Патент на роботу для громадян України

  1. Оформлення патенту на роботу
  2. Як отримати патент громадянину України
  3. Що робити далі?
  4. продовження патенту
  5. Що робити, коли патент закінчується?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо іноземний громадянин перебуває на території Росії в безвізовому режимі, то йому для здійснення трудової діяльності необхідно мати особливий документ - патент

Якщо іноземний громадянин перебуває на території Росії в безвізовому режимі, то йому для здійснення трудової діяльності необхідно мати особливий документ - патент. Завдяки подібному документу ця діяльність стає легітимною.

Жителі України в'їжджають на територію Росії в безвізовому режимі, так що, якщо вони мають намір працювати на фізичну або юридичну особу, оформлення патенту буде для них обов'язковим.

Оформлення патенту на роботу

Оформлення даного документа здійснюється в УФМС по місцю майбутньої роботи громадянина України. Дуже важливо правильно вибрати, де отримати патент. Він буде поширюватися тільки на території того суб'єкта Російської Федерації, де він був виданий.

Як отримати патент громадянину України

розібратися, як оформити патент , Просто. Достатньо лише передати пакет документів , Що включають в себе:

  • посвідчення особи;
  • міграційну карту із зазначенням мети в'їзду на територію РФ - «робота»;
  • медичний огляд на відсутність у Вас наркоманії, ВІЛ-інфекції та серйозних захворювань;
  • поліс добровільного медичного страхування;
  • підтверджуючий документ (диплом, атестат) про знання російської мови, історії Росії та основ законодавства РФ;
  • кольорову фотографію 3х4 см.

Важливо! Всі документи необхідно зібрати і подати в відділення ФМС у встановлений законом термін - 30 днів. Інакше Вам доведеться заплатити штраф у розмірі 10-15 тис. Рублів.

Після всіх процедур необхідно чекати відповіді міграційної служби. Схвалення, або відмова за встановленими в законі причин, прийде протягом десяти робочих днів з моменту подачі заяви. Але зазначений час є максимальним, звичайно оформлення відбувається куди швидше.

Багато хто хоче зробити свій патент терміново, і це можна зробити все легально, дотримуючись даної інструкції.

Що робити далі?

Після видачі патенту і працевлаштування, необхідно укласти з роботодавцем трудовий або цивільно-правовий договір. Копію договору в 2-х місячний термін необхідно направити в орган ФМС. Якщо цього не зробити, то повторне оформлення патенту буде неможливим. Співробітники ФМС на законних підставах Вам відмовлять.

продовження патенту

Оформляється патент на строк від одного до трьох місяців. Після цього його необхідно продовжувати. Робиться це просто, шляхом сплати фіксованого авансового платежу за ПДФО. Не потрібно навіть відвідувати УФМС особисто.

На 2015 рік вартість фіксованого авансового платежу складе не менше ніж 1 568 руб. 40 коп (для кожного регіону РФ діє свій коефіцієнт). Вартість патенту в кожному окремому регіоні необхідно уточнювати.

Що робити, коли патент закінчується?

Патент можна продовжувати неодноразово, але не нескінченно - не більше ніж на 12 місяців сумарно. Після цього здійснюється переоформлення, яке здійснюється так само як і оформлення, тільки необхідно подати ще й клопотання від роботодавця. Переоформлення можна зробити один раз.

Якщо ж продовження або сплата ПДФО не здійснюються, то патент анулюється на наступний день після крайнього терміну продовження / сплати останнього платежу. Причини анулювання можуть бути і інші, наприклад, подача неправдивих відомостей про себе, судимість та інше. Після цього громадянин України повинен покинути країну протягом п'ятнадцятиденного терміну. Наявність же чинного патенту є достатньою підставою для продовження тимчасового проживання на території Російської Федерації.

Важливо! Російські власті ухвалили рішення відкласти питання про в'їзд громадян України в Росію тільки за закордонними паспортами. На територію Росії громадяни України як і раніше можуть в'їжджати за внутрішніми паспортами.

Жителі південно-східних областей України, які звернулися за отриманням в УФМС тимчасового притулку, можуть працювати без будь-яких дозвільних документів.

Дивіться також:

Що робити далі?
Що робити, коли патент закінчується?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online