Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок

  1. Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок * У розрахунках використовуються середні дані по...
  2. Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки
  3. Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту
  4. Свій бізнес: приватний детектив
  5. Свій бізнес: Відкрита майстерня (реміснічій коворкінг)
  6. Як відкрити некомерційну організацію (НКО)
  7. Свій бізнес з обслуговування та ремонту комп'ютерів
  8. 5 напрямків бізнесу на асоціативних метафоричних картах
  9. Організація бізнесу зі зберігання речей
  10. Бюджетний бізнес: як заробити на упаковці подарунків
  11. Як заробляють таролог
  12. Свій бізнес: нанесення антикорозійного захисту
  13. Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок
  14. Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)
  15. Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки
  16. Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту
  17. Свій бізнес: приватний детектив
  18. Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок
  19. Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)
  20. Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки
  21. Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту
  22. Свій бізнес: приватний детектив
  23. Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок
  24. Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)
  25. Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки
  26. Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту
  27. Свій бізнес: приватний детектив
  28. Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок
  29. Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)
  30. Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки
  31. Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту
  32. Свій бізнес: приватний детектив
  33. Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок
  34. Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)
  35. Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки
  36. Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту
  37. Свій бізнес: приватний детектив
  38. Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок
  39. Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)
  40. Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки
  41. Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту
  42. Свій бізнес: приватний детектив
  43. Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок
  44. Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)
  45. Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки
  46. Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту
  47. Свій бізнес: приватний детектив
  48. Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок
  49. Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)
  50. Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки
  51. Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту
  52. Свій бізнес: приватний детектив
  53. Свій бізнес: Відкрита майстерня (реміснічій коворкінг)
  54. Як відкрити некомерційну організацію (НКО)
  55. Свій бізнес з обслуговування та ремонту комп'ютерів
  56. 5 напрямків бізнесу на асоціативних метафоричних картах
  57. Організація бізнесу зі зберігання речей
  58. Бюджетний бізнес: як заробити на упаковці подарунків
  59. Як заробляють таролог
  60. Свій бізнес: нанесення антикорозійного захисту

Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Яких послуг ще не пропонують жителям великих міст? Здається, для їх зручності придумано дуже багато рішень, сьогодні через інтернет можна замовити практично все, при бажанні і наявності грошей можна місяцями не виходити з дому, отримуючи все необхідне з доставкою до порога. Доставкою харчових продуктів вже нікого не здивувати, багато супермаркетів і гіпермаркети пропонують таку послугу, причому при наборі замовлень на певну суму доставка стає безкоштовною в більшості магазинів. Люди готові платити гроші за будь-яке спрощення свого життя, але в деяких випадках здаються на перший погляд дурними ідеї стають хорошою основою для майбутнього бізнес-починання.

Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю? Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса? Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає? Жителям сіл і сіл рідко доводиться стикатися з такою проблемою, а ось у великих містах скажений ритм життя просто змушує людей шукати альтернативні варіанти. Коли йому пропонують готовий рецепт і підготовлені до приготування інгредієнти, коли залишається ось, їх просто приготувати згідно заданою схемою, то людина напевно зацікавиться, адже в підсумку йому обіцяють страви, як у вишуканому ресторані. Це нове віяння, яке відносно недавно зародилося в Москві, а після в Санкт-Петербурзі. У багатьох інших великих містах нічого подібного немає. У багатьох інших містах це напевно буде користуватися попитом.

Як вже можна було зрозуміти, подібного бізнесу немає практично ніде за винятком найбільших міст. Тому можна говорити про те, що ринок практично повністю вільний від конкуренції. Комусь може здатися, що цей почин не має перспектив і взагалі навряд чи кому-небудь буде цікаво, у всякому разі настільки, щоб на цьому побудувати успішний бізнес. Однак досвід Москви і Санкт-Петербурга показує, що подібні організації користуються достатнім успіхом серед населення, про що говорить постійне збільшення числа гравців на даному ринку. Настільки, що в цих містах вже можна говорити про високий рівень конкуренції і проблеми з виходом на ринок.

В інших містах населення до якого виду послуг ще не звикло, тому на перших порах доведеться проводити активну маркетингову кампанію з просування своїх пропозицій. Лише досвідчені маркетологи після проведення повноцінного дослідження зможуть більш-менш точно сказати, який відсоток населення буде цікавитися доставкою продуктів за рецептом на будинок в кожному конкретному місті, але в великих центрах і мегаполісах інтерес напевно буде. Серед великої кількості людей напевно знайдуться ті, для кого дана послуга стане порятунком від щовечірньою стомлюючої готування їжі. У будь-якому випадку це новинка, людям завжди подобається щось нове, даний бізнес має шанси на виживання завдяки тому, що пропонує щодо корисну послугу.

Сама пропозиція являє собою наступну схему. В даному виді бізнесу пропонується не просто доставка продуктів, а розробка для клієнтів уже готового рецепту, підготовка продуктів для страви і подальша їх доставка до клієнта додому. Подібна компанія позбавляє клієнта необхідності думати про те, що йому приготувати, де купити інгредієнти, а після ще й підготувати їх для готування. Замовнику залишиться тільки слідувати вказівкам на рецепті, щоб за короткий термін отримати гарне блюдо. Це значно економить сили і час, не примушує ламати голову в пошуках рецептів і дозволяє харчуватися дійсно смачну їжу, самостійно приготувати яку часом буває дуже важко. Це хороший вихід для домогосподарок, які, м'яко кажучи, не мають достатнього таланту в кулінарії, щоб радувати свою сім'ю смачною їжею. Та й для постійно працюючих людей, які ввечері хочуть відпочити, а не стояти годинами біля плити, це стане хорошим рішенням.

Самотньо живуть люди взагалі отримають можливість харчуватися краще, ніж сімейні пари, це особливо актуально для неодружених чоловіків, для яких яєчня вже витвір кулінарного мистецтва. За клієнта в такому випадку вирішена задача практично повністю, потрібно тільки виконати найпростіші вказівки і отримати відмінне блюдо. Ніяких походів в ресторан. Ніяких замовлень піци або китайської локшини. Чи не доводиться довго простоювати біля плити, самостійно підбираючи інгредієнти і спеції. Для деякого відсотка чоловіків така послуга взагалі виключає необхідність одружитися.

Для замовника все гранично зрозуміло: замовити, отримати, покірно виконати вказівки, насолоджуватися їжею. А ось перед підприємцем ставиться набагато більш серйозне завдання, адже він повинен закупити продукти, розробити рецепти, підготувати продукти, доставити їх до клієнта і навіть гарантувати йому якість отриманої їжі, процес приготування якої ніхто вже контролювати не може. Потрібно розраховувати на те, що доведеться відкрити заклад, в якому будуть працювати професійні шеф-кухаря, не виключено, що подібне починання може бути організовано на базі вже відомого ресторану, проте афішувати цей факт все-таки не варто, тому що репутація шеф-кухаря буде дуже сильно підірвана, якщо стане відомо, що його вишукані страви може приготувати, хоч і по його прямими вказівками, проста домогосподарка. Навіть якщо це будуть страви, які не подаються в ресторані.

Для роботи підприємства з доставки рецептів з продуктами додому потрібно знайти людей, які дуже добре розбираються в кулінарії, але це підприємство повинно абстрагуватися від будь-яких інших закладів харчування. Це окрема фірма, яка пропонує нетипові послуги, ні до кого відношення вона не повинна мати, у всякому разі не афішувати це.

Трохи докладніше варто розглянути процес реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Відповідно до російського законодавства займатися наданням послуг громадського харчування мають право і фізичні, і юридичні особи. Для того, щоб була можливість скористатися спрощеною системою оподаткування, слід вибрати або форму індивідуального підприємця, або товариства з обмеженою відповідальністю; фізичне юридична особа відповідно. Потрібно тільки звернути увагу, що якщо раптом планується поставляти своїм клієнтам і алкоголь, то тоді підходить тільки форма юридичної особи, причому на додаток буде потрібно отримати ліцензію, а цей процес є досить складним і довгим. Важливо правильно підібрати кодування економічної діяльності, і вона найбільш повно підходить під визначення (ОКПД 2) 56.29 Послуги щодо забезпечення харчуванням інші.

Щоб займатися надання послуг громадського харчування, приміщення має відповідати всім встановленим нормам. Якщо є своє власне кафе або ресторан, і бізнес з доставки рецептів організовується на його основі, ніяких додаткових дозволів не потрібно. Якщо ж бізнес новий, але купується або береться в оренду приміщення, в якому раніше перебувала точка громадського харчування, це процес отримання свідчень і дозволів значно спрощується, доведеться просто переоформити на себе всі договори по обслуговуванню приміщення і надати інформацію в Росспоживнагляд.

Найскладніше в тому випадку, коли купується або орендується приміщення, раніше використовувалося під інші потреби або взагалі був порожнім. Для початку потрібно створити укладення на приміщення, в яких вказується відповідність вимогам санітарних норм, які включають проби води, виміри рівня звукового тиску, показники вентиляції, особливості системи протипожежної безпеки, а також пишеться вся інформація про передбачувані заходи щодо проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів. Даний документ стає санітарним паспорт об'єкта. Далі укладаються договори на обслуговування приміщення, серед яких обов'язковими є договір на надання послуг з нормами санітарно-епідеміологічної служби, на вивезення твердих побутових відходів, а також документи на контрольно-касову машину. З огляду на кома що заклад не буде пропонувати повне ресторанне обслуговування, деякі санітарні норми будуть спрощені, зокрема не буде необхідності узгодження норм з обслуговування людей і надання всіх супутніх послуг.

Безумовно, щоб виконати всі ці вимоги доведеться значним чином переобладнати і облаштувати своє приміщення, звернутися в велику кількість інстанцій і витратити чимало часу на отримання повного пакета документів. Відкрити свій заклад, що надає послуги громадського харчування, можна після укладення з МНС і Роспотребнадзора.

Саме приміщення краще орендувати в географічному центрі міста, через те, що доведеться працювати з клієнтами з усіх районів міста, потрібно мати можливість приїхати в будь-яке зазначене місце за певний час. Саме приміщення обов'язково повинно бути великим, але розділеним на робочу кухню і склад. На кухні буде проходити підготовка інгредієнтів, а досить великий склад потрібен для зберігання чималих запасів продуктів. Взагалі головне, щоб в приміщенні було зручно і комфортно працювати співробітникам, так як відвідувачів приймати не доведеться, приміщення не повинно займати кілька сотень квадратних метрів. Правда, надавати своїм замовникам можливість самовивозу зручно і для бізнесу, і для них. Вартість оренди приміщення сильно розрізняється залежно від самого міста роботи і місце розташування в ньому. З внутрішнього облаштування потрібно надати своїм працівникам повне кухонне обладнання, для розрахунку з клієнтами повинен бути касовий апарат, комп'ютери та периферійні пристрої, цілком ймовірно, що для кур'єрів потрібно буде закупити транспортні засоби. Невелику кухню, на яких працює невелика кількість людей, можна облаштувати за 100-150 тисяч рублів, це з урахуванням закупівлі холодильного обладнання. У разі обмежених фінансових ресурсів кухонне обладнання можна купити вже було у використанні.

Вартість транспортних засобів сильно відрізняється, але для одного кур'єра за 150 тисяч можна купити відносно нормальну машину, яка буде їздити без ремонту ще хоча б рік. Влітку кур'єрів можна взагалі посадити на скутери та мопеди. Зрештою, можна знайти кур'єрів з уже власним автомобілем. Однак автомобіль, куплений у власність організації, може бути прикрашений власним логотипом і рекламною інформацією на кузові, що стане хорошою рекламою, тому що машина буде переміщатися по всьому місту. Окремо варто закупити пакувальне обладнання, яке зможе вміщувати продукти в вакуумну упаковку. Також слід знайти постачальників пакетів, які зможуть виготовляти їх з емблемою фірми, що доставляє рецепти на будинок. Також слід налагодити роботу з компаніями, які зможуть роздруковувати рецепти.

Але найважливішим, мабуть, є пошук постачальників продуктів. Це повинна бути компанія, яка зможе поставляти дуже різноманітні інгредієнти, в тому числі і самі екзотичні і незвичайні. Суть даного підприємства в тому, щоб не просто надати клієнтові рецепт і дати йому можливість наїстися, а й нагодувати його смачною їжею, такою, яку він їв в ресторані. Багато людей, знаходячи цікаві рецепти в інтернеті, не можуть їх приготувати через відсутність багатьох не поширених інгредієнтів на полицях магазинів. Тому пишеться дистриб'ютор з широким асортиментом продукції, у якого можна знайти все: від картоплі до трюфелів. Однак в досить великих містах можна знайти постачальника, який співпрацює з великою кількістю виробників різноманітної продукції.

Обслуговувати виробництво має невелику кількість людей. Це, в першу чергу, шеф-кухар і його помічники, шеф-кухар складає меню, розробляє страви, самостійно готує і перевіряє їх, повинен точно знати, що із запропонованих інгредієнтів неможливо створити погане блюдо, у всякому разі точно діючи за підказками, саме він гарантує якість їжі і успіх всього заходу взагалі. Виконують всю просту роботу за нього помічники. Кур'єрів може бути декілька залежно від кількості замовлень і можливостей співробітників. Сам підприємець може брати участь в процесі роботи, виконуючи адміністративні й організаторські обов'язки. Всі бізнес-процеси, що не приносять ніякого прибутку, слід передати на аутсорсинг, для даного виду діяльності навіть не буде потрібно чергування охоронців на об'єкті. У зв'язку з цим обслуговувати підприємство можуть приблизно п'ять-шість чоловік.

В даний час компанії, що пропонують доставку рецептів з продуктами додому, працює по різноманітним схемам. Класичним способом організації свого бізнесу можна назвати надання на сайті компанії всіх можливих рецептів і прийом замовлень на кожен рецепт окремо. Продукти і рецепти поставляються клієнтам протягом одного робочого дня, в крайньому випадку на наступний день. Клієнт самостійно може вибирати страви, кількість порцій, на які слід поставити інгредієнти, самостійно формувати свою корзину замовлень.

Інші компанії повністю вирішують за клієнта питання формування меню на найближчий тиждень. Шеф-кухар компанії самостійно розробляє меню на кожен день тижня, причому страви розраховуються таким чином, щоб найменше зберігаються інгредієнти були використані в перші дні, а інші в кінці тижня. Клієнт заздалегідь замовляє повністю весь пакет пропозиції, але якими б хорошими не були страви, цей спосіб роботи позбавляє клієнта можливості вибору, він змушений на весь тиждень замовляти страви, які вважає вдалими шеф-кухар. Кому-то навпаки сподобається, коли за нього все вирішено, але тут той же принцип, що і в ресторані - чим більший вибір, тим краще. Звичайно, коли меню занадто велике і замовляються далеко не всі страви з нього, підприємцю доводиться закуповувати велику кількість інгредієнтів, ризикуючи тим, що не все буде продано. Однак в цьому випадку задоволеним залишається саме клієнт.

У перший час може бути не дуже велика кількість замовлень, люди ще поки не звикли до такого способу організації собі вечері, хоча це абсолютно новий спосіб, який поєднує в собі щось від походу в ресторан і щось від домашнього готування. Навіть можна сказати інакше, цей спосіб пропонує клієнтам все найкраще від походу в ресторан і краще від домашнього готування. І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів? Зазвичай вартість самих інгредієнтів для клієнта виявляється навіть нижче, ніж якби він їх купував в гіпермаркеті, пов'язано це з тим, що підприємець закуповує товари оптом і пропонує своїм клієнтам їх з невеликою націнкою. Таким чином, підприємець заробляє на різниці цін за інгредієнти і на винагороду за отримання самого рецепта. В цілому, які компанії пропонують невисокі ціни на свою продукцію, і за 5 тисяч рублів в тиждень можна нагодувати вечерею сім'ю з 4 чоловік. Однак для підприємця витрати на свій бізнес є невеликими. Але приносити прибуток таке підприємство буде тільки при дуже великій кількості замовлень.

Матіас лауданумом
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу


01.01.2015

Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)

НПФ як джерело швидкого отримання прибутку не варто, звичайно це організація, яка підтримує підприємства або просто орієнтована на отримання коштів для подальшого інвестування. Це складний ...

Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки

Бізнес по ремонту техніки може стати хорошим знанням для того підприємця, який сам є майстром, в іншому випадку майже весь дохід йтимеш на покриття витрат. Даний вид бизне ...

Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту

Нанесення вогнезахисту може стати і хорошим окремим видом бізнесу, і розвитком вже наявного, заснованого на пожежну безпеку. Попит на такі послуги буде завжди, тому таке починання має ...

Свій бізнес: приватний детектив

Детективне агентство може бути розвитком приватної практики сищика, і в цьому випадку йому потрібні будуть перевірені помічники, які також мають ліцензію на здійснення діяльності детектива. Вони йду ...

Свій бізнес: Відкрита майстерня (реміснічій коворкінг)

Відкрита майстерня може принести гарний прибуток або, навпаки, виявиться безперспективним проектом. Як і у випадку з будь-яким іншим новим видом бізнесу, щоб мінімізувати ризики, варто провести якост ...

Як відкрити некомерційну організацію (НКО)

Значна частина НКО тримається на ентузіазмі та пожертвування її учасників, які завдяки зареєстрованої правовій формі мають можливість відстоювати свої інтереси від імені юридичної особи, ...

Свій бізнес з обслуговування та ремонту комп'ютерів

Для відкриття бізнесу по комп'ютерному обслуговуванню і ремонту потрібно близько 230 тисяч рублів, щомісячні платежі - 60 тисяч рублів.

