Прогулянка з хаскі - режим прогулянок хаскі!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Гарне, правильне виховання сибірського хаскі - це питання його повноцінної прогулянки

Гарне, правильне виховання сибірського хаскі - це питання його повноцінної прогулянки. І в цьому немає перебільшення. Хаскі - чудові, активні собаки, але до них необхідний особливий підхід, особливо коли мова йде про вигул.

Для ефективного навчання хаскі, Ви повинні розуміти, що змушує цих чудових тварин діяти, так чи інакше, потрібно знати їх психологію. Будучи велелюбними і грайливими компаньйонами, хаскі розумні, незалежні, уперті, енергійні і домінантні створення з дуже сильно розвиненим почуттям стайной ієрархії. Ці характерні риси є особливістю характеру хаскі. З огляду на ці риси характеру при вихованні вашого улюбленця, Ви отримаєте собаку, з якою буде приємно жити, дружити і взаємодіяти як з другом!

Прийміть за правило, ніколи не відпускати на прогулянці ненавченого хаскі з повідка і не залишати його без нагляду на невідгородженої території. Сибірські хаскі на природі мандрівники, і якщо їм випаде спонукає фактор (скажімо, білка або сусідський кіт), вони тут же кинуться в погоню.

Вибираючи діяльність на прогулянці, яка найкращим чином підходить темпераменту і фізичним можливостям Вашого хаскі, Ви також сприяєте успіху у вихованні. Не забувайте, що початкова функція хаскі - перевезення вантажів на далекі відстані, день у день, в суворих умовах. Все, що пов'язано з цими видами спорту:

  • їзда на собачих упряжках,
  • вейтпуллінг - це змагання собак з перетягування вантажу на певну відстань,
  • іскіджорінг - це їздовий спорт, в якому лижник-гонщик пересувається вільним стилем з лижної дистанції разом з однією або декількома собаками,
  • походи пішки, на велосипеді або на роликах,
  • тренування аджилити - аджилити це змагання, в якому людина, спрямовує собаку через смугу перешкод.

Всі види стануть хорошим вибором! Деякі хаскі, якщо вони були привчені до цього з дитинства, люблять плавати, але вони не є водними собаками, тому не дуже турбуйтеся, якщо Ваша собака не захоче мочити свої ноги.

Дозвольте Вашій хаскі бути собакою. Часто те, що власники називають проблемним і дратівливим в їх поведінкою - абсолютно природно для хаскі. Наприклад, копання на прогулянці. Але, в такому випадку замість того, щоб лаяти хаскі за те, що для неї властиво, більш розсудливо відвести на територію де-небудь в тінистій частині ділянки, засипати її піском, в якому зарити трохи прикорму, щоб зробити її більш привабливою, ніж місця вигулу, і хвалити собаку за розкопки на «її» ділянці. Коли природна поведінка хаскі на прогулянці входить в конфлікт з тим, що подобається Вам, підійдіть до питання творчо, і Ви знайдете рішення, яке буде відповідати і Вашим інтересам, і діяльній настрою собаки.

Більшість хаскі насилу переносять малорухливу життя. Але і активність вимагає контролю і поступових навантажень.
Займаючись активними вправами на прогулянці, звертайтеся з Вашим молодим хаскі максимально обережно.

  • До 9-12 місяців їх суглоби, кістки і зв'язки ще не повністю сформовані і можуть бути легко пошкоджені.
  • Не дозволяйте старшим і більш великим собакам грубо грати з цуценятами хаскі.
  • Чи не дозволяєте дітям піднімати цуценят, оскільки вони можуть їх впустити.
  • Не давайте цуценяті бігати вгору-вниз по сходах, а також по похилих поверхнях. Розрив плечових або пахових м'язів є досить поширеним явищем і потребує тривалого часу для одужання.
  • Також не слід займатися бігом з хаскі молодше трьох місяців. Ви можете дозволити цуценяті носитися і стрибати в процесі гри, але не повинні давати постійне навантаження.
  • Починаючи з 8 тижнів цуценя можна починати привчати до піших прогулянок, поступово збільшуючи прохідне відстань до 1,5 км в день (в два заходи).
  • Починаючи з 9 місяців, цуценята хаскі можуть починати бігати в упряжці, але не під навантаженням (вантаж повинні тягнути дорослі собаки). Не очікуйте від хаскі, що він зможе тягти добряче навантажений сани раніше 18 місяців.

