Виселення з житла, що підлягає капітальному ремонту або реконструкції

  1. Стаття на тему: житлові спори Якщо капітальний ремонт або реконструкція будівлі не можуть бути...
  2. Виселення громадян у маневрений фонд
  3. А якщо людина не хоче виселятися?
Стаття на тему: житлові спори

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо капітальний ремонт або реконструкція будівлі не можуть бути проведені без розселення наймачів, здійснюється виселення з житла на підставі ст.88 Житлового кодексу РФ. При цьому наймодавець зобов'язаний надати наймачам на час проведення ремонтних робіт інші житлові приміщення.

Що таке капітальний ремонт і реконструкція будівлі?

Докладний перелік робіт, які проводяться при капітальному ремонті, встановлений Постановою Держбуду РФ № 170 від 23.09.2003 «Про затвердження правил і норм технічної експлуатації житлового фонду». Капітальний ремонт полягає в усуненні несправностей всіх елементів будівлі, які зносилися від часу, зміну або відновлення обладнання, заміну зношених елементів на сучасні економічні та довготривалі.

Капітальний ремонт - це поліпшення показників експлуатації житлового фонду. Проводиться модернізація будівлі з точки зору економічної доцільності - встановлюються прилади для обліку природного газу, води, тепла, електроенергії і забезпечується раціональне споживання цих ресурсів.

Реконструкція потрібно в тих випадках, коли моральний і фізичний знос будівлі зробили його непридатним для проживання. Будівля, яку фізично зношене, загрожує обвалом, оскільки знижена міцність несучих конструкцій. Коли будинок непридатний для проживання через порушення нормативів стану житлових приміщень, він вважається морально зношеним. Реконструкція будівлі включає перепланування внутрішніх приміщень, посилення несучих конструкцій, зміна поверховості, заміну комунікацій.

Виселення громадян у маневрений фонд

Виселення з житла у зв'язку з ремонтом або реконструкцією будівлі здійснюється з наданням приміщення для проживання з маневреного фонду. Так називається житловий фонд, який складається з приміщень, призначених для тимчасового проживання громадян. Жилі приміщення з маневреного фонду надаються на короткий термін при різних непередбачених обставин. Підстави для надання громадянам цих житлових приміщень прописані в ст. 95 ЖК РФ.

При цьому житлові приміщення з маневреного фонду надаються громадянам з розрахунку не менше 6 кв. метрів на людину. Незалежно від терміну проживання в житловому приміщенні маневреного фонду за громадянином зберігається право на повернення в приміщення, де йде капітальний ремонт або реконструкція.

А якщо людина не хоче виселятися?

Виселення з житла, що підлягає капремонту або реконструкції, має безліч нюансів. Консультація досвідченого юриста може стати дуже важливою для вас. Адже буває і так, що житлове приміщення після капітельного ремонту або реконструкції взагалі не зберігається. Тому перш ніж підписувати договір з наймодавцем, проконсультуйтеся з адвокатом з житлових питань .

Громадянин, який не дав своєї згоди на виселення з житла, може бути виселений не інакше, як в судовому порядку. Пам'ятайте про те, що в результаті реконструкції або капремонту житлове приміщення може значно зменшитися в розмірах. Після повернення в нього наймач може бути визнаний потребують житло (ст. 51 ЖК РФ). При розселенні мешканців наймодавці зобов'язані ознайомити людей документацією, яка стосується ремонту або реконструкції.

Інші статті на тему: житлові спори
Що таке капітальний ремонт і реконструкція будівлі?
А якщо людина не хоче виселятися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online