НОВИЙ РІК В ІТАЛІЇ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Не крутіть біля скроні, прочитавши назву поста про Новий рік в Італії. Розумію, що до настання Нового року ще півтора місяці, але перші новорічні ялинки і прикрашені до Різдва і Нового року вітрини магазинів, я побачила ще 5 листопада 2011 року, коли ми вирушили в аутлет Фояно. Касирка магазину, в якому я оплачувала покупку, нарікала, що ніколи так рано не прикрашали вітрини. Я подумала, що власників італійських магазинів можна зрозуміти, адже у них починається «високий» сезон, коли різко збільшується кількість продажів. Правда, в Італії більше прийнято дарувати подарунки не на Новий рік, а на Різдво, яке є важливим сімейним святом і відзначається 24 і 25 грудня, за тиждень до Нового року.

Як італійці зустрічають Новий рік? Чи є у них особливості у святкуванні Нового року? Я не можу дати однозначну відповідь, тому що в Італії Новий рік відзначають по-різному: хтось посидить біля телевізора, постійно перемикаючи різні канали, що дає феєрверк святкових програм, хтось відправиться в гості до друзів або подалі, попередньо придбавши туристичну путівку за кордон, бажано в теплі краї. Але більшість жителів Італії виходять на вулиці і площі міст, великих і малих, щоб передати іншим святкове настрою, зарядитися загальними веселощами, послухати популярні пісні. Так, на Новий рік Італія перетворюється на величезну концертну площадку.

Я відзначала Новий рік в Італії і в компанії, і на вулиці, точніше у Флоренції. Поділюся моїми спостереженнями.

Поділюся моїми спостереженнями

Як і росіяни, італійці обов'язково проводжають старий рік, але в нашій компанії, наприклад, не було тривалого застілля, який розпочав о 20 годині. Ми зібралися на величезній кухні наших друзів, базікали, жартували, сміялися, між справою готуючи святковий стіл, який у італійців відрізняється від того, як його влаштовують в Росії.

В Італії не ставлять все страви на стіл, в Італії страви слідують одне за іншим, відповідаючи італійському поняттю про прийом їжі. На будь-яке свято, а не тільки на Новий рік готуйтеся покуштувати антипасто, 2 перших страви, 2 других страви, щось на солодке: торт, домашній пиріг або тірамісу, цукерки, кава, граппу для полегшення травлення. Так, не дивуйтеся! Італійці ніколи не п'ють міцні напої міцністю від 40 градусів перед їжею. Тільки після ситної їжі. Вони переконані, що міцний алкоголь допомагає злагодженій роботі шлунка і кишечника. Напевно, тому я не бачила п'яних біля святкового італійського столу, хоча вино, наприклад, Брунелло ді Монтальчіно , Італійці п'ють дуже охоче.

О 12 годині обов'язково п'ють шампанське, слідують одне за іншим побажання, люди обіймають один одного, цілуються по-італійськи (не в губи, а два рази прикладаючись щока до щоки). Обов'язкове блюдо для останнього або для першого дня Нового року - сочевиця. Кожна господиня знає кілька рецептів страв з сочевиці. Італійці вважають, що з'їдена в Новий рік сочевиця обов'язково принесе в майбутньому матеріальне благополуччя, процвітання, гроші. Чому саме сочевиця? Тому що розварена сочевиця набуває зелений колір, є круглою і візуально нагадує монетки, тільки дуже мініатюрні.

На Новий рік їжа щільна. Після основної їжі застілля триває, але на стіл виставляють горіхи, цукати, солодощі, фрукти, легке вино типу мускату, знову шампанське.

Взагалі італійці не дуже люблять сидіти біля святкового столу, після зустрічі Нового року багато хто йде на головну площу міста, щоб долучитися до масового веселощів, послухати концерт, подивитися на яскраві феєрверки. Потім так здорово відправити в нічне небо нового року кілька яскравих петард.

Так ми зустрічали Новий рік 2011, заздалегідь дізналися програму і поїхали в столицю Тоскани Флоренцію, прихопили з собою кілька маленьких пляшечок шампанського і пластикові стаканчики. Як я помітила, покупка алкоголю в новорічну ніч не є проблемою, незважаючи на те, що працюють в основному деякі ресторани і бари. Є "добровольці", наприклад китайці, що працюють в свято, що дають можливість купити шампанське тим, хто не зробив це вчасно.

Я помітила, що в місцях скупчення людей на Новий рік був порядок, ніхто не поливав інших людей шампанським, петардами було відведено кілька місць, чергували карабінери, побачила я і машину швидкої допомоги. Енергія на площі в момент настання Нового року дуже сильна і позитивна: всі посміхаються, сміються, кажуть один одному: «Auguri !!!», тобто привітання.

Флорентійці не викидали старі речі з вікон квартир, кажуть, що така звичка існує тільки в Неаполі. Напевно жителі південного міста знають, чому фен-шуй вимагає наведення порядку в квартирі , Несвідомо слідують традиціям стародавньої китайської науки, яка стверджує, що треба очищати житловий простір, хоч раз на рік викидаючи непотріб.

Я добре знаю Флоренцію, але до зустрічі Нового року 2011 не була в місті вночі. Видовище вражаюче. Підсвічування, новорічні ялинки, серпантин, безліч кольорових ліхтариків. Зовсім по-іншому виглядає Золотий міст , Вулиці і площі в центрі Флоренції, Галерея Уффіці . Дуже багато іноземних туристів, які спеціально приїхали до Флоренції для зустрічі Нового року.

Якщо ви вирішите зустріти Новий рік в Італії або в своїй країні, але по-італійськи, пам'ятайте про те, що в Італії існує цікава традиція - в новорічну ніч одягнути білизну червоного кольору. Стосується це не тільки жінок, а й чоловіків. Саме з цієї причини задовго до Нового року всі магазини білизни обов'язково викладають товари червоного кольору.

Якщо ви візьмете на Новий рік тур в Італію, постарайтеся не чіплятися, розглядайте зустріч Нового Року 2012 у Італії як веселе пригода, недарма кажуть: «Як зустрінеш Новий рік, так і проведеш!»

Нехай свято і новий рік буде наповнений у вас радістю і щастям. Скоро-скоро Новий рік 2012 !!

Галина Парусова Domitalia

Схожі записи:

Як італійці зустрічають Новий рік?
Чи є у них особливості у святкуванні Нового року?
Чому саме сочевиця?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online