шахрайства з вашого боку, вважаючи що в майбутньому ви зможете якимось хитрим чином відібрати у нього квартиру. На ділі ж це зовсім не вірно, тому просто покажіть йому тематичні сайти з роз'ясненням цього питання (наприклад наш) або разом проконсультуйтеся у третій незалежної сторони, наприклад в тому ж паспортному столі.

2. У родичів або знайомих. Досить популярний варіант, який підійде всім у кого є близькі люди в Москві. Буває, правда, що вам можуть м'яко або прямо відмовити, знову ж таки через власного незнання. В такому випадку вам можна спробувати разом проконсультуватися у юриста, а потім показати, що вся ця операція не буде коштувати ні рубля (можливо лише невелика держмито).

3. Скористатися послугами спеціальних агентств. Існують компанії, які займаються звідництвом власників, які бажають підзаробити, і приїжджих, яким потрібна тимчасова реєстрація. Мінусів у цього варіанту кілька. По-перше, це може коштувати відчутних грошей. По-друге, не рідко можна наштовхнутися на шахрайську організацію, що друкує фальшиві довідки. Тому обов'язково варто бути уважними, не вестися на солодку низьку ціну або мало не миттєве оформлення за годину.

2. Куди йти?

Ви і власник (присутність кожного обов'язково) вирушаєте в паспортний стіл ( список адрес ) Або МФЦ ( список адрес ). Там власник пише заяву і заповнює спеціальний бланк. Все це здається відповідальному за реєстрацію працівникові. Перевіривши точність всіх даних, вам скажуть, коли прийти за документом.

Є певна ймовірність, що після паспортного столу, ЄЇРЦ , МФЦ вас направлять куди-небудь ще. Так що не соромтеся питати у працівників всю цікаву для вас інформацію і уточнювати незрозумілі деталі. Як показує практика, тимчасова реєстрація в Москві і по області робиться досить швидко. Існують також варіанти термінової реєстрації.

3. Які документи при собі мати?

  • Паспорт (вам і власнику).
  • Ксерокопія паспорта (основний розворот і сторінка «прописки»; її необхідність краще уточнити по телефону).
  • Військовий квиток або посвідчення особи (для військовослужбовців).
  • Свідоцтво про народження дитини (для дітей до 14 років).
  • Заява про надання реєстрації (особи від 14 років пишуть від себе).
  • Завірена нотаріально копія або оригінал документа, який є підставою для заселення і реєстрації.
  • Згода власника і всіх спільно проживають з ним повнолітніх громадян.

Багато? Не варто хвилюватися. Частина з цих документів, швидше за все, вам не потрібна. Решта ж можна заповнити на місці буквально за пару хвилин.

Порадити варто тільки одне, щоб зайвий раз не змушувати нервувати господаря квартири, заздалегідь зателефонуйте в уповноважену організацію і дізнайтеся, що краще заповнити вдома, а що на місці.

4. Скільки чекати?

З моменту подачі документів до отримання заповітного бланка тимчасової реєстрації проходить не більше тижня. Досить-таки часто 2-3 дня. До того ж існують послуги з прискореної реєстрації, які дозволяють отримати все необхідне протягом одного дня.

З урахуванням відносної складності пошуку адреси для реєстрації, терміновості і нерозуміння принципів документообігу, багато новоспечених жителі столиці вдаються до покупки тимчасової реєстрації. Як це працює і чим в результаті загрожує? Про це ми зараз і поговоримо.

Такі різні ціни або скільки коштує купити тимчасову реєстрацію в Москві і Московській області?

Такі різні ціни або скільки коштує купити тимчасову реєстрацію в Москві і Московській області

На це питання немає однозначної відповіді. Адже тимчасова реєстрація може дістатися вам абсолютно безкоштовно, якщо робити її через офіційного орендодавця або родичів з московською пропискою, або коштувати від 5000 рублів і вище навіть за мінімальні терміни, якщо оформляти її за допомогою спеціалізуються компаній.

