Волоколамськ вийшов на мітинг: «Ми не хочемо провокацій, ми хочемо дихати»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Жителі вимагають закрити полігон «ядрову». Раніше губернатор Підмосков'я змінив главу Волоколамського району Жителі вимагають закрити полігон «ядрову»

Учасники пікету «За закриття звалища« ядрову »у сміттєвого полігону в Волоколамске, 24 березня 2018 року. Фото: Станіслав Красильников / ТАСС

Оновлене о 17:40

У суботу з полудня в Волоколамске проходили масові акції протесту. За різними даними, біля будівлі адміністрації міста зібралися від двох до трьох тисяч чоловік з вимогою закрити полігон.

Раніше на території «ядрову» ввели режим НС через їдкого запаху. 21 березня, за даними влади району, на звалищі стався викид звалищного газу. В результаті кілька десятків дітей звернулися за медичною допомогою.

Під час мітингу 24 березня поліція затримувала людей, які приїхали з Москви підтримати мітингувальників. Про це Business FM повідомив журналіст газети «Подмосковное самоврядування» Костянтин Філін, затриманий разом з активістами на вокзалі Волоколамска. Разом з ним в місцевому ОВС були шість чоловік.

- Вийшли з автобуса, тут же до нас підійшли близько десяти співробітників поліції. Нас попросили для перевірки документів пройти в ОВС прямо навпроти мерії, ми з вікон зараз бачимо мітинг. При цьому у мене було редакційне завдання і бейдж журналіста газети «Подмосковное самоврядування», але мене все одно забрали, забрали активістів.

- Все мирно, ніяких бійок, нічого такого немає?

- Так, мирно. Коштують рамки, стоять люди, є якась кількість плакатів. Політичної атрибутики, тобто прапорів, я там не спостерігаю. Разом зі мною затримали активістів «Правого блоку» та Молодіжного об'єднання націоналістів.

Губернатор Підмосков'я Андрій Воробйов вранці 24 березня повідомив, що в місті проходить зустріч з ініціативною групою мешканців за його дорученням. Напередодні він призначив новим главою Волоколамського району Андрія Віхарева, який до цього керував районом Лосіно-Петровський.

Євгенія Гаврилова з посади голови Волоколамського району зняли. Його відставки вимагали активісти, які виступали за закриття звалища. Але в те, що новий керівник почує розгніваних городян, віриться насилу, каже житель Волоколамска Павло Цвєтков:

Після акції у адміністрації міста мітингувальники перемістилися до звалища «ядрову», але там вже менше людей, розповів житель міста Артем Агарков:

Люди не довіряють новому голові району, підтверджує мешканка Волоколамска Ірина:

На сміттєвому полігоні встановили намет для нарад з активістами. Учасникам протесту запропонували вибрати своїх представників для контролю за роботою звалища, повідомила заступник голови Громадської палати Московської області Тетяна Дмитрієва. Всеросійське товариство охорони природи також запропонувало розмістити на полігоні установку для вироблення електроенергії зі звалищного газу.

Дегазацією звалища займеться голландська компанія Multriwell, інвестор будівництва сучасного полігону. Керівник компанії заявив, що інженери в прискореному темпі складають план рекультивації полігону «ядрову». Губернатор Підмосков'я Андрій Воробйов обіцяв закрити звалище на наступному тижні. Але люди не вірять в те, що нестерпний сморід піде з Волоколамська, розповідає жителька міста Анастасія:

У Волоколамске починається масштабна диспансеризація після викиду звалищного газу на полігоні «ядрову». Як повідомив міністр охорони здоров'я Московської області Дмитро Марков, обстежити будуть всіх дітей за згодою батьків. Дорослі можуть звертатися самостійно. За словами Маркова, диспансеризація дітей триватиме два-три місяці. Раніше влада повідомила, що дітей, госпіталізованих із симптомами отруєння в лікарні Волоколамського району, благополучно виписали, вони повернулися додому в задовільному стані.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Все мирно, ніяких бійок, нічого такого немає?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online