Як отримати військовий квиток після 27 років в 2019 році

  1. Чи потрібен військовий квиток після 27 років?
  2. Зарахований в запас ЗС РФ
  3. Для роботи
  4. Для служби в державних і силових структурах
  5. оформлення закордонного паспорта
  6. Процедура отримання військового квитка
  7. Необхідні документи
  8. Як забрати військовий квиток після 27 років?
  9. Чи можна ухильників отримати військовий квиток?
  10. Військовий квиток або довідка?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отримання військового квитка актуально як для тих, хто ніс службу, так само і для тих, хто по законним причин не виконав свій громадянський обов'язок. Необхідність отримання описуваного документа пояснюється безліччю факторів, і цю процедуру слід виконувати до настання 27 віку. Але тепер ми розповімо про те, як отримати військовий квиток після 27 років в 2019 році, і про рішення можливих труднощів, які можуть виникнути в процесі.

Чи потрібен військовий квиток після 27 років?

Власне, призначень у даного документа кілька, і одним з них є при собі посвідчення особи його власника. Тобто військовий квиток належить до документів, які в деяких випадках можуть замінювати паспорт. Далі ми розберемо випадки, при яких потрібен військовий квиток навіть після 27 років.

Зарахований в запас ЗС РФ

Також, наявність квитка (незалежно від записів в ньому) прямо говорить про те, що суб'єкт належним чином виконав обов'язки по військовому обліку, - тобто не здійснював протиправних дій і вчасно виконував вимоги військкомату. Але найголовніше призначення квитка полягає в тому, що він вказує на те, що його власник варто (якщо дозволяє придатність) на обліку в запасі Збройних сил. Дане правило діє для громадян, хто служив в армії, а також для тих, хто був встановлений обмежена придатним і не ніс строкову службу і був зарахований в запас.

Для роботи

Що стосується роботи, то військовий квиток в більшості випадків не входить в список документів, які суб'єкт повинен пред'явити при працевлаштуванні. У комерційну структуру можна цілком влаштуватися і без квитка, правда, тільки якщо на зворотному не наполягає роботодавець.

Для служби в державних і силових структурах

Ми не будемо говорити про роботу в силових структурах, тому що тут за замовчуванням потрібно не тільки наявність військового квитка, але ще і вищі категорії придатності (А, Б і їх підкатегорії), і звичайно сам факт служби в армії.

Але на державну цивільну службу «безбілетників» буде дуже важко влаштуватися, тому що тут обов'язково потрібно військовий квиток, навіть з позначкою «не служив».

Пояснюється це тим, що претендент не є потенційним ухильником і не має проблем ні з військкоматом, ні з правоохоронними органами. Наприклад, існує цілий ряд державних структур, для працевлаштування в які такий документ є незамінним - це ФССП, Антимонопольна служба, деякі посади в системі прокуратури, і навіть цивільні спеціальності в МВС (наприклад, юрисконсульт).

оформлення закордонного паспорта

І, нарешті, описуваний документ може знадобитися при оформленні деяких документів, наприклад, закордонного паспорта. Природно, що громадяни до 27 років, зобов'язані надати в органи МВС повний пакет документів при оформленні закордонного паспорта, і військовий квиток тут буде прямо вказувати на те, що громадянин просто не намагається таким чином сховатися від призову.

Якщо ж громадянину вже виповнилося 27 років, і він збирається оформити закордонний паспорт, то наявність квитка буде доказом відсутності проблем з правоохоронними органами по частині військового обліку.

Процедура отримання військового квитка

Порядок отримання військового квитка

Порядок отримання військового квитка досить простий, якщо Ви не порушували відповідних законів. Власне тут не виникне ніяких проблем у тих претендентів, які стояли на обліку у військкоматі як придатні до служби, але з певних причин на могли бути оформлені на строкову службу (навчання / вчена ступінь, сімейні обставини та ін.). На наступний же день (хоча можна і в цей) після настання 27-річчя можна направлятися в виконавчий орган і написати заяву на отримання квитка. (Завантажити зразок даної заяви Ви можете тут - Заява на видачу військового квитка ).

Зазначена заява складається за типовою формою-бланку, який видається приймають співробітником військкомату. Далі дана форма заповнюється і після розпису в ній здається в той же самий вікно, де було отримано. На всю процедуру йде не більше 10 хвилин, і при необхідності (до, наприклад, якщо була допущена помилка) завжди можна запросити новий бланк. Після того, як написане звернення буде прийнято, співробітник військкомату озвучить список документів, який буде необхідно взяти з собою в день в призначений день отримання квитка.

Необхідні документи

До слова, під час заповнення форми-бланка на видачу квитка, обов'язковий перелік документів для отримання військового квитка вказується на відповідному стенді для загального ознайомлення, та включає він у себе зазвичай такі елементи:

  • паспорт;
  • три фотографії (розмір їх так і називається - «на військовий квиток»);
  • приписне свідоцтво, яке здається після отримання квитка (якщо таке свідоцтво відсутня, то в заяві в потрібній графі ставиться відповідна відмітка, і це ніяк не позначиться на всій процедурі в цілому). Співробітник не має права вимагати від здобувача наявність свідоцтва, тому що таке носить тільки інформаційний характер, не більше. Тим більше, що дані зазначені в свідоцтві зазвичай є в справі призовника.

Ми звернули увагу на це, тому що часто співробітники виконавчого органу вимагають докласти до документів і свідоцтво, яке зберігається далеко не у всіх (воно видається при першій постановці на облік, в 15-17 років, і протягом 10 років зберігається далеко не у всіх). Далі ми розповімо про те, як забрати військовий квиток після 27 років.

