Туреччина ввела візовий режим для окремої категорії громадян Росії

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

переглядів: переглядів:   Туреччина ввела візовий режим для російських журналістів

Туреччина ввела візовий режим для російських журналістів. Фото: & nbsp; newafghanpress.com.

Туреччина ввела візовий режим для окремої категорії громадян Росії //smm.ollcdn.net/img/article/6885/53_main.jpg //smm.ollcdn.net/img/article/6885/53_tn.jpg 2016-02-03T16: 59 : 52 + 02: 00 Світ Анкара симетрично відповіла на дії Москви

Для російських журналістів, які планують відрядження до Туреччини, вводиться візовий режим з 15 лютого поточного року, повідомляють в прес-офісі посольства Туреччини в РФ.

"На підставі принципу взаємності, працівникам усіх російських ЗМІ, які планують з 15 лютого 2016 року журналістську відрядження до Туреччини, в тому числі тривалість якої не перевищує шести місяців, необхідно оформити" візу для журналістів ", - заявили в прес-офісі посольства.

Відповідаючи на питання про те, чи змінилися візові правила для російських журналістів, що працюють в Туреччині на постійній основі, в прес-офісі турецької дипмісії пояснили, що "для них залишилися ті ж правила".

У прес-офісі посольства додали, що Туреччина "Привела свої візові правила у відповідність з тими, які раніше діяли в Росії".

Співрозмовник агентства пояснив, що це нововведення не пов'язане з припиненням Росією угоди про безвізовий режим з Туреччиною, а є лише відповіддю на візові правила, що діють стосовно саме журналістів.

Нагадаємо, Росія з 1 січня 2016 року призупинила безвізовий режим з Туреччиною після того, як турецькі ВПС в листопаді 2015 року збили російський бомбардувальник Су-24 на кордоні з Сирією. В Анкарі тоді заявляли, що поки не мають наміру вводити візовий режим щодо росіян в якості відповіді на дії Москви.

Угода між урядами РФ і Туреччини про умови взаємних поїздок громадян була підписана 12 травня 2010 року в Анкарі та вступило чинності 16 квітня 2011 року. Згідно з документом, для в'їзду, виїзду або транзиту і перебування на території іншої держави протягом 30 днів з дати в'їзду громадянам Росії і Туреччини досить мати при собі дійсний загальногромадянський або службовий (спеціальний) паспорт. При цьому сумарне перебування на території іншої держави не повинен перевищувати 90 днів протягом кожного періоду в 180 днів. До 16 квітня 2011 року між двома країнами діяв спрощений візовий режим. Росіяни могли отримати туристичну візу терміном на 60 днів у будь-якій точці перетину кордону Туреччини.

У грудні 2015 року турецький посольство в РФ повідомляло про посилення контролю за роботою в Туреччині журналістів з Росії і заявляло, що отримувати дозвіл і акредитацію необхідно в обов'язковому порядку.

"Щодо журналістів, які працюють на території Туреччини без дозволу, можливе застосування різних мір покарання. З цієї причини перед від'їздом до Туреччини необхідно отримати відповідний дозвіл і акредитацію, звернувшись до відділу преси посольства Туреччини в Москві", - говорилося в повідомленні посольства Туреччини в РФ.

Для отримання акредитації журналістам серед документів необхідно буде надати лист від редакції, в якому будуть вказані мета візиту, а також імена і посади людей, у яких планується взяти інтерв'ю в рамках поїздки.

У повідомленні зазначалося, що дані правила поширюються на "короткострокові і довгострокові поїздки в республіку Туреччину з метою журналістської діяльності".

Як пояснили в посольстві Туреччини в Москві, отримання акредитації - "це звичайна процедура, що практикується в багатьох країнах, і корисна". За словами співрозмовника агентства, правила, згідно з якими журналістам необхідно отримувати акредитацію, існували і раніше. "Це не сьогодні було вирішено. Правила існували і раніше, але, на жаль, багато журналістів їздили, не звертаючи уваги на правила", - сказав він.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook , Twitter , Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Туреччина ввела візовий режим для окремої категорії громадян Росії". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online