5 напрямків бізнесу на асоціативних метафоричних картах

Навіть якщо ви дуже далекі від приватної психологічної практики та проведення тренінгів або не володієте необхідним стартовим капіталом, то ви можете побудувати свій бізнес, пов'язаний з психологією.

Організація бізнесу зі зберігання речей

Подібне починання відрізняється досить великими інвестиціями, особливо якщо передбачається споруда власного складу. Однак можна організувати і відносно невеликий склад, який орієнтирів ...

Бюджетний бізнес: як заробити на упаковці подарунків

Упаковка подарунків - бізнес для тих, хто хоче розпочати свою справу, не маючи значних фінансових коштів. Для старту потрібні 30 тис. Рублів, базові навички і грамотний бізнес-план.

Як заробляють таролог

Таро - це не тільки щось окультне, колода цих карт є цікаву систему, яка може трактуватися зовсім по-різному в залежності від того, які карти разом випали. Тут ...

Свій бізнес: нанесення антикорозійного захисту

Середня вартість нормального комплекту обладнання складає приблизно 100-200 тисяч рублів, добре облаштований сервіс з усіма додатковими системами і допоміжним обладнанням обійдеться н ...

Збережіть статтю, щоб уважний вівчіті материал

Ви можете Зберегти Цю сторінку с помощью:

Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Яких послуг ще не пропонують жителям великих міст? Здається, для їх зручності придумано дуже багато рішень, сьогодні через інтернет можна замовити практично все, при бажанні і наявності грошей можна місяцями не виходити з дому, отримуючи все необхідне з доставкою до порога. Доставкою харчових продуктів вже нікого не здивувати, багато супермаркетів і гіпермаркети пропонують таку послугу, причому при наборі замовлень на певну суму доставка стає безкоштовною в більшості магазинів. Люди готові платити гроші за будь-яке спрощення свого життя, але в деяких випадках здаються на перший погляд дурними ідеї стають хорошою основою для майбутнього бізнес-починання.

Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю? Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса? Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає? Жителям сіл і сіл рідко доводиться стикатися з такою проблемою, а ось у великих містах скажений ритм життя просто змушує людей шукати альтернативні варіанти. Коли йому пропонують готовий рецепт і підготовлені до приготування інгредієнти, коли залишається ось, їх просто приготувати згідно заданою схемою, то людина напевно зацікавиться, адже в підсумку йому обіцяють страви, як у вишуканому ресторані. Це нове віяння, яке відносно недавно зародилося в Москві, а після в Санкт-Петербурзі. У багатьох інших великих містах нічого подібного немає. У багатьох інших містах це напевно буде користуватися попитом.

Як вже можна було зрозуміти, подібного бізнесу немає практично ніде за винятком найбільших міст. Тому можна говорити про те, що ринок практично повністю вільний від конкуренції. Комусь може здатися, що цей почин не має перспектив і взагалі навряд чи кому-небудь буде цікаво, у всякому разі настільки, щоб на цьому побудувати успішний бізнес. Однак досвід Москви і Санкт-Петербурга показує, що подібні організації користуються достатнім успіхом серед населення, про що говорить постійне збільшення числа гравців на даному ринку. Настільки, що в цих містах вже можна говорити про високий рівень конкуренції і проблеми з виходом на ринок.

В інших містах населення до якого виду послуг ще не звикло, тому на перших порах доведеться проводити активну маркетингову кампанію з просування своїх пропозицій. Лише досвідчені маркетологи після проведення повноцінного дослідження зможуть більш-менш точно сказати, який відсоток населення буде цікавитися доставкою продуктів за рецептом на будинок в кожному конкретному місті, але в великих центрах і мегаполісах інтерес напевно буде. Серед великої кількості людей напевно знайдуться ті, для кого дана послуга стане порятунком від щовечірньою стомлюючої готування їжі. У будь-якому випадку це новинка, людям завжди подобається щось нове, даний бізнес має шанси на виживання завдяки тому, що пропонує щодо корисну послугу.

Сама пропозиція являє собою наступну схему. В даному виді бізнесу пропонується не просто доставка продуктів, а розробка для клієнтів уже готового рецепту, підготовка продуктів для страви і подальша їх доставка до клієнта додому. Подібна компанія позбавляє клієнта необхідності думати про те, що йому приготувати, де купити інгредієнти, а після ще й підготувати їх для готування. Замовнику залишиться тільки слідувати вказівкам на рецепті, щоб за короткий термін отримати гарне блюдо. Це значно економить сили і час, не примушує ламати голову в пошуках рецептів і дозволяє харчуватися дійсно смачну їжу, самостійно приготувати яку часом буває дуже важко. Це хороший вихід для домогосподарок, які, м'яко кажучи, не мають достатнього таланту в кулінарії, щоб радувати свою сім'ю смачною їжею. Та й для постійно працюючих людей, які ввечері хочуть відпочити, а не стояти годинами біля плити, це стане хорошим рішенням.

Самотньо живуть люди взагалі отримають можливість харчуватися краще, ніж сімейні пари, це особливо актуально для неодружених чоловіків, для яких яєчня вже витвір кулінарного мистецтва. За клієнта в такому випадку вирішена задача практично повністю, потрібно тільки виконати найпростіші вказівки і отримати відмінне блюдо. Ніяких походів в ресторан. Ніяких замовлень піци або китайської локшини. Чи не доводиться довго простоювати біля плити, самостійно підбираючи інгредієнти і спеції. Для деякого відсотка чоловіків така послуга взагалі виключає необхідність одружитися.

Для замовника все гранично зрозуміло: замовити, отримати, покірно виконати вказівки, насолоджуватися їжею. А ось перед підприємцем ставиться набагато більш серйозне завдання, адже він повинен закупити продукти, розробити рецепти, підготувати продукти, доставити їх до клієнта і навіть гарантувати йому якість отриманої їжі, процес приготування якої ніхто вже контролювати не може. Потрібно розраховувати на те, що доведеться відкрити заклад, в якому будуть працювати професійні шеф-кухаря, не виключено, що подібне починання може бути організовано на базі вже відомого ресторану, проте афішувати цей факт все-таки не варто, тому що репутація шеф-кухаря буде дуже сильно підірвана, якщо стане відомо, що його вишукані страви може приготувати, хоч і по його прямими вказівками, проста домогосподарка. Навіть якщо це будуть страви, які не подаються в ресторані.

Для роботи підприємства з доставки рецептів з продуктами додому потрібно знайти людей, які дуже добре розбираються в кулінарії, але це підприємство повинно абстрагуватися від будь-яких інших закладів харчування. Це окрема фірма, яка пропонує нетипові послуги, ні до кого відношення вона не повинна мати, у всякому разі не афішувати це.

Трохи докладніше варто розглянути процес реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Відповідно до російського законодавства займатися наданням послуг громадського харчування мають право і фізичні, і юридичні особи. Для того, щоб була можливість скористатися спрощеною системою оподаткування, слід вибрати або форму індивідуального підприємця, або товариства з обмеженою відповідальністю; фізичне юридична особа відповідно. Потрібно тільки звернути увагу, що якщо раптом планується поставляти своїм клієнтам і алкоголь, то тоді підходить тільки форма юридичної особи, причому на додаток буде потрібно отримати ліцензію, а цей процес є досить складним і довгим. Важливо правильно підібрати кодування економічної діяльності, і вона найбільш повно підходить під визначення (ОКПД 2) 56.29 Послуги щодо забезпечення харчуванням інші.

Щоб займатися надання послуг громадського харчування, приміщення має відповідати всім встановленим нормам. Якщо є своє власне кафе або ресторан, і бізнес з доставки рецептів організовується на його основі, ніяких додаткових дозволів не потрібно. Якщо ж бізнес новий, але купується або береться в оренду приміщення, в якому раніше перебувала точка громадського харчування, це процес отримання свідчень і дозволів значно спрощується, доведеться просто переоформити на себе всі договори по обслуговуванню приміщення і надати інформацію в Росспоживнагляд.

Найскладніше в тому випадку, коли купується або орендується приміщення, раніше використовувалося під інші потреби або взагалі був порожнім. Для початку потрібно створити укладення на приміщення, в яких вказується відповідність вимогам санітарних норм, які включають проби води, виміри рівня звукового тиску, показники вентиляції, особливості системи протипожежної безпеки, а також пишеться вся інформація про передбачувані заходи щодо проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів. Даний документ стає санітарним паспорт об'єкта. Далі укладаються договори на обслуговування приміщення, серед яких обов'язковими є договір на надання послуг з нормами санітарно-епідеміологічної служби, на вивезення твердих побутових відходів, а також документи на контрольно-касову машину. З огляду на кома що заклад не буде пропонувати повне ресторанне обслуговування, деякі санітарні норми будуть спрощені, зокрема не буде необхідності узгодження норм з обслуговування людей і надання всіх супутніх послуг.

Безумовно, щоб виконати всі ці вимоги доведеться значним чином переобладнати і облаштувати своє приміщення, звернутися в велику кількість інстанцій і витратити чимало часу на отримання повного пакета документів. Відкрити свій заклад, що надає послуги громадського харчування, можна після укладення з МНС і Роспотребнадзора.

Саме приміщення краще орендувати в географічному центрі міста, через те, що доведеться працювати з клієнтами з усіх районів міста, потрібно мати можливість приїхати в будь-яке зазначене місце за певний час. Саме приміщення обов'язково повинно бути великим, але розділеним на робочу кухню і склад. На кухні буде проходити підготовка інгредієнтів, а досить великий склад потрібен для зберігання чималих запасів продуктів. Взагалі головне, щоб в приміщенні було зручно і комфортно працювати співробітникам, так як відвідувачів приймати не доведеться, приміщення не повинно займати кілька сотень квадратних метрів. Правда, надавати своїм замовникам можливість самовивозу зручно і для бізнесу, і для них. Вартість оренди приміщення сильно розрізняється залежно від самого міста роботи і місце розташування в ньому. З внутрішнього облаштування потрібно надати своїм працівникам повне кухонне обладнання, для розрахунку з клієнтами повинен бути касовий апарат, комп'ютери та периферійні пристрої, цілком ймовірно, що для кур'єрів потрібно буде закупити транспортні засоби. Невелику кухню, на яких працює невелика кількість людей, можна облаштувати за 100-150 тисяч рублів, це з урахуванням закупівлі холодильного обладнання. У разі обмежених фінансових ресурсів кухонне обладнання можна купити вже було у використанні.

Вартість транспортних засобів сильно відрізняється, але для одного кур'єра за 150 тисяч можна купити відносно нормальну машину, яка буде їздити без ремонту ще хоча б рік. Влітку кур'єрів можна взагалі посадити на скутери та мопеди. Зрештою, можна знайти кур'єрів з уже власним автомобілем. Однак автомобіль, куплений у власність організації, може бути прикрашений власним логотипом і рекламною інформацією на кузові, що стане хорошою рекламою, тому що машина буде переміщатися по всьому місту. Окремо варто закупити пакувальне обладнання, яке зможе вміщувати продукти в вакуумну упаковку. Також слід знайти постачальників пакетів, які зможуть виготовляти їх з емблемою фірми, що доставляє рецепти на будинок. Також слід налагодити роботу з компаніями, які зможуть роздруковувати рецепти.

Але найважливішим, мабуть, є пошук постачальників продуктів. Це повинна бути компанія, яка зможе поставляти дуже різноманітні інгредієнти, в тому числі і самі екзотичні і незвичайні. Суть даного підприємства в тому, щоб не просто надати клієнтові рецепт і дати йому можливість наїстися, а й нагодувати його смачною їжею, такою, яку він їв в ресторані. Багато людей, знаходячи цікаві рецепти в інтернеті, не можуть їх приготувати через відсутність багатьох не поширених інгредієнтів на полицях магазинів. Тому пишеться дистриб'ютор з широким асортиментом продукції, у якого можна знайти все: від картоплі до трюфелів. Однак в досить великих містах можна знайти постачальника, який співпрацює з великою кількістю виробників різноманітної продукції.

Обслуговувати виробництво має невелику кількість людей. Це, в першу чергу, шеф-кухар і його помічники, шеф-кухар складає меню, розробляє страви, самостійно готує і перевіряє їх, повинен точно знати, що із запропонованих інгредієнтів неможливо створити погане блюдо, у всякому разі точно діючи за підказками, саме він гарантує якість їжі і успіх всього заходу взагалі. Виконують всю просту роботу за нього помічники. Кур'єрів може бути декілька залежно від кількості замовлень і можливостей співробітників. Сам підприємець може брати участь в процесі роботи, виконуючи адміністративні й організаторські обов'язки. Всі бізнес-процеси, що не приносять ніякого прибутку, слід передати на аутсорсинг, для даного виду діяльності навіть не буде потрібно чергування охоронців на об'єкті. У зв'язку з цим обслуговувати підприємство можуть приблизно п'ять-шість чоловік.

В даний час компанії, що пропонують доставку рецептів з продуктами додому, працює по різноманітним схемам. Класичним способом організації свого бізнесу можна назвати надання на сайті компанії всіх можливих рецептів і прийом замовлень на кожен рецепт окремо. Продукти і рецепти поставляються клієнтам протягом одного робочого дня, в крайньому випадку на наступний день. Клієнт самостійно може вибирати страви, кількість порцій, на які слід поставити інгредієнти, самостійно формувати свою корзину замовлень.

Інші компанії повністю вирішують за клієнта питання формування меню на найближчий тиждень. Шеф-кухар компанії самостійно розробляє меню на кожен день тижня, причому страви розраховуються таким чином, щоб найменше зберігаються інгредієнти були використані в перші дні, а інші в кінці тижня. Клієнт заздалегідь замовляє повністю весь пакет пропозиції, але якими б хорошими не були страви, цей спосіб роботи позбавляє клієнта можливості вибору, він змушений на весь тиждень замовляти страви, які вважає вдалими шеф-кухар. Кому-то навпаки сподобається, коли за нього все вирішено, але тут той же принцип, що і в ресторані - чим більший вибір, тим краще. Звичайно, коли меню занадто велике і замовляються далеко не всі страви з нього, підприємцю доводиться закуповувати велику кількість інгредієнтів, ризикуючи тим, що не все буде продано. Однак в цьому випадку задоволеним залишається саме клієнт.

У перший час може бути не дуже велика кількість замовлень, люди ще поки не звикли до такого способу організації собі вечері, хоча це абсолютно новий спосіб, який поєднує в собі щось від походу в ресторан і щось від домашнього готування. Навіть можна сказати інакше, цей спосіб пропонує клієнтам все найкраще від походу в ресторан і краще від домашнього готування. І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів? Зазвичай вартість самих інгредієнтів для клієнта виявляється навіть нижче, ніж якби він їх купував в гіпермаркеті, пов'язано це з тим, що підприємець закуповує товари оптом і пропонує своїм клієнтам їх з невеликою націнкою. Таким чином, підприємець заробляє на різниці цін за інгредієнти і на винагороду за отримання самого рецепта. В цілому, які компанії пропонують невисокі ціни на свою продукцію, і за 5 тисяч рублів в тиждень можна нагодувати вечерею сім'ю з 4 чоловік. Однак для підприємця витрати на свій бізнес є невеликими. Але приносити прибуток таке підприємство буде тільки при дуже великій кількості замовлень.

Матіас лауданумом
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу


01.01.2015

Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)

НПФ як джерело швидкого отримання прибутку не варто, звичайно це організація, яка підтримує підприємства або просто орієнтована на отримання коштів для подальшого інвестування. Це складний ...

Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки

Бізнес по ремонту техніки може стати хорошим знанням для того підприємця, який сам є майстром, в іншому випадку майже весь дохід йтимеш на покриття витрат. Даний вид бизне ...

Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту

Нанесення вогнезахисту може стати і хорошим окремим видом бізнесу, і розвитком вже наявного, заснованого на пожежну безпеку. Попит на такі послуги буде завжди, тому таке починання має ...

Свій бізнес: приватний детектив

Детективне агентство може бути розвитком приватної практики сищика, і в цьому випадку йому потрібні будуть перевірені помічники, які також мають ліцензію на здійснення діяльності детектива. Вони йду ...

Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Яких послуг ще не пропонують жителям великих міст? Здається, для їх зручності придумано дуже багато рішень, сьогодні через інтернет можна замовити практично все, при бажанні і наявності грошей можна місяцями не виходити з дому, отримуючи все необхідне з доставкою до порога. Доставкою харчових продуктів вже нікого не здивувати, багато супермаркетів і гіпермаркети пропонують таку послугу, причому при наборі замовлень на певну суму доставка стає безкоштовною в більшості магазинів. Люди готові платити гроші за будь-яке спрощення свого життя, але в деяких випадках здаються на перший погляд дурними ідеї стають хорошою основою для майбутнього бізнес-починання.

Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю? Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса? Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає? Жителям сіл і сіл рідко доводиться стикатися з такою проблемою, а ось у великих містах скажений ритм життя просто змушує людей шукати альтернативні варіанти. Коли йому пропонують готовий рецепт і підготовлені до приготування інгредієнти, коли залишається ось, їх просто приготувати згідно заданою схемою, то людина напевно зацікавиться, адже в підсумку йому обіцяють страви, як у вишуканому ресторані. Це нове віяння, яке відносно недавно зародилося в Москві, а після в Санкт-Петербурзі. У багатьох інших великих містах нічого подібного немає. У багатьох інших містах це напевно буде користуватися попитом.

