Міграційний облік

  1. Постановка на міграційний облік громадян СНД на 3 місяці (тимчасова реєстрація на 90 днів) Міграційний...
  2. Процес оформлення міграційного обліку іноземних громадян
  3. Продовження міграційного обліку на термін дії дозволу на роботу (віза) чи патенту на роботу (без візи),...
  4. Документи для продовження міграційного обліку за чеками
  5. Виникли питання?

Постановка на міграційний облік громадян СНД на 3 місяці (тимчасова реєстрація на 90 днів)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Міграційний облік іноземних громадян в РФ - це повідомлення територіального органу Міграційної служби про прибуття іноземця на територію країни Міграційний облік іноземних громадян в РФ - це повідомлення територіального органу Міграційної служби про прибуття іноземця на територію країни.

У загальному порядку протягом 7 робочих днів після перетину кордону іноземцем, Приймаюча його сторона повинна повідомити міграційну службу про прибуття громадянина іншої країни.

Для громадян деяких держав встановлено інші терміни, протягом яких потрібно встати на міграційний облік (оформити тимчасову реєстрацію):

  • Для громадян Білорусі, Казахстану, Вірменії та Киргизії - 30 днів;
  • Для громадян Таджикистану - 15 днів.

Приймаючою стороною можуть виступати:

  • Громадянин РФ;
  • Іноземний громадянин, який постійно проживає на території РФ;
  • Юридична особа.

Ми допомагаємо в постановці на міграційний облік іноземних громадян та їх Приймаючою стороні: заповнюємо Повідомлення про прибуття, подаємо його в УВМ ГУ МВС або відправляємо через поштове відділення і повертаємо іноземцю відривну частину повідомлення, яка є підтвердженням постановки на міграційний облік.

Завантажити бланк повідомлення про прибуття іноземця можна тут .

ВАЖЛИВО: іноземець не може сам встати на міграційний облік або виступати Приймаючою стороною для самого себе!

Всі правила і порядок постановки на міграційний облік прописані в 109-ФЗ від 18 липня 2006 р

Для того щоб стати на міграційний облік, телефонуйте 8 (812) 242-88-29 , Ми будемо раді Вам допомогти!

Документи для оформлення міграційного обліку

Для того щоб оформити реєстрацію для іноземців необхідно надати наступні документи:

  • паспорт;
  • Міграційна карта (мета в'їзду "Робота");
  • Документи приймаючої сторони: копія паспорта з фото і сторінкою про постійну реєстрацію за місцем, де буде зареєстрований іноземний громадянин або копія свідоцтва про власність на це адреса. (Якщо приймаючою стороною виступає юридична особа, то йому необхідно пройти акредитацію в МВС і надати документи по компанії)

* Для передачі документів фахівцям «Альянс ТМ» і отримання готових міграційних документів Ви можете безкоштовно скористатися послугами нашого кур'єра .

Процес оформлення міграційного обліку іноземних громадян

1. Скануємо документи іноземного громадянина і приймаючої сторони.

2. Заповнюємо бланк повідомлення про прибуття іноземного громадянина.

3. Подаємо документи в ГУВМ МВС (колишній ФМС).

4. Відвозимо клієнту відривну частину повідомлення про прибуття з відміткою гос.органов про його прийомі.



терміни:

від 2 днів

вартість:

від 2 200 руб. (Через МВС) *


З цією послугою замовляють:

Отримання міграційної карти

Оформлення трудового патенту на роботу

Термінове оформлення дозволу на роботу

Продовження міграційного обліку на термін дії дозволу на роботу (віза) чи патенту на роботу (без візи), на 1 рік для громадян ЄАЕС

Термін дозволеного тимчасового перебування безвізових іноземців в РФ без оформлення додаткових документів становить 90 діб, але іноземні громадяни, які уклали трудовий договір і отримали патент на роботу, повинні оформити продовження міграційного обліку на термін дії заздалегідь оплачених чеків за патентом, але не більше ніж на 1 рік з дати видачі патенту.

