Новий Житловий кодекс: можна буде виселити з квартири без згоди і сплатити за неї держціну

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

22 листопада 2010, 7:00 Переглядів: 22 листопада 2010, 7:00 Переглядів:   Збираються повернути пеню за борги по квартплаті, забезпечувати соцжитлом, виселяти з будинків, які заважають будувати дороги і мости

Збираються повернути пеню за борги по квартплаті, забезпечувати соцжитлом, виселяти з будинків, які заважають будувати дороги і мости.

Рада вже цього року може розглянути в другому читанні проект Житлового кодексу (ЖК), прийнятий в першому читанні 6 листопада минулого року. Як роз'яснив нам один з розробників кодексу Олександр Мазурчак (Нині в.о. заступника голови КМДА ), Необхідність прийняття нового документа на заміну чинної з 1983 року Житлокодексу УРСР, дозріла давно. Старий кодекс не відображає змін у сфері житла (у старому ЖК нічого немає про приватизацію, об'єднання власників багатоквартирних будинків і т. Д.). Принципові зміни: збираються повернути пеню за борги по квартплаті, забезпечувати соцжитлом, виселяти з будинків, які заважають будувати дороги і мости. За словами Мазурчака, без їх прийняття буде складно вирішити проблему із заміною старих будинків, перш за все "хрущовок", на сучасні будівлі.

За словами Мазурчака, без їх прийняття буде складно вирішити проблему із заміною старих будинків, перш за все хрущовок, на сучасні будівлі

"Нинішній ЖК не передбачає такого поняття як реконструкція мікрорайонів, тому працювати дуже складно, необхідна згода всіх мешканців. Але передбачено, що власник житла повинен отримати квартиру не гірше, ніж та, в якій він проживає", - говорить Мазурчак. Тих, хто буде проти, за словами Мазурчака, влада переселить через суд, з наданням рівноцінного житла або виплатою його ринкової вартості. Раніше розглядалася норма, що реконструкції бути, якщо згодні 70-90% жителів. У проекті, навіть якщо 90% проти, будинок все одно може піти під знесення. А тим, хто не згоден на умови компенсації, можуть запропонувати житло відповідно до закону "Про примусове переселення при суспільній необхідності" - тобто в межах міста. У той час як згодним на реконструкцію мають в тому ж мікрорайоні.

На околиці. Юрист Василь Мірошниченко говорить, що забудовник напевно буде намагатися відправити мешканців на околицю, де квартири дешевші, і довести громадянину через суд свою правоту буде дуже складно. Те ж стосується і виплати компенсацій: рахувати їх будуть за середньоринковою вартістю квадратного метра житла, не враховуючи ні престижність району, ні близькість метро, ​​ні екологію. "Все це треба прописати в Житкодексі, інакше влада зіткнеться з масовими протестами жителів хрущовок. Найсправедливіший варіант - селити поруч зі старим будинком", - стверджує Мірошниченко.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Новий Житловий кодекс: можна буде виселити з квартири без згоди і сплатити за неї держціну". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Панченко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online