Як вже можна було зрозуміти, подібного бізнесу немає практично ніде за винятком найбільших міст. Тому можна говорити про те, що ринок практично повністю вільний від конкуренції. Комусь може здатися, що цей почин не має перспектив і взагалі навряд чи кому-небудь буде цікаво, у всякому разі настільки, щоб на цьому побудувати успішний бізнес. Однак досвід Москви і Санкт-Петербурга показує, що подібні організації користуються достатнім успіхом серед населення, про що говорить постійне збільшення числа гравців на даному ринку. Настільки, що в цих містах вже можна говорити про високий рівень конкуренції і проблеми з виходом на ринок.

В інших містах населення до якого виду послуг ще не звикло, тому на перших порах доведеться проводити активну маркетингову кампанію з просування своїх пропозицій. Лише досвідчені маркетологи після проведення повноцінного дослідження зможуть більш-менш точно сказати, який відсоток населення буде цікавитися доставкою продуктів за рецептом на будинок в кожному конкретному місті, але в великих центрах і мегаполісах інтерес напевно буде. Серед великої кількості людей напевно знайдуться ті, для кого дана послуга стане порятунком від щовечірньою стомлюючої готування їжі. У будь-якому випадку це новинка, людям завжди подобається щось нове, даний бізнес має шанси на виживання завдяки тому, що пропонує щодо корисну послугу.

Сама пропозиція являє собою наступну схему. В даному виді бізнесу пропонується не просто доставка продуктів, а розробка для клієнтів уже готового рецепту, підготовка продуктів для страви і подальша їх доставка до клієнта додому. Подібна компанія позбавляє клієнта необхідності думати про те, що йому приготувати, де купити інгредієнти, а після ще й підготувати їх для готування. Замовнику залишиться тільки слідувати вказівкам на рецепті, щоб за короткий термін отримати гарне блюдо. Це значно економить сили і час, не примушує ламати голову в пошуках рецептів і дозволяє харчуватися дійсно смачну їжу, самостійно приготувати яку часом буває дуже важко. Це хороший вихід для домогосподарок, які, м'яко кажучи, не мають достатнього таланту в кулінарії, щоб радувати свою сім'ю смачною їжею. Та й для постійно працюючих людей, які ввечері хочуть відпочити, а не стояти годинами біля плити, це стане хорошим рішенням.

Самотньо живуть люди взагалі отримають можливість харчуватися краще, ніж сімейні пари, це особливо актуально для неодружених чоловіків, для яких яєчня вже витвір кулінарного мистецтва. За клієнта в такому випадку вирішена задача практично повністю, потрібно тільки виконати найпростіші вказівки і отримати відмінне блюдо. Ніяких походів в ресторан. Ніяких замовлень піци або китайської локшини. Чи не доводиться довго простоювати біля плити, самостійно підбираючи інгредієнти і спеції. Для деякого відсотка чоловіків така послуга взагалі виключає необхідність одружитися.

Для замовника все гранично зрозуміло: замовити, отримати, покірно виконати вказівки, насолоджуватися їжею. А ось перед підприємцем ставиться набагато більш серйозне завдання, адже він повинен закупити продукти, розробити рецепти, підготувати продукти, доставити їх до клієнта і навіть гарантувати йому якість отриманої їжі, процес приготування якої ніхто вже контролювати не може. Потрібно розраховувати на те, що доведеться відкрити заклад, в якому будуть працювати професійні шеф-кухаря, не виключено, що подібне починання може бути організовано на базі вже відомого ресторану, проте афішувати цей факт все-таки не варто, тому що репутація шеф-кухаря буде дуже сильно підірвана, якщо стане відомо, що його вишукані страви може приготувати, хоч і по його прямими вказівками, проста домогосподарка. Навіть якщо це будуть страви, які не подаються в ресторані.

Для роботи підприємства з доставки рецептів з продуктами додому потрібно знайти людей, які дуже добре розбираються в кулінарії, але це підприємство повинно абстрагуватися від будь-яких інших закладів харчування. Це окрема фірма, яка пропонує нетипові послуги, ні до кого відношення вона не повинна мати, у всякому разі не афішувати це.

Трохи докладніше варто розглянути процес реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Відповідно до російського законодавства займатися наданням послуг громадського харчування мають право і фізичні, і юридичні особи. Для того, щоб була можливість скористатися спрощеною системою оподаткування, слід вибрати або форму індивідуального підприємця, або товариства з обмеженою відповідальністю; фізичне юридична особа відповідно. Потрібно тільки звернути увагу, що якщо раптом планується поставляти своїм клієнтам і алкоголь, то тоді підходить тільки форма юридичної особи, причому на додаток буде потрібно отримати ліцензію, а цей процес є досить складним і довгим. Важливо правильно підібрати кодування економічної діяльності, і вона найбільш повно підходить під визначення (ОКПД 2) 56.29 Послуги щодо забезпечення харчуванням інші.

Щоб займатися надання послуг громадського харчування, приміщення має відповідати всім встановленим нормам. Якщо є своє власне кафе або ресторан, і бізнес з доставки рецептів організовується на його основі, ніяких додаткових дозволів не потрібно. Якщо ж бізнес новий, але купується або береться в оренду приміщення, в якому раніше перебувала точка громадського харчування, це процес отримання свідчень і дозволів значно спрощується, доведеться просто переоформити на себе всі договори по обслуговуванню приміщення і надати інформацію в Росспоживнагляд.

Найскладніше в тому випадку, коли купується або орендується приміщення, раніше використовувалося під інші потреби або взагалі був порожнім. Для початку потрібно створити укладення на приміщення, в яких вказується відповідність вимогам санітарних норм, які включають проби води, виміри рівня звукового тиску, показники вентиляції, особливості системи протипожежної безпеки, а також пишеться вся інформація про передбачувані заходи щодо проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів. Даний документ стає санітарним паспорт об'єкта. Далі укладаються договори на обслуговування приміщення, серед яких обов'язковими є договір на надання послуг з нормами санітарно-епідеміологічної служби, на вивезення твердих побутових відходів, а також документи на контрольно-касову машину. З огляду на кома що заклад не буде пропонувати повне ресторанне обслуговування, деякі санітарні норми будуть спрощені, зокрема не буде необхідності узгодження норм з обслуговування людей і надання всіх супутніх послуг.

Безумовно, щоб виконати всі ці вимоги доведеться значним чином переобладнати і облаштувати своє приміщення, звернутися в велику кількість інстанцій і витратити чимало часу на отримання повного пакета документів. Відкрити свій заклад, що надає послуги громадського харчування, можна після укладення з МНС і Роспотребнадзора.

Саме приміщення краще орендувати в географічному центрі міста, через те, що доведеться працювати з клієнтами з усіх районів міста, потрібно мати можливість приїхати в будь-яке зазначене місце за певний час. Саме приміщення обов'язково повинно бути великим, але розділеним на робочу кухню і склад. На кухні буде проходити підготовка інгредієнтів, а досить великий склад потрібен для зберігання чималих запасів продуктів. Взагалі головне, щоб в приміщенні було зручно і комфортно працювати співробітникам, так як відвідувачів приймати не доведеться, приміщення не повинно займати кілька сотень квадратних метрів. Правда, надавати своїм замовникам можливість самовивозу зручно і для бізнесу, і для них. Вартість оренди приміщення сильно розрізняється залежно від самого міста роботи і місце розташування в ньому. З внутрішнього облаштування потрібно надати своїм працівникам повне кухонне обладнання, для розрахунку з клієнтами повинен бути касовий апарат, комп'ютери та периферійні пристрої, цілком ймовірно, що для кур'єрів потрібно буде закупити транспортні засоби. Невелику кухню, на яких працює невелика кількість людей, можна облаштувати за 100-150 тисяч рублів, це з урахуванням закупівлі холодильного обладнання. У разі обмежених фінансових ресурсів кухонне обладнання можна купити вже було у використанні.

Вартість транспортних засобів сильно відрізняється, але для одного кур'єра за 150 тисяч можна купити відносно нормальну машину, яка буде їздити без ремонту ще хоча б рік. Влітку кур'єрів можна взагалі посадити на скутери та мопеди. Зрештою, можна знайти кур'єрів з уже власним автомобілем. Однак автомобіль, куплений у власність організації, може бути прикрашений власним логотипом і рекламною інформацією на кузові, що стане хорошою рекламою, тому що машина буде переміщатися по всьому місту. Окремо варто закупити пакувальне обладнання, яке зможе вміщувати продукти в вакуумну упаковку. Також слід знайти постачальників пакетів, які зможуть виготовляти їх з емблемою фірми, що доставляє рецепти на будинок. Також слід налагодити роботу з компаніями, які зможуть роздруковувати рецепти.

Але найважливішим, мабуть, є пошук постачальників продуктів. Це повинна бути компанія, яка зможе поставляти дуже різноманітні інгредієнти, в тому числі і самі екзотичні і незвичайні. Суть даного підприємства в тому, щоб не просто надати клієнтові рецепт і дати йому можливість наїстися, а й нагодувати його смачною їжею, такою, яку він їв в ресторані. Багато людей, знаходячи цікаві рецепти в інтернеті, не можуть їх приготувати через відсутність багатьох не поширених інгредієнтів на полицях магазинів. Тому пишеться дистриб'ютор з широким асортиментом продукції, у якого можна знайти все: від картоплі до трюфелів. Однак в досить великих містах можна знайти постачальника, який співпрацює з великою кількістю виробників різноманітної продукції.

Обслуговувати виробництво має невелику кількість людей. Це, в першу чергу, шеф-кухар і його помічники, шеф-кухар складає меню, розробляє страви, самостійно готує і перевіряє їх, повинен точно знати, що із запропонованих інгредієнтів неможливо створити погане блюдо, у всякому разі точно діючи за підказками, саме він гарантує якість їжі і успіх всього заходу взагалі. Виконують всю просту роботу за нього помічники. Кур'єрів може бути декілька залежно від кількості замовлень і можливостей співробітників. Сам підприємець може брати участь в процесі роботи, виконуючи адміністративні й організаторські обов'язки. Всі бізнес-процеси, що не приносять ніякого прибутку, слід передати на аутсорсинг, для даного виду діяльності навіть не буде потрібно чергування охоронців на об'єкті. У зв'язку з цим обслуговувати підприємство можуть приблизно п'ять-шість чоловік.

В даний час компанії, що пропонують доставку рецептів з продуктами додому, працює по різноманітним схемам. Класичним способом організації свого бізнесу можна назвати надання на сайті компанії всіх можливих рецептів і прийом замовлень на кожен рецепт окремо. Продукти і рецепти поставляються клієнтам протягом одного робочого дня, в крайньому випадку на наступний день. Клієнт самостійно може вибирати страви, кількість порцій, на які слід поставити інгредієнти, самостійно формувати свою корзину замовлень.

Інші компанії повністю вирішують за клієнта питання формування меню на найближчий тиждень. Шеф-кухар компанії самостійно розробляє меню на кожен день тижня, причому страви розраховуються таким чином, щоб найменше зберігаються інгредієнти були використані в перші дні, а інші в кінці тижня. Клієнт заздалегідь замовляє повністю весь пакет пропозиції, але якими б хорошими не були страви, цей спосіб роботи позбавляє клієнта можливості вибору, він змушений на весь тиждень замовляти страви, які вважає вдалими шеф-кухар. Кому-то навпаки сподобається, коли за нього все вирішено, але тут той же принцип, що і в ресторані - чим більший вибір, тим краще. Звичайно, коли меню занадто велике і замовляються далеко не всі страви з нього, підприємцю доводиться закуповувати велику кількість інгредієнтів, ризикуючи тим, що не все буде продано. Однак в цьому випадку задоволеним залишається саме клієнт.

У перший час може бути не дуже велика кількість замовлень, люди ще поки не звикли до такого способу організації собі вечері, хоча це абсолютно новий спосіб, який поєднує в собі щось від походу в ресторан і щось від домашнього готування. Навіть можна сказати інакше, цей спосіб пропонує клієнтам все найкраще від походу в ресторан і краще від домашнього готування. І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів? Зазвичай вартість самих інгредієнтів для клієнта виявляється навіть нижче, ніж якби він їх купував в гіпермаркеті, пов'язано це з тим, що підприємець закуповує товари оптом і пропонує своїм клієнтам їх з невеликою націнкою. Таким чином, підприємець заробляє на різниці цін за інгредієнти і на винагороду за отримання самого рецепта. В цілому, які компанії пропонують невисокі ціни на свою продукцію, і за 5 тисяч рублів в тиждень можна нагодувати вечерею сім'ю з 4 чоловік. Однак для підприємця витрати на свій бізнес є невеликими. Але приносити прибуток таке підприємство буде тільки при дуже великій кількості замовлень.

Матіас лауданумом
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу


01.01.2015

Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)

НПФ як джерело швидкого отримання прибутку не варто, звичайно це організація, яка підтримує підприємства або просто орієнтована на отримання коштів для подальшого інвестування. Це складний ...

Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки

Бізнес по ремонту техніки може стати хорошим знанням для того підприємця, який сам є майстром, в іншому випадку майже весь дохід йтимеш на покриття витрат. Даний вид бизне ...

Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту

Нанесення вогнезахисту може стати і хорошим окремим видом бізнесу, і розвитком вже наявного, заснованого на пожежну безпеку. Попит на такі послуги буде завжди, тому таке починання має ...

Свій бізнес: приватний детектив

Детективне агентство може бути розвитком приватної практики сищика, і в цьому випадку йому потрібні будуть перевірені помічники, які також мають ліцензію на здійснення діяльності детектива. Вони йду ...

Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Яких послуг ще не пропонують жителям великих міст? Здається, для їх зручності придумано дуже багато рішень, сьогодні через інтернет можна замовити практично все, при бажанні і наявності грошей можна місяцями не виходити з дому, отримуючи все необхідне з доставкою до порога. Доставкою харчових продуктів вже нікого не здивувати, багато супермаркетів і гіпермаркети пропонують таку послугу, причому при наборі замовлень на певну суму доставка стає безкоштовною в більшості магазинів. Люди готові платити гроші за будь-яке спрощення свого життя, але в деяких випадках здаються на перший погляд дурними ідеї стають хорошою основою для майбутнього бізнес-починання.

Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю? Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса? Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає? Жителям сіл і сіл рідко доводиться стикатися з такою проблемою, а ось у великих містах скажений ритм життя просто змушує людей шукати альтернативні варіанти. Коли йому пропонують готовий рецепт і підготовлені до приготування інгредієнти, коли залишається ось, їх просто приготувати згідно заданою схемою, то людина напевно зацікавиться, адже в підсумку йому обіцяють страви, як у вишуканому ресторані. Це нове віяння, яке відносно недавно зародилося в Москві, а після в Санкт-Петербурзі. У багатьох інших великих містах нічого подібного немає. У багатьох інших містах це напевно буде користуватися попитом.

Як вже можна було зрозуміти, подібного бізнесу немає практично ніде за винятком найбільших міст. Тому можна говорити про те, що ринок практично повністю вільний від конкуренції. Комусь може здатися, що цей почин не має перспектив і взагалі навряд чи кому-небудь буде цікаво, у всякому разі настільки, щоб на цьому побудувати успішний бізнес. Однак досвід Москви і Санкт-Петербурга показує, що подібні організації користуються достатнім успіхом серед населення, про що говорить постійне збільшення числа гравців на даному ринку. Настільки, що в цих містах вже можна говорити про високий рівень конкуренції і проблеми з виходом на ринок.

В інших містах населення до якого виду послуг ще не звикло, тому на перших порах доведеться проводити активну маркетингову кампанію з просування своїх пропозицій. Лише досвідчені маркетологи після проведення повноцінного дослідження зможуть більш-менш точно сказати, який відсоток населення буде цікавитися доставкою продуктів за рецептом на будинок в кожному конкретному місті, але в великих центрах і мегаполісах інтерес напевно буде. Серед великої кількості людей напевно знайдуться ті, для кого дана послуга стане порятунком від щовечірньою стомлюючої готування їжі. У будь-якому випадку це новинка, людям завжди подобається щось нове, даний бізнес має шанси на виживання завдяки тому, що пропонує щодо корисну послугу.

Сама пропозиція являє собою наступну схему. В даному виді бізнесу пропонується не просто доставка продуктів, а розробка для клієнтів уже готового рецепту, підготовка продуктів для страви і подальша їх доставка до клієнта додому. Подібна компанія позбавляє клієнта необхідності думати про те, що йому приготувати, де купити інгредієнти, а після ще й підготувати їх для готування. Замовнику залишиться тільки слідувати вказівкам на рецепті, щоб за короткий термін отримати гарне блюдо. Це значно економить сили і час, не примушує ламати голову в пошуках рецептів і дозволяє харчуватися дійсно смачну їжу, самостійно приготувати яку часом буває дуже важко. Це хороший вихід для домогосподарок, які, м'яко кажучи, не мають достатнього таланту в кулінарії, щоб радувати свою сім'ю смачною їжею. Та й для постійно працюючих людей, які ввечері хочуть відпочити, а не стояти годинами біля плити, це стане хорошим рішенням.

Самотньо живуть люди взагалі отримають можливість харчуватися краще, ніж сімейні пари, це особливо актуально для неодружених чоловіків, для яких яєчня вже витвір кулінарного мистецтва. За клієнта в такому випадку вирішена задача практично повністю, потрібно тільки виконати найпростіші вказівки і отримати відмінне блюдо. Ніяких походів в ресторан. Ніяких замовлень піци або китайської локшини. Чи не доводиться довго простоювати біля плити, самостійно підбираючи інгредієнти і спеції. Для деякого відсотка чоловіків така послуга взагалі виключає необхідність одружитися.