Термін дозволеного тимчасового перебування візових іноземців в РФ без оформлення додаткових документів обмежений терміном, зазначеним у візі. Однак якщо іноземний громадянин в'їхав по робочій візі і отримав дозвіл на роботу, то він повинен продовжити візу і свій міграційний облік на термін дії дозволу на роботу.

Термін дозволеного тимчасового перебування громадян ЄАЕС (Білорусії, Киргизії, Вірменії, Казахстану) в Росії становить 90 діб. Для них передбачено спрощений порядок працевлаштування - їм не потрібно оформляти додаткових дозвільних документів. Тому після укладення трудового договору роботодавець іноземного громадянина з ЄАЕС повинен просто продовжити йому міграційний облік на термін дії договору, але не більше, ніж на 1 рік з дати в'їзду.

Документи для продовження міграційного обліку за чеками

  • паспорт;
  • Міграційна карта (мета в'їзду "Робота");
  • Патент на роботу;
  • Попередній міграційний облік;
  • Всі чеки, сплачені за патент;
  • Трудовий договір;
  • Повідомлення про укладення трудового договору.

Документи для продовження міграційного обліку для громадян ЄАЕС (на рік)

  • паспорт;
  • Міграційна карта (мета в'їзду "Робота");
  • Попередній міграційний облік (якщо є);
  • Трудовий договір;
  • Повідомлення про укладення трудового договору.

* Для передачі документів фахівцям «Альянс ТМ» і отримання готових міграційних документів Ви можете безкоштовно скористатися послугами нашого кур'єра .

терміни:

від 2 днів

вартість:

від 2 200 руб.


Що ви отримаєте в результаті?

  • Відривний бланк повідомлення з поштової відміткою / відміткою МВС про прийняття на міграційний облік на 3 місяці
  • Відривний бланк повідомлення з відміткою КОМ ГУ МВС про постановку на міграційний облік на термін дії дозволу на роботу / на термін оплачених чеків за патентом на роботу / на термін дії договору, але не більше 1 року з дати в'їзду (ЄАЕС)

Виникли питання?

Зразок бланка повідомлення про прибуття іноземного громадянина: Зразок бланка повідомлення про прибуття іноземного громадянина:

Подивитися зразок бланка повідомлення про прибуття іноземного громадянина в повному розмірі .

При в'їзді в Росію на кордоні кожен іноземний громадянин повинен отримати міграційну карту , Яка є основою для оформлення тимчасової реєстрації іноземців. Термін дії отриманої міграційної карти - 7 днів з моменту отримання її на кордоні. Саме за цей період іноземний громадянин повинен встати на міграційний облік в органах МВС (колишня. ФМС Росії) і оформити тимчасову реєстрацію за місцем перебування.

Але у прибулих іноземних громадян не завжди виходить швидко зорієнтуватися в новому місті і самостійно подбати про всі необхідні міграційних документах в семиденний термін, що в свою чергу викликає проблеми з легальністю знаходження в країні.

Уникнути подібних проблем допоможе допомога кваліфікованих фахівців, які сприяють в постановці на міграційний облік і отриманні реєстрації. Однією з провідних компаній, що займаються цими питаннями в Санкт-Петербурзі, є компанія «Альянс ТМ». Висококласні фахівці компанії мають величезний досвід постановки на міграційний облік громадян Білорусії, України, Казахстану та інших країн СНД і оформлення для іноземців тимчасової реєстрації в максимально короткі терміни.

Звертайтеся до нас, якщо Вам потрібна тимчасова реєстрація іноземних громадян в Санкт-Петербурзі або Вас цікавить міграційний облік громадян Білорусії, Казахстану, України (міграційний облік громадян СНД), або якщо Ви хочете пройти медкомісію на роботу і отримати медичний висновок. Ми так само сприяємо в пошуку роботи на біржі праці для іноземців.

Максимальний термін перебування іноземного громадянина, що не потребує отримання візи, в РФ - 1 рік з дня в'їзду. Але для цього необхідно буде укласти додаткових дозвільних документів.

