«Активний громадянин»: найкращі голосування 2017 року

  1. Обрано колір крісел в «Лужниках»
  2. Новий поїзд метро назвали «Москва»
  3. програма реновації
  4. Назва для нової гілки метро
  5. Майже на всіх станціях МЦК з'явилися стійки для зарядки гаджетів
  6. Обрано макет нагрудного знака «Московський лікар»
  7. «Активний громадянин» перейшов на блокчейн
  8. Два мільйони користувачів і 88 мільйонів думок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Активний громадянин» в 2017 році відзначив триріччя. За ці роки в проекті пройшло багато знакових для міста голосувань і було прийнято важливих рішень.

Mos.ru вибрав найважливіші голосування, підсумки яких були реалізовані в 2017 році.

Обрано колір крісел в «Лужниках»

У березні на стадіоні «Лужники» (Велика спортивна арена) завершився монтаж крісел. Основним їхнім кольором за рішенням «активних громадян» став бордовий з золотистими вкрапленнями. При цьому фахівці підібрали дев'ять відтінків для оббивки. Така гамма вигідно підкреслює загальне кольорове рішення чаші стадіону.

Всього в голосуванні взяли участь 137 228 жителів столиці. 42,44 відсотка користувачів порахували, що на стадіоні необхідно встановити крісла бордового кольору з золотистим, 29,37 відсотка проголосували за графитово-сірий колір трибун, а 28,19 відсотка вибрали золотий колір крісел .

42,44 відсотка користувачів порахували, що на стадіоні необхідно встановити крісла бордового кольору з золотистим, 29,37 відсотка проголосували за графитово-сірий колір трибун, а 28,19 відсотка   вибрали золотий колір крісел

Новий поїзд метро назвали «Москва»

14 квітня на Таганско- Краснопресненську лінію метро вийшли поїзда нового покоління «Москва». Склад обладнаний наскрізним проходом через всі вагони і більш широкими дверними отворами. У ньому працюють системи кондиціонування та знезараження повітря. Салон висвітлюють світлодіодні лампи, а сенсорні монітори та інтерактивні карти допоможуть пасажирам знайти потрібні станції, прокласти маршрут і розрахувати час у дорозі.

Всього в голосуванні взяв участь 220 281 особа. 15,07 відсотка осіб порахували, що новий поїзд необхідно назвати «Москва». На другому місці за популярністю варіант «Столиця» з 14,76 відсотка голосів, на третьому - «Мегаполіс» (12,41 відсотка). Назва «Блискавка» вибрали 11,58 відсотка «активних громадян».

Решта варіантів набрали менше 10 відсотків голосів: це «Волга» (9,07 відсотка), «Вітер» (7,84 відсотка), «Снігур» (6,03 відсотка), «Синиця» (5,49 відсотка), « Метеор »(5,07 відсотка) і« Лена »(4,29 відсотка).

4,73 відсотка «активних громадян» порахували, що власне ім'я новому поїзду давати не потрібно .

4,73 відсотка «активних громадян» порахували, що власне   ім'я новому поїзду давати не потрібно

програма реновації

У червні 2017 року проект «Активний громадянин» та центрах держпослуг «Мої документи» завершилося голосування за програмою реновації. За включення свого будинку в проект програми проголосували жителі 4079 будинків - 90 відсотків. За підсумками голосувань і результатів зборів власників житла зараз в програмі реновації бере участь 5171 будинок. Детальніше про програму читайте тут .

Варто зазначити, що для голосування створили спеціальну процедуру верифікації даних. Щоб пройти перевірку на право участі в голосуванні, потрібно було ввести прізвище, ім'я, по батькові, номер паспорта, СНІЛС, дату народження, номер фінансово-особового рахунку квартири. Всі дані проходили триступеневу перевірку з боку федеральних органів влади. Тільки в разі повного збігу всіх внесених даних голос враховувався .

Тільки в разі повного збігу всіх   внесених даних голос враховувався

Назва для нової гілки метро

З 21 червня по 4 грудня жителі столиці обирали, як буде називатися нова лінія метро - Третій пересадочний контур. У голосуванні взяли участь більше 315 тисяч осіб. «Активним громадянам» пропонувалося або зберегти робочу назву «Третій пересадочний контур», або рекомендувати власне.

Всього від москвичів надійшло понад 65 тисяч пропозицій (або 21 відсоток від загального числа тих, хто проголосував), а найпопулярнішим серед них виявилося назву «Велика кільцева лінія».

Жоден з варіантів не набрав більше половини голосів, як це необхідно за умовами, і з 14 по 27 грудня пройшов другий етап, де городяни вибирали між двома варіантами - «Третій пересадочний контур» і «Велика кільцева лінія».

