Дочекалися: Росія спростить отримання російського громадянства біженцям Донбасу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ростов-на-Дону, 26 червня.

Звернення жителів Донбасу, які змушені були тікати в Російську Федерацію від братовбивчої війни, не залишилося проігнорованим. До осені поточного року уряду Ростовської області необхідно докласти максимум зусиль, щоб облаштувати біженців з Донбасу. Відповідне розпорядження дав президент Російської Федерації Володимир Путін.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram , групу ВКонтакте і блог дзен

Як повідомляється на сайті Кремля, російський лідер доручив владі Ростовської області посприяти всім переселенцям з Донбасу, які прибули в регіон через початок бойових дій. Проблему пристрою біженців слід вирішити до 1 вересня 2018 року. Відповідальним призначений губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

«Рекомендувати уряду Ростовської області за участю зацікавлених федеральних органів виконавчої влади посприяти громадянам, що переселилися в регіон в результаті конфлікту на південному сході України, у вирішенні проблем, пов'язаних з їх облаштуванням на території Російської Федерації», - йдеться в дорученні.

«Рекомендувати уряду Ростовської області за участю зацікавлених федеральних органів виконавчої влади посприяти громадянам, що переселилися в регіон в результаті конфлікту на південному сході України, у вирішенні проблем, пов'язаних з їх облаштуванням на території Російської Федерації», - йдеться в дорученні

Однак справжнім проривів в питанні спрощення отримання російського громадянства є подія, яка сталася напередодні, 25 червня. Так, перший заступник голови комітету російської Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін нарешті вніс законопроект про особливий порядок перебування громадян України на російській території. Зокрема, після прийняття даного законопроекту українці можуть розраховувати на спрощення продовження терміну тимчасового перебування і отримання посвідки на проживання, а також на отримання ними і жителями Криму громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку.

Даний законопроект передбачає «міграційну амністію», а саме - громадяни України зможуть продовжити термін тимчасового перебування на території Росії понад 90 діб без виїзду з країни. Вказується, що громадянин України, «який прострочив термін свого перебування на території Росії, має право протягом 180 днів з дня набрання чинності федерального закону, продовжити термін свого тимчасового перебування без виїзду з території РФ.

Крім того, біженець з Донбасу зможе отримати посвідку на проживання без проміжної стадії дозволу на тимчасове проживання (РВП) і потім ми можемо претендувати на отримання громадянства РФ у спрощеному порядку. Вид на проживання громадянину України буде видаватися на три роки з правом продовження.

Вид на проживання громадянину України буде видаватися на три роки з правом продовження

Також пропонується надати право громадянам України, на законних підставах перебувають на території Росії, на отримання виду на проживання без необхідності попередньо отримувати дозвіл на тимчасове проживання (аналогічно висококваліфікованому фахівцеві, носію російської мови або учаснику держпрограми сприяння переселення в Російську Федерацію співвітчизників, що проживають за кордоном).

«Справжній проект федерального закону встановлює право громадянам України, які мають дозвіл на проживання в Росії, отримувати громадянство Російської Федерації в спрощеному порядку. При цьому від них не буде потрібно підтвердження матеріального забезпечення і здача іспиту з російської мови. Відмова від громадянства України може бути оформлений в заявному порядку, то є відповідна заява може бути надіслано поштою рекомендованим листом », - йдеться в пояснювальній записці.

Крім того, пропонується надати право на отримання громадянства Росії в спрощеному порядку для українців і осіб без громадянства, які постійно проживали до 18 березня 2014 року на території Республіки Крим або на території Севастополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Російське громадянство для всієї України»: в Москві розповіли, як можна знешкодити Київ

До президента Російської Федерації Володимира Путіна звернулися жителі столиці Донецької народної республіки, які чотири роки тому були змушені були покинути свої будинки через що почалася бомбардування Донбасу. Громадяни ДНР поцікавилися у російського лідера щодо спрощення отримання громадянства Російської Федерації для жителів ЛДНР .

Приєднуйся до нас на каналі в Яндекс.Дзен

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online