Гліб Самойлов: «Я народився поза поколінь»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

17 листопада в світ вийде новий альбом Гліба Самойлова і його групи The Matrixx, який отримав назву «Здрастуй». Всі подробиці, пов'язані з виходом альбому, а також його концепцію Гліб рішуче намагається тримати при собі, проте Soyuz.Ru вдалося з'ясувати деякі подробиці про те, як народжувалося звучання нової платівки, а також про те, як колишній учасник «Агати Крісті» бачить себе , своє минуле, нинішнє, а також, можливо, майбутнє творчість.

Ru вдалося з'ясувати деякі подробиці про те, як народжувалося звучання нової платівки, а також про те, як колишній учасник «Агати Крісті» бачить себе , своє минуле, нинішнє, а також, можливо, майбутнє творчість

Розкажіть про ваш новий альбом - коли він вийде, як буде називатися, чи чекають нас якісь сюрпризи, нове звучання, нові музиканти?

Нові музиканти вас в будь-якому випадку чекають, тому що склад змінився з попереднього альбому. До нас прийшла Станіслава [Матвєєва], вона чудово виконала свою роль в цьому спектаклі.

На той час, як альбом вийде, частина пісень вже все почують, по ним можна зрозуміти, як будуть звучати інші. Наскільки характерні ті речі, які вже чула публіка?

Ні на скільки не характерні, це саме зрозуміле і просте, що ми могли для них зробити і швидше розучити. Детальніше розповідати не буду, інакше це не матиме сенсу.

Обкладинка альбому The Matrixx «Здрастуй» (2017)

У наше століття цифрових технологій багато хто відмовляється від альбомів і випускають цифрові сингли. Наскільки для вас зараз актуальний формат альбому? Могли б ви випустити нові пісні в вигляді окремих синглів?

Ви, наприклад, запитайте у Машкова, чи випустить він свій спектакль окремими сценами раз на місяць? Для мене це те ж саме, що спектакль або роман для письменника. У якийсь момент незрозуміло, що це таке - а це частина життя. Логічно, що одне переходить в інше, одна пісня наздоганяє іншу, як подія з життя.

Чи є загальна ідея чи концепція, яка об'єднує нові пісні?

Якщо хтось хоче зрозуміти загальну ідею, то зрозуміє, а якщо не захоче - то й не зрозуміє ніколи. Є люди, які послухають і скажуть - я нічого не зрозумів.

Група The Matrixx: Станіслава Матвєєва, Дмитро "Snake" Хакимов, Гліб Самойлов, Валерій Аркадин

Яким чином ви підходили до запису цього альбому - чи намагалися свідомо створити якесь конкретне звучання, можливо, якось об'єднати саунд, стилістику, або нове звучання народжувалося стихійно?

Все народжувалося стихійно, і всі пісні відрізняються один від одного - немає жодної пісні, написаної в якомусь конкретному жанрі. Є пісні, де інструменти використовувалися не зовсім за призначенням, але, тим не менш, вони створюють настрій, яке цій пісні потрібно.

У жовтні у вас пройшов європейський тур. Чи є відмінності між прийомом за кордоном і в Росії?

Давайте не будемо говорити "європейський тур" - це занадто пафосно звучить, було чотири міста - один в Чехії і три в Німеччині. Це поїздка в Чехію та Німеччину. Були звичайні емігрантські концерти - прийшли люди з прапорами групи The Matrixx і співали пісні групи The Matrixx.

Який з останніх концертів вам найбільше запам'ятався?

Концерт в Кельні, тому що я там зустрівся зі своїм двоюрідним братом і племінником, з якими не бачився дуже багато років.

Які фестивалі з минулого сезону вам найбільше запам'яталися і чому?

Всі вони мені чомусь здалися дуже забруднюють. Невдача російських літніх фестивалів в тому, що у нас завжди в цей час дощ, а організатори, скільки б грошей їм не давали, чомусь [не можуть все організувати як слід]. Але чомусь люди до цього звикли, їм це подобається, вони живуть в грязі, практично, три дня.

