Глава ООН висловився за інноваційні підходи до фінансування розвитку | Департамент з економічних і соціальних питань - Організація Об'єднаних Націй

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Глобальна фінансова система управляє в даний час активами в розмірі 300 трильйонів доларів США. Однак ці кошти не використовуються для боротьби з бідністю та вирішення інших важливих завдань сучасності. Частина цих активів мертвим вантажем лежить на рахунках у вигляді заощаджень.

Про це заявив Генеральний секретар Антоніу Гутерріш. Він запропонував взяти на озброєння нову стратегію нарощування фінансування на Мета сталого розвитку, що включає три основні напрямки.

«У сучасному світі безліч людей живе в бідності. Рівень існуючого нерівності просто неприйнятний. У наявності розрив між тим, що може дати глобалізація, і нерівністю доходів, що викликає у людей страх, тривогу і гнів », - заявив Генеральний секретар ООН, виступаючи сьогодні на заході високого рівня, присвяченому питанням фінансування Цілей сталого розвитку .

У липні 2015 року на Конференції по фінансуванню розвитку, що відбулася в Аддіс-Абебі, був прийнятий План дій, який визначає джерела фінансування проектів , Що стосуються боротьби з бідністю і хворобами, а також економічного розвитку і захисту навколишнього середовища. Ці завдання містять 17 Цілей сталого розвитку. Одна з них передбачає ліквідацію бідності до 2030 року.

«У Плані дій, прийнятому в Аддіс-Абебі, йдеться про важливість інноваційних підходів до залучення коштів для фінансування розвитку. Це включає як податкову реформу в самих країнах, що розвиваються, так і заходи на міжнародному рівні, спрямовані на запобігання ухиленню від податків, відмивання грошей і припинення нелегальних фінансових потоків, які призводять до скорочення національних ресурсів », - заявив Генеральний секретар ООН.

Антоніу Гутерріш наголосив, що донори повинні виконувати свої фінансові зобов'язання по нарощуванню офіційної допомоги на Цілі розвитку, надавати країнам, що розвиваються більш широкий доступ до фінансових ринків і приватним інвестиціям.

Глава ООН зазначив, що сьогодні в світі на банківських рахунках у вигляді заощаджень лежать трильйони доларів. Майже 50 трильйонів доларів цих заощаджень приносять дуже низьку фінансову віддачу, а, між тим, ці кошти можна було б використати на фінансування Порядку денного в галузі розвитку. За його словами, в цілому глобальна фінансова система управляє фінансовими активами в розмірі 300 трильйонів доларів США, які можна було б більш активно використовувати для надання допомоги найбільш знедоленим людям і для боротьби з бідністю.

У зв'язку з цим Генеральний секретар запропонував нову стратегію з трьох пунктів, спрямовану на зміцнення діяльності ООН у сфері фінансування Цілей сталого розвитку. По-перше, сказав Антоніу Гутерріш, ООН повинна докладати більше зусиль, спрямованих на те, щоб цілі у сфері сталого розвитку були в повній мірі враховані в міжнародній економічній і фінансовій політиці; по-друге, Організація повинна реформувати власну систему в області розвитку і зміцнити діяльність в цій сфері на рівні країн; і, по-третє, сприяти просуванню міжнародних ініціатив з реформування міжнародної фінансової архітектури.

«Фінансування розвитку вимагає довготривалих ресурсів. В нашій стратегії передбачено деякі ключові показники, як в короткостроковому, так і в середньостроковому планах », - сказав глава ООН і повідомив, що планує скликати у вересні 2018 року в Нью-Йорку Фінансова саміт, на якому має бути з'ясувати,« які досягнення в цій області як на міжнародному рівні, так і на рівні держав-членів ООН ».

В інтерв'ю Службі новин ООН директор Управління ООН з економічних і соціальних питань Олександр Трепелков сказав, що це засідання, яке було ініційовано першим заступником Генерального секретаря ООН Аміною Мохаммед, пройшло успішно. Крім Генерального секретаря ООН в ньому взяли участь віце-президент Аргентини Габріела Мічетті і представник Всесвітнього банку Крісталіна Георгієва, а також ряд інших світових лідерів.

Джерело: Центр Новин ООН

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online