Для замовника все гранично зрозуміло: замовити, отримати, покірно виконати вказівки, насолоджуватися їжею. А ось перед підприємцем ставиться набагато більш серйозне завдання, адже він повинен закупити продукти, розробити рецепти, підготувати продукти, доставити їх до клієнта і навіть гарантувати йому якість отриманої їжі, процес приготування якої ніхто вже контролювати не може. Потрібно розраховувати на те, що доведеться відкрити заклад, в якому будуть працювати професійні шеф-кухаря, не виключено, що подібне починання може бути організовано на базі вже відомого ресторану, проте афішувати цей факт все-таки не варто, тому що репутація шеф-кухаря буде дуже сильно підірвана, якщо стане відомо, що його вишукані страви може приготувати, хоч і по його прямими вказівками, проста домогосподарка. Навіть якщо це будуть страви, які не подаються в ресторані.

Для роботи підприємства з доставки рецептів з продуктами додому потрібно знайти людей, які дуже добре розбираються в кулінарії, але це підприємство повинно абстрагуватися від будь-яких інших закладів харчування. Це окрема фірма, яка пропонує нетипові послуги, ні до кого відношення вона не повинна мати, у всякому разі не афішувати це.

Трохи докладніше варто розглянути процес реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Відповідно до російського законодавства займатися наданням послуг громадського харчування мають право і фізичні, і юридичні особи. Для того, щоб була можливість скористатися спрощеною системою оподаткування, слід вибрати або форму індивідуального підприємця, або товариства з обмеженою відповідальністю; фізичне юридична особа відповідно. Потрібно тільки звернути увагу, що якщо раптом планується поставляти своїм клієнтам і алкоголь, то тоді підходить тільки форма юридичної особи, причому на додаток буде потрібно отримати ліцензію, а цей процес є досить складним і довгим. Важливо правильно підібрати кодування економічної діяльності, і вона найбільш повно підходить під визначення (ОКПД 2) 56.29 Послуги щодо забезпечення харчуванням інші.

Щоб займатися надання послуг громадського харчування, приміщення має відповідати всім встановленим нормам. Якщо є своє власне кафе або ресторан, і бізнес з доставки рецептів організовується на його основі, ніяких додаткових дозволів не потрібно. Якщо ж бізнес новий, але купується або береться в оренду приміщення, в якому раніше перебувала точка громадського харчування, це процес отримання свідчень і дозволів значно спрощується, доведеться просто переоформити на себе всі договори по обслуговуванню приміщення і надати інформацію в Росспоживнагляд.

Найскладніше в тому випадку, коли купується або орендується приміщення, раніше використовувалося під інші потреби або взагалі був порожнім. Для початку потрібно створити укладення на приміщення, в яких вказується відповідність вимогам санітарних норм, які включають проби води, виміри рівня звукового тиску, показники вентиляції, особливості системи протипожежної безпеки, а також пишеться вся інформація про передбачувані заходи щодо проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів. Даний документ стає санітарним паспорт об'єкта. Далі укладаються договори на обслуговування приміщення, серед яких обов'язковими є договір на надання послуг з нормами санітарно-епідеміологічної служби, на вивезення твердих побутових відходів, а також документи на контрольно-касову машину. З огляду на кома що заклад не буде пропонувати повне ресторанне обслуговування, деякі санітарні норми будуть спрощені, зокрема не буде необхідності узгодження норм з обслуговування людей і надання всіх супутніх послуг.

Безумовно, щоб виконати всі ці вимоги доведеться значним чином переобладнати і облаштувати своє приміщення, звернутися в велику кількість інстанцій і витратити чимало часу на отримання повного пакета документів. Відкрити свій заклад, що надає послуги громадського харчування, можна після укладення з МНС і Роспотребнадзора.

Саме приміщення краще орендувати в географічному центрі міста, через те, що доведеться працювати з клієнтами з усіх районів міста, потрібно мати можливість приїхати в будь-яке зазначене місце за певний час. Саме приміщення обов'язково повинно бути великим, але розділеним на робочу кухню і склад. На кухні буде проходити підготовка інгредієнтів, а досить великий склад потрібен для зберігання чималих запасів продуктів. Взагалі головне, щоб в приміщенні було зручно і комфортно працювати співробітникам, так як відвідувачів приймати не доведеться, приміщення не повинно займати кілька сотень квадратних метрів. Правда, надавати своїм замовникам можливість самовивозу зручно і для бізнесу, і для них. Вартість оренди приміщення сильно розрізняється залежно від самого міста роботи і місце розташування в ньому. З внутрішнього облаштування потрібно надати своїм працівникам повне кухонне обладнання, для розрахунку з клієнтами повинен бути касовий апарат, комп'ютери та периферійні пристрої, цілком ймовірно, що для кур'єрів потрібно буде закупити транспортні засоби. Невелику кухню, на яких працює невелика кількість людей, можна облаштувати за 100-150 тисяч рублів, це з урахуванням закупівлі холодильного обладнання. У разі обмежених фінансових ресурсів кухонне обладнання можна купити вже було у використанні.

Вартість транспортних засобів сильно відрізняється, але для одного кур'єра за 150 тисяч можна купити відносно нормальну машину, яка буде їздити без ремонту ще хоча б рік. Влітку кур'єрів можна взагалі посадити на скутери та мопеди. Зрештою, можна знайти кур'єрів з уже власним автомобілем. Однак автомобіль, куплений у власність організації, може бути прикрашений власним логотипом і рекламною інформацією на кузові, що стане хорошою рекламою, тому що машина буде переміщатися по всьому місту. Окремо варто закупити пакувальне обладнання, яке зможе вміщувати продукти в вакуумну упаковку. Також слід знайти постачальників пакетів, які зможуть виготовляти їх з емблемою фірми, що доставляє рецепти на будинок. Також слід налагодити роботу з компаніями, які зможуть роздруковувати рецепти.

Але найважливішим, мабуть, є пошук постачальників продуктів. Це повинна бути компанія, яка зможе поставляти дуже різноманітні інгредієнти, в тому числі і самі екзотичні і незвичайні. Суть даного підприємства в тому, щоб не просто надати клієнтові рецепт і дати йому можливість наїстися, а й нагодувати його смачною їжею, такою, яку він їв в ресторані. Багато людей, знаходячи цікаві рецепти в інтернеті, не можуть їх приготувати через відсутність багатьох не поширених інгредієнтів на полицях магазинів. Тому пишеться дистриб'ютор з широким асортиментом продукції, у якого можна знайти все: від картоплі до трюфелів. Однак в досить великих містах можна знайти постачальника, який співпрацює з великою кількістю виробників різноманітної продукції.

Обслуговувати виробництво має невелику кількість людей. Це, в першу чергу, шеф-кухар і його помічники, шеф-кухар складає меню, розробляє страви, самостійно готує і перевіряє їх, повинен точно знати, що із запропонованих інгредієнтів неможливо створити погане блюдо, у всякому разі точно діючи за підказками, саме він гарантує якість їжі і успіх всього заходу взагалі. Виконують всю просту роботу за нього помічники. Кур'єрів може бути декілька залежно від кількості замовлень і можливостей співробітників. Сам підприємець може брати участь в процесі роботи, виконуючи адміністративні й організаторські обов'язки. Всі бізнес-процеси, що не приносять ніякого прибутку, слід передати на аутсорсинг, для даного виду діяльності навіть не буде потрібно чергування охоронців на об'єкті. У зв'язку з цим обслуговувати підприємство можуть приблизно п'ять-шість чоловік.

В даний час компанії, що пропонують доставку рецептів з продуктами додому, працює по різноманітним схемам. Класичним способом організації свого бізнесу можна назвати надання на сайті компанії всіх можливих рецептів і прийом замовлень на кожен рецепт окремо. Продукти і рецепти поставляються клієнтам протягом одного робочого дня, в крайньому випадку на наступний день. Клієнт самостійно може вибирати страви, кількість порцій, на які слід поставити інгредієнти, самостійно формувати свою корзину замовлень.

Інші компанії повністю вирішують за клієнта питання формування меню на найближчий тиждень. Шеф-кухар компанії самостійно розробляє меню на кожен день тижня, причому страви розраховуються таким чином, щоб найменше зберігаються інгредієнти були використані в перші дні, а інші в кінці тижня. Клієнт заздалегідь замовляє повністю весь пакет пропозиції, але якими б хорошими не були страви, цей спосіб роботи позбавляє клієнта можливості вибору, він змушений на весь тиждень замовляти страви, які вважає вдалими шеф-кухар. Кому-то навпаки сподобається, коли за нього все вирішено, але тут той же принцип, що і в ресторані - чим більший вибір, тим краще. Звичайно, коли меню занадто велике і замовляються далеко не всі страви з нього, підприємцю доводиться закуповувати велику кількість інгредієнтів, ризикуючи тим, що не все буде продано. Однак в цьому випадку задоволеним залишається саме клієнт.

У перший час може бути не дуже велика кількість замовлень, люди ще поки не звикли до такого способу організації собі вечері, хоча це абсолютно новий спосіб, який поєднує в собі щось від походу в ресторан і щось від домашнього готування. Навіть можна сказати інакше, цей спосіб пропонує клієнтам все найкраще від походу в ресторан і краще від домашнього готування. І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів? Зазвичай вартість самих інгредієнтів для клієнта виявляється навіть нижче, ніж якби він їх купував в гіпермаркеті, пов'язано це з тим, що підприємець закуповує товари оптом і пропонує своїм клієнтам їх з невеликою націнкою. Таким чином, підприємець заробляє на різниці цін за інгредієнти і на винагороду за отримання самого рецепта. В цілому, які компанії пропонують невисокі ціни на свою продукцію, і за 5 тисяч рублів в тиждень можна нагодувати вечерею сім'ю з 4 чоловік. Однак для підприємця витрати на свій бізнес є невеликими. Але приносити прибуток таке підприємство буде тільки при дуже великій кількості замовлень.

Матіас лауданумом
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу


01.01.2015

Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)

НПФ як джерело швидкого отримання прибутку не варто, звичайно це організація, яка підтримує підприємства або просто орієнтована на отримання коштів для подальшого інвестування. Це складний ...

Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки

Бізнес по ремонту техніки може стати хорошим знанням для того підприємця, який сам є майстром, в іншому випадку майже весь дохід йтимеш на покриття витрат. Даний вид бизне ...

Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту

Нанесення вогнезахисту може стати і хорошим окремим видом бізнесу, і розвитком вже наявного, заснованого на пожежну безпеку. Попит на такі послуги буде завжди, тому таке починання має ...

Свій бізнес: приватний детектив

Детективне агентство може бути розвитком приватної практики сищика, і в цьому випадку йому потрібні будуть перевірені помічники, які також мають ліцензію на здійснення діяльності детектива. Вони йду ...

Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Яких послуг ще не пропонують жителям великих міст? Здається, для їх зручності придумано дуже багато рішень, сьогодні через інтернет можна замовити практично все, при бажанні і наявності грошей можна місяцями не виходити з дому, отримуючи все необхідне з доставкою до порога. Доставкою харчових продуктів вже нікого не здивувати, багато супермаркетів і гіпермаркети пропонують таку послугу, причому при наборі замовлень на певну суму доставка стає безкоштовною в більшості магазинів. Люди готові платити гроші за будь-яке спрощення свого життя, але в деяких випадках здаються на перший погляд дурними ідеї стають хорошою основою для майбутнього бізнес-починання.

Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю? Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса? Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає? Жителям сіл і сіл рідко доводиться стикатися з такою проблемою, а ось у великих містах скажений ритм життя просто змушує людей шукати альтернативні варіанти. Коли йому пропонують готовий рецепт і підготовлені до приготування інгредієнти, коли залишається ось, їх просто приготувати згідно заданою схемою, то людина напевно зацікавиться, адже в підсумку йому обіцяють страви, як у вишуканому ресторані. Це нове віяння, яке відносно недавно зародилося в Москві, а після в Санкт-Петербурзі. У багатьох інших великих містах нічого подібного немає. У багатьох інших містах це напевно буде користуватися попитом.

Як вже можна було зрозуміти, подібного бізнесу немає практично ніде за винятком найбільших міст. Тому можна говорити про те, що ринок практично повністю вільний від конкуренції. Комусь може здатися, що цей почин не має перспектив і взагалі навряд чи кому-небудь буде цікаво, у всякому разі настільки, щоб на цьому побудувати успішний бізнес. Однак досвід Москви і Санкт-Петербурга показує, що подібні організації користуються достатнім успіхом серед населення, про що говорить постійне збільшення числа гравців на даному ринку. Настільки, що в цих містах вже можна говорити про високий рівень конкуренції і проблеми з виходом на ринок.

В інших містах населення до якого виду послуг ще не звикло, тому на перших порах доведеться проводити активну маркетингову кампанію з просування своїх пропозицій. Лише досвідчені маркетологи після проведення повноцінного дослідження зможуть більш-менш точно сказати, який відсоток населення буде цікавитися доставкою продуктів за рецептом на будинок в кожному конкретному місті, але в великих центрах і мегаполісах інтерес напевно буде. Серед великої кількості людей напевно знайдуться ті, для кого дана послуга стане порятунком від щовечірньою стомлюючої готування їжі. У будь-якому випадку це новинка, людям завжди подобається щось нове, даний бізнес має шанси на виживання завдяки тому, що пропонує щодо корисну послугу.

Сама пропозиція являє собою наступну схему. В даному виді бізнесу пропонується не просто доставка продуктів, а розробка для клієнтів уже готового рецепту, підготовка продуктів для страви і подальша їх доставка до клієнта додому. Подібна компанія позбавляє клієнта необхідності думати про те, що йому приготувати, де купити інгредієнти, а після ще й підготувати їх для готування. Замовнику залишиться тільки слідувати вказівкам на рецепті, щоб за короткий термін отримати гарне блюдо. Це значно економить сили і час, не примушує ламати голову в пошуках рецептів і дозволяє харчуватися дійсно смачну їжу, самостійно приготувати яку часом буває дуже важко. Це хороший вихід для домогосподарок, які, м'яко кажучи, не мають достатнього таланту в кулінарії, щоб радувати свою сім'ю смачною їжею. Та й для постійно працюючих людей, які ввечері хочуть відпочити, а не стояти годинами біля плити, це стане хорошим рішенням.

Самотньо живуть люди взагалі отримають можливість харчуватися краще, ніж сімейні пари, це особливо актуально для неодружених чоловіків, для яких яєчня вже витвір кулінарного мистецтва. За клієнта в такому випадку вирішена задача практично повністю, потрібно тільки виконати найпростіші вказівки і отримати відмінне блюдо. Ніяких походів в ресторан. Ніяких замовлень піци або китайської локшини. Чи не доводиться довго простоювати біля плити, самостійно підбираючи інгредієнти і спеції. Для деякого відсотка чоловіків така послуга взагалі виключає необхідність одружитися.

Для замовника все гранично зрозуміло: замовити, отримати, покірно виконати вказівки, насолоджуватися їжею. А ось перед підприємцем ставиться набагато більш серйозне завдання, адже він повинен закупити продукти, розробити рецепти, підготувати продукти, доставити їх до клієнта і навіть гарантувати йому якість отриманої їжі, процес приготування якої ніхто вже контролювати не може. Потрібно розраховувати на те, що доведеться відкрити заклад, в якому будуть працювати професійні шеф-кухаря, не виключено, що подібне починання може бути організовано на базі вже відомого ресторану, проте афішувати цей факт все-таки не варто, тому що репутація шеф-кухаря буде дуже сильно підірвана, якщо стане відомо, що його вишукані страви може приготувати, хоч і по його прямими вказівками, проста домогосподарка. Навіть якщо це будуть страви, які не подаються в ресторані.

Для роботи підприємства з доставки рецептів з продуктами додому потрібно знайти людей, які дуже добре розбираються в кулінарії, але це підприємство повинно абстрагуватися від будь-яких інших закладів харчування. Це окрема фірма, яка пропонує нетипові послуги, ні до кого відношення вона не повинна мати, у всякому разі не афішувати це.

Трохи докладніше варто розглянути процес реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Відповідно до російського законодавства займатися наданням послуг громадського харчування мають право і фізичні, і юридичні особи. Для того, щоб була можливість скористатися спрощеною системою оподаткування, слід вибрати або форму індивідуального підприємця, або товариства з обмеженою відповідальністю; фізичне юридична особа відповідно. Потрібно тільки звернути увагу, що якщо раптом планується поставляти своїм клієнтам і алкоголь, то тоді підходить тільки форма юридичної особи, причому на додаток буде потрібно отримати ліцензію, а цей процес є досить складним і довгим. Важливо правильно підібрати кодування економічної діяльності, і вона найбільш повно підходить під визначення (ОКПД 2) 56.29 Послуги щодо забезпечення харчуванням інші.

Щоб займатися надання послуг громадського харчування, приміщення має відповідати всім встановленим нормам. Якщо є своє власне кафе або ресторан, і бізнес з доставки рецептів організовується на його основі, ніяких додаткових дозволів не потрібно. Якщо ж бізнес новий, але купується або береться в оренду приміщення, в якому раніше перебувала точка громадського харчування, це процес отримання свідчень і дозволів значно спрощується, доведеться просто переоформити на себе всі договори по обслуговуванню приміщення і надати інформацію в Росспоживнагляд.