Іноземний громадянин, який прибув до Росії, в порядку що не вимагає отримання візи, має право знаходиться на території РФ не більше 90 діб при оформленні міграційного обліку. По закінченню цього терміну іноземний громадянин повинен виїхати з Російської Федерації. При оформленні трудового патенту термін тимчасового перебування становить 1 рік.

Постановка громадян Білорусії на міграційний облік відбувається за стандартною для всіх іноземців процедурі повідомлення Федеральної Міграційної Служби про прибуття іноземного громадянина на територію Російської Федерації. Повідомити МВС (колишня. ФМС Росії) про прибуття іноземця повинна Приймаюча сторона.

Однак в процесах постановки на міграційний облік в РФ громадян Білорусії і іноземних громадян з інших країн є різниця в термінах і в документах, які необхідні для продовження міграційного обліку:

1. Для Громадян Білорусії встановлений термін в 30 днів з дня перетину кордону для повідомлення МВС (колишня. ФМС Росії) про прибуття, іноземним громадянам з інших країн встановлений термін - 7 робочих днів.

2. Необхідні документи:

  • Повідомлення про прибуття (оригінал в 2-х примірниках);
  • Паспорт або документ, що засвідчує особу, Приймаючою боку (оригінал);
  • Паспорт громадянина Білорусії (оригінал).

У список документів не входить міграційна карта , Так як за угодою між Росією і Білорусією на кордоні між нашими країнами не ведеться міграційний облік.

Міграційний облік громадян Молдови здійснюється в загальному порядку - протягом 7 робочих днів після перетину кордону Приймаюча сторона повинна надіслати повідомлення про їх прибуття в МВС (колишня. ФМС Росії).
Слід мати на увазі, що загальний термін перебування іноземних громадян в Росії кожні півроку не повинен перевищувати 3-х місяців в сумі (правило «90 з 180»). А це означає, що якщо іноземний громадянин вдруге приїжджає на територію Росії протягом 6 місяців і пробув в попередній приїзд 2 місяці, то новий міграційний облік громадянина Молдови не повинен перевищувати 1 місяць. Винятки з цього правила: іноземні громадяни, які оформили трудовий патент, дозвіл на тимчасове проживання або дозвіл на проживання.

Продовження реєстрації в СПб може коштувати по-різному. Ми надаємо дану послугу своїм клієнтам за 2200 руб. (Для продовження за чеками за патент) і за 4200 (для продовження на рік). Продовжити міграційний облік за допомогою нашої компанії - це значить точно бути впевненим в тому, що інформація про продовження точно є в базі МВС!

Продовжити реєстрацію ви можете або через МФЦ, або через МВС. Через пошту це зробити неможливо. Ми рекомендуємо не продовжувати реєстрації іноземцям через МФЦ, а звертатися відразу в МВС.

Справа в тому, що дані отримані в МФЦ можуть бути передані МВС занадто пізно, і якщо іноземець буде подавати заявку на оформлення будь-яких дозвільних документів, то співробітники МВС порахують, що даним мігранту зовсім не була продовжена реєстрація, і відмовлять йому у видачі документів . Крім того в цьому випадку і сам іноземець і його приймаюча сторона ризикують нарватися на штраф.

Так, найчастіше ті, хто працюють за дозволом на роботу, а також ті, хто прибув з країн ЄАЕС, продовжують реєстрацію або на термін дії дозволу (т. Е на 1 рік), або на термін дії трудового договору, але не більше ніж на 1 рік (для ЄАЕС).

Іноземці з патентом також можуть продовжити реєстрацію на рік в тому випадку, якщо відразу ж внесуть авансові платежі за 12 місяців вперед.

В даному випадку, реєстрація продовжується приймаючою стороною іноземця на той термін, на який мігрант продовжив собі патент, тобто за скільки місяців вперед він вніс авансові платежі за патентом.

Наприклад, якщо іноземець продовжив патент на 4 місяці, то приймаюча сторона повинна продовжити йому реєстрацію саме на 4 місяці, надавши чеки, як підтвердження того, що патент продовжений.

