У Дніпропетровську собак будуть вигулювати по ірландським законам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Дніпропетровську хочуть привчити громадян прибирати за своїми вихованцями на вулицях / Фото www.explosion.com

Як розповів журналісту 056.ua заступник міського голови Михайло Лисенко, гучне постанову про заборону вигулювати собак в парках - всього лише типовий документ, який підписують у всіх містах України щорічно.

Проте, в Дніпропетровську немає спеціальних зон для цього. Тому тварин можна вигулювати в парках, але потрібно за ними прибирати.

"Немає нічого поганого в тому, щоб взяти з собою кілька пакетів і прибрати за домашнім улюбленцем. Я сам так роблю, коли гуляю зі своїм американським бульдогом. Періодично до мене надходять пропозиції встановити спеціальні стійки з пакетами в парках. Як показав досвід в іншому місті , це нераціонально. За ніч пакети просто крадуть, і все ", - розповів Лисенко.

Нові правила стосуватимуться і екзотичних тварин.

"Основну увагу ми приділив собакам, але і про інших тварин не забудемо. Наприклад, я особисто знаю людину, яка вигулює на Червоному камені поні", - говорить заступник міського голови.

Читайте також Великий адронний коллайдер зупинився через тхора

Багато правила, які діють сьогодні, вже застаріли. Наприклад, за законодавством 80-х хворих або агресивних тварин потрібно здавати двірнику.

Стежити за виконанням нових правил, які опублікують в серпні, будуть правоохоронці.

Якщо в основу нових правил утримання тварин ляже досвід Ірландії, то дніпропетровським "собачникам" доведеться дізнатися багато нового про догляд за своїми вихованцями.

фото 056.ua

При цьому в контексті ситуації з бездомними собакаім, в дніпропетровському КП по боротьбі з бездомними тваринами з'явилося власне приміщення біля "Каравану".

"В день вони стерилізують близько 5-6 собак. Звичайно, це дуже мало. Потрібно підняти показники хоча б до 30 в день. Нещодавно був випадок: п'яний вийшов гуляти зі середньоазіатської вівчаркою і заснув на тротуарі. Собака охороняла його і нікому не давала проходу . Поліцейські викликали фахівців, тварина знерухомили і відвезли в розплідник. через кілька днів господар за ним повернувся ", - розповідає Лисенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online