Уявити до ордеру

  1. Коморка для ФСІНовца
  2. PS

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У січні 2009 року прем'єр-міністр Путін підписав постанову № 63 «Про надання федеральним державним цивільним службовцям одноразової субсидії на придбання житлового приміщення». У цьому документі мова йде не тільки про потребують квартирах, а й про тих, у кого немає житлових проблем, але кому верховна влада на гроші платників податків, тобто на наші з вами, вирішила подарувати квадратні метри, як сказано в постанові уряду РФ, «для підвищення мотивації ефективного виконання ними своїх посадових обов'язків». У січні 2009 року прем'єр-міністр Путін підписав постанову № 63 «Про надання федеральним державним цивільним службовцям одноразової субсидії на придбання житлового приміщення»

Петро Саруханов / «Нова газета»

Мова в даному випадку йде не про рядових співробітників, а про «керівниках і помічників (радників) вищої групи посад». Тобто квартирами мотивують начальників.

Візьмемо, наприклад, Службу судових приставів, на яку поширюються житлові привілеї згідно з постановою. Все вище керівництво ФССП РФ вже забезпечило себе житлом, як написано в постанові, «за рішенням керівника федерального державного органу», тобто в даному випадку за розпорядженням директора ФССП - головного судового пристава Росії Артура Парфенчікова.

Наприклад, субсидії на житло вже отримали заступники Парфенчікова - Тетяна Ігнатьєва, Сергій Сазанів і Володимир Воронін. У своїх деклараціях вони не вказали отримані субсидії як дохід. Причому у цих заступників директора ФССП вже були квартири, і не маленькі - понад сто метрів.

Але їм виявилося мало, вони захотіли ще. І звичайно, нові оселі дані громадяни придбали виключно в центрі Москви.

Ну а крім того, купувалися ці житлоплощі не за ринковою, а по муніципальної ціною, оскільки належали місту Москві. Тобто і субсидія, і пільга по ціні.

Тетяна Ігнатьєва. Фото: РИА Новости

Куплена Ігнатьевой на бюджетні гроші квартира через пару років стала для неї вже маленькою. Ну дійсно, якось не солідно жити удвох з чоловіком в квартирі розміром всього в 55,6 кв. м. При тому, що на покупку цієї квартири Ігнатьєва в 2010 році двічі отримала субсидії.

Декларація за 2010 рік

Це прямо суперечить статті 53 (додаткові державні гарантії цивільних службовців) Федерального закону «Про державну службу Російської федерації» та Правил надання федеральним державним цивільним службовцям одноразової субсидії на придбання житлового приміщення, де сказано, що федеральним цивільним службовцям надається одноразова субсидія на придбання житлового приміщення « 1 (один) раз за весь період державної цивільної служби в Російській Федерації ». У наказі Парфенчікова друга субсидія для Ігнатьевой називалася дуже просто - «збільшення субсидії понад встановленого нормативу».

Декларація за 2014 рік

Однак уже в 2014 році Ігнатьєва вказує в декларації про доходи суму, у багато разів перевищує її середній річний дохід - 15154355,52 руб. Джерело цих грошей заступник директора ФССП не повідомляє, але в цій же декларації значиться і нова житлоплощу Ігнатьевой - 109,2 кв. м, тобто в два рази більше колишньої квартири.

Нове житло Ігнатьевой знаходиться в елітному комплексі бізнес-класу на вул. Кастанаевской, д. 18, при тому, що місцем реєстрації постійного місця проживання Ігнатьевой залишається її квартира в Петрозаводську на вул. Станційної, д. 23. Так звідки у держслужбовця Ігнатьевой гроші на чергову нову елітну квартиру в Москві? Чи могла це бути третя субсидія від держави?

Чи могла це бути третя субсидія від держави

Москва, вул. Кастанаевской, д. 18. Фото: Вікторія Одіссонова / «Нова газета»

У 2011 році головний судовий пристав Парфенчиков вирішив і власний квартирне питання - виписав сам собі субсидію на житло в Москві.

У декларації про доходи про отримані від держави мільйони Парфенчиков промовчав.

Чотирикімнатна квартира розміром в 159,3 кв. м, яку придбав Артур Парфенчиков, знаходиться в елітному новому будинку на вул. Композиторської, д. 17, в районі Арбата. Але ж у головного пристава вже була «обитель» в 218,8 кв. м, а у його дружини - нині заступник голови Верховного суду Карелії - ще одне «гніздо» в 69,1 кв. м. Але притулку ці в Петрозаводську, а Парфенчиков з 2007 року - в Москві. Де жити держчиновнику?

