Зарплати чиновників в Україні змінили структуру - навіщо потрібні нові правила

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

26 січня 2018, 15:54 Переглядів: 26 січня 2018, 15:54 Переглядів:   Фото: Сегодня

Фото: "Сегодня".

Мінімальний оклад держслужбовця в Україні повинен бути не нижче двох прожиткових мінімумів. Таку мету поставила Національного агентства з питань держслужби, заявив глава відомства Костянтин Ващенко.

"Ми повинні вийти на те, що мінімальний розмір посадового окладу державного службовця повинен становити не менше двох прожиткових мінімумів. Це наша мета, яку ми плануємо досягти до 2019 року", - сказав Ващенко.

За словами Ващенко, в Україні тривалий час була спотворена структура оплати праці державних службовців, оскільки базові виплати чиновникам становили лише 30% зарплати , А інша частина була преміями і бонусами, що робило працівника залежним від керівника.

Ващенко зазначив, що така ситуація виникла в умовах, коли 40% держслужбовців з 295 тисяч, (дані за 2015 рік), отримували посадовий оклад менше, ніж мінімальна зарплата.

"Ми поставили собі за мету, що основні виплати держслужбовцям повинні становити не менше 70%, як прописано в новому законі, а решта - це різноманітні доплати і премії ... Ми вирішили перевернути пропорцію і збільшити роль базового окладу в структурі заробітної плати. Також завданням є збільшення розміру цього окладу ", - зазначив Ващенко, додавши, що в багатьох країнах, премії для держслужбовця складають не більше 10-15%, а все інше - це виплати, які службовець гарантовано отримає.

Нагадаємо, вчора, 25 січня, Кабінет міністрів України змінив структуру нарахування зарплати держслужбовцям . Тепер частка окладу в зарплаті становитиме 50%:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Навіщо чиновникам в Україні змінили структуру зарплати". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online