Скільки електроенергії споживає лампочка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Лампочками щодня користується кожен з нас, куди ж нам без освітлення Лампочками щодня користується кожен з нас, куди ж нам без освітлення. При цьому, як виявилося, не всі розуміють, скільки електроенергії споживає лампочка. Давайте навчимо це питання.

Лампочки бувають різні - давайте розглянемо 3 найпопулярніших виду ламп.

1) Всім нам знайомі з дитинства - звичайні лампи розжарювання, ще їх називають лампи Ілліча - це найпотужніші лампи, тобто вони споживають найбільше енергії! Потужність такої лампи і є її енергоспоживання в годину. Наприклад, якщо лампа Ілліча йде 100 Вт - то вона споживає 100 Ватт (або 0,1 кВт) за годину своєї роботи. Відповідно, якщо лампа 75 Вт - то її споживання електроенергії за годину роботи складе 0,075 кВт. Ну і так далі.

Ну і так далі

2) Енергозберігаючі лампи - сьогодні активно завойовують першість, завдяки своєму відносно низькому енергоспоживанню і щодо же невисокій вартості. Енергозберігаючі лампи йдуть з різними варіантами світла, про це докладніше в цієї статті . Вартість енергозберігаючих ламп постійно падає, і такі лампи стають все доступніше. Енергоспоживання у них так само відповідає своїй потужності. Тобто, якщо потужність енергозберігаючої лампи 20 Вт - то це означає, що вона споживає 20 Ватт електроенергії (або 0,02 кВт) за годину своєї роботи. Енергозберігаючі лампи в основному йдуть від 15 до 25 Ватт, але є і навіть 5 Ватт і майже до сотні Ватт, але це вже так сказати ексклюзив. Потужність енергозберігаючої лампи потрібно множити орієнтовно на 5 і тоді отримаємо її аналог лампи Ілліча. Тобто, енергозберігаюча лампа потужністю 15 Вт буде світити приблизно так само, як лампа розжарювання (Ілліча) в 75 Ватт. Термін окупності енергозберігаючої лампи зазвичай становить від кількох місяців до кількох років.

3) Світлодіодні лампи. Найекономічніші на сьогоднішній день лампочки! Споживають лише кілька Ватт, при цьому дають світло, приблизно в 10 разів вище, ніж споживання! Тобто, світлодіодна лампочка потужністю в 5 Ватт дає приблизно стільки ж світла, скільки лампа Ілліча потужністю в 50 Ватт і навіть більше! Але на сьогоднішній день світлодіодні лампи є дуже дорогими, тому недоступні для більшості населення. Термін їх окупності становить кілька років, а то й десятиліть!

Не забувайте так само використовувати двохтарифний лічильник електроенергії , Який допомагає значно економити кошти на оплату електроенергії!

Може бути у Вас залишилися ще питання з приводу споживання електроенергії лампами?

Також на цю тему Ви можете почитати:

Може бути у Вас залишилися ще питання з приводу споживання електроенергії лампами?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online