7 міст Росії, де є метро

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Столичний метрополітен - перша підземка в нашій країні

Столичний метрополітен - перша підземка в нашій країні. Кировско-Фрунзенська (а сьогодні Сокольническая) лінія з 13 станціями відкрилася в 1935 році. Сьогодні Московський метрополітен - гігантське підземне місто. У ньому 196 станцій, 12 ліній, 325 км шляхів, 30 пересадочних вузлів, 704 ескалатора. Щодня 10 тисяч поїздів перевозять понад 8 мільйонів пасажирів.

Де краще відкрити готель в Росії?

5 головних трендів в дизайні кафе і ресторанів на 2017 рік

Петербурзький метрополітен - другий в Росії по старшинству і величиною. Він відкритий в 1955 році. У ньому 67 станцій, п'ять ліній, 113 км шляхів, сім пересадок і 255 ескалаторів. Майже всі станції - глибокого закладення, тобто знаходяться в 22-86 метрах від поверхні землі. А деякі тунелі прокладені на глибині 95-100 метрів!

Одна зі станцій Нижегородського метрополітену наземна, а інші знаходяться на глибині не більше 20 метрів. Річку поїзда перетинають по метромосту. Перші станції відкрилися восени 1985 року, зараз метрополітен складається з двох ліній з 14 станціями і однією пересадкою.

Це єдиний метрополітен за Уралом, в Сибіру. У цій частині країни досить суворі зими: навіть середньорічна температура може опускатися нижче нуля. Тому будівельникам підземки в Новосибірську постійно доводиться боротися з негативними температурами. А ще саме тут знаходиться найдовший у світі метромост: він тягнеться через Обь на 2145 метрів.

18 станцій московського метро, міняли назви

Добова оренда квартир в подорож: плюси і мінуси

Довжина єдиної лінії Самарського метрополітену, відкритого в 1987 році, - лише 10,3 км. Вона пов'язує дев'ять станцій, між ними курсують метропоезда по чотири вагони. Інтервал між поїздами - від семи до дев'яти хвилин, зате дорога від першої до останньої станції займає всього двадцять хвилин.

За розмірами Єкатеринбурзький метрополітен небагато чим відрізняється від Самарського: одна лінія довжиною 12,7 км і дев'ять станцій. Але городяни його люблять, і метро, ​​відкрите в 1991 році, зараз перевозить близько 200 тисяч пасажирів на день.

Казанський метрополітен - поки єдина підземка, яка відкрилася в Росії після розпаду СРСР. Перших пасажирів це метро прийняло в 2005-му, в рік святкування тисячоліття Казані. Сучасна комплексна система безпеки - гордість Казанського метрополітену. Тут пасажири проходять до потягів під контролем металлоопределітелей, електронних сканерів і відеокамер.

Фото: Leonid Andronov / Fotolia

НЕ пропустіть:

Добова оренда квартир: 3 схеми шахрайства

10 знаменитих книг про будинках і квартирах

Що можна купити в містах Росії, продавши однушку в Москві?

Історія забудови XX століття: сталінки, хрущовки, брежневки ...

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Де краще відкрити готель в Росії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online