Закордонний паспорт без військового квитка: чи можна отримати в 2019 році

  1. Для чого потрібен військовий квиток
  2. Хто може отримати
  3. Що таке довідка 32
  4. Якщо немає військового квитка
  5. Чи потрібен військовий квиток після 27 років
  6. Можливі проблеми

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Виїзд за кордон для більшості росіян доступний при пред'явленні закордонного виїзного посвідчення особи. Зайнятися питанням його оформлення необхідно завчасно, оскільки процедура вимагає збору документів і деякого тимчасового запасу. Поширений питання - чи можна без військового квитка отримати закордонний паспорт в 2019 році? Виїзд за кордон для більшості росіян доступний при пред'явленні закордонного виїзного посвідчення особи

Для чого потрібен військовий квиток

Всі чоловіки - громадяни Російської Федерації, які не досягли ще 27 років, для отримання закордонного паспорта повинні включити в пакет паперів, що подаються в ГУВМ МВС, свій військовий квиток. Закордонний паспорт без військового квитка отримати буде неможливо ще й тому, що документ містить інформацію, в якому статусі знаходиться військовозобов'язаних особа - перебуває в запасі чи ні, чи придатний для служби.

Сам по собі цей документ являє підтвердження того, що свій військовий обов'язок перед батьківщиною пред'явник вже виконав.

За своєю значимістю військовий квиток поступається тільки внутрішньому загальногромадянської паспорту .

В цілому з військового квитка можна почерпнути такі відомості:

  • рішення спеціальної комісії про призов;
  • придатність або непридатність власника документа до служби;
  • присвоєння звань;
  • інформація про проходження служби;
  • відомості про пам'ятні знаки і нагороди.

Тут же зазвичай фіксуються факти поранень і контузій. На спеціально відведених сторінках позначається інформація про володіння зброєю; є і такі дані, як зростання, розмір голови, взуття та обмундирування.

Дізнайтеся докладніше про те, як отримати закордонний паспорт в 2019 році .

Хто може отримати

На отримання військового квитка можуть розраховувати всі росіяни, які відносяться до категорії військовозобов'язаних, знаходяться у віці 18-27 років і пройшли службу в рядах російської армії. Стати власниками його можуть так само і чоловіки, і жінки. Встати на військовий облік останні можуть за своєю особистою ініціативою.

Видається документ і тим, хто закінчив навчання в профільних військових вузах або училищах або випускникам будь-яких вузів, які пройшли в них військову кафедру.

Крім цих категорій громадян, розраховувати на видачу військового квитка можуть ті, хто визнаний частково придатним або непридатним для служби в армії Крім цих категорій громадян, розраховувати на видачу військового квитка можуть ті, хто визнаний частково придатним або непридатним для служби в армії. Ці особи отримують так званий білий квиток. При цьому слід пам'ятати, що рішення комісії про часткову непридатність діє тільки протягом року, після чого доведеться проходити переогляд.

Що таке довідка 32

Будь ласка, пройдіть соціологічне опитування!

На сьогоднішній день оформити закордонний паспорт без військового квитка і довідки 32 не представляється можливим. Обов'язковою до пред'явлення є один з цих документів. При цьому перший з них повинен містити в собі вказівку на факт завершення проходження служби або непридатність (часткову придатність) власника до виконання військових обов'язків.

Довідка 32 з додатка № 2, згідно з пунктом 23 «Порядку формування картотеки особових справ призовників», видається тим особам, щодо яких не було винесено рішення щодо призову на строкову або альтернативну службу. Період дії такого бланка становить один місяць.

Таким чином, потрібна довідка з військкомату для закордонного паспорта, є особливо актуальним питанням для тих, хто:

  • був зарахований в запас;
  • потребує такого документі в непризовного час;
  • має право на відстрочку.

Якщо ж рішення про призов на строкову службу вже винесено, тоді заявник отримує довідку з додатку № 3, якою підтверджується цей факт. На жаль, стати володарем закордонного паспорта в такій ситуації вже буде не можна.

Дізнайтеся, як виглядає зразок довідки з військкомату .

Таким чином, довідка призначена довести, що свої зобов'язання перед країною її володар виконав, або на законних підставах така повинність відкладена, або з вагомих причин він від неї звільнений. У будь-якому випадку отримувати довідку у військовому відомстві повинні тільки ті особи, у яких з різних причин військового квитка немає. Приносити в ГУВМ МВС і обидва документи не потрібно.

Якщо немає військового квитка

Якщо немає військового квитка

Процедура, як отримати закордонний паспорт, якщо немає військового квитка, передбачає підготовку пакету паперів, який на сьогоднішній день включають:

  1. Заява .
  2. фото .
  3. Попередній закордонний документ при наявності такого.
  4. Квитанцію про сплачену мито .
  5. Російський паспорт.
  6. Довідку з військового комітету, що підтверджує відсутність у заявника зобов'язань перед країною.

Дізнайтеся детальніше, які потрібні документи для оформлення закордонного паспорта .

Зверніть увагу, що пред'явлення копії трудової книжки, завіреної у відділі кадрів, більше не є обов'язковим. Даний документ знадобиться тільки для більш точного заповнення анкети.

Детальніше про те, чи потрібна трудова книжка для оформлення закордонного паспорта .

Чи потрібен військовий квиток після 27 років

Не меншою актуальністю користується і питання, чи потрібен військовий квиток для отримання закордонного паспорта після 27 років. Закон говорить, що надання даного документа після настання зазначеного віку не є обов'язковим, оскільки всі особи, які досягли цієї позначки, з військового обліку знімаються.

Звідси випливає висновок, що особи старше 27 років в пакет документів на закордонний паспорт можуть не вкладати ні військовий квиток, ні довідку 32.

Отримати закордонний паспорт без військового квитка до 27 років ці громадяни зможуть тільки на підставі довідки встановленої форми , Виданої військкоматом.

Таким чином, виходить, що до зазначеного віку громадянин РФ зобов'язаний або виконати свій військовий обов'язок, або скористатися альтернативними варіантами, які дозволяють цього уникнути або відстрочити даний факт Таким чином, виходить, що до зазначеного віку громадянин РФ зобов'язаний або виконати свій військовий обов'язок, або скористатися альтернативними варіантами, які дозволяють цього уникнути або відстрочити даний факт. Наприклад, вступити до вузу або пройти медкомісію, яка зможе виявити хвороби, несумісні зі службою в армії. Це стане єдино можливим рішенням, як отримати закордонний паспорт без військового квитка до 27 років.

Можливі проблеми

Не можна забувати про складнощі, які чекають військовозобов'язаних громадян в проміжку з 18 до 27 років. Зазвичай призовники, які вперто уникають зустрічі з військкоматом, несуть відповідальність адміністративного або кримінального порядку. Перша застосовується до тих, хто має цілком законною відстрочкою, але при цьому не відгукується на порядку.

Чи потрібен військовий квиток для отримання закордонного паспорта - особливо важливе питання для тих, хто скористатися відстрочкою не може і при цьому не надто прагне виходити на контакт з військовим відомством. В такому випадку не вдасться уникнути відповідальності кримінальної. При таких обставинах неможливість оформити виїзний паспорт і виїхати за кордон - і це тільки частина проблеми, які подібним ухильниками забезпечені.

Як отримати закордонний паспорт без військового квитка: Відео

Поширений питання - чи можна без військового квитка отримати закордонний паспорт в 2019 році?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online