Процедура виселення з квартири

  1. Стаття на тему: житлові спори Питання про виселення з житлових приміщень регулюються в законодавстві...
  2. Процедура виселення з квартири
Стаття на тему: житлові спори

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Питання про виселення з житлових приміщень регулюються в законодавстві статтями 109-117 Житлового кодексу РФ. Найчастіше виселення з квартири буває пов'язано з розірванням договору найму приміщення. Але іноді воно буває пов'язане і іншими випадками, які не мають відношення до договору. Наприклад, згідно з ч. 2 ст. 109 Житлового кодексу РФ, особи, незаконно і самоправно зайняли жиле приміщення, виселяють на законних підставах, оскільки вони не мають на житло ніяких прав. Виселення може бути пов'язано і з визнанням договору найму недійсним, якщо вселення було вироблено незаконно - без видачі ордера.

Загальні правила виселення з квартири

Виселення здійснюється в судовому порядку. Винятком із загального правила є виселення в адміністративному порядку осіб, які самоправно зайняли дане житлове приміщення, а також виселення осіб з аварійно-небезпечних будівель. Виселення в адміністративному порядку можливе лише з санкції прокурора. Справа про виселення в адміністративному порядку порушується за заявою підприємства або організації, у віданні якого знаходиться житловий будинок.

Громадяни також можуть подавати заяву про виселення осіб, які самоправно зайняли їх житлове приміщення. Порушити справу про виселення може і прокурор з власної ініціативи.

Процедура виселення з квартири

Заява про виселення слід подавати районному або міському прокурору, який зобов'язаний розглянути документ протягом 15 днів з дня прийняття. Вивчивши матеріали, прокурор виносить постанову: дає санкцію на виселення з квартири або відмовляє в ній. Громадянам, які підлягають виселенню, вручається повідомлення. Якщо вони протягом семи днів; не покинули приміщення самостійно, здійснюється примусове виселення, можливо, із залученням органів міліції. Виселення з аварійно-небезпечних будівель може здійснюватися невідкладно судовим виконавцем і органами міліції.

Осіб, які самоправно зайняли жиле приміщення, повинні відшкодувати всі витрати, пов'язані з виселенням.

Особами, які самоправно зайняли жиле приміщення, вважаються люди, які вселилися самовільно, не маючи законних підстав, або люди, які вселилися всупереч забороні на вселення. Адже єдиною підставою для вселення на житлову площу є ордер. Якщо цей документ відсутній, вселення вважається самоуправним, навіть якщо було прийнято рішення про надання ордера. Не має значення тривалість проживання в приміщенні, яке зайняте самоправно.

Виселення громадян може проводитися як з наданням іншого житлового приміщення, так і без його надання. Якщо вам необхідна консультація адвоката з житлових питань , Зателефонуйте за вказаним телефоном або заповніть форму зворотного зв'язку внизу сторінки. Спеціаліст роз'яснить вам законодавчі норми, які стосуються виселення, проконсультує з питань процедури виселення та надання іншого благоустроєного житла.

Інші статті на тему: житлові спори
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online