Продовженням реєстрації займається приймаюча сторона мігранта. У різних ситуаціях їй може виступати або фізична особа, яка юридична. Якщо ви є громадянином візової країни або громадянином країн ЄАЕС, продовжити реєстрацію вам повинен ваш роботодавець. Якщо ж ви працюєте за патентом, то продовжувати реєстрацію повинен саме той, на чию адресу був оформлений попередній міграційний облік, тобто або роботодавець, або людина, у якого ви проживаєте.

Незважаючи на те, що безвізового мігранта має право поставити на міграційний облік, як фізичне, так і юридична особа, в даному конкретному випадку приймаючою стороною іноземця може виступати тільки його роботодавець. Так як саме роботодавець приймає рішення працевлаштувати мігранта, як ВКС і займається оформленням спеціального дозволу на роботу для нього.

Постановку на міграційний облік завжди здійснює приймаюча сторона. Якщо іноземця запросили в Росію з приватним візитом друзі, то саме вони повинні оформити реєстрацію. Якщо візовий мігрант приїхав в Росію по роботі, то його приймаючою стороною виступає його роботодавець.

Спочатку це дійсно було так. Але пізніше Президент видав новий указ, завдяки яким іноземці, які прибувають в РФ під час даного заходу, зобов'язані вставати на міграційний облік за 3 дні.

Зразок повідомлення про прибуття виглядає наступним чином:

Зразок повідомлення про прибуття виглядає наступним чином:

Повідомлення про прибуття іноземного громадянина необхідно відправити в Федеральну міграційну Службу (з 2016 МВС).

Надіслати повідомлення про прибуття іноземного громадянина можна:

  • Поштовим відправленням;
  • Самостійно прийти в МВС (бивш.УФМС);
  • Скористатися послугами нашої компанії.

Так, білоруси зобов'язані вставати на міграційний облік протягом 30 днів з дня в'їзду в РФ.

Тимчасову реєстрацію іноземцю оформляє приймаюча сторона. Приймаюча сторона подає в в МВС бланк повідомлення про прибуття іноземного громадянина з необхідним пакетом документом.

Тимчасова реєстрація дозволяє іноземцю легально перебувати на території РФ, а також оформити трудовий патент або дозвіл на тимчасове проживання.

Повідомлення іноземного громадянина про прибуття відбувається наступним чином: приймаюча сторона (юридична / фізична особа) подає в МВС (бивш.УФМС) бланк повідомлення з необхідним пакетом документів. Іноземний громадянин не може виступати приймаючою стороною для самого себе.

Держмито за оформлення міграційного обліку не береться. Але при направленні Повідомлення поштою, співробітники поштового відділення беруть оплату за послугу з приймання повідомлень. Вартість послуги - 118 руб. з урахуванням ПДВ 18%.

Відповідальність за порушення міграційного обліку несе Приймаюча сторона. (). Однак в разі несвоєчасного взяття на облік іноземний громадянин несе відповідальність за порушення режиму перебування. ().

Міграційний облік для білорусів здійснюється в звичайному порядку, за винятком того, що на постановку на міграційний облік їм дається 30 діб і їм не потрібно надавати міграційну карту (між РФ, Белоруссий і Казахстаном). При наявності трудового договору їм може бути відразу оформлений річний міграційний облік.

Всі правила здійснення міграційного обліку прописані в «Про міграційний облік іноземних громадян та осіб без громадянства в Російській Федерації».

Основне правило міграційного обліку - своєчасність постановки на облік іноземного громадянина Приймаючою стороною. У загальному порядку для безвізових іноземних громадян термін постановки на міграційний облік становить 7 робочих днів.

Приймаюча сторона заповнює Повідомлення про прибуття іноземного громадянина і направляє його в ФМС безпосередньо або через пошту (в цьому випадку заповнюється 2 примірники Повідомлення). Завантажити бланк повідомлення можна.

