Зразок позову про вселення в квартиру

  1. Стаття на тему: житлові спори Як правило, житлові суперечки складні, вони вимагають знань як житлового,...
  2. А якщо зустрічний позов?
Стаття на тему: житлові спори

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як правило, житлові суперечки складні, вони вимагають знань як житлового, так і процесуального законодавства, а також вміння складати необхідні документи, підтримувати і відстоювати свою позицію під час судового засідання. Саме тому для грамотного ведення справи про вселення та виселення громадян вам необхідний адвокат. Багато людей думають, що зможуть без праці захистити себе самі, оскільки впевнені в своєму праві проживання, а весь Житловий кодекс, а також зразок заяви про вселення можна без зусиль знайти в Інтернеті.

Це так, але лише частково. Нагадаємо, що житлове законодавство досить часто змінюється, крім того, існують різні пояснення пленумів Верховного суду щодо судової практики з приводу застосування судами Житлового законодавства. Адвокат з нерухомості не тільки складе для вас грамотне заяву до суду, але і зможе переконати суддю в законності і правильності своєї позиції.

Як скласти позов про вселення в квартиру?

Дотримуючись наших порад, ви зможете скласти як позовну заяву про примусове вселення, так заяву про усунення перешкод в користуванні даним житловим приміщенням. Але краще довірити це досвідченому адвокату, оскільки кожна справа унікальна за своєю суттю, і саме ваша ситуація може прямо залежати від деяких винятків в житловому законодавстві і додаткових пояснень пленумів Верховного суду.

Позов про вселення обов'язково повинен містити назву суду, прізвище, ім'я та по батькові позивача і відповідача, адреси проживання кожного з них. Викладаючи ситуацію, спирайтеся на типовий зразок позову про вселення, представлений на нашому сайті (подивитися, скачати).

  • Перше, що слід вказати в заяві - це адреса спірної квартири і право власності на неї, на підставі яких документів воно виникло.
  • Далі слід викласти суть спору і свої вимоги з посиланням на відповідну статтю закону.
  • До заяви зазвичай докладають його копію (для відповідача), копію свідоцтва про державну реєстрацію права власності на житло, копію виписки з будинкової книги, квитанцію про оплату державного мита.

А якщо зустрічний позов?

Спори про вселення часто виникають між членами колись однієї сім'ї - колишнім подружжям, братами і сестрами, батьками і дітьми. Якщо люди, з якими позивач проживає спільно, створюють для нього нестерпну обстановку, влаштовують скандали, унеможливлюють спільне проживання, він має право вимагати усунення перешкод у користуванні приміщенням і свого примусового вселення.

Часто зустрічну позовну заяву про вселення в квартиру є реакцією на заяву про виселення з боку опонента. У цьому випадку допомога адвоката просто необхідна, адже потрібно не тільки домогтися усунення перешкод вселення та користування приміщенням, але і довести неправомірність дій іншого боку.

Щоб замовити звичайний або зустрічний позов про вселення та отримати консультацію по вашій ситуації, зателефонуйте за вказаним номером для спілкування з адвокатом. Ви можете зробити замовлення по телефону, електронній пошті, або приїхавши в офіс. Право на житло - конституційне право громадян Російської Федерації. Досвідчений адвокат готовий захистити його.

Інші статті на тему: житлові спори
А якщо зустрічний позов?
Як скласти позов про вселення в квартиру?
А якщо зустрічний позов?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online