Військовий квиток | Як і де отримати військовий квиток?

  1. Що таке військовий квиток?
  2. Типи військових квитків: які бувають військові квитки?
  3. Для чого потрібен військовий квиток РФ?
  4. Як отримати військовий квиток без служби в армії?
  5. Документи для отримання військового квитка
Міхеєва Катерина

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Керівник юридичного відділу Служби Допомоги Призовникам в Санкт-Петербурзі

11 621 переглядів

24.06.2019

Військовий квиток - мета будь-якого призовника. Що ж собою являє цей документ, для чого він потрібен, а головне, де його взяти - розберемо в цій статті.

Що таке військовий квиток?

Військовий квиток - це військово-обліковий документ, який видається чоловікам замість приписного свідоцтва перед проходженням військової служби або при звільненні від призову в армію.

Військовий квиток полегшує життя своєму власникові, так як є гарантією того, що у нього вирішені всі питання з військкоматом і армією. У мирний час заклик на службу громадянину з цим документом не загрожує.

Типи військових квитків: які бувають військові квитки?

У Російському законодавстві закріплено всього два види військових квитків:

  1. Військовий квиток солдата, матроса, сержанта, старшини, прапорщики, мічмани. Та сама червона книжка, предмет мрій кожного призовника. У народі цей документ іноді називають «червоний військовий квиток». Якщо призовник був звільнений від армії по здоров'ю, то кажуть, що він отримав «білий квиток».
  2. Військовий квиток офіцера запасу. Такий військовий квиток зеленого кольору отримують офіцери, які звільнилися в запас Збройних Сил.

Для чого потрібен військовий квиток РФ?

Військовий квиток - це один з основних документів, що засвідчують особу чоловіка. Основна складність, з якою стикаються призовники без цього документа - це проблеми при офіційному працевлаштуванні.

Мало хто роботодавці вирішать взяти на роботу співробітника, якого можуть в будь-який момент закликати в армію. З одного боку, компанія ризикує залишитися без цінного і вже навченого фахівця, а з іншого - не може промовчати про наймання призовника і «прикривати» його від військкомату. Згідно із законом роботодавець зобов'язаний вести військовий облік співробітників і повідомляти інформацію про них до військового комісаріату. За недотримання правил військового обліку організацію можуть оштрафувати.

думка експерта

Військовий квиток - це документ військового обліку, який необхідний студентам, які втратили право на відстрочку, а також всім молодим людям при працевлаштуванні або отриманні паспорта і посвідчення водія. Дізнайтеся, чи є у вас підстави для отримання цього документа без проходження військової служби, на сторінці « Допомога призовникам ».

Катерина Міхеєва, керівник юридичного відділу Служби Допомоги Призовникам

Чи потрібен військовий квиток в інших сферах? Крім проблем з працевлаштуванням у призовника без військового квитка можуть виникнути труднощі при взаємодії з державними організаціями. Отримання прописки, закордонного паспорта і посвідчення водія - при оформленні всіх цих документів чиновники просять пред'явити військовий квиток. Крім того, як показує практика Служби Допомоги Призовникам, документом військового обліку цікавляться працівники паспортного столу при заміні паспорта РФ в 20 років.

Ускладнить відсутність документа і оформлення споживчого кредиту або отримання іпотечного кредитування, особливо якщо мова йде про молоду людину молодше 27 років. Не всі фінансові організації беруть на себе ризики надання грошових коштів громадянину, платоспроможність якого в будь-який момент може опинитися під загрозою через призову в армію.

Ну і, нарешті, отримання військового квитка в 2019 році стане захистом від раптових поліцейських перевірок під час призову: при пред'явленні військового квитка правоохоронці різко втрачають інтерес до чоловіка. А ось призовнику без військового квитка перевірка документів обіцяє як мінімум порядку під розписку, а як максимум - оперативну доставку до військкомату для проходження заходів, пов'язаних з призовом.

Як отримати військовий квиток без служби в армії?

Є шість законних способів отримання військового квитка без служби в армії. Отже, що потрібно для отримання військового квитка:

  1. Пройти навчання на військовій кафедрі.
  2. Підтвердити свій непризовного діагноз і отримати звільнення від армії за станом здоров'я.
  3. Прийти до військкомату в 27 років і написати заяву на отримання військового квитка. Тут є нюанс: якщо призовник переховувався від військкомату до 27 років і не мав законно оформлених відстрочок, то замість військового квитка він отримає довідку ухильника.
  4. Одержати вчений ступінь.
  5. Довести в військкоматі факт, що призовник - син (брат) військовослужбовця, який загинув при виконанні військового обов'язку або помер від травм, отриманих під час служби.

Перед отриманням військового квитка призовник повинен пройти медичний огляд у військкоматі і отримати категорію придатності на призовний комісії. Після проходження всіх призовних заходів потрібно буде подати до військкомату заяву і прикріпити до нього документи на військовий квиток.

Документи для отримання військового квитка

  • Заява на видачу військового квитка.
  • Паспорт громадянина РФ.
  • Ксерокопія 2-ий, 3-ій, 5-ій сторінок паспорта на одному аркуші.
  • Атестат про повну загальну середню освіту (оригінал і копія).
  • Диплом про повну загальну середню / вищу освіту (оригінал і копія).
  • Посвідчення водія (оригінал і копія).
  • Довідка про відсутність судимостей.
  • Довідка Ф-9.
  • Свідоцтво про шлюб.
  • Свідоцтво про народження дітей.
  • Фотографії для військового квитка (3x4, на матовому папері і без куточка).

Допомога в отриманні військового квитка

Якщо вам потрібна допомога в отриманні військового квитка за станом здоров'я, запишіться на зустріч з юристами Служби Допомоги Призовникам по телефону гарячої лінії 8 (800) 333-53-63.

Допомога в отриманні військового квитка законна: Служба Допомоги Призовникам надає юридичні послуги по звільненню від призову на службу виключно на підставі чинного законодавства. Детальніше про це можна прочитати в розділі « послуги » .

Детальніше про це можна прочитати в розділі «   послуги »

C повагою до Вас, Міхєєва Катерина, керівник юридичного відділу Служби Допомоги Призовникам.

Допомагаємо призовникам отримувати військовий квиток або відстрочку від армії на законних підставах.

Що таке військовий квиток?
Типи військових квитків: які бувають військові квитки?
Для чого потрібен військовий квиток РФ?
Як отримати військовий квиток без служби в армії?
Що таке військовий квиток?
Типи військових квитків: які бувають військові квитки?
Для чого потрібен військовий квиток РФ?
Як отримати військовий квиток без служби в армії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online