На північному заході Підмосков'я росте кількість новобудов

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Північний Захід Підмосков'я став лідером по зростанню числа новобудов у III кварталі 2011 р в порівнянні з іншими напрямками Московської області. За даними аналітичного центру « Індикатори ринку нерухомості », За останні три місяці кількість об'єктів тут виросло на 28% - з 89 до 114. Найбільше збільшення обсягів пропозиції на первинному ринку житла зафіксовано в Хімках, Красногорську і Клину.

Примітка. До північно-західного напрямку Підмосков'я відносяться населені пункти, розташовані уздовж Волоколамського, П'ятницького і Ленінградського шосе. Серед них г. Химки (примикає до МКАД), м Красногорськ (2 км від МКАД), м Східної (13 км від МКАД), сел. Брехово ( Солнєчногорський район , 18 км від МКАД) і м Клин (66 км від МКАД).

За даними дослідження « Весь ринок новобудов Московського регіону за 2-3 кв. 2011 року. Порівняльний аналіз », Лідером по збільшенню числа об'єктів стали Химки. У II кварталі 2011 р їх було 25, а в III кварталі 2011 р - вже 35. Це пов'язано з виходом на ринок нових об'єктів, в тому числі шести корпусів в ЖК «Правий Берег 2» і по одному будинку в мкр. Новокуркіно і мкр. Лівобережний . Більш детально www.irn.ru писав про це в статті « Новобудови Підмосков'я: північний захід і південь лідирують по числу нових об'єктів ».

Істотний приріст кількості новобудов також відзначався в Красногорську. Основною причиною стало відновлення продажів споруджуваних корпусів в ЖК «Красногорье» і «Красногорье DeLuxe», реалізація яких почалася в попередні періоди. В результаті число об'єктів, які пропонувалися на продаж в Красногорську в III кварталі 2011 р, зросла з 25 до 31.


У далекому Підмосков'ї північно-західного напрямку також відзначалося збільшення обсягів пропозиції, в основному за рахунок міста Клин. За останні три місяці кількість новобудов тут зросла з 6 до 14, в першу чергу завдяки виходу на продаж шести нових корпусів в ЖК «Олімп» . Примітно, що в III кварталі 2011 р всі квартири в цьому комплексі пропонувалися по 52 000 руб. за метр. Це призвело до збільшення середньої вартості первинного житла в Клину на 5,2%, тому що в II кварталі 2011 р ціни у всіх новобудовах міста варіювалися від 41 000 до 51 000 руб. за «квадрат».

За інформацією аналітичного центру « Індикатори ринку нерухомості », Найбільший стрибок цін на північному заході Московської області зафіксовано в Хімках - із 77 300 до 84 500 руб. за метр. Причина полягає, по-перше, в збільшенні кількості готових будинків у продажу. У II кварталі 2011 р їх було 8, а в III кварталі стало 16. А по-друге, у виході на ринок РК «Правий Берег 2», де середня вартість «квадрата» значно вище, ніж у конкурентів. Наприклад, в III кварталі 2011 р середній рівень цін в різних корпусах цього житлового комплексу варіювався від 92 000 до 122 000 руб., в той час як в інших об'єктах, що надійшли на ринок за цей період, становив 67 000 - 103 000 руб.

Подібна різниця пояснюється невеликою площею квартир в ЖК «Правий берег 2». У трьох корпусах комплексу передбачені тільки 1-кімнатні квартири по 29 кв. м, а в інших трьох будинках - 1-2-кімнатні по 29 і 59 кв. м відповідно. В результаті середня вартість квартир виходить не вище, ніж у конкурентів. Наприклад, в третьому корпусі мкр. Лівобережний, панельному будинку серії П-3М на початковому етапі будівництва, «одиничка» площею 42 кв. м коштувала, як і в ЖК «Правий берег 2», близько 3,5 млн руб.


У свою чергу в Красногорську, другому за кількістю новобудов місті після Хімок, середня вартість метра в новобудовах знизилася. У II кварталі 2011 р вона становила 91 500 руб., А в III кварталі 2011 р - вже 84 000 руб. Це пов'язано зі збільшенням кількості панельних будинків у продажу в 2,4 рази (з п'яти до 12), де ціни на квартири трохи нижче, ніж в монолітно-цегляних об'єктах. В результаті середня вартість первинного житла в Хімках і Красногорську зрівнялася, хоча ще в II кварталі різниця становила 18% на користь Красногорська.

Підвищення середнього рівня цін на новобудови в Хімках і зниження в Красногорську сприяло тому, що середня вартість первинного житла на північному заході Підмосков'я практично не змінилася. У II кварталі 2011 р вона становила 73 300 руб. за метр, а в III кварталі - 73 400 руб. за «квадрат». Незважаючи на стабілізацію цін, даний напрямок залишається найдорожчим в Московській області, оскільки майже 60% об'єктів розташовані в радіусі 5 км від МКАД. Для порівняння: частка новобудов в ближньому Підмосков'ї по інших напрямках не перевищує 40%.

Більш детальна інформація про кількість об'єктів в різних містах Московської області, їх властивості та рівні цін міститься в дослідженні « Весь ринок новобудов Московського регіону за 2-3 кв. 2011 року. Порівняльний аналіз »Від аналітичного центру« Індикатори ринку нерухомості ».

Новобудови Москви і Підмосков'я: повна база пропозицій

Дивіться також:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online