Відривна частина Повідомлення з відміткою поштового відділення або МВС (бивш.ФМС) відразу віддається Приймаючою стороні. Ця відривна частина є підтвердженням постановки на облік іноземного громадянина і віддається йому Приймаючою стороною. Зразок відривній частині повідомлення можна подивитися.

Спочатку міграційний облік оформляється на 90 діб з моменту в'їзду. Якщо іноземець до закінчення цього терміну виїжджає з країни і через якийсь час в'їжджає назад, то міграційний облік оформляється на кількість днів, яке кожен іноземний громадянин повинен вважати самостійно. Це пов'язано з тим, що згідно із законодавством іноземний громадянин, який прибув в безвізовому порядку, може перебувати на території Росії тільки.

Умовою продовження даного терміну є своєчасне оформлення трудового патенту або дозволу на тимчасове проживання (РВП).

Штрафи за порушення міграційного обліку встановлені статтею 18.9 для Приймаючої сторони і статтею 18.8 цього ж кодексу для іноземних громадян за порушення режиму перебування в РФ.

Розміри штрафів за порушення міграційного обліку:

  • Для посадової особи організації - від 40 тис. До 50 тис. Руб.
  • Для самої організації або індивідуального підприємця - від 400 тис. До 500 тис. Руб.
  • Для громадянина РФ - від 2 тис. До 4 тис. Руб.
  • Для іноземного громадянина:
  1. В регіонах: від 2 тис. До 5 тис. Руб. з видворенням і, відповідно, забороною на в'їзд в РФ або без нього.
  2. У СПб, ЛО., Москві і МО: від 5 тис. До 7 тис. Руб. з видворенням і забороною на в'їзд в РФ.

Оскільки відповідальність за постановку на міграційний облік несе Приймаюча сторона, відповідальність за порушення міграційного обліку встановлюється саме для неї ():

  • Для співробітника організації - 40 тис. - 50 тис. Руб .;
  • Для організації / ІП - 400 тис. - 500 тис. Руб.
  • Для громадянина - 2000-4000 руб.

Для іноземного громадянина відповідальність за порушення міграційного обліку не встановлена.

Проте якщо протягом встановленого законом і міжнародними договорами терміну іноземний громадянин не поставлений на міграційний облік, він несе відповідальність за порушення режиму перебування в країні або за ухилення від виїзду з РФ після закінчення дозволеного терміну перебування (несвоєчасне виїзд), адже саме постановка на міграційний облік продовжує термін дозволеного перебування до 90 днів.

Відповідальність встановлюється в наступному розмірі ():

  • В регіонах: 2000-5000 руб. з видворенням або без нього.
  • У СПб, ЛО., Москві і МО: 5000-7000 руб. з видворенням.

Нові правила міграційного обліку зобов'язують іноземців оформляти міграційний облік тільки за адресою фактичного проживання. Таким чином, роботодавці мають право оформити іноземцю реєстрацію на адресу юридичної особи, якщо вони нададуть йому місце для житла і відпочинку на території компанії.

Не забувайте, що в 2014 році почало діяти «». Полягає воно в тому, що іноземному громадянину, який прибув в безвізовому порядку, дозволяється перебувати на території Росії 90 діб протягом кожних 6 місяців (180 діб).

Це не означає, що він приїхав і повинен пробути 90 діб відразу. Можна приїжджати тиждень через тиждень, наприклад. Головне, щоб протягом півроку Ви не знаходилися в Росії довше 90 діб сумарно.

Більше 90 діб перебувати іноземному громадянину дозволено, якщо він встиг оформити собі,.

Міграційний облік в Російській Федерації носить повідомний характер. Здійснює постановку на міграційний облік іноземця Приймаюча сторона, виступити якої може громадянин РФ, юридичні особи і іноземні громадяни, які мають дозвіл на проживання в РФ.

