Реєстрація іноземного громадянина за місцем перебування в РФ в 2019 році

  1. терміни реєстрації
  2. Правила перебування в РФ
  3. Хто може виступати як приймаюча сторона
  4. Про що важливо пам'ятати іноземцю при оформленні тимчасової реєстрації: Відео
  5. Порядок дій
  6. Оформлення документів
  7. Повідомлення про прибуття
  8. вартість процедури
  9. Реєстрація за патентом
  10. Покарання за порушення правил
  11. Як зняти іноземця з тимчасової реєстрації
  12. Особливості для громадян країн СНД
  13. Україна
  14. Білорусь
  15. Казахстан
  16. Таджикистан
  17. Вірменія
  18. Киргизстан
  19. Узбекистан
  20. Як оформити реєстрацію для дитини
  21. Відводяться на процедуру терміни
  22. Перелік документів
  23. Перевіряємо достовірність реєстрації
  24. процедура продовження

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли особа, що не володіє громадянської приналежністю до Росії, прибуває в країну, воно повинно заявити про себе у відповідних державних структурах, т. Е. Пройти процедуру реєстрації. Так, ще близько десяти років тому почала діяти обов'язкова реєстрація іноземного громадянина за місцем перебування. Сьогодні ця процедура збереглася, але носить вона інша назва, - міграційний облік.

терміни реєстрації

терміни реєстрації

Термін реєстрації іноземного громадянина за місцем перебування визначається виходячи з того, громадянином якої держави він є. У переважній більшості випадків відведений період становить сім діб і обчислюється з моменту переїзду через державний кордон. Винятком є ​​факти прибуття вихідців з деяких сусідніх країн.

Стільки, скільки днів дається на реєстрацію іноземного громадянина з країн ЄАЕС (тридцять діб), більше не дається нікому. Громадянин Казахської Республіки повинен пройти реєстрацію протягом п'ятнадцяти робочих діб. Таким чином, який прибув іноземний турист зобов'язаний заявити про себе в територіальний орган КОМ (до 2016 року функції виконувала ФМС - Федеральна міграційна служба) в строго встановлений для цього час.

Правила перебування в РФ

З 2014 року вступив в свої права новий закон про реєстрацію іноземних громадян та їх правове становище в РФ. З цього часу особи, які не мають цивільну приналежністю до Росії, а також ті, у кого немає постійного місця проживання та інших підстав для тривалого перебування тут, повинні покинути межі держави максимум через 90 діб (сумарно за півроку). Повторний в'їзд можливий, але не раніше ніж після такого ж періоду часу.

В індивідуальному порядку час перебування іноземців може збільшуватися, але це можливо тільки при наявності мотивованого обґрунтування іноземним громадянином своєї позиції. Обов'язковою умовою є тимчасова реєстрація для іноземних громадян, отримана відповідно до закону. Якщо ця умова не виконати або порушити строки, винний буде покараний, а відвідування Росії йому буде заборонено.

Коли іноземець порушує правила реєстрації та закони нашої країни, яка прийняла його в своїх кордонах, він може бути позбавлений права в'їзду на кілька років. Термін заборони починає обчислюватися з моменту депортації або самостійного вибуття з Росії.

Хто може виступати як приймаюча сторона

Хто може виступати як приймаюча сторона

Зазначеною особою є той, хто може зареєструвати іноземного громадянина на своїй житлоплощі з метою подальшого отримання останнім тимчасової реєстрації. Ними можуть бути будь-які повнолітні особи, які проживають тривалий час в країні і мають житло. Крім фізичних осіб, приймати іноземців можуть фірми, підприємства, організації. Вони роблять це для залучення іноземної робочої сили або виступають в якості структури, що приймає міжнародну конференцію, делегацію.

Якщо іноземець зупинився в готельному комплексі, то саме його працівники готують документацію на реєстрацію і повідомляють у відповідні держструктури про те, хто до них приїхав, а також надсилають повідомлення про це. Встановлений час передачі такої інформації - добу.

завантажити зразок клопотання про видачу запрошення (.PDF)

Про що важливо пам'ятати іноземцю при оформленні тимчасової реєстрації: Відео

куди звернутися

Тимчасове перебування іноземних громадян в РФ буде цілком правомірно тільки після отримання офіційного дозволу на перебування. Юридичним оформленням цього питання займається державна служба - ГУВМ МВС РФ, в обов'язки якої входить реєстрація та ведення офіційного обліку прибулих і проживають іноземців.

