Як розраховується пенсія військового пенсіонера

  1. Документи, згідно з якими розраховується військова пенсія
  2. Як порахувати військову пенсію
  3. Друга пенсія військовим

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Виходячи на пенсію, військовослужбовці задаються питанням, чи очікується збільшення пенсії військовим пенсіонерам, а також як її розрахувати самостійно.

Документи, згідно з якими розраховується військова пенсія

Відповідаючи на питання, хто цікавиться, як розрахувати військову пенсію, варто для початку вивчити основні положення наступних нормативних документів:

1. Закон №306-ФЗ, датований 07.11.2011 роком, «Про грошове забезпечення військовослужбовців, а також надання окремих виплат».

В цьому законі визначається система грошового забезпечення, а також соціального забезпечення військовослужбовців.

Згідно з цим законодавчим актом, грошове забезпечення для призовників включає посадовий оклад та інші додаткові виплати. Відносно контрактників - оклад за військове звання.

2. Закон №309-ФЗ, датований 08.11.2011 роком, згідно з яким були внесені коректування в існуючі законодавчі акти, що стосуються грошового забезпечення військових. Так, завдяки внесеним поправкам розміри пенсій були збільшені по відношенню до 2011 року на 50-70%, також була передбачена індексація грошового утримання військових 1 січня кожного року і (додатково) в дати індексації окладів.

Однак при цьому були скасовані деякі пільги, наприклад, оплата путівок в дитячі табори, будинки відпочинку, санаторії тощо При цьому подібні пільги були збережені в відношенні пенсіонерів. Також були скасовані і компенсації, які виплачуються раніше за утримання дітей військових в дитячих садах і за санаторно-курортне лікування.

3. Закон №4468-I від 12.02.1993 р, що стосується обчислення пенсій військовослужбовцям і визначає максимальний розмір пенсійних нарахувань, який становив до 01.01.2012 року не більше 70% від загальної суми окладу та надбавки при терміні служби більше 25 років. Після 01.01.2012 року максимальний розмір пенсії дорівнює 40%.

4. Закон №76-ФЗ від 27.05.1998 р «Про статус військовослужбовців» визначає пільги і права військових пенсіонерів і працюючих військовослужбовців.

5. Закон №53-ФЗ, датований 28.03.1998 р, присвячений військовий обов'язок і військову службу. Він визначає порядок підготовки до служби, військового обліку, правила призову на військову службу, надходження, проходження та звільнення з неї.

6. Постанова Уряду №992 від 05.12.2011 р, що стосується встановлення окладів військовослужбовцям-контрактникам. Визначає оклади за званням і військових посад.

Як порахувати військову пенсію

А тепер відповімо на животрепетне питання, як розрахувати пенсію військового пенсіонера. Щоб спростити завдання, пенсіонери можуть скористатися зручною та зрозумілою формулою:

ВП = (ОВЗ + ОВС + ВЛ) * 50% + 3% * ГВ * 54% (плюс 2% за кожен рік без індексації), де
ВП - розмір військової пенсії,
ОВЗ - оклад згідно військовим званням,
ОВС - оклад згідно військової посади,
ВЛ - надбавка за вислугу років (розраховується як (ОВЗ + ОВС) * коеф ВЛ),
ГВ - роки вислуги.

Примітка: збільшення пенсії військовим пенсіонерам буде відбуватися щорічно шляхом індексації з урахуванням темпів інфляції .

Якщо описати формулу коротко, то:

• військова пенсія становить половину (50%) середньої заробітної плати за 20 років, плюс за кожен рік роботи понад термін доплачується 3%, але в сукупності не більше 85%,

• а при змішаному військовому і цивільному стажу пенсія складе 50% середнього заробітку за 25 років загального стажу і плюс 1% за кожен рік, який відпрацьований при змішаному стажі понад термін.

Друга пенсія військовим

Сьогодні ті військові пенсіонери, які продовжують працювати, можуть розраховувати на таке явище, як друга пенсія військовим. Йдеться про страхової частини звичайної трудової пенсії по старості, на яку можуть розраховувати пенсіонери - колишні військовослужбовці. Для її оформлення потрібно звернутися до Пенсійного фонду, однак попередньо варто перевірити, чи відповідає заявник необхідним умовам:

• Так званий «цивільний» стаж повинен становити не менше п'яти років,

• Пенсіонер повинен досягти загальноприйнятого по країні пенсійного віку - це шістдесятирічний рубіж для чоловіків і 55-річчя - для жінок,

• У деяких окремих випадках «громадянська» пенсія може бути нарахована колишнім військовим і до досягнення зазначеного віку - це можливо, якщо заявник, наприклад, виробив достатній стаж на Півночі або відпрацював в організації (на виробництві) з важкими умовами праці.

Для призначення такої пенсії заявнику потрібно звернутися в ПФР за місцем перебування або проживання з наступними документами:

1. Паспорт цивільний,
2. Страхове свідоцтво (СНІЛС),
3. Трудова книжка (або довідки з місць роботи),
4. Довідка з органу, який здійснює відрахування військової пенсії,
5. При наявності стажу до 01.01.2002 р дуже бажано також надати документ про середньомісячну зарплату за будь-які 5 років того часу.

Тепер ви можете самостійно розрахувати військову пенсію, а також другу пенсію - «громадянську».

Більш докладно про розрахунок пенсії можна дізнатися тут .

Безкоштовні сигнали Форекс

Статті на цю ж тему

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online