Найскладніше в тому випадку, коли купується або орендується приміщення, раніше використовувалося під інші потреби або взагалі був порожнім. Для початку потрібно створити укладення на приміщення, в яких вказується відповідність вимогам санітарних норм, які включають проби води, виміри рівня звукового тиску, показники вентиляції, особливості системи протипожежної безпеки, а також пишеться вся інформація про передбачувані заходи щодо проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів. Даний документ стає санітарним паспорт об'єкта. Далі укладаються договори на обслуговування приміщення, серед яких обов'язковими є договір на надання послуг з нормами санітарно-епідеміологічної служби, на вивезення твердих побутових відходів, а також документи на контрольно-касову машину. З огляду на кома що заклад не буде пропонувати повне ресторанне обслуговування, деякі санітарні норми будуть спрощені, зокрема не буде необхідності узгодження норм з обслуговування людей і надання всіх супутніх послуг.

Безумовно, щоб виконати всі ці вимоги доведеться значним чином переобладнати і облаштувати своє приміщення, звернутися в велику кількість інстанцій і витратити чимало часу на отримання повного пакета документів. Відкрити свій заклад, що надає послуги громадського харчування, можна після укладення з МНС і Роспотребнадзора.

Саме приміщення краще орендувати в географічному центрі міста, через те, що доведеться працювати з клієнтами з усіх районів міста, потрібно мати можливість приїхати в будь-яке зазначене місце за певний час. Саме приміщення обов'язково повинно бути великим, але розділеним на робочу кухню і склад. На кухні буде проходити підготовка інгредієнтів, а досить великий склад потрібен для зберігання чималих запасів продуктів. Взагалі головне, щоб в приміщенні було зручно і комфортно працювати співробітникам, так як відвідувачів приймати не доведеться, приміщення не повинно займати кілька сотень квадратних метрів. Правда, надавати своїм замовникам можливість самовивозу зручно і для бізнесу, і для них. Вартість оренди приміщення сильно розрізняється залежно від самого міста роботи і місце розташування в ньому. З внутрішнього облаштування потрібно надати своїм працівникам повне кухонне обладнання, для розрахунку з клієнтами повинен бути касовий апарат, комп'ютери та периферійні пристрої, цілком ймовірно, що для кур'єрів потрібно буде закупити транспортні засоби. Невелику кухню, на яких працює невелика кількість людей, можна облаштувати за 100-150 тисяч рублів, це з урахуванням закупівлі холодильного обладнання. У разі обмежених фінансових ресурсів кухонне обладнання можна купити вже було у використанні.

Вартість транспортних засобів сильно відрізняється, але для одного кур'єра за 150 тисяч можна купити відносно нормальну машину, яка буде їздити без ремонту ще хоча б рік. Влітку кур'єрів можна взагалі посадити на скутери та мопеди. Зрештою, можна знайти кур'єрів з уже власним автомобілем. Однак автомобіль, куплений у власність організації, може бути прикрашений власним логотипом і рекламною інформацією на кузові, що стане хорошою рекламою, тому що машина буде переміщатися по всьому місту. Окремо варто закупити пакувальне обладнання, яке зможе вміщувати продукти в вакуумну упаковку. Також слід знайти постачальників пакетів, які зможуть виготовляти їх з емблемою фірми, що доставляє рецепти на будинок. Також слід налагодити роботу з компаніями, які зможуть роздруковувати рецепти.

Але найважливішим, мабуть, є пошук постачальників продуктів. Це повинна бути компанія, яка зможе поставляти дуже різноманітні інгредієнти, в тому числі і самі екзотичні і незвичайні. Суть даного підприємства в тому, щоб не просто надати клієнтові рецепт і дати йому можливість наїстися, а й нагодувати його смачною їжею, такою, яку він їв в ресторані. Багато людей, знаходячи цікаві рецепти в інтернеті, не можуть їх приготувати через відсутність багатьох не поширених інгредієнтів на полицях магазинів. Тому пишеться дистриб'ютор з широким асортиментом продукції, у якого можна знайти все: від картоплі до трюфелів. Однак в досить великих містах можна знайти постачальника, який співпрацює з великою кількістю виробників різноманітної продукції.

Обслуговувати виробництво має невелику кількість людей. Це, в першу чергу, шеф-кухар і його помічники, шеф-кухар складає меню, розробляє страви, самостійно готує і перевіряє їх, повинен точно знати, що із запропонованих інгредієнтів неможливо створити погане блюдо, у всякому разі точно діючи за підказками, саме він гарантує якість їжі і успіх всього заходу взагалі. Виконують всю просту роботу за нього помічники. Кур'єрів може бути декілька залежно від кількості замовлень і можливостей співробітників. Сам підприємець може брати участь в процесі роботи, виконуючи адміністративні й організаторські обов'язки. Всі бізнес-процеси, що не приносять ніякого прибутку, слід передати на аутсорсинг, для даного виду діяльності навіть не буде потрібно чергування охоронців на об'єкті. У зв'язку з цим обслуговувати підприємство можуть приблизно п'ять-шість чоловік.

В даний час компанії, що пропонують доставку рецептів з продуктами додому, працює по різноманітним схемам. Класичним способом організації свого бізнесу можна назвати надання на сайті компанії всіх можливих рецептів і прийом замовлень на кожен рецепт окремо. Продукти і рецепти поставляються клієнтам протягом одного робочого дня, в крайньому випадку на наступний день. Клієнт самостійно може вибирати страви, кількість порцій, на які слід поставити інгредієнти, самостійно формувати свою корзину замовлень.

Інші компанії повністю вирішують за клієнта питання формування меню на найближчий тиждень. Шеф-кухар компанії самостійно розробляє меню на кожен день тижня, причому страви розраховуються таким чином, щоб найменше зберігаються інгредієнти були використані в перші дні, а інші в кінці тижня. Клієнт заздалегідь замовляє повністю весь пакет пропозиції, але якими б хорошими не були страви, цей спосіб роботи позбавляє клієнта можливості вибору, він змушений на весь тиждень замовляти страви, які вважає вдалими шеф-кухар. Кому-то навпаки сподобається, коли за нього все вирішено, але тут той же принцип, що і в ресторані - чим більший вибір, тим краще. Звичайно, коли меню занадто велике і замовляються далеко не всі страви з нього, підприємцю доводиться закуповувати велику кількість інгредієнтів, ризикуючи тим, що не все буде продано. Однак в цьому випадку задоволеним залишається саме клієнт.

У перший час може бути не дуже велика кількість замовлень, люди ще поки не звикли до такого способу організації собі вечері, хоча це абсолютно новий спосіб, який поєднує в собі щось від походу в ресторан і щось від домашнього готування. Навіть можна сказати інакше, цей спосіб пропонує клієнтам все найкраще від походу в ресторан і краще від домашнього готування. І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів? Зазвичай вартість самих інгредієнтів для клієнта виявляється навіть нижче, ніж якби він їх купував в гіпермаркеті, пов'язано це з тим, що підприємець закуповує товари оптом і пропонує своїм клієнтам їх з невеликою націнкою. Таким чином, підприємець заробляє на різниці цін за інгредієнти і на винагороду за отримання самого рецепта. В цілому, які компанії пропонують невисокі ціни на свою продукцію, і за 5 тисяч рублів в тиждень можна нагодувати вечерею сім'ю з 4 чоловік. Однак для підприємця витрати на свій бізнес є невеликими. Але приносити прибуток таке підприємство буде тільки при дуже великій кількості замовлень.

Матіас лауданумом
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу


01.01.2015

Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)

НПФ як джерело швидкого отримання прибутку не варто, звичайно це організація, яка підтримує підприємства або просто орієнтована на отримання коштів для подальшого інвестування. Це складний ...

Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки

Бізнес по ремонту техніки може стати хорошим знанням для того підприємця, який сам є майстром, в іншому випадку майже весь дохід йтимеш на покриття витрат. Даний вид бизне ...

Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту

Нанесення вогнезахисту може стати і хорошим окремим видом бізнесу, і розвитком вже наявного, заснованого на пожежну безпеку. Попит на такі послуги буде завжди, тому таке починання має ...

Свій бізнес: приватний детектив

Детективне агентство може бути розвитком приватної практики сищика, і в цьому випадку йому потрібні будуть перевірені помічники, які також мають ліцензію на здійснення діяльності детектива. Вони йду ...

Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Яких послуг ще не пропонують жителям великих міст? Здається, для їх зручності придумано дуже багато рішень, сьогодні через інтернет можна замовити практично все, при бажанні і наявності грошей можна місяцями не виходити з дому, отримуючи все необхідне з доставкою до порога. Доставкою харчових продуктів вже нікого не здивувати, багато супермаркетів і гіпермаркети пропонують таку послугу, причому при наборі замовлень на певну суму доставка стає безкоштовною в більшості магазинів. Люди готові платити гроші за будь-яке спрощення свого життя, але в деяких випадках здаються на перший погляд дурними ідеї стають хорошою основою для майбутнього бізнес-починання.

Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю? Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса? Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає? Жителям сіл і сіл рідко доводиться стикатися з такою проблемою, а ось у великих містах скажений ритм життя просто змушує людей шукати альтернативні варіанти. Коли йому пропонують готовий рецепт і підготовлені до приготування інгредієнти, коли залишається ось, їх просто приготувати згідно заданою схемою, то людина напевно зацікавиться, адже в підсумку йому обіцяють страви, як у вишуканому ресторані. Це нове віяння, яке відносно недавно зародилося в Москві, а після в Санкт-Петербурзі. У багатьох інших великих містах нічого подібного немає. У багатьох інших містах це напевно буде користуватися попитом.

Як вже можна було зрозуміти, подібного бізнесу немає практично ніде за винятком найбільших міст. Тому можна говорити про те, що ринок практично повністю вільний від конкуренції. Комусь може здатися, що цей почин не має перспектив і взагалі навряд чи кому-небудь буде цікаво, у всякому разі настільки, щоб на цьому побудувати успішний бізнес. Однак досвід Москви і Санкт-Петербурга показує, що подібні організації користуються достатнім успіхом серед населення, про що говорить постійне збільшення числа гравців на даному ринку. Настільки, що в цих містах вже можна говорити про високий рівень конкуренції і проблеми з виходом на ринок.

В інших містах населення до якого виду послуг ще не звикло, тому на перших порах доведеться проводити активну маркетингову кампанію з просування своїх пропозицій. Лише досвідчені маркетологи після проведення повноцінного дослідження зможуть більш-менш точно сказати, який відсоток населення буде цікавитися доставкою продуктів за рецептом на будинок в кожному конкретному місті, але в великих центрах і мегаполісах інтерес напевно буде. Серед великої кількості людей напевно знайдуться ті, для кого дана послуга стане порятунком від щовечірньою стомлюючої готування їжі. У будь-якому випадку це новинка, людям завжди подобається щось нове, даний бізнес має шанси на виживання завдяки тому, що пропонує щодо корисну послугу.

Сама пропозиція являє собою наступну схему. В даному виді бізнесу пропонується не просто доставка продуктів, а розробка для клієнтів уже готового рецепту, підготовка продуктів для страви і подальша їх доставка до клієнта додому. Подібна компанія позбавляє клієнта необхідності думати про те, що йому приготувати, де купити інгредієнти, а після ще й підготувати їх для готування. Замовнику залишиться тільки слідувати вказівкам на рецепті, щоб за короткий термін отримати гарне блюдо. Це значно економить сили і час, не примушує ламати голову в пошуках рецептів і дозволяє харчуватися дійсно смачну їжу, самостійно приготувати яку часом буває дуже важко. Це хороший вихід для домогосподарок, які, м'яко кажучи, не мають достатнього таланту в кулінарії, щоб радувати свою сім'ю смачною їжею. Та й для постійно працюючих людей, які ввечері хочуть відпочити, а не стояти годинами біля плити, це стане хорошим рішенням.

Самотньо живуть люди взагалі отримають можливість харчуватися краще, ніж сімейні пари, це особливо актуально для неодружених чоловіків, для яких яєчня вже витвір кулінарного мистецтва. За клієнта в такому випадку вирішена задача практично повністю, потрібно тільки виконати найпростіші вказівки і отримати відмінне блюдо. Ніяких походів в ресторан. Ніяких замовлень піци або китайської локшини. Чи не доводиться довго простоювати біля плити, самостійно підбираючи інгредієнти і спеції. Для деякого відсотка чоловіків така послуга взагалі виключає необхідність одружитися.

Для замовника все гранично зрозуміло: замовити, отримати, покірно виконати вказівки, насолоджуватися їжею. А ось перед підприємцем ставиться набагато більш серйозне завдання, адже він повинен закупити продукти, розробити рецепти, підготувати продукти, доставити їх до клієнта і навіть гарантувати йому якість отриманої їжі, процес приготування якої ніхто вже контролювати не може. Потрібно розраховувати на те, що доведеться відкрити заклад, в якому будуть працювати професійні шеф-кухаря, не виключено, що подібне починання може бути організовано на базі вже відомого ресторану, проте афішувати цей факт все-таки не варто, тому що репутація шеф-кухаря буде дуже сильно підірвана, якщо стане відомо, що його вишукані страви може приготувати, хоч і по його прямими вказівками, проста домогосподарка. Навіть якщо це будуть страви, які не подаються в ресторані.

Для роботи підприємства з доставки рецептів з продуктами додому потрібно знайти людей, які дуже добре розбираються в кулінарії, але це підприємство повинно абстрагуватися від будь-яких інших закладів харчування. Це окрема фірма, яка пропонує нетипові послуги, ні до кого відношення вона не повинна мати, у всякому разі не афішувати це.

Трохи докладніше варто розглянути процес реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Відповідно до російського законодавства займатися наданням послуг громадського харчування мають право і фізичні, і юридичні особи. Для того, щоб була можливість скористатися спрощеною системою оподаткування, слід вибрати або форму індивідуального підприємця, або товариства з обмеженою відповідальністю; фізичне юридична особа відповідно. Потрібно тільки звернути увагу, що якщо раптом планується поставляти своїм клієнтам і алкоголь, то тоді підходить тільки форма юридичної особи, причому на додаток буде потрібно отримати ліцензію, а цей процес є досить складним і довгим. Важливо правильно підібрати кодування економічної діяльності, і вона найбільш повно підходить під визначення (ОКПД 2) 56.29 Послуги щодо забезпечення харчуванням інші.

Щоб займатися надання послуг громадського харчування, приміщення має відповідати всім встановленим нормам. Якщо є своє власне кафе або ресторан, і бізнес з доставки рецептів організовується на його основі, ніяких додаткових дозволів не потрібно. Якщо ж бізнес новий, але купується або береться в оренду приміщення, в якому раніше перебувала точка громадського харчування, це процес отримання свідчень і дозволів значно спрощується, доведеться просто переоформити на себе всі договори по обслуговуванню приміщення і надати інформацію в Росспоживнагляд.

Найскладніше в тому випадку, коли купується або орендується приміщення, раніше використовувалося під інші потреби або взагалі був порожнім. Для початку потрібно створити укладення на приміщення, в яких вказується відповідність вимогам санітарних норм, які включають проби води, виміри рівня звукового тиску, показники вентиляції, особливості системи протипожежної безпеки, а також пишеться вся інформація про передбачувані заходи щодо проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів. Даний документ стає санітарним паспорт об'єкта. Далі укладаються договори на обслуговування приміщення, серед яких обов'язковими є договір на надання послуг з нормами санітарно-епідеміологічної служби, на вивезення твердих побутових відходів, а також документи на контрольно-касову машину. З огляду на кома що заклад не буде пропонувати повне ресторанне обслуговування, деякі санітарні норми будуть спрощені, зокрема не буде необхідності узгодження норм з обслуговування людей і надання всіх супутніх послуг.

Безумовно, щоб виконати всі ці вимоги доведеться значним чином переобладнати і облаштувати своє приміщення, звернутися в велику кількість інстанцій і витратити чимало часу на отримання повного пакета документів. Відкрити свій заклад, що надає послуги громадського харчування, можна після укладення з МНС і Роспотребнадзора.

Саме приміщення краще орендувати в географічному центрі міста, через те, що доведеться працювати з клієнтами з усіх районів міста, потрібно мати можливість приїхати в будь-яке зазначене місце за певний час. Саме приміщення обов'язково повинно бути великим, але розділеним на робочу кухню і склад. На кухні буде проходити підготовка інгредієнтів, а досить великий склад потрібен для зберігання чималих запасів продуктів. Взагалі головне, щоб в приміщенні було зручно і комфортно працювати співробітникам, так як відвідувачів приймати не доведеться, приміщення не повинно займати кілька сотень квадратних метрів. Правда, надавати своїм замовникам можливість самовивозу зручно і для бізнесу, і для них. Вартість оренди приміщення сильно розрізняється залежно від самого міста роботи і місце розташування в ньому. З внутрішнього облаштування потрібно надати своїм працівникам повне кухонне обладнання, для розрахунку з клієнтами повинен бути касовий апарат, комп'ютери та периферійні пристрої, цілком ймовірно, що для кур'єрів потрібно буде закупити транспортні засоби. Невелику кухню, на яких працює невелика кількість людей, можна облаштувати за 100-150 тисяч рублів, це з урахуванням закупівлі холодильного обладнання. У разі обмежених фінансових ресурсів кухонне обладнання можна купити вже було у використанні.