Декларація про доходи глави ФССП за 2012 рік Декларація про доходи глави ФССП за 2012 рік   Композиторська вулиця, будинок 17 Композиторська вулиця, будинок 17. Фото: Вікторія Одіссонова / «Нова газета» SMS від головного судового пристава одному з колег

«А я ж шість років прожив фактично в гуртожитку і до сих пір живу там, - скаржився Парфенчиков в лютому 2013 року одному зі своїх наближених на нерозуміння рядових підлеглих, - без сім'ї, син виріс вже фактично без батька. І я шість років не давав собі права на субсидію. Ну да ладно, я все сприймаю в своєму житті як благо, значить, я це повинен перенести ». Причому треба відзначити, що скаржився Парфенчиков в той час, коли в його новій квартирі в центрі Москви вже щосили йшли ремонтні роботи.

Те, що головний пристав Росії вважає «гуртожитком», є окремо стоїть будівлею в будинку відпочинку «Ершово», розташованому в колишній графської садибі Олсуфьева біля Звенигорода.

Крім окремих апартаментів Артур Олегович мав можливість в будинку відпочинку плавати в басейні, займатися фітнесом, грати на більярді та навіть стріляти в пейнтбольному клубі «Войнушка».

садиба Ершово садиба Ершово   Будинок, в якому жив головний пристав Артур Парфенчиков Будинок, в якому жив головний пристав Артур Парфенчиков. Ершово. Фото: Олена Масюк / «Нова газета»

Ще в «Ершово» директор ФССП Росії Артур Парфенчиков влаштовував семінари-наради з заступниками керівників територіальних органів ФССП Росії та начальниками підрозділів по протидії корупції. Директора будинку відпочинку «Ершово» головний пристав Парфенчиков систематично нагороджував грамотами та медалями ... А потім раптом оздоровницю, що стала для директора ФССП вже, можна сказати, рідною домівкою, Парфенчиков називає «гуртожитком» ...

Артур Парфенчиков. Фото: РИА Новости

До речі, вельми цікава в контексті особистої житлової історії Парфенчікова його реакція на недавній законопроект Міністерства юстиції, який дозволяє позбавляти боржників їхнього єдиного житла в рахунок погашення кредиту. На думку головного пристава, «запропонований законопроект при зверненні стягнення передбачає гарантію на житло, але в межах встановлених нормативів».

Ну а тепер про головне - як відбилися на роботі ФССП отримані їх керівниками субсидії від держави? Адже в постанові уряду чітко сказано, що субсидії керівному складу покладаються для «підвищення мотивації ефективного виконання ними своїх посадових обов'язків».

Ось суха статистика з офіційних звітів ФССП по прогнозованим і фактично закінченим виконанням виконавчих проваджень (по роках):

Судячи з цифр, з 2009 року показники якості роботи судових приставів з року в рік неухильно знижуються. Якщо в 2009 році фактично виконаних виробництв було 76,8%, то в 2015 році тільки 38,6%. Тобто результативність роботи приставів-виконавців за цей період зменшилася більше ніж в два рази. Тоді за яку «ефективність» вищі керівники ФССП видають себе субсидії на квартири?

Виконавчі виробництва не виконуються по багато років. Знаю це по собі. Судові пристави майже сім років не хочуть виконати рішення суду по цивільній справі, де я є позивачем, а відповідачем виступає колишній голова ФКЦБ Ігор Костіков. Пристави неодноразово незаконно припиняли виробництво, так і не виконавши рішення суду. Суд, в свою чергу, неодноразово виносив рішення про незаконність ухвал судових приставів про закінчення судового провадження. Але рішення суду судові пристави-виконавці так до сих пір і не виконали.

Прокуратура неодноразово виявляла факти втрати виконавчих листів судовими приставами і масові випадки фальсифікації документів для незаконного припинення виконавчих проваджень. «Як можна втратити виконавчий лист? Суддів за аналогічні порушення залучають до дисциплінарної відповідальності », - обурювалася заступник голови Мосміськсуду Галина Агафонова, констатуючи низьку результативність роботи приставів.

