Виселення з квартири матері і дитини-інваліда

  1. Гість, знайомтеся - Правобот !

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Є неповна сім'я (мама і дитина-інвалід (діагноз ДЦП) 11 років). Проживають вони в квартирі належить на праві власності другого з батьків (батька), з яким жінка розлучилася 9 років тому і проживають окремо. Дана квартира була придбана в період цивільного шлюбу, і чоловік є єдиним власником даної квартири. Прописані, тобто мають реєстрацію в даній квартирі всі троє - батько, мати і дитина-інвалід. Всі комунальні платежі, на протязі 9 років, за дану квартиру виплачує виключно мати дитини-інваліда, а також проводить ремонт і підтримує в належному стані.В даний момент, чоловік вимагає звільнити квартиру, що належить йому на праві власності. Але як в цій ситуації бути матері і дитині-інваліду? Крім цього житла, в якому вони на даний момент проживають, є житлоплоща лише у бабусі дитини-інваліда та це всього лише однокімнатна квартира, яка не придатна для проживання трьох людей і тим більше дитини-інваліда. Чи законно буде вимога батька-власника у виселенні матері і дитини-інваліда не має іншого місця проживання, в разі звернення батька в судову інстанцію? Що можна запропонувати зробити матері дитини-інваліда заздалегідь і тим самим себе убезпечити?

Гість, знайомтеся - Правобот !

Інтелектуальний сервіс для підбору судової практики . Думає, як юрист, тільки швидше.

Познайомитися ближче

Мати дитини є колишнім членом сім'ї власника квартири. Тому вона зберігає право користування приміщенням. Якщо батько з цим не згоден, то може звернутися до суду. Дитина продовжує залишатися членом сім'ї власника. Таким чином, як мати, так і дитина зберігають право користування приміщенням, батько не може їх виселити.

Якщо між батьком і матір'ю з дитиною виникла суперечка, то необхідно звернутися до суду з вимогою про визначення умов угоди про проживання.

Житловий кодекс РФ

« Стаття 31. Права і обов'язки громадян, які проживають спільно з власником в належному йому житловому приміщенні

1. До членів сім'ї власника жилого приміщення відносяться які проживають разом з даними власником в належному йому житловому приміщенні його чоловік, а також діти і батьки даного власника. Інші родичі, непрацездатні утриманці і у виняткових випадках інші громадяни можуть бути визнані членами сім'ї власника, якщо вони вселені власником в якості членів своєї сім'ї.

2. Члени сім'ї власника житлового приміщення мають право користування даним житловим приміщенням нарівні з його власником, якщо інше не встановлено угодою між власником і членами його сім'ї. Члени сім'ї власника житлового приміщення зобов'язані використовувати дане житлове приміщення за призначенням, забезпечувати його збереження.

3. Дієздатні і обмежені судом у дієздатності члени сім'ї власника житлового приміщення несуть солідарну з власником відповідальність за зобов'язаннями, що випливають з користування даним житловим приміщенням, якщо інше не встановлено угодою між власником і членами його сім'ї ..

4. У разі припинення сімейних відносин з власником житлового приміщення право користування даним житловим приміщенням за колишнім членом сім'ї власника цього житлового приміщення не зберігається, якщо інше не встановлено угодою між власником і колишнім членом його сім'ї. Якщо у колишнього члена сім'ї власника житлового приміщення відсутні підстави набуття або здійснення права користування іншим житловим приміщенням, а також якщо майновий стан колишнього члена сім'ї власника житлового приміщення та інші заслуговують на увагу обставини не дозволяють йому забезпечити себе іншим житловим приміщенням, право користування житловим приміщенням, що належить зазначеному власнику, може бути збережено за колишнім членом його сім'ї на певний термін на підставі рішення суду. При цьому суд має право зобов'язати власника житлового приміщення забезпечити іншим житловим приміщенням колишнього чоловіка та інших членів його сім'ї, на користь яких власник виконує аліментні зобов'язання, на їх вимогу.

5. Після закінчення терміну користування житловим приміщенням, встановленого рішенням суду, прийнятим з урахуванням положень частини 4 цієї статті , Відповідне право користування житловим приміщенням колишнього члена сім'ї власника припиняється, якщо інше не встановлено угодою між власником і даними колишнім членом його сім'ї. До закінчення зазначеного строку право користування житловим приміщенням колишнього члена сім'ї власника припиняється одночасно з припиненням права власності на дане житлове приміщення цього власника або, якщо відпали обставини, які були підставою для збереження такого права, на підставі рішення суду.

6. Колишній член сім'ї власника, що користується житловим приміщенням на підставі рішення суду, прийнятого з урахуванням положень частини 4 цієї статті , Має права, несе обов'язки і відповідальність, передбачені частинами 2 - 4 цієї статті .8

7. Громадянин, який користується житловим приміщенням на підставі угоди з власником даного приміщення, має права, несе обов'язки і відповідальність відповідно до умов такої угоди. »

Але як в цій ситуації бути матері і дитині-інваліду?
Чи законно буде вимога батька-власника у виселенні матері і дитини-інваліда не має іншого місця проживання, в разі звернення батька в судову інстанцію?
Що можна запропонувати зробити матері дитини-інваліда заздалегідь і тим самим себе убезпечити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online