Не очікуйте від хаскі, що він зможе тягти добряче навантажений сани раніше 18 місяців

Якщо Ви цікавитеся пішим туризмом, можете дозволити собаці нести легку сумку, але не перенавантажувати цуценя. Повністю сформований, відповідний бажаним кондиціям хаскі може нести до 20% власної ваги. Будьте терплячі і дозвольте Вашій хаскі спочатку вирости. Ризик пошкодити плечі, коліна, лікті або тазостегнові суглоби дуже великий.

Правила прогулянок з хаскі

Необхідно розуміти, що прогулянка - це дуже важливий елемент життя особливо хаскі. Через те, що собак не випускають гуляти самостійно, дуже важливо організувати прогулянки вихованців відповідно до їх вимог. Адже прогулянка для хаскі - це не просто відпочинок, гарний настрій і відправлення потреби поза домом: це ще й підвищення імунітету, і, отже, зміцнення здоров'я.

Адже прогулянка для хаскі - це не просто відпочинок, гарний настрій і відправлення потреби поза домом: це ще й підвищення імунітету, і, отже, зміцнення здоров'я

Тривалість і кількість прогулянок залежить від віку собаки. Цуценят необхідно вигулювати через п'ятнадцять-двадцять хвилин після кожного годування. Крім цього, рекомендовано вигулювати цуценя і після кожного його пробудження. А взагалі необхідно уважно стежити за поведінкою свого чотириногого друга. Як тільки він починає бігати, метушитися в пошуках куточка - відразу ж треба виносити його на вулицю. Дорослі хаскі не потребують такому частому вигулі. Для дорослих хаскі досить гуляти два рази в день.

Для дорослих хаскі досить гуляти два рази в день

Де можна вигулювати хаскі? Найзручнішим місцем для прогулянок є сквери, парки і різні зелені зони. Необхідно пам'ятати, що в районі дитячих майданчиків, шкіл або дитячих садів вигул будь-яких вихованців строго-настрого заборонений.

Коли на літо ви кудись виїжджаєте на природу, обов'язково беріть з собою і свого хаскі: йому буде дуже корисно відпочити на свіжому повітрі, вирвавшись з міської суєти.

Прогулянка з хаскі - це дуже відповідальний захід, і необхідно дотримуватися певних правил, щоб вона проходила з користю. По-перше, необхідно розуміти, що прогулянка починається з того моменту, як тільки ви одягнули на свого вихованця нашийник і пристебнули до нього повідець. Під час прогулянки особливо хаскі в межах міста треба тримати на повідку; відпускати її можна тільки в абсолютно безлюдних місцях.

Перед виходом на вулицю краще не годувати хаскі, але якщо ж ви погодували його, то потрібно почекати дві години, а лише потім йти на прогулянку. Вийшовши на вулицю намагайтеся не просто йти, а нешвидко бігти.

Коли людина бере в руки повідець, хаскі відразу розуміє, що зараз він піде на прогулянку. Але собака повинна навчиться терпляче чекати того моменту, коли господар скаже, що пора йти на прогулянку. Подаєте команду собаці «сісти» або «чекати». Коли переконалися, що хаскі спокійно чекає, можете подати команду «вперед» або «виходь», цими командами ви підтверджуєте, що собака може гуляти.

Все хаскі, ходять в своєму швидкому темпі. Але, якщо собака намагається йти швидше ніж зазвичай, не дозволяйте їй тягнути вас. Просто призупините її, для цього несильно потягніть за поводок, а не постійно тримайте його в натяжку. Доглядайте за хаскі, адже він може зірватися з повідця, намагайтеся відпускати своє тварина тільки в спеціальних місцях.

При поверненні, хаскі потрібно заспокоїти і дати наказ. Після прогулянки обов'язково дайте собаці попити.

Після прогулянки обов'язково дайте собаці попити

І пам'ятайте Хаскі сильно сумують без прогулянок.

Де можна вигулювати хаскі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online