Вартість транспортних засобів сильно відрізняється, але для одного кур'єра за 150 тисяч можна купити відносно нормальну машину, яка буде їздити без ремонту ще хоча б рік. Влітку кур'єрів можна взагалі посадити на скутери та мопеди. Зрештою, можна знайти кур'єрів з уже власним автомобілем. Однак автомобіль, куплений у власність організації, може бути прикрашений власним логотипом і рекламною інформацією на кузові, що стане хорошою рекламою, тому що машина буде переміщатися по всьому місту. Окремо варто закупити пакувальне обладнання, яке зможе вміщувати продукти в вакуумну упаковку. Також слід знайти постачальників пакетів, які зможуть виготовляти їх з емблемою фірми, що доставляє рецепти на будинок. Також слід налагодити роботу з компаніями, які зможуть роздруковувати рецепти.

Але найважливішим, мабуть, є пошук постачальників продуктів. Це повинна бути компанія, яка зможе поставляти дуже різноманітні інгредієнти, в тому числі і самі екзотичні і незвичайні. Суть даного підприємства в тому, щоб не просто надати клієнтові рецепт і дати йому можливість наїстися, а й нагодувати його смачною їжею, такою, яку він їв в ресторані. Багато людей, знаходячи цікаві рецепти в інтернеті, не можуть їх приготувати через відсутність багатьох не поширених інгредієнтів на полицях магазинів. Тому пишеться дистриб'ютор з широким асортиментом продукції, у якого можна знайти все: від картоплі до трюфелів. Однак в досить великих містах можна знайти постачальника, який співпрацює з великою кількістю виробників різноманітної продукції.

Обслуговувати виробництво має невелику кількість людей. Це, в першу чергу, шеф-кухар і його помічники, шеф-кухар складає меню, розробляє страви, самостійно готує і перевіряє їх, повинен точно знати, що із запропонованих інгредієнтів неможливо створити погане блюдо, у всякому разі точно діючи за підказками, саме він гарантує якість їжі і успіх всього заходу взагалі. Виконують всю просту роботу за нього помічники. Кур'єрів може бути декілька залежно від кількості замовлень і можливостей співробітників. Сам підприємець може брати участь в процесі роботи, виконуючи адміністративні й організаторські обов'язки. Всі бізнес-процеси, що не приносять ніякого прибутку, слід передати на аутсорсинг, для даного виду діяльності навіть не буде потрібно чергування охоронців на об'єкті. У зв'язку з цим обслуговувати підприємство можуть приблизно п'ять-шість чоловік.

В даний час компанії, що пропонують доставку рецептів з продуктами додому, працює по різноманітним схемам. Класичним способом організації свого бізнесу можна назвати надання на сайті компанії всіх можливих рецептів і прийом замовлень на кожен рецепт окремо. Продукти і рецепти поставляються клієнтам протягом одного робочого дня, в крайньому випадку на наступний день. Клієнт самостійно може вибирати страви, кількість порцій, на які слід поставити інгредієнти, самостійно формувати свою корзину замовлень.

Інші компанії повністю вирішують за клієнта питання формування меню на найближчий тиждень. Шеф-кухар компанії самостійно розробляє меню на кожен день тижня, причому страви розраховуються таким чином, щоб найменше зберігаються інгредієнти були використані в перші дні, а інші в кінці тижня. Клієнт заздалегідь замовляє повністю весь пакет пропозиції, але якими б хорошими не були страви, цей спосіб роботи позбавляє клієнта можливості вибору, він змушений на весь тиждень замовляти страви, які вважає вдалими шеф-кухар. Кому-то навпаки сподобається, коли за нього все вирішено, але тут той же принцип, що і в ресторані - чим більший вибір, тим краще. Звичайно, коли меню занадто велике і замовляються далеко не всі страви з нього, підприємцю доводиться закуповувати велику кількість інгредієнтів, ризикуючи тим, що не все буде продано. Однак в цьому випадку задоволеним залишається саме клієнт.

У перший час може бути не дуже велика кількість замовлень, люди ще поки не звикли до такого способу організації собі вечері, хоча це абсолютно новий спосіб, який поєднує в собі щось від походу в ресторан і щось від домашнього готування. Навіть можна сказати інакше, цей спосіб пропонує клієнтам все найкраще від походу в ресторан і краще від домашнього готування. І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів? Зазвичай вартість самих інгредієнтів для клієнта виявляється навіть нижче, ніж якби він їх купував в гіпермаркеті, пов'язано це з тим, що підприємець закуповує товари оптом і пропонує своїм клієнтам їх з невеликою націнкою. Таким чином, підприємець заробляє на різниці цін за інгредієнти і на винагороду за отримання самого рецепта. В цілому, які компанії пропонують невисокі ціни на свою продукцію, і за 5 тисяч рублів в тиждень можна нагодувати вечерею сім'ю з 4 чоловік. Однак для підприємця витрати на свій бізнес є невеликими. Але приносити прибуток таке підприємство буде тільки при дуже великій кількості замовлень.

Матіас лауданумом
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу


01.01.2015

Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)

НПФ як джерело швидкого отримання прибутку не варто, звичайно це організація, яка підтримує підприємства або просто орієнтована на отримання коштів для подальшого інвестування. Це складний ...

Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки

Бізнес по ремонту техніки може стати хорошим знанням для того підприємця, який сам є майстром, в іншому випадку майже весь дохід йтимеш на покриття витрат. Даний вид бизне ...

Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту

Нанесення вогнезахисту може стати і хорошим окремим видом бізнесу, і розвитком вже наявного, заснованого на пожежну безпеку. Попит на такі послуги буде завжди, тому таке починання має ...

Свій бізнес: приватний детектив

Детективне агентство може бути розвитком приватної практики сищика, і в цьому випадку йому потрібні будуть перевірені помічники, які також мають ліцензію на здійснення діяльності детектива. Вони йду ...

Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Яких послуг ще не пропонують жителям великих міст? Здається, для їх зручності придумано дуже багато рішень, сьогодні через інтернет можна замовити практично все, при бажанні і наявності грошей можна місяцями не виходити з дому, отримуючи все необхідне з доставкою до порога. Доставкою харчових продуктів вже нікого не здивувати, багато супермаркетів і гіпермаркети пропонують таку послугу, причому при наборі замовлень на певну суму доставка стає безкоштовною в більшості магазинів. Люди готові платити гроші за будь-яке спрощення свого життя, але в деяких випадках здаються на перший погляд дурними ідеї стають хорошою основою для майбутнього бізнес-починання.

Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю? Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса? Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає? Жителям сіл і сіл рідко доводиться стикатися з такою проблемою, а ось у великих містах скажений ритм життя просто змушує людей шукати альтернативні варіанти. Коли йому пропонують готовий рецепт і підготовлені до приготування інгредієнти, коли залишається ось, їх просто приготувати згідно заданою схемою, то людина напевно зацікавиться, адже в підсумку йому обіцяють страви, як у вишуканому ресторані. Це нове віяння, яке відносно недавно зародилося в Москві, а після в Санкт-Петербурзі. У багатьох інших великих містах нічого подібного немає. У багатьох інших містах це напевно буде користуватися попитом.

Як вже можна було зрозуміти, подібного бізнесу немає практично ніде за винятком найбільших міст. Тому можна говорити про те, що ринок практично повністю вільний від конкуренції. Комусь може здатися, що цей почин не має перспектив і взагалі навряд чи кому-небудь буде цікаво, у всякому разі настільки, щоб на цьому побудувати успішний бізнес. Однак досвід Москви і Санкт-Петербурга показує, що подібні організації користуються достатнім успіхом серед населення, про що говорить постійне збільшення числа гравців на даному ринку. Настільки, що в цих містах вже можна говорити про високий рівень конкуренції і проблеми з виходом на ринок.

В інших містах населення до якого виду послуг ще не звикло, тому на перших порах доведеться проводити активну маркетингову кампанію з просування своїх пропозицій. Лише досвідчені маркетологи після проведення повноцінного дослідження зможуть більш-менш точно сказати, який відсоток населення буде цікавитися доставкою продуктів за рецептом на будинок в кожному конкретному місті, але в великих центрах і мегаполісах інтерес напевно буде. Серед великої кількості людей напевно знайдуться ті, для кого дана послуга стане порятунком від щовечірньою стомлюючої готування їжі. У будь-якому випадку це новинка, людям завжди подобається щось нове, даний бізнес має шанси на виживання завдяки тому, що пропонує щодо корисну послугу.

Сама пропозиція являє собою наступну схему. В даному виді бізнесу пропонується не просто доставка продуктів, а розробка для клієнтів уже готового рецепту, підготовка продуктів для страви і подальша їх доставка до клієнта додому. Подібна компанія позбавляє клієнта необхідності думати про те, що йому приготувати, де купити інгредієнти, а після ще й підготувати їх для готування. Замовнику залишиться тільки слідувати вказівкам на рецепті, щоб за короткий термін отримати гарне блюдо. Це значно економить сили і час, не примушує ламати голову в пошуках рецептів і дозволяє харчуватися дійсно смачну їжу, самостійно приготувати яку часом буває дуже важко. Це хороший вихід для домогосподарок, які, м'яко кажучи, не мають достатнього таланту в кулінарії, щоб радувати свою сім'ю смачною їжею. Та й для постійно працюючих людей, які ввечері хочуть відпочити, а не стояти годинами біля плити, це стане хорошим рішенням.

Самотньо живуть люди взагалі отримають можливість харчуватися краще, ніж сімейні пари, це особливо актуально для неодружених чоловіків, для яких яєчня вже витвір кулінарного мистецтва. За клієнта в такому випадку вирішена задача практично повністю, потрібно тільки виконати найпростіші вказівки і отримати відмінне блюдо. Ніяких походів в ресторан. Ніяких замовлень піци або китайської локшини. Чи не доводиться довго простоювати біля плити, самостійно підбираючи інгредієнти і спеції. Для деякого відсотка чоловіків така послуга взагалі виключає необхідність одружитися.

Для замовника все гранично зрозуміло: замовити, отримати, покірно виконати вказівки, насолоджуватися їжею. А ось перед підприємцем ставиться набагато більш серйозне завдання, адже він повинен закупити продукти, розробити рецепти, підготувати продукти, доставити їх до клієнта і навіть гарантувати йому якість отриманої їжі, процес приготування якої ніхто вже контролювати не може. Потрібно розраховувати на те, що доведеться відкрити заклад, в якому будуть працювати професійні шеф-кухаря, не виключено, що подібне починання може бути організовано на базі вже відомого ресторану, проте афішувати цей факт все-таки не варто, тому що репутація шеф-кухаря буде дуже сильно підірвана, якщо стане відомо, що його вишукані страви може приготувати, хоч і по його прямими вказівками, проста домогосподарка. Навіть якщо це будуть страви, які не подаються в ресторані.

Для роботи підприємства з доставки рецептів з продуктами додому потрібно знайти людей, які дуже добре розбираються в кулінарії, але це підприємство повинно абстрагуватися від будь-яких інших закладів харчування. Це окрема фірма, яка пропонує нетипові послуги, ні до кого відношення вона не повинна мати, у всякому разі не афішувати це.

Трохи докладніше варто розглянути процес реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Відповідно до російського законодавства займатися наданням послуг громадського харчування мають право і фізичні, і юридичні особи. Для того, щоб була можливість скористатися спрощеною системою оподаткування, слід вибрати або форму індивідуального підприємця, або товариства з обмеженою відповідальністю; фізичне юридична особа відповідно. Потрібно тільки звернути увагу, що якщо раптом планується поставляти своїм клієнтам і алкоголь, то тоді підходить тільки форма юридичної особи, причому на додаток буде потрібно отримати ліцензію, а цей процес є досить складним і довгим. Важливо правильно підібрати кодування економічної діяльності, і вона найбільш повно підходить під визначення (ОКПД 2) 56.29 Послуги щодо забезпечення харчуванням інші.

Щоб займатися надання послуг громадського харчування, приміщення має відповідати всім встановленим нормам. Якщо є своє власне кафе або ресторан, і бізнес з доставки рецептів організовується на його основі, ніяких додаткових дозволів не потрібно. Якщо ж бізнес новий, але купується або береться в оренду приміщення, в якому раніше перебувала точка громадського харчування, це процес отримання свідчень і дозволів значно спрощується, доведеться просто переоформити на себе всі договори по обслуговуванню приміщення і надати інформацію в Росспоживнагляд.

Найскладніше в тому випадку, коли купується або орендується приміщення, раніше використовувалося під інші потреби або взагалі був порожнім. Для початку потрібно створити укладення на приміщення, в яких вказується відповідність вимогам санітарних норм, які включають проби води, виміри рівня звукового тиску, показники вентиляції, особливості системи протипожежної безпеки, а також пишеться вся інформація про передбачувані заходи щодо проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів. Даний документ стає санітарним паспорт об'єкта. Далі укладаються договори на обслуговування приміщення, серед яких обов'язковими є договір на надання послуг з нормами санітарно-епідеміологічної служби, на вивезення твердих побутових відходів, а також документи на контрольно-касову машину. З огляду на кома що заклад не буде пропонувати повне ресторанне обслуговування, деякі санітарні норми будуть спрощені, зокрема не буде необхідності узгодження норм з обслуговування людей і надання всіх супутніх послуг.

Безумовно, щоб виконати всі ці вимоги доведеться значним чином переобладнати і облаштувати своє приміщення, звернутися в велику кількість інстанцій і витратити чимало часу на отримання повного пакета документів. Відкрити свій заклад, що надає послуги громадського харчування, можна після укладення з МНС і Роспотребнадзора.

Саме приміщення краще орендувати в географічному центрі міста, через те, що доведеться працювати з клієнтами з усіх районів міста, потрібно мати можливість приїхати в будь-яке зазначене місце за певний час. Саме приміщення обов'язково повинно бути великим, але розділеним на робочу кухню і склад. На кухні буде проходити підготовка інгредієнтів, а досить великий склад потрібен для зберігання чималих запасів продуктів. Взагалі головне, щоб в приміщенні було зручно і комфортно працювати співробітникам, так як відвідувачів приймати не доведеться, приміщення не повинно займати кілька сотень квадратних метрів. Правда, надавати своїм замовникам можливість самовивозу зручно і для бізнесу, і для них. Вартість оренди приміщення сильно розрізняється залежно від самого міста роботи і місце розташування в ньому. З внутрішнього облаштування потрібно надати своїм працівникам повне кухонне обладнання, для розрахунку з клієнтами повинен бути касовий апарат, комп'ютери та периферійні пристрої, цілком ймовірно, що для кур'єрів потрібно буде закупити транспортні засоби. Невелику кухню, на яких працює невелика кількість людей, можна облаштувати за 100-150 тисяч рублів, це з урахуванням закупівлі холодильного обладнання. У разі обмежених фінансових ресурсів кухонне обладнання можна купити вже було у використанні.

Вартість транспортних засобів сильно відрізняється, але для одного кур'єра за 150 тисяч можна купити відносно нормальну машину, яка буде їздити без ремонту ще хоча б рік. Влітку кур'єрів можна взагалі посадити на скутери та мопеди. Зрештою, можна знайти кур'єрів з уже власним автомобілем. Однак автомобіль, куплений у власність організації, може бути прикрашений власним логотипом і рекламною інформацією на кузові, що стане хорошою рекламою, тому що машина буде переміщатися по всьому місту. Окремо варто закупити пакувальне обладнання, яке зможе вміщувати продукти в вакуумну упаковку. Також слід знайти постачальників пакетів, які зможуть виготовляти їх з емблемою фірми, що доставляє рецепти на будинок. Також слід налагодити роботу з компаніями, які зможуть роздруковувати рецепти.

Але найважливішим, мабуть, є пошук постачальників продуктів. Це повинна бути компанія, яка зможе поставляти дуже різноманітні інгредієнти, в тому числі і самі екзотичні і незвичайні. Суть даного підприємства в тому, щоб не просто надати клієнтові рецепт і дати йому можливість наїстися, а й нагодувати його смачною їжею, такою, яку він їв в ресторані. Багато людей, знаходячи цікаві рецепти в інтернеті, не можуть їх приготувати через відсутність багатьох не поширених інгредієнтів на полицях магазинів. Тому пишеться дистриб'ютор з широким асортиментом продукції, у якого можна знайти все: від картоплі до трюфелів. Однак в досить великих містах можна знайти постачальника, який співпрацює з великою кількістю виробників різноманітної продукції.

Обслуговувати виробництво має невелику кількість людей. Це, в першу чергу, шеф-кухар і його помічники, шеф-кухар складає меню, розробляє страви, самостійно готує і перевіряє їх, повинен точно знати, що із запропонованих інгредієнтів неможливо створити погане блюдо, у всякому разі точно діючи за підказками, саме він гарантує якість їжі і успіх всього заходу взагалі. Виконують всю просту роботу за нього помічники. Кур'єрів може бути декілька залежно від кількості замовлень і можливостей співробітників. Сам підприємець може брати участь в процесі роботи, виконуючи адміністративні й організаторські обов'язки. Всі бізнес-процеси, що не приносять ніякого прибутку, слід передати на аутсорсинг, для даного виду діяльності навіть не буде потрібно чергування охоронців на об'єкті. У зв'язку з цим обслуговувати підприємство можуть приблизно п'ять-шість чоловік.

В даний час компанії, що пропонують доставку рецептів з продуктами додому, працює по різноманітним схемам. Класичним способом організації свого бізнесу можна назвати надання на сайті компанії всіх можливих рецептів і прийом замовлень на кожен рецепт окремо. Продукти і рецепти поставляються клієнтам протягом одного робочого дня, в крайньому випадку на наступний день. Клієнт самостійно може вибирати страви, кількість порцій, на які слід поставити інгредієнти, самостійно формувати свою корзину замовлень.

