Держслужбовцям Комі піднімуть зарплати «БНК

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 1 квітня цього року оклади державних службовців регіону виростуть на 4%. відповідний указ підписав глава регіону Сергій Гаплик. З 1 квітня цього року оклади державних службовців регіону виростуть на 4%

Фото Марії Шумейко

Згідно з підписаним 23 березня і до опублікованого в мережі документу, з 1 квітня цього року в 1,04 рази збільшать розміри місячних окладів державних цивільних службовців республіки відповідно до заміщаються ними посадами і класними чинами. Указ набрав чинності.

Крім цього, з 1 квітня цього року оклади працівників держорганів республіки, що заміщають посади, які не є посадами державної цивільної служби, а також робочих держорганів Комі чекає коригування .

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін підписав укази, згідно з якими на 4% з 1 січня 2018 року зросли оклади федеральних державних цивільних службовців. І з тієї ж дати на той же відсоток піднялися оклади працівників державних і муніципальних установ Комі.

Як підрахував Комістат, найвищі нарахування серед державних і муніципальних службовців - у працівників федеральних структур. Їх же в цій сфері діяльності найбільше і за кількістю. статистики регіону підвели підсумки федерального статистичного спостереження про чисельність та оплату праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування за 2017 рік.

На кінець грудня чисельність працівників державних органів склала 13773 людини. Велика частина з них (84%) - працівники федеральних структур, інші - республіканських. Працівників органів місцевого самоврядування нараховувалось 4371 чоловік.

Середня місячна зарплата працівників федеральних державних органів у 2017 році перевищила зарплату працівників республіканських організацій на 53,6%, держорганів республіки - на 34,1%. Але такий розрив стався в першу чергу через зарплат суддів. В іншому ж оплата праці різнився не так сильно. Так, співробітники, що займають посади державної цивільної служби, отримували в середньому від 51 до 56 тис. Рублів на місяць, працюючи як у виконавчій, так і в законодавчій, і у судовій гілках влади. При цьому фахівці цивільної служби республіканського рівня заробляли від 45 тис. До 61 тис. Рублів.

Середній заробіток працівників органів місцевого самоврядування був менше середньореспубліканського рівня на 15,4% (нижче 45,5 тис. Рублів ). Але цей показник також «просів», в першу чергу, через більш скромних зарплат іншого персоналу, який перебуває у штаті, але не на муніципальну службу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online