Чим же зайнятий в умовах постійно погіршується коефіцієнта корисної дії судових приставів директор ФССП - головний судовий пристав Росії Артур Парфенчиков? Якщо уважно вивчити сайт ФССП, то з'ясується, що головна справа головного пристава Росії Парфенчікова - їздити по країні і вручати регіональним службам прапор ФССП.

У жовтні 2105-го президент Путін довірив такий прапор Парфенчікова. Головний пристав багато років домагався видачі відомству профільного стяга. І ось, отримавши таємне, Парфенчиков тепер вручає територіальні прапори керівникам судових приставів.

29 регіонів Росії, в тому числі Магаданська область, Чукотський автономний округ і Камчатка, вже отримали свої стяги з рук директора ФССП. А скільки ще попереду областей, республік і країв!

Головний пристав крім прапорів делегує своїм підлеглим образи святого великомученика Феодора Стратилата, якого патріарх Кирило (Гундяєв) в 2010 році визначив судовим приставам як небесного покровителя. Так що є, на кого сподіватися.

Коморка для ФСІНовца

У квітня 2013 року вийшло ще одну постанову уряду РФ про привілеї для держслужбовців, підписана цього разу прем'єр-міністром Медведєвим. Ця постанова № 369 «Про надання одноразової соціальної виплати для придбання і будівництва житлового приміщення співробітникам установ і органів кримінально-виконавчої системи, федеральної протипожежної служби Державної протипожежної служби, органів з контролю за обігом наркотичних засобів і психотропних речовин та митних органів РФ». У цьому документі, також як і в постанові уряду від 2009 року, говориться, що «співробітникам, що заміщає в центральних апаратах федеральних органів виконавчої влади посади вищого начальницького складу», тобто начальникам, можна видавати квартири, навіть якщо вони в них і не потребують .

Згідно з Указом президента РФ від 3 жовтня 2016 р № 519 «Про деякі питання Федеральної служби виконання покарань», в центральному апараті ФСВП таких керівних посад зараз 26. З них 11 персоналій вже отримали свої мільйони на житло. Це генерал-лейтенант у / с, перший заступник директора ФСВП Анатолій Рудий; генерал-лейтенант у / с, заступник директора Валерій боярина; генерал-майор в / с, заступник директора Валерій Максименко; генерал-майор в / с, начальник управління справами Ірина Вєтрова; полковник у / с, заступник директора Олександр Сапожников; генерал-майор в / с, начальник управління охорони і конвоювання Олександр Хабаров і ряд інших вищих чинів ФСВП РФ.

Анатолій Рудий. Фото: РИА Новости

Наприклад, у першого заступника директора ФСВП РФ Анатолія Рудого на момент приходу до Служби виконання покарань вже були дві квартири: 63,3 і 38,8 кв. м. Але в 2013 році він отримує за розпорядженням директора ФСВП субсидію на житло в сумі 16 154 028 рублів. Як написано в декларації Рудого за 2013 р , Він вніс «вступні та пайові внески для участі в інвестований будівництві житлового будинку з метою отримання житлового приміщення у вигляді окремої квартири за рахунок коштів одноразової соціальної виплати для придбання або будівництва житлового приміщення». Тобто Рудий не став купувати готове житло, а вклався в нього на стадії будівництва. Звичайно, так вигідніше. Логічно припустити, що у Рудого на той момент не стояло гостро питання, де жити, інакше б він якомога швидше придбав вже готовий дах над головою.

Коли в 2014 році у громадськості і журналістів виникли питання про виділення генералам ФСВП мільйонних субсидій на квартири, заступник директора ФСВП і одночасно керівник житлової комісії Олег Коршунов (до речі, судячи з декларації, Коршунов володар цілого парку мотозасобів: автомобілів «Мерседес Бенц», «Кадилак Ескалейдів », мотоцикла« Харлей Девідсон », катера« Карвер », скутера« Ямаха », моторного човна« Бриг ») з приводу грошей для Рудого заявив:« Ну це ж не зовсім нормально, коли перший заступник директора відомства Анатолій Рудий, який жи вет в Балашисі, варто в пробках по п'ять годин, замість того щоб в цей час працювати на благо всіх співробітників ФСВП. Та й як інакше, якщо не житлом, мотивувати потрібних співробітників? »

Отже, Анатолій Рудий отримав субсидію з держбюджету в 2013 році, але став власником квартири метражем в 75,9 кв. м на Мічурінському проспекті, д. 26, в охоронюваному комплексі бізнес-класу тільки 27 вересня 2016 року, тобто через три роки. А як же пробки, про які так переживав колега Рудого Олег Коршунов?

