Фінансова грамотність суспільства: контроль, знання і відповідальність

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У П'ятигорську обговорили, як підвищити фінансову грамотність населення в ПКФО У П'ятигорську обговорили, як підвищити фінансову грамотність населення в ПКФО   17 листопада в П'ятигорську пройшла Міжрегіональна науково-практична конференція «Фінансова грамотність дітей та молоді: досвід і перспективи розвитку», на якій експерти запропонували ряд заходів і програм з підвищення фінансової грамотності населення

17 листопада в П'ятигорську пройшла Міжрегіональна науково-практична конференція «Фінансова грамотність дітей та молоді: досвід і перспективи розвитку», на якій експерти запропонували ряд заходів і програм з підвищення фінансової грамотності населення.
За словами Азамата Тлісова , Члена Комісії ГП РФ з розвитку науки і освіти, громадяни сьогодні не надають належного значення своєму фінансовій освіті, що в підсумку позначається на їхній якості життя. Тим часом в останні роки Росія за рівнем фінансової грамотності в останні роки значно зросла, в тому числі завдяки реалізованим програмам.
Так, наприклад, в Ставропіллі більше 1000 педагогів пройшли навчання за цим напрямком. Тепер вони готові передати знання школярам, ​​учням коледжів і студентам. Педагоги підготовлені для роботи в різних форматах, в тому числі і ігрових.
«Молоді люди виходять в життя і повинні знати ази фінансової грамотності, щоб не допустити помилок при плануванні особистого і сімейного бюджету і убезпечити себе від завищених фінансових зобов'язань. Мова йде не тільки про кредити, а й про участь у різних фінансових пірамідах. Недостатні знання, відсутність фінансової дисципліни може в деяких випадках привести до сумних наслідків для бюджетів наших громадян », - говорить член Комісії ГП РФ.
Фінансовий лікнеп необхідний не тільки дітям та підліткам, а й дорослим людям. Для цієї мети регіональні міністерства фінансів проводять тижні фінансів і тижні фінансової грамотності. «Через ЗМІ та через різні заходи громадяни отримують інформацію про звернення зі своїм бюджетом, його грамотного планування і розподілу пріоритетів витрат. Все це разом забезпечує фінансову стійкість сім'ї і формує розуміння особистої відповідальності за свої фінанси », - розповідає Азамат Тлісов.
Конференція в П'ятигорську була проведена Комісією ОП РФ з розвитку науки і освіти спільно з Міністерством фінансів Ставропольського краю і Північно-Кавказьким інститутом-філією РАНХиГС.
Тема фінансової грамотності піднімається Громадською палатою регулярно - суспільству необхідні дієві механізми, завдяки яким люди стануть фінансово більш благополучними. За підсумками конференції було складено проект резолюції, що включає цілий ряд рекомендацій органами влади, такі як підбір педагогів по фінграмотності, інформаційна робота зі школами, аналіз якості проведених заходів для населення та інші.
На думку більшості учасників конференції, використання кращих вітчизняних і зарубіжних практик в цій галузі, а також результати, які вже були досягнуті в рамках діяльності Мінфіну РФ і Центробанку, повинні серйозно підвищити фінансову грамотність громадян.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online