Документи, які дозволяють перебування в країні, повинні містити в собі печатку цього органу. Якщо її немає, реєстрація недійсна. Також можлива реєстрація іноземного громадянина в МФЦ.

Порядок дій

Правила реєстрації іноземних громадян на території РФ в 2019 році передбачають проходження покрокової процедури.

  1. Іноземець в'їжджає в країну на машині, потрапляє в Росію за допомогою залізничного, авіатранспорту або іншим способом, отримує карту мігранта, заповнює її.
  2. Сторона, яка зустрічає іноземця, заповнює повідомлення і передає його в УВМ на реєстрацію.
  3. Співробітник КОМ, отримавши відправлення, вносить відомості про який прибув іноземною особі в базу даних, проставляє відбиток печатки про підтвердження внесення відомостей і повертає талон зі штампом заявнику.
  4. З цього дня іноземець може жити в Росії до трьох місяців (час обчислюється сумарно з дня перетину кордону). Також у виняткових випадках можлива реєстрація на рік для іноземних громадян за місцем проживання по РВП.

Коли відведений час закінчується, слід залишити країну або ж продовжити час перебування, але при наявності вагомих причин на пролонгацію.

Оформлення документів

Для підтвердження законності життя в РФ з метою внесення відповідних відомостей необхідно для реєстрації надати не тільки свої документи, але і приймаючої сторони. Від іноземця потрібні наступний пакет документації:

  • бланк повідомлення в заповненому вигляді;
  • паспорт іноземця або ж завірена копія, отримана шляхом ксерографічного копіювання;
  • карта міграційна (не потрібна тільки білорусам);
  • копія візової позначки, отримана шляхом ксерографічного копіювання (для тих, кому в'їзд дозволений тільки при наявності відкритої діючої візи).

Ці документи потрібні для правильного заповнення реєстраційної бланка. Щоб дізнатися, як заповнити бланк на реєстрацію іноземного громадянина , Слід вивчити зразок заяви на тимчасову реєстрацію іноземного громадянина (Доступний для скачування на нашому сайті).

Щоб відбулася тимчасова прописка іноземних громадян в Росії, фізична особа, зустріло прибулих, подає для її отримання наступного пакет документації:

  • паспорт плюс його копія, отримана шляхом ксерографічного копіювання;
  • договір, що підтверджує володіння і користування житловим об'єктом, за адресою знаходження якого буде проводитися реєстрація приїхав іноземця (достатньо копії, отримана шляхом ксерографічного копіювання).

У РФ кожен громадянин, а також проживає на постійній основі в країні іноземець, повинен мати поліс обов'язкового медичного страхування. Без нього безкоштовна медична допомога надається тільки в екстрених випадках (при наявності загрози життю). Іноземні громадяни не можуть отримати поліс за своїм бажанням. Тимчасовий медичний поліс для іноземців може бути виданий тільки з ініціативи наймача, якщо приїжджий офіційно працевлаштований, до закінчення трудових відносин або до отримання постійного медичного страхового поліса.

Читаємо також:
У яке місто переїхати жити в Росії
Перевірка заборони на в'їзд в Росію

Повідомлення про прибуття

завантажити бланк повідомлення (.PDF)

Бланк цього документа є законодавчо затверджену форму, яка підлягає заповнення. При цьому можлива реєстрація на «Пошті Росії» для іноземців, т. Е. Оператор російської державної поштової мережі надає послугу з прийому документів по територіальності, після чого спрямує його в ГУВМ. Такі листи на пошті приймаються від іноземців, які мають дозвіл на проживання в країні, а також від представників приймаючої сторони і фізичних осіб, які є такими. Повідомлення надсилається у вигляді рекомендованої кореспонденції з обов'язковою сплатою суми держмита за встановленим тарифом.

вартість процедури

вартість процедури

Процедура отримання тимчасової реєстрації в РФ для іноземних громадян абсолютно безкоштовна. Оплатити необхідно тільки поштові послуги з пересилання документації, якщо вона не є сам.

