Терміновий викуп квартири на вторинному ринку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

fotomatrix / Fotolia   «Терміновий викуп - це покупка квартири ріелторської або інвестиційною компанією без виставлення на продаж з дисконтом і максимально швидким виходом на операцію - протягом тре-чотирьох днів з моменту звернення (це мінімальний термін, необхідний для перевірки правовстановлюючих документів на квартиру) fotomatrix / Fotolia

«Терміновий викуп - це покупка квартири ріелторської або інвестиційною компанією без виставлення на продаж з дисконтом і максимально швидким виходом на операцію - протягом тре-чотирьох днів з моменту звернення (це мінімальний термін, необхідний для перевірки правовстановлюючих документів на квартиру). Із загальної кількості звернень в компанію, пов'язаних з продажем житла на вторинному ринку, близько 15% припадає на запити про термінове викуп. Однак дійсно готові до такої угоди тільки кожен двадцятий звернувся, інші або просто цікавляться, чи не готові до продажу з дисконтом », - розповідає директор мережі офісів нерухомості Est-a-Tet Олексій Бернадський.

Терміновий викуп цікавий продавцям, якщо їх квартира знаходиться в заставі (для видачі кредиту, іпотеки), але вони вже не в змозі виплатити свій борг банку. Друга категорія клієнтів, які цікавляться терміновим викупом, - це люди, які через особисті обставини хочуть отримати гроші від продажу максимально швидко. Порядку 50% від загального числа звернень за терміновим викупом в Московському регіоні припадає на інвесторів, які вклали кошти в новобудови Підмосков'я і в зв'язку з падінням попиту не можуть продати свою квартиру, щоб вийти хоча б на нульовий рівень рентабельності.

Ряд недобросовісних ріелторських компаній маскують під «терміновий викуп» звичайний продаж квартири. Видаючи клієнтові невелику заставу, вони забирають правовстановлюючі документи і обіцяють найближчим часом укласти договір купівлі-продажу. Однак вихід на угоду постійно переноситься, оскільки насправді співробітники компанії шукають стороннього покупця. У підсумку виходить стандартна продаж квартири з дисконтом, який невиправданий, оскільки термін угоди не був таким коротким, як у випадку з терміновим викупом. Деякі люди, особливо літні, вважають, що без правовстановлюючих документів не можна робити ніяких угод з нерухомістю, тому покірно чекають, коли нарешті з ними укладуть договір. Щоб уникнути угод з шахраями, вже на початковому етапі покупець повинен насторожитися, якщо агент не виїжджає для оцінки квартири і готовий призначити ціну відразу, без її перегляду. Якщо викуп організований правильно, оцінка проводиться буквально на наступний день після звернення клієнта.

При укладанні угоди про завдаток важливо уважно вивчити договір і з'ясувати, в який термін компанія зобов'язується укласти договір купівлі-продажу і які штрафні санкції передбачені за порушення строків укладання договору. В першу чергу це повинно бути утримання застави.

Також нікому не слід залишати оригінали правовстановлюючих документів.

При терміновому викупі, як правило, до ринкової вартості квартири передбачається дисконт у розмірі 10% за терміновість угоди, адже при звичайному продажі термін експозиції квартири може в кращому випадку скласти два місяці. При цьому ринкова ціна квартири вираховується не як середня між вартістю аналогічних пропозицій, а як найнижча ціна в вибірці подібних об'єктів. Тобто якщо найдешевша квартира серед аналогічних варто 8,5 млн рублів, за схемою термінового викупу за неї можуть запропонувати не більше 7,7 млн ​​рублів.

Текст: Est-a-Tet

НЕ пропустіть:

Життя в апартаментах: плюси і мінуси

5 видів шахрайства при продажі вторинних квартир

Зробити капітальний ремонт в квартирі: особистий досвід. Частина 1

7 правил переговорів з продавцем квартири

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online