Найпопулярнішим став відповідь «Велика кільцева лінія» , Його вважали за краще 53,34 відсотка учасників голосування. За збереження робочої назви «Третій пересадочний контур» висловилися 36,51 відсотка «активних громадян».

За збереження робочої назви «Третій пересадочний контур» висловилися 36,51 відсотка «активних громадян»

Майже на всіх станціях МЦК з'явилися стійки для зарядки гаджетів

У липні 2017 року майже на всіх станціях Московського центрального кільця встановили стійки для зарядки гаджетів. Вони обладнані USB-виходами і розетками з напругою 220 вольт.

Крім того, на кожній стійці дві розетки і чотири USB-виходу розташовані низько, щоб ними зручно було користуватися маломобільних груп населення.

Всього в голосуванні взяли участь 219 524 «активних громадянина». Більшість користувачів (20,76 відсотка) висловилися за установку на станціях лав для відпочинку та очікування, 15,68 відсотка хотіли б бачити поруч зі станціями нові дерева, чагарники або квітники, 15,5 відсотка проголосували за пристрої для зарядки мобільних телефонів і планшетів, 11,98 відсотка обрали торгові автомати з напоями, а 9,68 відсотка порахували, що поруч зі станціями МЦК необхідно встановити станції міської системи велопрокату.

Торгові автомати з легкими закусками віддали перевагу 9,57 відсотка москвичів, за газетні кіоски проголосували 8,76 відсотка користувачів, а 4,9 відсотка «активних громадян» порахували, що на станціях має бути представлено все перераховане.

1,36 відсотка користувачів запропонували свої ідеї щодо наповнення автоматів , А 0,36 відсотка відповіли, що нічого з перерахованого не потрібно.

Обрано макет нагрудного знака «Московський лікар»

У листопаді 2017 року Мер Москви Сергій Собянін вручив свідоцтва про присвоєння статусу «московський лікар» 38 медичним працівникам столичних закладів охорони здоров'я.

Також для власників особливого статусу виготовили спеціальні нагрудні знаки. На червоному тлі в золотий окантовці зображена змія, що обвиває чашу. Цей варіант вибрали 70,95 відсотка тих, хто проголосував в проекті «Активний громадянин».

На другому місці - варіант з написом «Московський лікар» на синьо-зеленому тлі, за нього висловилися 12,99 відсотка «активних громадян». Ще один макет, з написом «Московський лікар» на тлі трикутника, вписаного в коло, набрав 8,09 відсотка голосів учасників і посів третю сходинку.

7,97 відсотка передали право вибору знака фахівцям. Всього в голосуванні взяли участь 156 247 осіб.

Всього в голосуванні взяли участь 156 247 осіб

«Активний громадянин» перейшов на блокчейн

На початку грудня 2017 року проект «Активний громадянин» з'явилася технологія блокчейна . Тепер дані знаходяться не тільки у внутрішній базі, але і в декількох інших незалежних базах.

Блокчейн гарантує, що дані не будуть втрачені або кимось змінені після того, як вони були внесені в систему. Попередні записи - все, що потрапляє в блокчейн, - не можна скорегувати або видалити. Їх копії зберігаються і оновлюються у всіх учасників системи.

Злом в блокчейн-системі означає, що необхідно зламувати всі блоки і копії бази на всіх комп'ютерах, що важко: будь-яка людина або організація можуть стати її частиною.

Впровадження цієї технології зробить голосування в проекті ще більш відкритими, а дані будуть перебувати під надійним захистом.

Впровадження цієї технології зробить голосування в проекті ще більш відкритими, а дані будуть перебувати під надійним захистом

Два мільйони користувачів і 88 мільйонів думок

Проект «Активний громадянин» був створений з ініціативи Уряду Москви в 2014 році в якості майданчика для проведення відкритих референдумів в електронній формі. Проект дозволяє проводити загальноміські та локальні голосування по широкому спектру тем. За кількістю активних користувачів і обсягом питань, які виносяться на рішення городян, проект є унікальним у світі і відзначений кількома престижними нагородами, в тому числі Smart Cities Awards 2015.

На даний момент в проекті зареєстровано майже два мільйони користувачів, проведено понад 2700 голосувань і враховано понад 88 мільйонів думок.

Для забезпечення прозорості роботи проекту був реалізований ряд інструментів, що дозволяють користувачам стежити за ходом голосувань і контролювати достовірність отриманих результатів. Зокрема, кожен користувач, який взяв участь в голосуванні, може:

- перевірити правильність фіксації та обліку відданого їм голоси;

- в онлайн-режимі відслідковувати загальну динаміку результатів голосування.

11 грудня 2017 року «Активний громадянин» отримав всеросійську інтернет-премію «Прометей», яку вручають за економічний, технологічний і соціальний внесок в життя громадян.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online