Догляд за віконним ущільнювачем

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Матеріал з ВікіПро: Галузева енциклопедія. Вікна, двері, меблі

Пластикові вікна , Завдяки своїй стійкості до старіння, досить міцно увійшли в наше життя. Метал піддається корозії, дерево тріскається і розсихається, а пластик залишається незмінним багато років, також як і саме скло. Завдяки цьому, пластикові вікна можуть служити своїм господарям багато років, що дуже важливо для будь-якого з нас.


Завдяки цьому, пластикові вікна можуть служити своїм господарям багато років, що дуже важливо для будь-якого з нас


Напевно, багато хто з нас ще пам'ятають, як в дитинстві мами і бабусі проводили процедуру «консервування вікна на зиму»: діставали вату або поролон, ретельно забивали все це в щілини між рамами, заклеювали все папером або газетою, після чого ставало тепло. Але вікна не можна було відкривати до весни. Сучасні технології, істотно полегшили життя господаркам, відправивши все це в минуле. Тепер, практично на всіх вікнах стоять гумові або силіконові ущільнювачі, які набагато успішніше справляються з функціями тепло- і шумо- ізоляції. </ Span>

</ Span>

Віконні ущільнювачі виготовляються із сучасних і якісних матеріалів, проте вони також схильні до старіння. Згодом будь-яка гума висихає і тріскається

При більш ретельному розгляді процесу старіння гуми, можна помітити, що в мікротріщини, які виникають в процесі природного старіння, потрапляє волога. При низьких температурах вода замерзає і кристалики льоду буквально - розривають гуму зсередини. З роками мікротріщини ростуть, стають все ширше і глибше. В кінцевому підсумку, тріщини стають такими глибокими, що при слабкому механічному впливі гума легко рветься на шматки. Вікно починає втрачати свою герметичність, тепло- і шумо- ізоляція знижується. Настає час міняти ущільнювач.

Скільки ж часу може прослужити ущільнювач?

Термін експлуатації віконного ущільнювача безпосередньо залежить від догляду за ним. Умовний термін експлуатації ущільнювача про який не вважали за потрібне 3-5 років. Ущільнювач, який регулярно змазувався, прослужить до 15 років!

Для захисту гуми від висихання і розтріскування, необхідно дотримуватися правил догляду за гумовими ущільнювачами.

1. Один-два рази на рік (краще навесні і восени) ущільнювач необхідно очищати від забруднень. Для цього можна використовувати звичайний теплий мильний розчин і добре вбирає тканину. Для очищення ущільнювачів ні в якому разі не можна використовувати засоби, що містять розчинник або концентровані засоби для чищення.

Для очищення ущільнювачів ні в якому разі не можна використовувати засоби, що містять розчинник або концентровані засоби для чищення

2. Після того, як ущільнювач очищений від бруду і пилу його слід добре просушити і нанести на нього спеціальний засіб по догляду за ущільнювачами.

Засіб для догляду за гумовими ущільнювачами не є силіконовою змазкою. Подібні мастила лише частково захищають ущільнювач від зовнішніх чинників, впливаючи лише на поверхню, і ніяк не перешкоджають старінню гуми.

На відміну від силіконових мастил, спеціальний засіб по догляду містить різні добавки (полімери і поверхнево-активні речовини), які проникають всередину структури ущільнювача, надають ущільнювача еластичність, зберігають зовнішній вигляд, запобігають утворенню мікротріщин, забезпечують захист від сонячних променів і несприятливих умов, що безпосередньо веде до збільшення терміну служби.

Зараз у продажу є безліч спеціальних наборів для догляду за пластиковими вікнами, в які також входить засоби по догляду за ущільнювачами. Дані набори можна придбати практично в будь-якій фірмі, що займається вікнами.

форми випуску засобів по догляду за ущільнювачами різні: у вигляді олівця, в пластиковій тубі, у вигляді спрею, або у вигляді емульсії у флаконі з дозатором. З усіх перерахованих форм найбільш зручним для використання є емульсія, тому що є можливість нанести на серветку точну дозу і повністю протерти ущільнювач, включаючи важкодоступні місця.

Кожен виробник пропонує щось своє, але остаточний вибір за вами

Іванова Тетяна

Зворотній зв'язок Автору

Скільки ж часу може прослужити ущільнювач?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online