Як здійснюється примусове виселення?

  1. Стаття на тему: житлові спори Як правило, примусове виселення здійснюється за рішенням суду. В...
  2. Законодавчі норми примусового виселення
Стаття на тему: житлові спори

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як правило, примусове виселення здійснюється за рішенням суду. В ході судового розгляду громадянин має можливість довести своє право на дане житлове приміщення.

Однак бувають випадки, коли виселення громадян з приміщень, які вони займають, здійснюється з санкції прокурора в адміністративному порядку. Такий спосіб виселення застосуємо до осіб, які самоправно зайняли жиле приміщення, а також до осіб, які проживають в аварійному житловому приміщенні з загрозою обвалу. При цьому громадяни, яких виселили з санкції прокурора, не позбавляються права оскаржити в суді постанову про виселення.

Виселення в примусовому порядку включає в себе звільнення житлового приміщення від самого виселяється, майна, тварин, які йому належать. Крім того, примусове виселення має на увазі накладення заборони для виселяється користуватися звільненим приміщенням (на підставі ст. 107 п. 2 ФЗ «Про виконавче провадження»).

Процедура примусового виселення

Моментом порушення виконавчого провадження вважається день винесення відповідної постанови. Якщо виконавчий документ надійшов у перший раз, для виселяється встановлюють термін добровільного виконання, який не може перевищувати 5 днів. Якщо за цей час житлоплоща не звільнена, призначається новий термін, по закінченню якого виселення здійснюється без додаткового повідомлення, а з боржника стягується виконавчий збір (7%).

Судовий пристав-виконавець вивчає виконавчі документи з метою планування виконавчих дій. Сторони (позивач і відповідач) сповіщаються про порушення виконавчого провадження.

Оформляються порядку за викликом сторін до судового пристава. На цьому етапі може бути розглянуто питання про добровільне виконання судового рішення. Якщо по закінченню зазначеного терміну відповідач не підтвердив добровільне виселення, здійснюється вихід приставів-виконавців за вказаною у виконавчому листі адресою.

Пристави зобов'язані погодити всі питання, пов'язані з виселенням з житловими органами внутрішніх справ. Перед фактичним виселенням складається опис майна, що підтверджується відповідним актом. Після цього здійснюється навантаження і транспортування майна боржника до місця зберігання. Боржник зобов'язаний забезпечити безперешкодний вхід стягувача в приміщення за вказаною у виконавчому документі адресою.

Після виселення виноситься постанова про закінчення виробництва, оформляються відповідні документи.

Законодавчі норми примусового виселення

Згідно з Федеральним законом «Про виконавче провадження», виконавче провадження порушується на підставі виконавчого документа за заявою стягувача або на підставі направленого з суду виконавчого листа. Виконавчі дії провадяться за місцем знаходження нерухомості, з якої виселяють, службою судових приставів.

Якщо у вас залишилися питання щодо примусового виселення, проконсультуйтеся з адвокатом з житлових спорів, заповнивши форму зворотного зв'язку або зателефонувавши за вказаним телефоном.

Інші статті на тему: житлові спори
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online