Мічурінський, 26. Фото: Вікторія Одіссонова / «Нова газета»

Ну а крім того, ми виявили, що генерал Рудий в 2012 році порушив вимоги законодавства про державну службу Російської Федерації та протидію корупції, повідомивши недостовірні відомості про свої доходи та майно. Рудий не вказав в своїй декларації , Що продав земельну ділянку та житловий будинок в Московській області, в Балашихинском районі, в с. Русавкіно-Романово, масив забудови «В'юнка». За приховування цієї інформації генерала Рудого як мінімум повинні дисциплінарно покарати.

Багатомільйонні субсидії на квартири отримали не тільки генерали центрального апарату ФСВП, а й керівники регіональних управлінь. Наприклад, полковник Анатолій Тихомиров за часів свого керівництва УФСІН по Москві в 2012 році отримав з держбюджету 27 757 420 рублів. За тодішнім курсом це приблизно один мільйон доларів США. Хоча на той момент у полковника Тихомирова вже була квартира метражем 74 кв. м. Власність на квартиру розміром 122,4 кв. м в новому об'єкті, що охороняється елітному комплексі на вул. Профспілкової, д. 91, Тихомиров оформив тільки в лютому 2014 року.

91, Тихомиров оформив тільки в лютому 2014 року

Виписка з кадастру, Балашиха Виписка з кадастру, Балашиха   Профспілкова, 91 Профспілкова, 91. Фото: Вікторія Одіссонова / «Нова газета»

За що високі чини Федеральної служби виконання покарань отримують багатомільйонні субсидії на квартири? Адже гроші ненуждающімся в квартирах вищим чиновникам ФСВП, згідно з постановою прем'єра, даються не просто так, а «з метою врахування особливостей професійної і службової діяльності співробітників і підвищення мотивації ефективного виконання ними своїх посадових обов'язків». А ось як раз з приводу ефективності роботи ФСВП є великі питання.

Наприклад, на сайті ФСВП в розділі «Інформація про досягнуті результати» говориться: «Умови утримання в СІЗО в цілому відповідають вимогам статті 23 Федерального закону від 15.07.1995 № 103-ФЗ« Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів ». Середній розмір санітарної площі, що припадає на одну людину, відповідає нормі, встановленої законодавством Російської Федерації, і становить 4,3 кв. м ».

На жаль, все не так. Вміщені в московських СІЗО вже багато років знаходяться в переповнених камерах, іноді перелеміт там досягає 100%. Ув'язнені змушені спати по черзі, у них немає своїх спальних місць, розкладачки майже завжди зламані, а якщо і є, то їх немає де ставити, все простір зайнято нарами. Арештанти в столичних ізоляторах плетуть між другими ярусами ліжок гамаки з простирадл. З висоти цих плетених ліжок укладені падають на підлогу, отримують травми ... А за звітами ФСВП виявляється все в нормі, кожному зеку по 4,3 кв. м.

«У 2015 році бюджет ФСВП перевищив 300 млрд руб. Це означає, що при загальній чисельності «тюремного населення» в 650 тисяч осіб бюджетні витрати в розрахунку на одного ув'язненого становлять майже півмільйона рублів в рік. Зростання в порівнянні з 2003 роком просто фантастичний - майже в 10 разів, - йдеться в доповіді Інституту проблем сучасного суспільства. - У таких умовах можна було б очікувати, що ситуація з вмістом, харчуванням, медичним забезпеченням укладених повинна кардинально покращитися. Однак в реальності цього не сталося. Справа в тому, що основна частина бюджету ФСВП йде не на ув'язнених, а на співробітників відомства. Тільки прямі витрати на утримання персоналу займають майже 70% бюджету ФСВП. А з урахуванням витрат на забезпечення співробітників житлом, а також інших держзакупівель загальні витрати на співробітників досягають 75-80% в бюджеті ФСВП ».

За обсягом витрат з федерального бюджету ФСВП займає шосте місце серед усіх міністерств і відомств. При цьому Служба виконання покарань в останні чотири роки ще й систематично дозволяє собі перевитрата по бюджету. Почалося це з того часу, як службу очолив Геннадій Корнієнко. При цьому радник директора ФСВП Володимир Сєдих недавно заявив, що в разі подальшого скорочення бюджету кримінально-виконавчої системи це приведе до дефіциту харчування ув'язнених в колоніях. Інакше кажучи, ФСВП і далі витрачатиме бюджетні гроші на забезпечення своїх високопоставлених співробітників квартирами, а зеків можна буде і не годувати?

