Виселення з муніципальної квартири

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На сьогоднішній день судова практика з такого питання, як виселення з житла, і зокрема виселення з муніципальної квартири склалася

На сьогоднішній день судова практика з такого питання, як виселення з житла, і зокрема виселення з муніципальної квартири склалася. Цьому багато в чому сприяв розвиток житлового законодавства, внесення коректив у вже чинне цивільне законодавство, а також прийняття нового Житлового кодексу РФ. В результаті, істотно розширилося коло підстав, які тягнуть за собою виселення особи з житлового приміщення.

Виселення з житла стає можливим в наступних випадках:

1. Вилучення земельної ділянки для муніципальних або державних потреб - це може статися відповідно до положень статті 32 ЖК РФ, статей 279-282 ГК РФ, і власник отримає право на компенсацію, розмір якої залежить від ринкової вартості приміщення, а також збитки, які були заподіяні внаслідок вилучення.

2. Звернення стягнення на житлове приміщення, яке належить власнику, через непогашення ним заборгованості перед кредитором також веде до виселення з житла.

3. Самовільне перебудову або / та проведення перепланування (згідно зі статтею 29 ЖК РФ).

4. Звернення заставоутримувачем стягнення на квартиру або житловий будинок, які були закладені і є предметом іпотеки.

5. Використання житлового приміщення не за призначенням, систематичне порушення прав сусідів, а також безгосподарне поводження з приміщенням, призначеним для проживання (згідно зі статтею 35, 91 ЖК РФ).

6. Припинення сімейних відносин з власником житлового приміщення є підставою для виселення з житла колишнього члена своєї сім'ї (згідно зі статтею 31 ЖК РФ).

7. Знесення будинку, переведення приміщення в нежитловий фонд або визнання його непридатним для проживання (згідно зі статтею 85 ЖК РФ).

8. Тривале непроживання на території житлового приміщення або виникнення ситуації, при якій у власності особи є інше житло, або відсутня необхідність використання саме цього житлового приміщення.

9. Виключення особи з житлового кооперативу в разі неповної виплати пайового внеску (відповідно до статті 133 ЖК РФ).

10. Припинення або розірвання договору соціального найму або найму службового жилого приміщення (відповідно до статті 103 ЖК РФ) тягне не тільки виселення з муніципальної квартири, але і припинення реєстрації за місцем проживання.

Можна говорити про те, що виселення з муніципальної квартири також можливо по ряду з перерахованих вище підстав.

У будь-якому випадку виселення з муніципальної квартири проводиться тільки на підставі рішення суду. Сам процес виселення може бути пов'язаний з наданням іншого жилого приміщення, хоча це не завжди є обов'язковим, оскільки можливе виселення без надання іншого житлового приміщення. Крім того, вирішення питання про виселення з муніципальної квартири призводить до зняття особи з реєстраційного обліку (тобто до його виписку з квартири ).

Ви не знаєте, як проводиться виселення з муніципальної квартири особи або групи осіб, а вам необхідно виселити колишніх родичів або сторонніх громадян?
Хочете, щоб питання з виселенням вирішилося на вашу користь?
Може бути відносно вас поданий позов про виселення з муніципальної квартири?

Зверніться до адвокатів нашої Колегії, адже житлові спори - це наша спеціалізація!

Адвокат з житлових питань готовий захистити ваші права і інтереси, а також допомогти в таких випадках:

1. Проведення письмової або усної житлової юридичної консультації .
2. Допомога в складанні позовної заяви з подальшою подачею його в суд.
3. Підготовка відкликання (заперечення) на позов.
4. Надання кваліфікованої допомоги в процесі збору необхідних доказів у справі.
5. Безпосередню участь в судових засіданнях.
6. Отримання рішення суду.
7. Подача скарги на судове рішення (якщо це необхідно).
8. Контроль над виконанням судового рішення.

Важливо врахувати: в статті 100 ЦПК РФ зазначено, що сторона, на користь якої було винесено судове рішення, має право отримати грошову компенсацію від особи-порушника, розмір якої покриє витрати, понесені внаслідок роботи з адвокатом.

Хочете, щоб питання з виселенням вирішилося на вашу користь?
Може бути відносно вас поданий позов про виселення з муніципальної квартири?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online