Інфляція пішла у відрив. від зарплат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Депутати Законодавчих зборів затвердили підвищення зарплат бюджетникам у 2011 році на 6,5%, хоча були чудово обізнані, що інфляція вже становить 8% Депутати Законодавчих зборів затвердили підвищення зарплат бюджетникам у 2011 році на 6,5%, хоча були чудово обізнані, що інфляція вже становить 8%.

Дійсно, індексація зарплат бюджетникам запланована в розмірі 6,5% по всій країні. При цьому, пройде вона влітку. А інфляція на кінець року склала вже на 2,5% більше очікуваного зростання зарплат.

Звичайно, ціни практично завжди в Росії ростуть швидше, ніж зарплати. Але зараз ситуація інша, пояснюють експерти - якщо інфляція не зупинялася, то зростання зарплат бюджетників був «заморожений» в 2010 році у зв'язку з кризою. Заморожене по всій країні. У зв'язку з цим депутати відмовилися і від регіонального підвищення заробітної плати бюджетникам. Замість цього довелося виконувати всі соціальні зобов'язання. На думку експертів, економіка сама потрапляє в замкнуте коло - збільшується підтримка соціально-незахищених верств населення, регіональним бюджетам Москва скидає все нові і нові повноваження - від літнього відпочинку дітей, до їх проїзду на транспорті. А люди, які за паперами отримують зарплату вищу за прожитковий мінімум, вважаються державою забезпеченими. Незважаючи на те, що ці самі бюджетники - лікарі і вчителі отримують зарплату, якої часто не вистачає щоб звести кінці з кінцями.

При цьому, ця категорія громадян - набагато більш численна, ніж пільговики. Природно, що підвищення зарплат бюджетникам - більш витратний захід.

Як розповів депутат Олександр Передня, в Приморському краї є свій власний закон, за яким потрібно щорічно підвищувати бюджетникам зарплату. У минулому році цього зроблено не було, так як орієнтувалися на Москву - раз по всій країні зарплати не зростають, то вирішили їх не піднімати і в Примор'ї. У наступному, 2011 році теж вирішили обмежиться тільки федеральної індексацією.

Однак, у деякої категорії бюджетників зарплата все-таки виросте. Як розповів на засіданні Заксобранія депутат Володимир Беспалов, в бюджеті 2011 року закладено підвищення грошового утримання державних службовців. Наступного року оклади чиновників зростуть на 10%. Тобто, їх зарплати все-таки вдасться обігнати інфляцію.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online