Вартість реєстрації іноземного громадянина встановлюється тільки посередниками здійснення цієї процедури. До такого роду посередникам вдаються ті, хто не має можливості зареєструватися у родичів і друзів, а реєстрація потрібна для визначення дитини в дитячий сад, отримання посвідчення водія і т. Д. Посередники підшукують варіант для тимчасової реєстрації, правда, не завжди законний. Тому вибираючи відчутно допомагає сприяння в подібних справах фірму, слід робити це ретельно, віддавати перевагу компанії з хорошими ім'ям і репутацією.

Вартість такої процедури варіюється від 500 рублів до декількох тисяч. Все залежить від часу, на який потрібна реєстрація (максимальний термін - п'ять років), а також міста перебування. Держмито за реєстрацію за місцем проживання іноземного громадянина не передбачена. Вона була скасована після вступу в силу ФЗ №127 від листопада 2014 року. До цього часу держмито становила один відсоток від мінімальної оплати праці, встановленої в регіоні, де громадянин реєструвався і планував життя.

Реєстрація за патентом

Реєстрація за патентом

Отримання тимчасового дозволу перебувати в Росії через офіційного працевлаштування в 2019 році - реєстрація за патентом для іноземних громадян. Існує думка, що таку реєстрацію не потрібно продовжувати, але це є хибним. До 2019 року сплата обов'язкових страхових внесків вже автоматично продовжувала дію патенту, але зараз реєстрація за місцем роботи для іноземних громадян повинна періодично продовжуватися за допомогою звернення наймача до відповідного підрозділу міграційного відомства МВС. Прийом на роботу тимчасово перебуває безвізового іноземця накладає на роботодавця певний відбиток відповідальності, т. Е. Відстеження термінів сплати патенту і продовження часу його перебування в країні.

Покарання за порушення правил

За порушення законодавства країни все, хто їх допустив, будуть піддані відповідному покаранню, незалежно від національної належності. Відповідальність може бути різною: від штрафу до реального позбавлення волі і депортації з країни. Найбільш поширеним видом покарання вважається штраф за прострочену реєстрацію іноземного громадянина , За працевлаштування без відповідного дозволу, проживання та працевлаштування поза регіоном реєстрації.

Найбільш тяжким правопорушенням вважається фіктивна реєстрація. Іноземець, та й власник житлового приміщення, повинен все ретельно обміркувати, так як він ще не знає, чим загрожує фіктивна реєстрація іноземних громадян . Відповідальність за таку реєстрацію встановлена ​​Кримінальним кодексом (ст. 322.2) і може спричинити покарання у вигляді реального терміну позбавлення волі.
Найбільш тяжким правопорушенням вважається фіктивна реєстрація

При скоєнні злочину або великої кількості адміністративних правопорушень може бути вирішене питання про те, що іноземна особа повинне існувати в спеціальну установу тимчасового утримання іноземних громадян - Центр тимчасового утримання іноземних громадян для подальшої депортації і встановлення заборони на відвідування.

Як зняти іноземця з тимчасової реєстрації

Тимчасова реєстрація іноземного громадянина за місцем перебування припиняється автоматично, як тільки іноземець перетинає кордон у зворотному напрямку. При проходженні митного огляду відомості про вибуття заносяться в базу, на їх підставі іноземець вважається виїхали, і починається відлік часу перебування за межами країни для того, щоб повторити процедуру в'їзду.

Особливості для громадян країн СНД

Питання про те, як зареєструвати іноземного громадянина за місцем проживання, мучить багатьох з тих, хто вперше в РФ і ще не знає про те, які правила тут встановлені. Реєстрація в Росії іноземних туристів здійснюється територіальними структурними підрозділами спеціальної служби МВС у відведений для цієї процедури законом термін. Залежно від того, з якої країни прибув іноземець, будуть залежати і особливості його реєстрації. Так, особливі правила встановлені для прибулих з країн-учасниць ЄАЕС і з Таджикистану.

Україна

Україна

Українці знаходяться в Росії на підставі загальних правил, т. Е. Для них встановлено той же реєстраційний семиденний термін. До березня 2018 року діяли особливі правила для тих, хто прибув з території невизнаних республік, але з вказаного періоду всі обмеження були зняті. Українці можуть жити в країні 90/180 днів, після чого повинні виїхати. По приїзду в наступний раз їх чекає не вторинна реєстрація іноземних громадян, т. Е. Продовження терміну перебування на території РФ, а нова постановка на міграційний облік.

