«Газпром» піднімає вітрила на Лахті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Через 4 роки після анонса «Газпром» запускає будівництво найбільшого в світі центру вітрильного спорту. За «Лахта центром» з'явиться нова висока вежа - для спостереження за вітрильними регатами, а ще елітний готель c пентхаусами, елінги і парковка для яхт. Через 4 роки після анонса «Газпром» запускає будівництво найбільшого в світі центру вітрильного спорту

яхт-клуб "Геркулес" / Офіційний сайт

В кінці серпня в Лахті повинні початися роботи на майданчику майбутнього центру вітрильного спорту, порівнянного з найбільшими в світі академіями Великобританії та Нової Зеландії. У 2013 році «Газпром» планував вкласти в проект 60 млн доларів, але фактично до будівництва почали готуватися лише зараз. Завершитися вона повинна до 2020 року.

1 серпня АТ «Ленморнііпроект» оголосило відкритий запит пропозицій на виконання комплексних інженерних вишукувань в яхт-клубі, який базується в порту «Геркулес». За 34,7 млн ​​рублів підрядник повинен буде проаналізувати 9 га території: провести геологічні, геодезичні, екологічні та історико-культурні дослідження, а також обстежити територію на наявність вибухонебезпечних предметів.

Вода і грунт з території яхт-центру пройдуть лабораторні дослідження, в акваторії пробурять свердловини і візьмуть зразки донних відкладень - для бактеріологічного і радіаційного аналізу. На суші зроблять шурфовку, на випадок, якщо раптом виявиться культурний шар. Вивчено і запротокольовані будуть існуючі зараз на території об'єкти: захисний мол, причальна стінка, суднопідіймальні споруди, майданчик для зберігання судів та інші. Результати досліджень замовники чекають до 10 жовтня 2017 року.

Крім того, «Ленморнііпроект» доручено зробити огляд п'яти діючих яхт-клубів світу - описати їх загальне планування, режим роботи, яке використовується обладнання, а головне - компоновку їх гідротехнічних споруд. На підставі цього буде визначено число човнів, які матимуть можливість розміщатися в новому яхт-клубі. Зараз в проекті закладені 50 місць для відкритого зберігання суден довжиною від 15 до 20 метрів, 50 місць для судів від 10 до 15 метрів і ще 100 місць для суден довжиною до 10 метрів. За основу розрахунків рекомендовано взяти Національну академію вітрильного спорту Великобританії в місті Веймут, Федеральний центр вітрильного спорту Італії на озері Гарда, яхт-клуб "Коста-Смеральда" в Сардинії, яхт-клуб в Монако і гідротехнічні споруди центрального річкового яхт-клубу Санкт-Петербурга .

Як повідомили «Фонтанці» в «Ленморнііпроект», замовник всіх робіт - ТОВ «Газпром трансгаз СПб». Готова документація, за умовами конкурсу, повинна пройти відомчу експертизу ПАТ «Газпром», кошторисну комісію ПАТ «Газпром», а також державну екологічну експертизу і перевірки в органах виконавчої влади.

На місці порту «Геркулес» «Газпром» давно запланував побудувати найбільший в світі центр вітрильного спорту вартістю 60 млн доларів. Ще в травні 2013 року газовий гігант вибрав проектувальника об'єкта. Контракт на суму 276,2 млн руб був підписаний з ЗАТ «Експофорум».

Згідно техзаданию на проектування, основною спорудою в порту повинен стати яхт-центр площею 3600 кв. метрів. Там з'являться приміщення для відвідувачів, зал для опікунської ради яхт-клубу у вигляді капітанського салону, з окремими санвузлами і підйомниками з кухні. А також п'ять окремих кабінетів, один з яких з власної кімнатою відпочинку, санвузлом і душем.

Над яхт-центром маяком повинна злетіти на 47 метрів медіабашня з чотирма скляними поверхами, з якої офіційні особи зможуть стежити за регатами. Поруч працюватимуть коментатори змагань. Для гостей заходів в порту побудують ексклюзивний бутік-готель на 65 стандартних номерів класу "люкс" і п'ять ВІП-пентхаусів і вертолітний майданчик.

Керуючим комплексу стане Володимир Любомиров - відомий петербурзький девелопер, який побудував яхт-клуб «Териоки», і співвласник «Геркулеса». Інвестиції «Газпрому» він виграв у чесній конкурентній боротьбі з ще одним модним закладом - Санкт-Петербурзьким річковим яхт-клубом профспілок. Як писала «Фонтанка», давній бізнес-партнер Ленінградської федерації профспілок глава ЗАТ «Трест Севзапкурортстрой» Сергій Тихомиров теж вів переговори з «Газпромом» про продаж ласого шматка профспілкової власності під міжнародний яхт-центр. Але домовитися з монополістом не зміг. Штаб-квартира «Газпрому» до порту Любомирова виявилася ближче. Як останній сам розповідав «Фонтанці», будівництво на його майданчику повинна була початися вже восени 2013 року. Але не почалася, причини затримки сторони не розкривають.

Але відомо, що в опозицію комплексу вступили жителі південної частини Лахті. Протягом останніх п'яти років вони вимагають від влади замість яхт-центру створити на території «Геркулеса» і історичної садиби Стенбок-Фермора парк.

2 серпня 2017 року Любомиров, який сам розповідав «Фонтанці» про старт будівництва ще восени 2013 року , На нове питання по об'єкту передав через свого помічника наступне:

«Все йде за планом, і ніякої затримки немає. Йдуть роботи по підготовці технічної документації. За нашими планами, клуб буде готовий до 2020 року ».

Оновлений яхт-клуб в Лахті може бути дуже цікавий перевантаженому ринку особистого водного транспорту. як раніше розповідала "Фонтанка", в Північній столиці зареєстровано близько 50 тисяч маломірних суден. З кожним роком розміститися їм в місті стає все складніше - влада взяла курс на скорочення річкових паркувальних місць, а існуючі майданчики, такі як яхт-клуб на Карпівці, закриваються.

Ілля Казаков, «Фонтанка.ру»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online