Відразу ж слід попередити, що не варто звертатися до агенцій, які пропонують дані послуги за цінами набагато нижчими за ринкові. Якщо вам дають п'ятирічну реєстрацію за дві тисячі рублів, варто задуматися, у чому вигода компанії і власнику житла? Швидше за все за ці гроші ви отримаєте липовий свіжонадрукованими бланк, який не витримає жодної перевірки. До того ж не рідкісні випадки, коли власників даних бланків притягують до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Для закріплення, повторимо ще раз. Будьте обережні, не ведіться на низьку ціну і миттєву терміни!

Так на які ж ціни орієнтуватися, якщо ви вирішили купити тимчасову реєстрацію в Москві?

  • 6 місяців - від 5.000 рублів
  • Від року до 2-ох років - не менше 10.000 рублів
  • Від 3-х до 5 років - 15.000 -25.000 рублів і вище

Ціни можуть варіюватися як в більшу, так і трохи в меншу сторону. Але будьте впевнені, ніякої власник житла в Москві і Московській області не буде згоден зробити тимчасову реєстрацію незнайомій людині за ціну, насилу покриває вартість поїздки на таксі до паспортного столу.

Зрозумілі відповіді на часті питання

Тут ми постараємося відповісти на найбільш часті питання, а також пояснити, як вирішувати виниклі проблеми.

Як оформляється тимчасова реєстрація для дітей і неповнолітніх?

Діти до 14 років просто вписуються в бланк до батьків (тільки не забудьте принести свідоцтво про народження). Всі, хто старше (від 14 і вище), пишуть окрему заяву.

Як проходить реєстрація громадян СНД, України та іноземців?

В даному випадку існує два варіанти реєстрації:

  • Гостьова (на 3 місяці)
  • Робоча (на рік)

Весь процес проходить через УФМС . Зазвичай займає не більше 2-3х днів.

Для гостьовий реєстрації вам знадобляться наступні документи: ксерокопія паспорта та міграційної карти, завірений переклад паспорта (якщо оригінал не російською мовою).

Для робочої: ксерокопія паспорта, патенту на роботу, чеків про сплату ПДФО, первинної реєстрації та оригінал міграційної карти.

Що буде, якщо нічого не робити або прострочити документ?

Адміністративне покарання, плюс проблеми з влаштуванням на роботу, отриманням кредитів і іншими благами, які дає реєстрація. Для іноземних же громадян все може закінчиться депортацією і тривалим забороною на в'їзд в країну.

Чим тимчасова реєстрація небезпечна для власника житла?

Основний момент, про який варто пам'ятати власнику житла, стосується оплати комунальних платежів. Якщо в квартирі або будинку не стоять лічильники води, газу, електрики, то сума буде збільшена. Так як вважається, що в приміщенні тепер живе більше людей, а отже і витрати основних комунальних благ збільшиться.

Що стосується страшилок на тему нечесних орендарів, які в мить зможуть відібрати житло, варто їм тільки отримати тимчасову реєстрацію в квартирі або будинку господаря, то це безумовний міф. Даний вид реєстрації оформляється на певний час і завершується автоматично, не несучи власнику житла ніяких проблем.

Сподіваємося, ми в повній мірі зуміли охопити таке цікаве питання про те, як зробити тимчасову реєстрацію в Москві. Якщо вам щось не зрозуміло або потрібне уточнення, не соромтеся писати в коментарях нижче.

Навіщо вона потрібна і які переваги дає?
1. Як знайти адресу для тимчасової реєстрації?
2. Куди йти?
3. Які документи при собі мати?
4. Скільки чекати?
Такі різні ціни або скільки коштує купити тимчасову реєстрацію в Москві і Московській області?
Як проходить реєстрація громадян СНД, України та іноземців?
Що буде, якщо нічого не робити або прострочити документ?
Чим тимчасова реєстрація небезпечна для власника житла?
Навіщо вона потрібна і які переваги дає?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online