Федеральний міграційний облік відбувається в наступному порядку:

  • Іноземний громадянин прибуває в РФ.
  • Приймаюча сторона знімає копії з його документів і заповнює повідомлення про прибуття іноземного громадянина, який потім направляє в УФМС через поштове відділення або безпосередньо протягом 7 робочих днів (в загальному порядку).
  • Відривну частину повідомлення Приймаюча сторона повертає іноземному громадянину - це його підтвердження про те, що він став на міграційний облік.

Тобто якщо іноземець зупиняється в готелі чи санаторії, то на міграційний облік його поставлять співробітники готелю і т.д. Якщо він приїжджає на роботу в певну організацію, то поставити на міграційний облік його може ця компанія.

Визначення міграційного обліку в Російській Федерації прописано в Законі.

Це визначення говорить про те, що федеральний міграційний облік - це державна діяльність по фіксації і узагальнення інформації про іноземних громадян і про осіб без громадянства, які прибули в Росію, і про їх переміщення всередині країни.

Порядок міграційного обліку іноземних громадян наступний: після приїзду в Росію безвізовий іноземний громадянин передає копії документів (паспорта та міграційної карти) Приймаючою стороні - господареві квартири, в якій він має намір проживати, організації, в якій він планує працювати. Приймаюча сторона протягом 7 робочих днів повинна направити заповнений бланк повідомлення про прибуття іноземного громадянина в УФМС (Безпосередньо або через поштове відділення). Для громадян Білорусі, Вірменії та Казахстану цей термін становить 30 днів, для громадян Таджикистану - 15 днів.

Поштове повідомлення про підтвердження проживання іноземного громадянина направляється в МВС (колишня. ФМС Росії):

  • Іноземним громадянином (особою без громадянства), який постійно проживає в Росії на підставі посвідки на проживання;
  • Законним представником при неповнолітньому іноземного громадянина.

Бланк повідомлення про підтвердження проживання заповнюється в 1 примірнику. При відправці необхідно пред'явити оператору паспорт відправника і вид на проживання.

За прийом повідомлення на пошті стягується плата згідно з діючими тарифами відділення. Дане повідомлення про підтвердження проживання відправляється як реєстроване поштове відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення.

В результаті в пакет документів, який відправляє отримає на пошті, входить:

  1. Квитанція про відправку;
  2. Опис вкладення (1 екземпляр);
  3. Відривна частина повідомлення (на ньому повинен бути відбиток календарного штемпеля і підпис прийняв повідомлення оператора).

Бланк повідомлення іноземного громадянина - так називають бланк повідомлення про прибуття іноземного громадянина для міграційного обліку, яке направляється в МВС (бивш.ФМС) протягом 7 робочих днів після прибуття іноземця в місце перебування.

Так само дане повідомлення багато хто називає тимчасовою реєстрацією, тому що воно дає право перебувати на території РФ протягом 90 діб з дня в'їзду.

Зразок бланка повідомлення іноземного громадянина можна подивитися тут .

Бланк реєстрації іноземного громадянина - це повідомлення про взяття на міграційний облік.

  • Повідомляти повинна Приймаюча сторона, тобто сам іноземець цього зробити не може (за винятком випадків, передбачених законом, коли він робить це, виступаючи представником Приймаючої сторони з її згоди);
  • Термін повідомлення - 7 робочих днів (для громадян Казахстану, Білорусії, Вірменії - 30 днів, Таджикистану - 15 днів).
  • Приймаюча сторона заповнює на підставі паспорта та міграційної карти іноземця бланк повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування.
  • Здає цей бланк і копію паспорта, міграційної карти в територіальний орган МВС (бивш.ФМС) безпосередньо або через пошту.
  • Отримує відривну частину повідомлення з відмітками про прийом від МВС чи поштового відділення.

Ця відривна частина повідомлення і є та сама "тимчасова реєстрація іноземного громадянина", що підтверджує, що він поставлений на міграційний облік і знаходиться в країні легально.

Після постановки на міграційний облік час перебування іноземця в Росії не повинно перевищувати термін дії його візи. У разі в'їзду в порядку, що не вимагає отримання візи, термін його перебування - не більше 90 діб.

