Позов про виселення та зняття з реєстраційного обліку

  1. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
  2. Залишилися питання? Пишіть або телефонуйте.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В даному процесі компанія ЮрАссістент представляла інтереси позивача.

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2012 року
м Москва

19 квітня 2012 року Симоновський районний суд м Москви в складі головуючого судді
19 квітня 2012 року Симоновський районний суд м Москви в складі головуючого судді ...., При секретарі ...., За участю прокурора ..., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу №2- .... / 12 за позовом ... до ... про виселення, визнання таким, що втратив права користування житловим приміщенням, визнання непріобретшей права користування житловим приміщенням та зняття з реєстраційного обліку за місцем проживання,

ВСТАНОВИВ:
Позивачі подали заяву в суд з вимогою виселити відповідачів з житлового приміщення і зняти їх з реєстраційного обліку, так як відповідачі втратили право користування квартирою. Відповідачі - колишня дружина позивача, її син від першого шлюбу і неповнолітня дочка сина. Позивачі - колишній чоловік відповідачки, а також його син.

І позивачі, і відповідачі на засіданні суду були присутні. Також були присутні і офіційні представники обох сторін. Третя особа, відділ УФМС по району Нагатінський Затон р Москви, представника в суд не направив, однак надало клопотання про проведення розгляду позову.

В ході судового засідання було з'ясовано, що шлюб між позивачем та відповідачем був розірваний в 2010-му році. На момент розгляду в спірному житловому приміщенні проживали відповідачка і її неповнолітній син. Син відповідачки від першого шлюбу в квартирі не проживав, проте був там зареєстрований, як і його дочка.

На підставі статті 56 ГПК РФ кожна зі сторін представила докази тих обставин, на які вона посилається як на законні підстави своїх вимог.

Згідно зі статтею 30 ЖК РФ, власник житлового приміщення вправі розпоряджатися своїм майном відповідно до правил використання та призначення оного. Згідно зі статтею 31 ЖК РФ, до членів сім'ї власника відносяться його батьки, дружина і діти, які проживають разом. Всі члени сім'ї мають право користуватися житловим приміщенням на рівних умовах з власником, якщо не складено спеціальної угоди, в якому зазначено інше. Якщо ж сімейні відносини між членами сім'ї і власником перериваються, то право користування житлом зберігається тільки за власником. Однак якщо колишні члени сім'ї перебувають в обмежених фінансових умовах і не мають підстав для придбання іншого житлового приміщення, то вони можуть залишитися в житловому приміщенні власника до моменту, визначеного рішенням суду. Колишні члени сім'ї також має право вимагати від власника надання їм іншого жилого приміщення в судовому порядку, якщо власник виконує аліментні зобов'язання щодо своїх дітей, що залишилися під опікою колишнього чоловіка. Згідно зі статтею 304 ЦК РФ, власник має право зажадати усунення порушення його прав.

Згідно зі статтею 28 Правил реєстрації та зняття громадян РФ з реєстраційного обліку, реєстрація неповнолітніх здійснюється на підставі документів, що засвідчують особу батьків. Зняти громадянина з обліку можна тільки в тому випадку, якщо відомості, зазначені в документах, не відповідають дійсності або ж якщо є рішення суду з питання про реєстрацію. В ході розгляду суд встановив, що неповнолітній син відповідачки проживає разом з матір'ю, відвідує школу біля будинку. Заборгованостей по комунальних платежах у відповідачів немає.

РІШЕННЯ:

В результаті судом було прийнято рішення задовольнити вимоги позивачів частково.

Зокрема, залишити за відповідачем і її сином право проживання на спірній території до моменту повноліття сина (до 9 червня 2015-ого року). Дочка старшого сина відповідачки від першого шлюбу, а також його самого з реєстрації за адресою спірного житлового приміщення зняти.

Крім того, відповідачі зобов'язані відшкодувати позивачам витрати на сплату державного мита (по 100 рублів), на оформлення нотаріально завіреної довіреності (по 600 рублів) і на послуги представника в суді (По 6 000 рублів).

Оригінал даного рішення можна відкрити в форматі PDF Оригінал даного рішення можна відкрити в форматі PDF

Залишилися питання? Пишіть або телефонуйте.

[Contact-form-7 404 "Not Found"]

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online