Як забрати військовий квиток після 27 років?

Багатьох цікавить питання, як отримати військовий квиток, якщо вже виповнилося 27 років? Тут все трохи складніше, ніж в першому випадку.

  • По-перше, необхідно буде пояснити приймає співробітнику причину пропуску строку, і «не знав», «не міг», «забув» та інші доводи не будуть прийняті всерйоз.
  • Чи не зможете довести об'єктивну причину, значить будете зобов'язані сплатити штраф передбачений ст. 21.5 КоАП РФ , В розмірі 500 рублів. Природно, що оплачувати необхідно не на місці, а за допомогою платіжного доручення (квитанції) у зазначеній касі банку. Це і буде штраф за неотриманий вчасно військовий квиток після 27 років.

Після проведення зазначеної процедури, далі все буде відбуватися з означеної раніше схемою: заяву, документи, отримання (документи для отримання військового квитка після 27 років повністю схожі зі стандартною процедурою). Тут, як і в першому випадку, виконавчому органу дається термін в 10 робочий днів на підготовку військового квитка. Але стосується тих, хто не служив в армії на передбачених підставах, і перебував на обліку, як то вимагає законодавство.

Чи можна ухильників отримати військовий квиток?

Але є ще одна категорія претендентів, які не стояли на належному обліку у виконавчому органі, і тому, без законних правочинів не служив строкову службу - так звані «ухильники». Вони також зацікавлені в отриманні квитка, але в їхньому випадку все складається куди складніше, ніж у всіх попередніх.

Особам, які підпадають під цю категорію, буде корисно знати, що починаючи з 1 січня 2014 року всім тим особам, хто не служив «срочка» в армії без законних на це підстав, військовий квиток не лежав. Про це зайвий раз свідчить наказ Міністра Оборони РФ .

Отримання військового квитка після 27 років в 2019 році, як процедура, змінилася лише щодо тих, хто ухиляється. Для того, щоб потрапити в цю категорію не обов'язково «бігати» від військкомату і ігнорувати повістки. Тепер сюди входять і ті, про кого виконавчий орган просто забув - буває і таке. Але в обох випадках при намірі отримати документ необхідно буде, спочатку переконається, що не числитеся ви в розшуку по ст. 328 КК РФ (Ухилення від служби), природно, що в такому випадку із заявником навіть розмовляти ніхто не буде, тому що ви є злочинцем з несенням повної відповідальності за ухилення від військової служби .

Відразу зазначимо, якщо кримінальна справа не заведено, але ви стояли на обліку, але ігнорували повістки, то в такому випадку, сьогодні максимум на що ви можете розраховувати, так це довідка ( «не служив без будь-яких законних причин»). Порядок видачі довідки Ви можете завантажити тут - Порядок видачі довідок замість військового квитка ). Слід знати, що з таким документом, як ми вже сказали, робота в державних, бюджетних і муніципальних структурах буде недоступна. Плюс, не можна буде заслужити статус адвоката, отримати ліцензію нотаріуса і претендувати на отримання деяких субсидій і пільг.

Плюс, не можна буде заслужити статус адвоката, отримати ліцензію нотаріуса і претендувати на отримання деяких субсидій і пільг

Тому, на питання, як тих, хто ухиляється отримати військовий квиток після 27 років, ми відповідаємо - законним способом ніяк.

Військовий квиток або довідка?

Звичайно, можна намагатися оскаржити рішення комісії, але за великим рахунком це зайва трата часу і коштів, тому що якщо ви намір не реагували на вимоги виконавчого органу, то з якого дива зараз він повинен йти вам назустріч?

Особливо гостро питання стоїть по відношенню до тих, хто не мав законних правочинів для відстрочки або ж кінцевого звільнення від цих обов'язків, плюс, в армії не служили, але закон не порушували. Є й такі громадяни, і їх досить пристойну кількість. Це ті суб'єкти, хто з незрозумілих причин випав з кола зору виконавчого органу. Але, адже закон зобов'язує бути в військкомат тільки за типовою порядку, а значить, що призовник може і не нагадувати про себе.

За замовчуванням, таким громадянам також виписується довідка, але тут можна і потрібно оскаржувати рішення комісії. Для початку слід подавати скаргу на адресу військового комісара регіону (краю, республіки, області, ГФЗ). Якщо не дають військовий квиток після 27 років по позначених причинах, при встановленні факту того, що ви не перебували на належному обліку з вини співробітників виконавчого органу, вам, швидше за все, буде виданий документ, навіть якщо заради цього доведеться подавати позов до суду. (Тут Ви можете завантажити типову скаргу в суд - Скарга до суду про оскарження рішення призовної комісії ). Якщо судовий орган прийме вашу сторону, то процедура отримання буде загальною для таких випадків. Сподіваємося, що ця стаття була для вас корисною і тепер ви знаєте, чи потрібен військовий квиток після 27 років.

Рибалко Сергій Володимирович

Юрист колегії правового захисту. Спеціалізується на веденні справ, пов'язаних з військовим правом. Захист призовників, допомога і сприяння в отримання військового квитка.

Залишилися питання по темі Запитайте у юриста

Чи потрібен військовий квиток після 27 років?
Чи можна ухильників отримати військовий квиток?
Військовий квиток або довідка?
Чи потрібен військовий квиток після 27 років?
Як забрати військовий квиток після 27 років?
Багатьох цікавить питання, як отримати військовий квиток, якщо вже виповнилося 27 років?
Чи можна ухильників отримати військовий квиток?
Військовий квиток або довідка?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online