Які нові артисти вразили вас останнім часом? Чи є якісь старі групи, які вам хотілося б переслушівать час від часу?

Поки йде робота над новим альбомом, я нічого не можу слухати. Я б хотів відзначити Ріхтера, людини, якого я давно знаю як композитора, як продюсера. Я вперше побачив, що він витворяє живцем. Це, звичайно, не для людей зі слабкими нервами.

Як ви вважаєте, рок-н-рол мертвий чи ні? Чи правда, що сучасні реп-герої зайняли місце рок-зірок?

Сучасні реп-герої могли б зайняти його з початку вісімдесятих, коли і виникло реп-рух. Ні, не зайняло. Союз панк-року і репу не відбувся теж, причина - різні цінності. Я думав, що я один помічаю, або це так тільки у нас в країні, але немає, це, до речі, зауваження Джармуша, який згадує про цю епоху.

На пісню «Субкоманданте» вас надихнули твори субкоманданте Маркоса, а чи є ще якісь книги, фільми або події, які можуть вас надихнути на написання нових пісень?

Субкоманданте Маркос - це реальна людина, якого я повністю розумію, як він діє, навіщо він діє, і все. З постмодернізмом ми можемо боротися тільки постмодернізмом.

Наскільки навколишнє вас політична і соціальна обстановка в країні впливає на вашу творчість?

Я дуже хвилююся про те, Путін чи людина Трампа або Трамп - людина Путіна. Це займає весь мій час.

Як ви вважаєте, чи може музикант щось змінити і чи є у нього такі повноваження?

Наскільки я пам'ятаю, за всю історію людства до цих пір не вдавалося. один художник - він називав себе художником, по крайней мере, зробив чудовий ескіз Фольксвагена Жука - ось він вплинув на людство.

Кого з артистів вашого покоління ви можете вважати близьким по духу?

Я вважаю, що народився поза поколінь - не потрапив ні в молоді, ні в старі.

Чи турбує вас існуюча для кожного музиканта ймовірність впадіння в самоповтори, або для вас такої загрози немає і ви вважаєте, що це не загроза?

Я вважаю, що якщо самоповтори перетворити в постмодернізм, то це виправдано.

Як ви зараз ставитеся до ваших старих пісень "Агати Крісті", як і раніше вони для вас актуальні, або для вас виникає відчуття, що деякі з них ви переросли?

Для мене неактуальні навіть пісні з попереднього альбому The Matrixx, не тому, що вони погані, а тому, що це інше життя. Дай бог, якщо буде наступна.

На схилі років багато музикантів приходять до більш простому кореневого акустичного звучання. Чи можете ви вооразіть собі в деякому майбутньому Гліба Самойлова, який, сидячи на стільці, грає для публіки задумливі блюзи або акустичні фолк-пісні?

Вибачте, а фолк і блюзи - це коренева музика російської людини?

Постскриптум від редакції Soyuz.Ru. П'ятий за рахунком альбом Гліба Самойлова і The Matrixx вийшов 17 листопада. Послухати його вже можна у нас на сайті .

Розкажіть про ваш новий альбом - коли він вийде, як буде називатися, чи чекають нас якісь сюрпризи, нове звучання, нові музиканти?
Наскільки характерні ті речі, які вже чула публіка?
Наскільки для вас зараз актуальний формат альбому?
Могли б ви випустити нові пісні в вигляді окремих синглів?
Ви, наприклад, запитайте у Машкова, чи випустить він свій спектакль окремими сценами раз на місяць?
Чи є загальна ідея чи концепція, яка об'єднує нові пісні?
Чи є відмінності між прийомом за кордоном і в Росії?
Який з останніх концертів вам найбільше запам'ятався?
Які фестивалі з минулого сезону вам найбільше запам'яталися і чому?
Які нові артисти вразили вас останнім часом?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online