Патент для громадян України: як зробити дозвіл на роботу, документи

  1. Зміни в законодавстві
  2. Патент на роботу для громадян України
  3. Документи для оформлення
  4. Терміни та вартість
  5. Як переоформити патент без виїзду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щороку в РФ приїжджають тисячі людей, охочих знайти роботу. Особливо багато українців і молдаван. Чи потрібен спеціальний дозвіл для того, щоб почати працювати? Як отримати патент для громадян України в 2019 році? Про це читайте на нашому сайті.

Зміни в законодавстві

У 2015 році були змінені закони РФ в частині отримання дозволу на роботу для іноземців. Процедура отримання була спрощена і приведена до єдиного зразка. Новий патент дозволяє влаштовуватися на роботу до фізичним та юридичним особам. Тільки при наявності цього дозволу працевлаштування вважається легальним.

Оформити цей документ потрібно протягом певного часу - а саме - не пізніше 30 днів з дня прибуття на територію РФ. За порушення порядку перебування іноземців призначаються штрафи. Суми штрафів значні - від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Є обмеження і по регіонах. Дозволено працювати тільки в тому регіоні, де отримано патент.

Щороку в РФ приїжджають тисячі людей, охочих знайти роботу

Так виглядає патент на роботу

Патент на роботу для громадян України

Для тих українців, хто приїжджає на заробітки в Росію, цей документ необхідний. Видається він тільки повнолітнім претендентам. На момент звернення здобувачеві має виповнитися 18 років. Оскільки віза для в'їзду поки не потрібна - достатньо мати при собі закордонний, і навіть внутрішній паспорт громадянина України - патент є основним документом, на підставі якого ви можете легально влаштовуватися на роботу в РФ.

При цьому укладається трудовий договір або цивільно-правовий договір з організацією на надання послуг або виконання певних робіт. Спеціальних квот на видачу немає. Важливо! Іноземець зобов'язаний надати в ФМС копію трудового договору через два місяці після оформлення, не пізніше.

Документи для оформлення

бланк заяви

Для того щоб отримати дозвіл на роботу, потрібно незабаром після прибуття в Росію звернутися до найближчого відділення міграційної служби та надати:

  • Заповнену заяву. Завантажити бланк в PDF .
  • Внутрішній або закордонний паспорт громадянина України.
  • Міграційну карту з проставленою відміткою прикордонного контролю і датою перетину кордону. У розділі «Мета в'їзду» вкажіть - робота.

У розділі «Мета в'їзду» вкажіть - робота

  • 2 фото, розмір 30 × 40 мм, недавно зроблені.
  • Страховий медичний поліс.

Страховий медичний поліс

  • Довідку про відсутність небезпечних інфекцій, залежно від наркотиків, ВІЛ.
  • Диплом про освіту, сертифікат про достатню володіння російською мовою, знайомство з історією РФ і основними законами.

Диплом про освіту, сертифікат про достатню володіння російською мовою, знайомство з історією РФ і основними законами

  • Підтвердження постановки на міграційний облік в районному відділенні ФМС.

Терміни та вартість

Вартість патенту по регіонах

Патент на роботу для громадян України видають на термін від одного до трьох місяців. Тривалість оформлення - 7-10 робочих днів від часу подання заяви та надання перерахованих документів. Видається тільки особисто в руки після пред'явлення паспорта громадянина України.

Після отримання документа можна укладати договір і законно працювати на території того регіону Російської Федерації, де ви реєструвалися. Вид діяльності вказується в документі. Під час терміну дії отримати інший патент не можна.

Вартість залежить від того, в якому місті він видається. Вона обчислюється з урахуванням ПДФО, множиться на два коефіцієнта - спеціальний і регіональний. Вони різняться в залежності від місця звернення.

Для українців, які проживають в Москві, вартість в 2019 році дорівнює 4000 рублів, в Санкт - Петербурзі - 3000 рублів. В інших містах РФ ціна ще нижче і становить в середньому 1300 рублів. Оплатити послугу можна в банку, сума береться відразу за весь час або вноситься раз в місяць авансовим платежем.

Як переоформити патент без виїзду

Дозвіл на роботу для громадян України може бути продовжено. Для цього не потрібно залишати територію РФ. Важливо заплатити за нього за день до того, як закінчиться попередній дозвіл.

Порядок оформлення паперів такий же. Слід знову звернутися в міграційну службу за місяць до закінчення терміну дії і отримати новий патент на наступний рік. Не забудьте принести з собою додатково до основного пакету документів:

  • Квитанції про оплату за минулий рік.
  • Лист з роботи з проханням продовжити ваше перебування.
  • Дійсний трудовий договір.

Якщо ви не звернетеся за продовженням патенту вчасно, доведеться покинути територію Росії і оформити нову міграційну карту. Після повернення дозволяється перебувати в РФ 90 днів, а за перший місяць слід обов'язково оформити новий дозвіл працювати.

Чи потрібен спеціальний дозвіл для того, щоб почати працювати?
Як отримати патент для громадян України в 2019 році?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online