Інші компанії повністю вирішують за клієнта питання формування меню на найближчий тиждень. Шеф-кухар компанії самостійно розробляє меню на кожен день тижня, причому страви розраховуються таким чином, щоб найменше зберігаються інгредієнти були використані в перші дні, а інші в кінці тижня. Клієнт заздалегідь замовляє повністю весь пакет пропозиції, але якими б хорошими не були страви, цей спосіб роботи позбавляє клієнта можливості вибору, він змушений на весь тиждень замовляти страви, які вважає вдалими шеф-кухар. Кому-то навпаки сподобається, коли за нього все вирішено, але тут той же принцип, що і в ресторані - чим більший вибір, тим краще. Звичайно, коли меню занадто велике і замовляються далеко не всі страви з нього, підприємцю доводиться закуповувати велику кількість інгредієнтів, ризикуючи тим, що не все буде продано. Однак в цьому випадку задоволеним залишається саме клієнт.

У перший час може бути не дуже велика кількість замовлень, люди ще поки не звикли до такого способу організації собі вечері, хоча це абсолютно новий спосіб, який поєднує в собі щось від походу в ресторан і щось від домашнього готування. Навіть можна сказати інакше, цей спосіб пропонує клієнтам все найкраще від походу в ресторан і краще від домашнього готування. І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів? Зазвичай вартість самих інгредієнтів для клієнта виявляється навіть нижче, ніж якби він їх купував в гіпермаркеті, пов'язано це з тим, що підприємець закуповує товари оптом і пропонує своїм клієнтам їх з невеликою націнкою. Таким чином, підприємець заробляє на різниці цін за інгредієнти і на винагороду за отримання самого рецепта. В цілому, які компанії пропонують невисокі ціни на свою продукцію, і за 5 тисяч рублів в тиждень можна нагодувати вечерею сім'ю з 4 чоловік. Однак для підприємця витрати на свій бізнес є невеликими. Але приносити прибуток таке підприємство буде тільки при дуже великій кількості замовлень.

Матіас лауданумом
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу


01.01.2015

Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)

НПФ як джерело швидкого отримання прибутку не варто, звичайно це організація, яка підтримує підприємства або просто орієнтована на отримання коштів для подальшого інвестування. Це складний ...

Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки

Бізнес по ремонту техніки може стати хорошим знанням для того підприємця, який сам є майстром, в іншому випадку майже весь дохід йтимеш на покриття витрат. Даний вид бизне ...

Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту

Нанесення вогнезахисту може стати і хорошим окремим видом бізнесу, і розвитком вже наявного, заснованого на пожежну безпеку. Попит на такі послуги буде завжди, тому таке починання має ...

Свій бізнес: приватний детектив

Детективне агентство може бути розвитком приватної практики сищика, і в цьому випадку йому потрібні будуть перевірені помічники, які також мають ліцензію на здійснення діяльності детектива. Вони йду ...

Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Яких послуг ще не пропонують жителям великих міст? Здається, для їх зручності придумано дуже багато рішень, сьогодні через інтернет можна замовити практично все, при бажанні і наявності грошей можна місяцями не виходити з дому, отримуючи все необхідне з доставкою до порога. Доставкою харчових продуктів вже нікого не здивувати, багато супермаркетів і гіпермаркети пропонують таку послугу, причому при наборі замовлень на певну суму доставка стає безкоштовною в більшості магазинів. Люди готові платити гроші за будь-яке спрощення свого життя, але в деяких випадках здаються на перший погляд дурними ідеї стають хорошою основою для майбутнього бізнес-починання.

Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю? Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса? Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає? Жителям сіл і сіл рідко доводиться стикатися з такою проблемою, а ось у великих містах скажений ритм життя просто змушує людей шукати альтернативні варіанти. Коли йому пропонують готовий рецепт і підготовлені до приготування інгредієнти, коли залишається ось, їх просто приготувати згідно заданою схемою, то людина напевно зацікавиться, адже в підсумку йому обіцяють страви, як у вишуканому ресторані. Це нове віяння, яке відносно недавно зародилося в Москві, а після в Санкт-Петербурзі. У багатьох інших великих містах нічого подібного немає. У багатьох інших містах це напевно буде користуватися попитом.

Як вже можна було зрозуміти, подібного бізнесу немає практично ніде за винятком найбільших міст. Тому можна говорити про те, що ринок практично повністю вільний від конкуренції. Комусь може здатися, що цей почин не має перспектив і взагалі навряд чи кому-небудь буде цікаво, у всякому разі настільки, щоб на цьому побудувати успішний бізнес. Однак досвід Москви і Санкт-Петербурга показує, що подібні організації користуються достатнім успіхом серед населення, про що говорить постійне збільшення числа гравців на даному ринку. Настільки, що в цих містах вже можна говорити про високий рівень конкуренції і проблеми з виходом на ринок.

В інших містах населення до якого виду послуг ще не звикло, тому на перших порах доведеться проводити активну маркетингову кампанію з просування своїх пропозицій. Лише досвідчені маркетологи після проведення повноцінного дослідження зможуть більш-менш точно сказати, який відсоток населення буде цікавитися доставкою продуктів за рецептом на будинок в кожному конкретному місті, але в великих центрах і мегаполісах інтерес напевно буде. Серед великої кількості людей напевно знайдуться ті, для кого дана послуга стане порятунком від щовечірньою стомлюючої готування їжі. У будь-якому випадку це новинка, людям завжди подобається щось нове, даний бізнес має шанси на виживання завдяки тому, що пропонує щодо корисну послугу.

Сама пропозиція являє собою наступну схему. В даному виді бізнесу пропонується не просто доставка продуктів, а розробка для клієнтів уже готового рецепту, підготовка продуктів для страви і подальша їх доставка до клієнта додому. Подібна компанія позбавляє клієнта необхідності думати про те, що йому приготувати, де купити інгредієнти, а після ще й підготувати їх для готування. Замовнику залишиться тільки слідувати вказівкам на рецепті, щоб за короткий термін отримати гарне блюдо. Це значно економить сили і час, не примушує ламати голову в пошуках рецептів і дозволяє харчуватися дійсно смачну їжу, самостійно приготувати яку часом буває дуже важко. Це хороший вихід для домогосподарок, які, м'яко кажучи, не мають достатнього таланту в кулінарії, щоб радувати свою сім'ю смачною їжею. Та й для постійно працюючих людей, які ввечері хочуть відпочити, а не стояти годинами біля плити, це стане хорошим рішенням.

Самотньо живуть люди взагалі отримають можливість харчуватися краще, ніж сімейні пари, це особливо актуально для неодружених чоловіків, для яких яєчня вже витвір кулінарного мистецтва. За клієнта в такому випадку вирішена задача практично повністю, потрібно тільки виконати найпростіші вказівки і отримати відмінне блюдо. Ніяких походів в ресторан. Ніяких замовлень піци або китайської локшини. Чи не доводиться довго простоювати біля плити, самостійно підбираючи інгредієнти і спеції. Для деякого відсотка чоловіків така послуга взагалі виключає необхідність одружитися.

Для замовника все гранично зрозуміло: замовити, отримати, покірно виконати вказівки, насолоджуватися їжею. А ось перед підприємцем ставиться набагато більш серйозне завдання, адже він повинен закупити продукти, розробити рецепти, підготувати продукти, доставити їх до клієнта і навіть гарантувати йому якість отриманої їжі, процес приготування якої ніхто вже контролювати не може. Потрібно розраховувати на те, що доведеться відкрити заклад, в якому будуть працювати професійні шеф-кухаря, не виключено, що подібне починання може бути організовано на базі вже відомого ресторану, проте афішувати цей факт все-таки не варто, тому що репутація шеф-кухаря буде дуже сильно підірвана, якщо стане відомо, що його вишукані страви може приготувати, хоч і по його прямими вказівками, проста домогосподарка. Навіть якщо це будуть страви, які не подаються в ресторані.

Для роботи підприємства з доставки рецептів з продуктами додому потрібно знайти людей, які дуже добре розбираються в кулінарії, але це підприємство повинно абстрагуватися від будь-яких інших закладів харчування. Це окрема фірма, яка пропонує нетипові послуги, ні до кого відношення вона не повинна мати, у всякому разі не афішувати це.

Трохи докладніше варто розглянути процес реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Відповідно до російського законодавства займатися наданням послуг громадського харчування мають право і фізичні, і юридичні особи. Для того, щоб була можливість скористатися спрощеною системою оподаткування, слід вибрати або форму індивідуального підприємця, або товариства з обмеженою відповідальністю; фізичне юридична особа відповідно. Потрібно тільки звернути увагу, що якщо раптом планується поставляти своїм клієнтам і алкоголь, то тоді підходить тільки форма юридичної особи, причому на додаток буде потрібно отримати ліцензію, а цей процес є досить складним і довгим. Важливо правильно підібрати кодування економічної діяльності, і вона найбільш повно підходить під визначення (ОКПД 2) 56.29 Послуги щодо забезпечення харчуванням інші.

Щоб займатися надання послуг громадського харчування, приміщення має відповідати всім встановленим нормам. Якщо є своє власне кафе або ресторан, і бізнес з доставки рецептів організовується на його основі, ніяких додаткових дозволів не потрібно. Якщо ж бізнес новий, але купується або береться в оренду приміщення, в якому раніше перебувала точка громадського харчування, це процес отримання свідчень і дозволів значно спрощується, доведеться просто переоформити на себе всі договори по обслуговуванню приміщення і надати інформацію в Росспоживнагляд.

Найскладніше в тому випадку, коли купується або орендується приміщення, раніше використовувалося під інші потреби або взагалі був порожнім. Для початку потрібно створити укладення на приміщення, в яких вказується відповідність вимогам санітарних норм, які включають проби води, виміри рівня звукового тиску, показники вентиляції, особливості системи протипожежної безпеки, а також пишеться вся інформація про передбачувані заходи щодо проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів. Даний документ стає санітарним паспорт об'єкта. Далі укладаються договори на обслуговування приміщення, серед яких обов'язковими є договір на надання послуг з нормами санітарно-епідеміологічної служби, на вивезення твердих побутових відходів, а також документи на контрольно-касову машину. З огляду на кома що заклад не буде пропонувати повне ресторанне обслуговування, деякі санітарні норми будуть спрощені, зокрема не буде необхідності узгодження норм з обслуговування людей і надання всіх супутніх послуг.

Безумовно, щоб виконати всі ці вимоги доведеться значним чином переобладнати і облаштувати своє приміщення, звернутися в велику кількість інстанцій і витратити чимало часу на отримання повного пакета документів. Відкрити свій заклад, що надає послуги громадського харчування, можна після укладення з МНС і Роспотребнадзора.

Саме приміщення краще орендувати в географічному центрі міста, через те, що доведеться працювати з клієнтами з усіх районів міста, потрібно мати можливість приїхати в будь-яке зазначене місце за певний час. Саме приміщення обов'язково повинно бути великим, але розділеним на робочу кухню і склад. На кухні буде проходити підготовка інгредієнтів, а досить великий склад потрібен для зберігання чималих запасів продуктів. Взагалі головне, щоб в приміщенні було зручно і комфортно працювати співробітникам, так як відвідувачів приймати не доведеться, приміщення не повинно займати кілька сотень квадратних метрів. Правда, надавати своїм замовникам можливість самовивозу зручно і для бізнесу, і для них. Вартість оренди приміщення сильно розрізняється залежно від самого міста роботи і місце розташування в ньому. З внутрішнього облаштування потрібно надати своїм працівникам повне кухонне обладнання, для розрахунку з клієнтами повинен бути касовий апарат, комп'ютери та периферійні пристрої, цілком ймовірно, що для кур'єрів потрібно буде закупити транспортні засоби. Невелику кухню, на яких працює невелика кількість людей, можна облаштувати за 100-150 тисяч рублів, це з урахуванням закупівлі холодильного обладнання. У разі обмежених фінансових ресурсів кухонне обладнання можна купити вже було у використанні.

Вартість транспортних засобів сильно відрізняється, але для одного кур'єра за 150 тисяч можна купити відносно нормальну машину, яка буде їздити без ремонту ще хоча б рік. Влітку кур'єрів можна взагалі посадити на скутери та мопеди. Зрештою, можна знайти кур'єрів з уже власним автомобілем. Однак автомобіль, куплений у власність організації, може бути прикрашений власним логотипом і рекламною інформацією на кузові, що стане хорошою рекламою, тому що машина буде переміщатися по всьому місту. Окремо варто закупити пакувальне обладнання, яке зможе вміщувати продукти в вакуумну упаковку. Також слід знайти постачальників пакетів, які зможуть виготовляти їх з емблемою фірми, що доставляє рецепти на будинок. Також слід налагодити роботу з компаніями, які зможуть роздруковувати рецепти.

Але найважливішим, мабуть, є пошук постачальників продуктів. Це повинна бути компанія, яка зможе поставляти дуже різноманітні інгредієнти, в тому числі і самі екзотичні і незвичайні. Суть даного підприємства в тому, щоб не просто надати клієнтові рецепт і дати йому можливість наїстися, а й нагодувати його смачною їжею, такою, яку він їв в ресторані. Багато людей, знаходячи цікаві рецепти в інтернеті, не можуть їх приготувати через відсутність багатьох не поширених інгредієнтів на полицях магазинів. Тому пишеться дистриб'ютор з широким асортиментом продукції, у якого можна знайти все: від картоплі до трюфелів. Однак в досить великих містах можна знайти постачальника, який співпрацює з великою кількістю виробників різноманітної продукції.

Обслуговувати виробництво має невелику кількість людей. Це, в першу чергу, шеф-кухар і його помічники, шеф-кухар складає меню, розробляє страви, самостійно готує і перевіряє їх, повинен точно знати, що із запропонованих інгредієнтів неможливо створити погане блюдо, у всякому разі точно діючи за підказками, саме він гарантує якість їжі і успіх всього заходу взагалі. Виконують всю просту роботу за нього помічники. Кур'єрів може бути декілька залежно від кількості замовлень і можливостей співробітників. Сам підприємець може брати участь в процесі роботи, виконуючи адміністративні й організаторські обов'язки. Всі бізнес-процеси, що не приносять ніякого прибутку, слід передати на аутсорсинг, для даного виду діяльності навіть не буде потрібно чергування охоронців на об'єкті. У зв'язку з цим обслуговувати підприємство можуть приблизно п'ять-шість чоловік.

В даний час компанії, що пропонують доставку рецептів з продуктами додому, працює по різноманітним схемам. Класичним способом організації свого бізнесу можна назвати надання на сайті компанії всіх можливих рецептів і прийом замовлень на кожен рецепт окремо. Продукти і рецепти поставляються клієнтам протягом одного робочого дня, в крайньому випадку на наступний день. Клієнт самостійно може вибирати страви, кількість порцій, на які слід поставити інгредієнти, самостійно формувати свою корзину замовлень.

Інші компанії повністю вирішують за клієнта питання формування меню на найближчий тиждень. Шеф-кухар компанії самостійно розробляє меню на кожен день тижня, причому страви розраховуються таким чином, щоб найменше зберігаються інгредієнти були використані в перші дні, а інші в кінці тижня. Клієнт заздалегідь замовляє повністю весь пакет пропозиції, але якими б хорошими не були страви, цей спосіб роботи позбавляє клієнта можливості вибору, він змушений на весь тиждень замовляти страви, які вважає вдалими шеф-кухар. Кому-то навпаки сподобається, коли за нього все вирішено, але тут той же принцип, що і в ресторані - чим більший вибір, тим краще. Звичайно, коли меню занадто велике і замовляються далеко не всі страви з нього, підприємцю доводиться закуповувати велику кількість інгредієнтів, ризикуючи тим, що не все буде продано. Однак в цьому випадку задоволеним залишається саме клієнт.

У перший час може бути не дуже велика кількість замовлень, люди ще поки не звикли до такого способу організації собі вечері, хоча це абсолютно новий спосіб, який поєднує в собі щось від походу в ресторан і щось від домашнього готування. Навіть можна сказати інакше, цей спосіб пропонує клієнтам все найкраще від походу в ресторан і краще від домашнього готування. І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів? Зазвичай вартість самих інгредієнтів для клієнта виявляється навіть нижче, ніж якби він їх купував в гіпермаркеті, пов'язано це з тим, що підприємець закуповує товари оптом і пропонує своїм клієнтам їх з невеликою націнкою. Таким чином, підприємець заробляє на різниці цін за інгредієнти і на винагороду за отримання самого рецепта. В цілому, які компанії пропонують невисокі ціни на свою продукцію, і за 5 тисяч рублів в тиждень можна нагодувати вечерею сім'ю з 4 чоловік. Однак для підприємця витрати на свій бізнес є невеликими. Але приносити прибуток таке підприємство буде тільки при дуже великій кількості замовлень.

Матіас лауданумом
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу


01.01.2015

Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)

НПФ як джерело швидкого отримання прибутку не варто, звичайно це організація, яка підтримує підприємства або просто орієнтована на отримання коштів для подальшого інвестування. Це складний ...

Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки

Бізнес по ремонту техніки може стати хорошим знанням для того підприємця, який сам є майстром, в іншому випадку майже весь дохід йтимеш на покриття витрат. Даний вид бизне ...

Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту

Нанесення вогнезахисту може стати і хорошим окремим видом бізнесу, і розвитком вже наявного, заснованого на пожежну безпеку. Попит на такі послуги буде завжди, тому таке починання має ...

Свій бізнес: приватний детектив

Детективне агентство може бути розвитком приватної практики сищика, і в цьому випадку йому потрібні будуть перевірені помічники, які також мають ліцензію на здійснення діяльності детектива. Вони йду ...