Білорусь

Білоруси можуть бути поставлені на реєстраційний облік протягом тридцяти днів. Термін перебування загальний - 90/180 днів. З особливостей можна відзначити той факт, що білоруси, які приїхали в РФ в порядку трудових відносин, мають можливість пройти первинну реєстрацію відразу на термін до року, якщо цього хоче наймач.

Казахстан

Тут діють правила, встановлені для жителів країн-членів ЄАЕС.

Таджикистан

Таджикистан

Таджики мають особливі умови перебування в регіонах Росії, так само як і правила обліку. Так, вони повинні направити повідомлення про прибуття в термін до п'ятнадцяти днів з моменту в'їзду. Після закінчення відведеного часу іноземець покидає межі держави (не менше ніж на три місяці), після чого може повторно перетинати кордон РФ.

Вірменія

Вірмени теж користуються особливими умовами перебування в Росії. Тут діють ті ж правила, що і для Білорусі, т. Е. Реєстрація в термін до місяця, можливість первинної реєстрації на рік при наявності діючого контракту з наймачем на цей термін.

Киргизстан

Киргизи приїжджають за правилом «90/180 днів», реєструються в загальному порядку.

Узбекистан

Громадяни цієї держави приїздять на підставі правил, встановлених для країн-членів ЄАЕС. Терміни перебування загальні - 90/180 днів.

Як оформити реєстрацію для дитини

Як оформити реєстрацію для дитини

Реєстрація дитини іноземного громадянина за місцем перебування так само важлива і обов'язкова, як і для дорослого громадянина. Повідомлення про перетин державного кордону іноземцем-дитиною направляється все в той же відведений законом термін, що і у випадку з повнолітнім людиною.

Відводяться на процедуру терміни

Якщо дитина прибув в РФ з тієї держави, до якого встановлено візовий режим перетину державних кордонів, то термін повідомлення відомостей про нього - тиждень. Виняток становлять діти, які прибули з держав-учасниць ЄАЕС. У них термін реєстрації становить до місяця з моменту перетину кордонів, а для прибулих з Таджикистану - вполовину менше.

Продовження термінів для дітей, батьки яких приїхали в країну по роботі, проводиться в окремому порядку і роботодавцем за патентом не продовжується. Якщо не повідомити в держструктури відомості про прибуття іноземних дітей або порушити строки продовження, то батьків (опікунів) чекає штраф. Власник житлового приміщення, де зареєстрований неповнолітній іноземець, також відповість за законом і буде притягнутий до матеріальної відповідальності (штраф).

Перелік документів

Реєстрація дітей іноземних громадян за місцем перебування можлива при зборі наступного пакета документів:

Ще будуть потрібні документи, що підтверджують приналежність місця реєстрації того, хто розміщує у себе іноземця.

Перевіряємо достовірність реєстрації

Багато з звернулися за тимчасової «пропискою» до послуг посередницьких фірм, задаються питанням про те, як перевірити тимчасову реєстрацію по базі ФМС (ГУВМ МВС РФ). Перевірити отримані дані можна як при особистому відвідуванні територіального органу, так і за допомогою телефонного дзвінка в місцеве КОМ. У найближчому майбутньому планується можливість перевірки відомостей про реєстрацію онлайн, але поки подібна послуга - в стадії розробки.

процедура продовження

Питання про те, як продовжити тимчасову реєстрацію іноземному громадянину , Дозволяється відповідно до законодавства. Найчастіше, коли максимальний час закінчується, люди починають пошук приводів для того, щоб залишитися якомога довше. Такі підстави є, але вони повинні вважатися дійсно поважними і невідкладними. В якості такої причини може виступати продовження навчання, трудових відносин.

Якщо причина визнана поважною, процедуру реєстрації необхідно пройти заново, таким чином підтвердивши намір продовжити жити в Росії. Звертатися в УВМ іноземцю необхідно заздалегідь: рекомендовано хоча б за тиждень до останнього дня перебування в РФ.

Читаємо також:
Що таке імміграція та еміграція

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online