10 міфів про гіпноз

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

фото strangeworlds.at.ua

гіпнотична сугестивність

Гіпноз - дивне явище, більшу частину якого становить введення людини в такий стан, при якому йому легше буде переконати те, що хоче вселити гіпнотизер. Як виявляється, деякі люди більш схильні до гіпнозу, ніж інші. Вчені проводили дослідження, які показали, що деякі люди не тільки більш схильні до навіювання під гіпнозом, але і те, що ці люди отримають набагато більше від гіпнозу, ніж ті, які не схильні до навіювань. Важливо зауважити, що ті ж дослідники вважають, що для тих, чий поріг навіювання досить високий, гіпноз, швидше за все не допоможе, пише bugaga.ru .

Гіпноз на сцені

Завдяки фільмам і серіалам більшість людей мають про гіпноз абсолютно неправильне уявлення - що під час гіпнозу хтось контролює людини і змушує його виконувати неймовірні трюки перед глядачами. Це відомо під терміном "сценічний гіпноз" і застосовується для розваги: ​​сценічний гіпноз є найчастіше дешевим трюком і часто перед виступом заздалегідь вибираються особливо піддаються впливу люди. Подібна різновид гіпнозу повинна розважати натовп і зацікавити їх, проте вона не має нічого спільного з призначенням справжнього гіпнозу.

гіпнотерапія

Основне застосування гіпнозу відомо під назвою гіпнотерапія - під час подібної терапії пацієнтам допомагають позбутися від їх шкідливих звичок або допомогти подолати неприємні спогади. Гіпнотерапія призначена для того, щоб змінити підсвідомість людини за допомогою введення його в стан, при якому він стане сприйнятливим до навіювання. Слово гіпноз походить від давньогрецького слова "сон", так як людина під гіпнозом є одночасно і зосередженим і розслабленим. Хоча гіпнотерапія визнається деякими як законна і науково обгрунтована практика, багато людей не довіряють їй і вважають подібні прийоми паранормальной нетрадиційною медициною.

самонавіювання

Необов'язково звертатися до гіпнотизера, щоб бути загіпнотизовані - досить просто мати необхідні знаннями, і тоді можна обійтися і своїми силами. Існує явище, зване самогіпнозу, яке дозволяє вам використовувати свою підсвідомість таким чином, щоб воно впливало на вашу поведінку таким чином, що недоступно вам на рівні свідомості.

індукція гіпнозу

Індукція гіпнозу це той момент, коли людина занурюється в гіпноз. На сцені виконується швидка індукція, так як виступає не володіє дуже великим часом до того моменту, як люди втратять інтерес у виступі. ось чому на сцені зазвичай експериментують над людьми з високою сугестивністю - якщо заздалегідь перевірити декількох людей, які будуть присутні на виступі, і вибрати найбільш навіюваних, процес буде набагато легше.

пам'ять

Ви, швидше за все, очікуєте, що люди забувають про те, що трапилося, поки вони були загіпнотизовані. У цьому є частка правда, але тільки якщо загіпнотизований людина хоче забути про це або якщо забути його змусив людина, яка його гіпнотизував. Як виявилося, ця пам'ять досить легко відновлюється за допомогою якихось натяків, але вселяється чоловік ненавмисно блокує спогади. Гіпноз також часто застосовується для відновлення пригнічених спогадів, однак немає доказів або можливості перевірити, що спогади про викрадення інопланетянами або насильства над дитиною, відновлених гіпнозом насправді правдиві, або пацієнт сам їх уявив.

Застосування в історії

Хоча гіпноз досяг популярності тільки недавно, насправді витоки він бере раніше, ніж ви думали. Вважається, що гіпноз застосовувався на початку 1800-х років в якості анестезії - процедури під назвою анестезія гіпнозом. Однак гіпноз з'явився ще раніше, ніж 19-е століття. Як виявилося, гіпноз в різних культурах зустрічався ще 3000 років тому, коли його застосовували древні єгиптяни, а також в якомусь вигляді гіпноз застосовувався і стародавніми греками.

офіційне визнання

У 1950-х роках Американська медична асоціація провела консиліум з психічного здоров'я і визнала застосування гіпнозу в медичних цілях, так і зокрема його користь в психології. Однак, як виявилося, асоціація вирішила скасувати своє твердження в 80-х роках, вирішивши, що вони все-таки не вважають гіпноз ефективним медичним прийомом. Незважаючи на це, багато гіпнотизерів все ще продовжують стверджувати, що гіпноз схвалений медичною асоціацією, щоб виглядати більш легітимно. Це їхня поведінка обумовлюється або звичайною брехнею, або тим, що вони досі не знають, що більше 20 років тому асоціація перестала визнавати гіпноз - в будь-якому випадком, гіпнотерапевта довіри це не додає.

самоконтроль

Один з найбільших міфів про гіпноз - що гіпнотизер можуть змусити вас щось робити. Однак гіпноз це стан сугестивності, і деякі люди піддаються навіюванню легше, ніж інші. Гіпнотизер по суті це хороший психолог , І деякі вважають, що хороший гіпнотизер заздалегідь попередить про те, що вони не зможуть змусити вас робити що-небудь. Будь-яке рішення, прийняте людиною в стані гіпнозу, це те, що він і так хотів зробити, і людина не буде робити що-небудь, що суперечить його моралі або вірі. Гіпноз варто розцінювати, як різновид впливу колективу - людина, може бути, задумається про щось, про що він би в нормальному стані б і не подумав, але не зробить те, що йому не хочеться робити.

свідомість

Насправді людина під гіпнозом не перебуває у стані сну. Виявляється, що людина не тільки повністю контролює свої дії під час гіпнотичного сну, але згідно з дослідженнями вчених - людина не спить протягом усього сеансу.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online