Незвичайний бізнес: доставка рецептів на будинок

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Яких послуг ще не пропонують жителям великих міст? Здається, для їх зручності придумано дуже багато рішень, сьогодні через інтернет можна замовити практично все, при бажанні і наявності грошей можна місяцями не виходити з дому, отримуючи все необхідне з доставкою до порога. Доставкою харчових продуктів вже нікого не здивувати, багато супермаркетів і гіпермаркети пропонують таку послугу, причому при наборі замовлень на певну суму доставка стає безкоштовною в більшості магазинів. Люди готові платити гроші за будь-яке спрощення свого життя, але в деяких випадках здаються на перший погляд дурними ідеї стають хорошою основою для майбутнього бізнес-починання.

Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю? Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса? Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає? Жителям сіл і сіл рідко доводиться стикатися з такою проблемою, а ось у великих містах скажений ритм життя просто змушує людей шукати альтернативні варіанти. Коли йому пропонують готовий рецепт і підготовлені до приготування інгредієнти, коли залишається ось, їх просто приготувати згідно заданою схемою, то людина напевно зацікавиться, адже в підсумку йому обіцяють страви, як у вишуканому ресторані. Це нове віяння, яке відносно недавно зародилося в Москві, а після в Санкт-Петербурзі. У багатьох інших великих містах нічого подібного немає. У багатьох інших містах це напевно буде користуватися попитом.

Як вже можна було зрозуміти, подібного бізнесу немає практично ніде за винятком найбільших міст. Тому можна говорити про те, що ринок практично повністю вільний від конкуренції. Комусь може здатися, що цей почин не має перспектив і взагалі навряд чи кому-небудь буде цікаво, у всякому разі настільки, щоб на цьому побудувати успішний бізнес. Однак досвід Москви і Санкт-Петербурга показує, що подібні організації користуються достатнім успіхом серед населення, про що говорить постійне збільшення числа гравців на даному ринку. Настільки, що в цих містах вже можна говорити про високий рівень конкуренції і проблеми з виходом на ринок.

В інших містах населення до якого виду послуг ще не звикло, тому на перших порах доведеться проводити активну маркетингову кампанію з просування своїх пропозицій. Лише досвідчені маркетологи після проведення повноцінного дослідження зможуть більш-менш точно сказати, який відсоток населення буде цікавитися доставкою продуктів за рецептом на будинок в кожному конкретному місті, але в великих центрах і мегаполісах інтерес напевно буде. Серед великої кількості людей напевно знайдуться ті, для кого дана послуга стане порятунком від щовечірньою стомлюючої готування їжі. У будь-якому випадку це новинка, людям завжди подобається щось нове, даний бізнес має шанси на виживання завдяки тому, що пропонує щодо корисну послугу.

Сама пропозиція являє собою наступну схему. В даному виді бізнесу пропонується не просто доставка продуктів, а розробка для клієнтів уже готового рецепту, підготовка продуктів для страви і подальша їх доставка до клієнта додому. Подібна компанія позбавляє клієнта необхідності думати про те, що йому приготувати, де купити інгредієнти, а після ще й підготувати їх для готування. Замовнику залишиться тільки слідувати вказівкам на рецепті, щоб за короткий термін отримати гарне блюдо. Це значно економить сили і час, не примушує ламати голову в пошуках рецептів і дозволяє харчуватися дійсно смачну їжу, самостійно приготувати яку часом буває дуже важко. Це хороший вихід для домогосподарок, які, м'яко кажучи, не мають достатнього таланту в кулінарії, щоб радувати свою сім'ю смачною їжею. Та й для постійно працюючих людей, які ввечері хочуть відпочити, а не стояти годинами біля плити, це стане хорошим рішенням.

Самотньо живуть люди взагалі отримають можливість харчуватися краще, ніж сімейні пари, це особливо актуально для неодружених чоловіків, для яких яєчня вже витвір кулінарного мистецтва. За клієнта в такому випадку вирішена задача практично повністю, потрібно тільки виконати найпростіші вказівки і отримати відмінне блюдо. Ніяких походів в ресторан. Ніяких замовлень піци або китайської локшини. Чи не доводиться довго простоювати біля плити, самостійно підбираючи інгредієнти і спеції. Для деякого відсотка чоловіків така послуга взагалі виключає необхідність одружитися.

Для замовника все гранично зрозуміло: замовити, отримати, покірно виконати вказівки, насолоджуватися їжею. А ось перед підприємцем ставиться набагато більш серйозне завдання, адже він повинен закупити продукти, розробити рецепти, підготувати продукти, доставити їх до клієнта і навіть гарантувати йому якість отриманої їжі, процес приготування якої ніхто вже контролювати не може. Потрібно розраховувати на те, що доведеться відкрити заклад, в якому будуть працювати професійні шеф-кухаря, не виключено, що подібне починання може бути організовано на базі вже відомого ресторану, проте афішувати цей факт все-таки не варто, тому що репутація шеф-кухаря буде дуже сильно підірвана, якщо стане відомо, що його вишукані страви може приготувати, хоч і по його прямими вказівками, проста домогосподарка. Навіть якщо це будуть страви, які не подаються в ресторані.

Для роботи підприємства з доставки рецептів з продуктами додому потрібно знайти людей, які дуже добре розбираються в кулінарії, але це підприємство повинно абстрагуватися від будь-яких інших закладів харчування. Це окрема фірма, яка пропонує нетипові послуги, ні до кого відношення вона не повинна мати, у всякому разі не афішувати це.

Трохи докладніше варто розглянути процес реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Відповідно до російського законодавства займатися наданням послуг громадського харчування мають право і фізичні, і юридичні особи. Для того, щоб була можливість скористатися спрощеною системою оподаткування, слід вибрати або форму індивідуального підприємця, або товариства з обмеженою відповідальністю; фізичне юридична особа відповідно. Потрібно тільки звернути увагу, що якщо раптом планується поставляти своїм клієнтам і алкоголь, то тоді підходить тільки форма юридичної особи, причому на додаток буде потрібно отримати ліцензію, а цей процес є досить складним і довгим. Важливо правильно підібрати кодування економічної діяльності, і вона найбільш повно підходить під визначення (ОКПД 2) 56.29 Послуги щодо забезпечення харчуванням інші.

Щоб займатися надання послуг громадського харчування, приміщення має відповідати всім встановленим нормам. Якщо є своє власне кафе або ресторан, і бізнес з доставки рецептів організовується на його основі, ніяких додаткових дозволів не потрібно. Якщо ж бізнес новий, але купується або береться в оренду приміщення, в якому раніше перебувала точка громадського харчування, це процес отримання свідчень і дозволів значно спрощується, доведеться просто переоформити на себе всі договори по обслуговуванню приміщення і надати інформацію в Росспоживнагляд.

Найскладніше в тому випадку, коли купується або орендується приміщення, раніше використовувалося під інші потреби або взагалі був порожнім. Для початку потрібно створити укладення на приміщення, в яких вказується відповідність вимогам санітарних норм, які включають проби води, виміри рівня звукового тиску, показники вентиляції, особливості системи протипожежної безпеки, а також пишеться вся інформація про передбачувані заходи щодо проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів. Даний документ стає санітарним паспорт об'єкта. Далі укладаються договори на обслуговування приміщення, серед яких обов'язковими є договір на надання послуг з нормами санітарно-епідеміологічної служби, на вивезення твердих побутових відходів, а також документи на контрольно-касову машину. З огляду на кома що заклад не буде пропонувати повне ресторанне обслуговування, деякі санітарні норми будуть спрощені, зокрема не буде необхідності узгодження норм з обслуговування людей і надання всіх супутніх послуг.

Безумовно, щоб виконати всі ці вимоги доведеться значним чином переобладнати і облаштувати своє приміщення, звернутися в велику кількість інстанцій і витратити чимало часу на отримання повного пакета документів. Відкрити свій заклад, що надає послуги громадського харчування, можна після укладення з МНС і Роспотребнадзора.

Саме приміщення краще орендувати в географічному центрі міста, через те, що доведеться працювати з клієнтами з усіх районів міста, потрібно мати можливість приїхати в будь-яке зазначене місце за певний час. Саме приміщення обов'язково повинно бути великим, але розділеним на робочу кухню і склад. На кухні буде проходити підготовка інгредієнтів, а досить великий склад потрібен для зберігання чималих запасів продуктів. Взагалі головне, щоб в приміщенні було зручно і комфортно працювати співробітникам, так як відвідувачів приймати не доведеться, приміщення не повинно займати кілька сотень квадратних метрів. Правда, надавати своїм замовникам можливість самовивозу зручно і для бізнесу, і для них. Вартість оренди приміщення сильно розрізняється залежно від самого міста роботи і місце розташування в ньому. З внутрішнього облаштування потрібно надати своїм працівникам повне кухонне обладнання, для розрахунку з клієнтами повинен бути касовий апарат, комп'ютери та периферійні пристрої, цілком ймовірно, що для кур'єрів потрібно буде закупити транспортні засоби. Невелику кухню, на яких працює невелика кількість людей, можна облаштувати за 100-150 тисяч рублів, це з урахуванням закупівлі холодильного обладнання. У разі обмежених фінансових ресурсів кухонне обладнання можна купити вже було у використанні.

Вартість транспортних засобів сильно відрізняється, але для одного кур'єра за 150 тисяч можна купити відносно нормальну машину, яка буде їздити без ремонту ще хоча б рік. Влітку кур'єрів можна взагалі посадити на скутери та мопеди. Зрештою, можна знайти кур'єрів з уже власним автомобілем. Однак автомобіль, куплений у власність організації, може бути прикрашений власним логотипом і рекламною інформацією на кузові, що стане хорошою рекламою, тому що машина буде переміщатися по всьому місту. Окремо варто закупити пакувальне обладнання, яке зможе вміщувати продукти в вакуумну упаковку. Також слід знайти постачальників пакетів, які зможуть виготовляти їх з емблемою фірми, що доставляє рецепти на будинок. Також слід налагодити роботу з компаніями, які зможуть роздруковувати рецепти.

Але найважливішим, мабуть, є пошук постачальників продуктів. Це повинна бути компанія, яка зможе поставляти дуже різноманітні інгредієнти, в тому числі і самі екзотичні і незвичайні. Суть даного підприємства в тому, щоб не просто надати клієнтові рецепт і дати йому можливість наїстися, а й нагодувати його смачною їжею, такою, яку він їв в ресторані. Багато людей, знаходячи цікаві рецепти в інтернеті, не можуть їх приготувати через відсутність багатьох не поширених інгредієнтів на полицях магазинів. Тому пишеться дистриб'ютор з широким асортиментом продукції, у якого можна знайти все: від картоплі до трюфелів. Однак в досить великих містах можна знайти постачальника, який співпрацює з великою кількістю виробників різноманітної продукції.

Обслуговувати виробництво має невелику кількість людей. Це, в першу чергу, шеф-кухар і його помічники, шеф-кухар складає меню, розробляє страви, самостійно готує і перевіряє їх, повинен точно знати, що із запропонованих інгредієнтів неможливо створити погане блюдо, у всякому разі точно діючи за підказками, саме він гарантує якість їжі і успіх всього заходу взагалі. Виконують всю просту роботу за нього помічники. Кур'єрів може бути декілька залежно від кількості замовлень і можливостей співробітників. Сам підприємець може брати участь в процесі роботи, виконуючи адміністративні й організаторські обов'язки. Всі бізнес-процеси, що не приносять ніякого прибутку, слід передати на аутсорсинг, для даного виду діяльності навіть не буде потрібно чергування охоронців на об'єкті. У зв'язку з цим обслуговувати підприємство можуть приблизно п'ять-шість чоловік.

В даний час компанії, що пропонують доставку рецептів з продуктами додому, працює по різноманітним схемам. Класичним способом організації свого бізнесу можна назвати надання на сайті компанії всіх можливих рецептів і прийом замовлень на кожен рецепт окремо. Продукти і рецепти поставляються клієнтам протягом одного робочого дня, в крайньому випадку на наступний день. Клієнт самостійно може вибирати страви, кількість порцій, на які слід поставити інгредієнти, самостійно формувати свою корзину замовлень.

Інші компанії повністю вирішують за клієнта питання формування меню на найближчий тиждень. Шеф-кухар компанії самостійно розробляє меню на кожен день тижня, причому страви розраховуються таким чином, щоб найменше зберігаються інгредієнти були використані в перші дні, а інші в кінці тижня. Клієнт заздалегідь замовляє повністю весь пакет пропозиції, але якими б хорошими не були страви, цей спосіб роботи позбавляє клієнта можливості вибору, він змушений на весь тиждень замовляти страви, які вважає вдалими шеф-кухар. Кому-то навпаки сподобається, коли за нього все вирішено, але тут той же принцип, що і в ресторані - чим більший вибір, тим краще. Звичайно, коли меню занадто велике і замовляються далеко не всі страви з нього, підприємцю доводиться закуповувати велику кількість інгредієнтів, ризикуючи тим, що не все буде продано. Однак в цьому випадку задоволеним залишається саме клієнт.

У перший час може бути не дуже велика кількість замовлень, люди ще поки не звикли до такого способу організації собі вечері, хоча це абсолютно новий спосіб, який поєднує в собі щось від походу в ресторан і щось від домашнього готування. Навіть можна сказати інакше, цей спосіб пропонує клієнтам все найкраще від походу в ресторан і краще від домашнього готування. І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів? Зазвичай вартість самих інгредієнтів для клієнта виявляється навіть нижче, ніж якби він їх купував в гіпермаркеті, пов'язано це з тим, що підприємець закуповує товари оптом і пропонує своїм клієнтам їх з невеликою націнкою. Таким чином, підприємець заробляє на різниці цін за інгредієнти і на винагороду за отримання самого рецепта. В цілому, які компанії пропонують невисокі ціни на свою продукцію, і за 5 тисяч рублів в тиждень можна нагодувати вечерею сім'ю з 4 чоловік. Однак для підприємця витрати на свій бізнес є невеликими. Але приносити прибуток таке підприємство буде тільки при дуже великій кількості замовлень.

Матіас лауданумом
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу


01.01.2015

Свій бізнес: як відкрити недержавний пенсійний фонд (НПФ)

НПФ як джерело швидкого отримання прибутку не варто, звичайно це організація, яка підтримує підприємства або просто орієнтована на отримання коштів для подальшого інвестування. Це складний ...

Своя справа: організуємо бізнес по ремонту техніки

Бізнес по ремонту техніки може стати хорошим знанням для того підприємця, який сам є майстром, в іншому випадку майже весь дохід йтимеш на покриття витрат. Даний вид бизне ...

Як відкрити свій бізнес з нанесення вогнезахисту

Нанесення вогнезахисту може стати і хорошим окремим видом бізнесу, і розвитком вже наявного, заснованого на пожежну безпеку. Попит на такі послуги буде завжди, тому таке починання має ...

Свій бізнес: приватний детектив

Детективне агентство може бути розвитком приватної практики сищика, і в цьому випадку йому потрібні будуть перевірені помічники, які також мають ліцензію на здійснення діяльності детектива. Вони йду ...

Свій бізнес: Відкрита майстерня (реміснічій коворкінг)

Відкрита майстерня может принести гарний прибуток або, навпаки, виявило безперспективним проектом. Як і у випадку з будь-яким іншим новим видом бізнесу, щоб мінімізувати ризики, варто провести якост ...

Як відкрити некомерційну організацію (НКО)

Значна частина НКО тримається на ентузіазмі та пожертвування її учасників, які завдяки зареєстрованої правовій формі мають можливість відстоювати свої інтереси від імені юридичної особи, ...

Свій бізнес з обслуговування та ремонту комп'ютерів

Для відкриття бізнесу по комп'ютерному обслуговуванню і ремонту потрібно близько 230 тисяч рублів, щомісячні платежі - 60 тисяч рублів.

5 напрямків бізнесу на асоціативних метафоричних картах

Навіть якщо ви дуже далекі від приватної психологічної практики та проведення тренінгів або не володієте необхідним стартовим капіталом, то ви можете побудувати свій бізнес, пов'язаний з психологією.

Організація бізнесу зі зберігання речей

Подібне починання відрізняється досить великими інвестиціями, особливо якщо передбачається споруда власного складу. Однак можна організувати і відносно невеликий склад, який орієнтирів ...

Бюджетний бізнес: як заробити на упаковці подарунків

Упаковка подарунків - бізнес для тих, хто хоче розпочати свою справу, не маючи значних фінансових коштів. Для старту потрібні 30 тис. Рублів, базові навички і грамотний бізнес-план.

Як заробляють таролог

Таро - це не тільки щось окультне, колода цих карт є цікаву систему, яка може трактуватися зовсім по-різному в залежності від того, які карти разом випали. Тут ...

Свій бізнес: нанесення антикорозійного захисту

Середня вартість нормального комплекту обладнання складає приблизно 100-200 тисяч рублів, добре облаштований сервіс з усіма додатковими системами і допоміжним обладнанням обійдеться н ...

Збережіть статтю, щоб уважний вівчіті материал

Ви можете Зберегти Цю сторінку с помощью:

Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю?
Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса?
Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає?
І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів?
Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю?
Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса?
Як часто він їсть наспіх якийсь сумнівний суповий набір швидкого приготування просто тому, що кудись не встигає?
І справа стосується навіть ціни, середня вартість порції рідко перевищує 200 рублів, а в якому ресторані сьогодні смачна страва можна купити за 200 рублів?
Як часто людина замислюється про те, що йому приготувати на вечерю?
Як часто він хоче, щоб його позбавили від нарізки овочів і підготовки м'яса?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online