У висотках Донецька 1,7 тис. "Гильотин"

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

9 лютого 2010, 17:38 Переглядів: 9 лютого 2010, 17:38 Переглядів:   У Донецьку створено комісію з розслідування НП в ліфті будинку №19 на вул

У Донецьку створено комісію з розслідування НП в ліфті будинку №19 на вул. Савченко. Як вчора повідомляла "Сегодня", 6 січня ледь не загинув однорічний малюк, який разом з дитячою коляскою був затиснутий дверима (з сталевого капкана дитини врятували бійці МНС). "Ліфт проведений в Могильові (Білорусь. - Авт.). Система управління - українська. Будинок 1991 року побудови, ліфт ще не вичерпав 25-річний термін експлуатації", - прокоментував ПП мер Донецька. При цьому зазначив, що молоді мами часто не дотримуються правил: "Коли виходять з коляскою або заходять в ліфт, дитини завжди потрібно тримати на руках".

Хоч би якими були результати розслідування, факт залишається фактом: ліфти Донецька в жахливому стані. Як з'ясувала "Сегодня", в місті чекають ремонту більше половини підйомників. "На балансі міста 2 тис. 931 ліфт (всього в місті - 3 тис. 393. - Авт.). З них 1 тис. 785 вимагають модернізації", - повідомив начальник житлоуправління міськради Валерій Литвинов. Головною проблемою ліфтерів залишається фінансування. Модернізація одного ліфта коштує від 70 до 90 тис. Грн. Виходить, що ціна безпеки донеччан - 119 млн грн. А як повідомив напередодні мер Донецька, в 2008-2009 рр. уряд різко скоротив фінансування Програми модернізації, і місту довелося додатково шукати близько 4 млн на ремонт ліфтів. При таких темпах фінансування всі ліфти модернізують через ... 60 років. У мерії сподіваються, що нова влада буде більш щедрою до ЖКГ Донецька. Але до ак б влади Донекцка і ЖЕКи не нарікали на відсутність грошей, але приводити в порядок свої ліфти вони зобов'язані.

"Ми регулярно Інспектуємо стан ліфтів, і кожен раз знаходимо дуже багато порушень", - повідомили "Сегодня" в прес-службі Держпромгірнагляду України в Донецькій області. Документи на особливо злісних порушників передаються в прокуратуру. Правда, ніхто з комунальників до в'язниці ще не сів. Адвокати радять не чекати милості від влади і правоохоронців. "Якщо ви, не дай Бог, стали жертвою несправного ліфта, можете сміливо звертатися до суду, - радить донецький юрист Катерина Гайтан. - Кожен з нас платить жеку, який укладає договір з обслуговуючою ліфти компанією. Тому в разі невиконання обов'язків комунальниками або ремонтниками можна вимагати відшкодування морального і матеріального збитку з однієї зі сторін. Для суду потрібні будуть докази про заподіяння шкоди вашому здоров'ю, акт про те, що ліфт був несправний і свідки ПП. Потрібно пам'ятати, що несправний ліфт взагалі не олжен працювати і відкривати свої двері ".

Е. Руденко

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У висотках Донецька 1,7 тис." Гильотин "". інші Новини Донбасу дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online