Як скласти позовну заяву про виселення самостійно

  1. Стаття на тему: житлові спори Іноді житлові проблеми, які проявляються в окремо взятій родині,...
  2. Допомога адвоката з житлових питань
Стаття на тему: житлові спори

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іноді житлові проблеми, які проявляються в окремо взятій родині, нагадують казку про Заюшкин хатинку. Впустити людини для проживання впустили (в ряді випадків, можливо, навіть і зареєстрували), а ось з виселенням такого мешканця часом виникають труднощі. У подібних випадках може знадобитися звернення до суду. Це дозволить, маючи на руках відповідне судове рішення, примусово видворити з займаної площі мешканця, який знаходиться там незаконно.

Звернення до суду починається з подачі позовної паперу. Варто відразу ж зазначити, що прерогатива подати таке позовна заява про виселення, як правило, належить тільки власнику спірної квартири. Заява, що є найголовнішим документом, який ініціює позовне провадження, має бути складено дуже грамотно відповідно до букви і духу законодавства. Скласти позовну заяву про виселення можна самостійно, спираючись на зазначені в законі вимоги, а можна при його написанні вдатися до послуг адвоката з житлових питань .

Самостійне складання позовної заяви

Відповідно до вимог діловодства всі вихідні реквізити повинні бути вказані в «шапці» Вашої заяви, яка оформляється завжди стандартно у верхньому правому куті паперу. До обов'язкових реквізитів відносяться:

  • повне найменування суду, куди буде спрямований даний позов;
  • ПІБ позивача і його адреса проживання, якщо заява подається громадянином; аналогічні дані його представника, якщо такий буде фігурувати в процесі. Для організацій обов'язково зазначається повне найменування і місце її знаходження;
  • ПІБ відповідача та його адреса.

Далі слід основна частина заяви. Саме в ній потрібно викласти суть спірної проблеми, посилаючись на факти і докази, а також обґрунтувати, як саме порушуються права скаржника.

У заключній частині, пославшись на необхідні статті Житлового і Цивільного процесуального кодексів, слід попросити суд про виселення відповідача із займаного ним житла.

Папір датується і власноруч підписується позивачем. Потім окремим листом оформляється додаток, в якому перераховуються всі прикладаються документи, на яких в основному і обгрунтовуються вимоги позивача. Практично всі документи, які супроводжують заяву надаються в копіях. Не слід забувати і про необхідність додати копії самого позовної заяви (їх кількість повинна відповідати кількості відповідачів, зазначених в шапці документа).

Допомога адвоката з житлових питань

Незважаючи на гадану простоту, при складанні позовної заяви можна зіткнутися з низкою труднощів. Найбільш часто у позивача може викликати утруднення правове обґрунтування заявлених вимог про виселення. Адже не можна просто попросити суд про виселення відповідача, посилаючись лише на свої неприязні відносини до нього.

Буде потрібно, наприклад, обґрунтувати і довести той факт, що відповідач, який не є власником житла, фактично став колишнім членом сім'ї і тому втратив право на проживання з власником. Крім того, тільки юрист зможе підказати, проаналізувавши всі матеріали даної справи, про можливість доповнити позовні вимоги про виселення іншими вимогами, що носять матеріальний або не матеріальний характер.

Саме це часом випускає з виду позивач, який оформляє заяву самостійно, але варто пам'ятати про те, що суд не може вийти за рамки заявлених вимог.

Інші статті на тему: житлові спори
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online