В Іспанії через кризу банки ввели мораторій на виселення боржників з квартир

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

17:12, 12 листопада 2012 світ

1541

1541

В Іспанії бушує іпотечна криза, awaytravel.ru

Таке рішення було прийнято під натиском громадськості і влади після трагічного випадку, коли іспанка Амайя Егана викинулася з балкона своєї квартири. Піти на самогубство її підштовхнуло офіційне повідомлення про примусове виселення з квартири, яку вона купила під іпотечну позику , Повідомляє РІА " Новини ".

"Асоціація іспанських банків виходячи з гуманітарних міркувань прийняла рішення призупинити на два роки примусове виселення з квартир громадян, що опинилися в тяжкому становищі у зв'язку з втратою роботи", - вказується в офіційному повідомленні асоціації.

Відповідне повідомлення про вихід надсилається в міністерство економіки і Національний банк Іспанії.

Раніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой назвав нині діючі норми про виселення людей нелюдськими, так як заборгованість по кредитах у людей з'явилася не з їхньої вини. Рахой закликав банки припинити подібну практику, а замість виселення задіяти процедуру реструктуризації боргів.

На сьогоднішній день в Іспанії близько 400 тисяч осіб були виселені зі свого невиплаченого житла.

Іспанські банки зазнають відчутних збитків через іпотечних неповернень. За даними Національного банку Іспанії, загальна сума неповернених іпотечних кредитів (під заставу купленого житла) перевищує 615 мільярдів євро.

При цьому в Іспанії встановився рекордний рівень безробіття в Європі - понад 25%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online