ВАЖЛИВО: цей час буде обчислюватися з моменту в'їзду в країну, а не з дня взяття на міграційний облік!

Порада: заздалегідь радимо зробити ксерокопії цих документів, тому що в разі втрати або інший непередбаченої ситуації, вони допоможуть довести наявність у Вас документів і дотримання Вами правил міграційного обліку.

Іноземному громадянину можуть відмовити в постановці на міграційний облік в РФ з наступних причин:

  • 1. У іноземного громадянина підроблена міграційна карта;
  • Дані всіх виданих на кордоні Росії міграційних карт забиваються в базу Федеральної Міграційної служби, по якій співробітники МВС (колишня. ФМС) згодом перевіряють їх достовірність.

  • 2. Неповний пакет документів для повідомлення, або неправильно заповнена форма.

Іноземний громадянин може продовжити міграційний облік, не виїжджаючи за кордон, якщо укладе трудовий договір з організацією і отримає офіційний трудовий патент .

Міграційний облік продовжується на термін дії патенту, але не більше, ніж на 1 рік. По закінченню року іноземному громадянину в будь-якому випадку доведеться виїжджати на кордон і отримувати нову міграційну карту, а потім повторно отримувати патент.

Так само міграційний облік продовжується без виїзду за кордон при отриманні іноземним громадянином дозволу на тимчасове проживання.

Список документів, які є підставою для тимчасового перебування іноземця, який прибув без візи, буде залежати від того, на який термін він планує залишитися в Росії:

У перші 7 робочих днів: для іноземця таким документом буде легально отримана і правильно заповнена міграційна карта.

У період до 90 днів: для іноземця таким документом буде міграційна карта, а також своєчасно оформлений міграційний облік.

У період до 1 року: такими документами будуть трудової патент і сплачені за нього чеки податків, відмітка про видачу дозволу на тимчасове проживання в паспорті або посвідку на проживання.

Іноземець при прибутті в місце призначення повинен пред'явити Приймаючою стороні свою міграційну карту і паспорт. Іноземному громадянину важливо знати, що вилучати паспорт і міграційну карту Приймаюча сторона не має право.

При виїзді з території РФ іноземний громадянин нічого не повинен віддавати Приймаючою стороні, а Приймаюча сторона в свою чергу нічого не винна робити для повідомлення МВС (колишня. ФМС) про вибуття іноземного громадянина.

Зняття з міграційного обліку виробляють органи МВС (бивш.УФМС) після отримання:

  • повідомлення про постановку даного іноземного громадянина на облік за новим місцем перебування;
  • даних від прикордонного контролю про його виїзд з Російської Федерації.

Іноземець може сам особисто повідомити в органи міграційного обліку про своє перебування в РФ, якщо у нього є від Приймаючої сторони документально підтверджені причини, через яку вона не може самостійно направити повідомлення в МВС (колишня. ФМС Росії). Можливими причинами може бути: хвороба, фізична неможливість і т.д.

Оформлення міграційного обліку іноземних громадян здійснюється через «Пошту Росії» в поштових відділеннях зв'язку. Приймаюча сторона заповнює спеціальний Бланк Повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування (Бланк- Повідомлення) і прикладає до нього копію свого паспорта громадянина РФ, а так само копію паспорта іноземного громадянина (1-а сторінка і сторінка з відмітками про перетин кордону) і копію отриманої міграційної карти. Далі проводиться опис листи і оплата поштових послуг за пересилку його в орган МВС.

Термін оформлення постановки на міграційний облік - 1 день.

Вартість оформлення постановки на міграційний облік від 1000р.

В результаті мігрант отримує:

  • Відривний бланк повідомлення з проставленою відміткою про постановку на міграційний облік. Даний документ оформляється на термін не більше 90 діб з моменту перетину іноземним громадянином кордону РФ;
  • Квитанцію про оплату поштових послуг;
  • Опис з печаткою поштових послуг.

Чи не знайшли відповіді? Просто зв'яжіться з нами:

Що ви отримаєте в результаті?
Чи не знайшли відповіді?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online