До речі, сам Корнієнко субсидію на квартиру собі так і не виписав. У нього як було під час вступу на службу у ФСВП дві квартири метражами 77,8 і 94,2 кв. м, так і залишаються. Що, безумовно, не може не викликати поваги.

Але ж міг сам собі видати субсидію, як це зробив головний пристав Парфенчиков.

У директора ФСВП виявився інший інтерес: він подорожує. Якщо директор ФССП зараз все більше зайнятий врученням прапорів регіональним управлінням, то головний ФСІНовец вояжує по світу - Куба, Польща, Мексика, Норвегія, Фінляндія, Південна Корея, Швейцарія, Ізраїль, Італія, Румунія, Бельгія, Австралія, США, Китай ... І все не просто так, а для вивчення світового досвіду пенітенціарної системи. Правда, незрозуміло, де це передовий досвід впроваджується.

Правда, незрозуміло, де це передовий досвід впроваджується

Геннадій Корнієнко. Фото: ФСВП

Корупція, тортури, ненадання медичної допомоги (смертність в російських в'язницях в 1,5 рази вище, ніж в Європі), мізерна зарплата укладеним за роботу у виправних колоніях (три-чотири тисячі рублів на місяць), огидні умови утримання арештантів, різке за останні роки зниження виходу укладених по УДО - все це сьогоднішні реалії системи виконання покарання.

Анатолій Тихомиров. Фото: ФСВП

Ось, наприклад, за які заслуги отримав один мільйон доларів колишній начальник УФСІН по Москві, а нині начальник УФСІН по Московській області Анатолій Тихомиров? Це саме під час його перебування керівником московського управління в московському СІЗО-4 «Ведмідь» на протязі багатьох років процвітали корупція та вимагання. Кримінал і частина співробітників ізолятора були однією організованою злочинною групою. Зараз за фактами злочинів, скоєних в стінах СІЗО-4, порушено кримінальну справу, яку розслідує ГСУ СК р Москви. «Нова газета» неодноразово розповідала про те, що твориться в СІЗО-4. Важко припустити, що начальник московського управління Тихомиров не знав про свавілля в СІЗО «Ведмідь». Проте замість відповідальності за злочини, вчинені його підлеглими, Тихомиров отримав багатомільйонну субсидію на квартиру і перевівся на аналогічну посаду в область.

Декларація за 2013 рік Декларація за 2013 рік

Отже, що таке практика квартирних привілеїв для вищих чинів? Видача багатомільйонних субсидій на квартири для певної соціальної групи - державні службовці - порушує конституційні права інших громадян Росії. Адже в статті 19 вищого нормативного правового акта країни - Конституції РФ говориться, що «держава гарантує рівність прав і свобод людини і громадянина незалежно від статі, раси, національності, мови, походження, майнового і посадового становища ...». В результаті вищевказаних постанов уряду посади держчиновників дають їм нічим не обґрунтовані переваги в праві безоплатного отримання від держави матеріальних благ і поліпшення умов свого власного життя.

PS

«Нова газета» направила офіційні запити на ім'я Артура Парфенчікова і Геннадія Корнієнка і готова повернутися до теми, коли будуть отримані відповіді.

23. Так звідки у держслужбовця Ігнатьевой гроші на чергову нову елітну квартиру в Москві?
Чи могла це бути третя субсидія від держави?
Де жити держчиновнику?
Ну а тепер про головне - як відбилися на роботі ФССП отримані їх керівниками субсидії від держави?
Тоді за яку «ефективність» вищі керівники ФССП видають себе субсидії на квартири?
«Як можна втратити виконавчий лист?
Чим же зайнятий в умовах постійно погіршується коефіцієнта корисної дії судових приставів директор ФССП - головний судовий пристав Росії Артур Парфенчиков?
Та й як інакше, якщо не житлом, мотивувати потрібних співробітників?
А як же пробки, про які так переживав колега Рудого Олег Коршунов?
Інакше кажучи, ФСВП і далі витрачатиме бюджетні гроші на забезпечення своїх високопоставлених співробітників квартирами, а зеків можна буде і не годувати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online