Транспортування холодильника: правила та поради з пакування, перевезення лежачи в горизонтальному положенні і стоячи

  1. рекомендації виробників
  2. Переміщення в горизонтальному положенні
  3. Інструкція по перевезенню
  4. Транспортування старого агрегату

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При покупці нового холодильного агрегату його необхідно доставити за адресою проживання власника При покупці нового холодильного агрегату його необхідно доставити за адресою проживання власника. Але перевозити його теж потрібно правильно, для того щоб зовнішній вигляд зберігся і не відбулося поломки при доставці.

Найкраще вивчити інструкцію по експлуатації та знайти в ній поради з перевезення агрегату. Але що робити, якщо документ загублений або рекомендації, дані в інструкції, для вашого автотранспорту нездійсненні?

рекомендації виробників

Незважаючи на надійність, холодильник і морозильна камера - річ досить тендітна Незважаючи на надійність, холодильник і морозильна камера - річ досить тендітна. І їх неправильне транспортування нерідко призводить до поломки. І не всі споживачі знають, чи можна перевозити холодильник в лежачому положенні. Виробники рекомендують переміщати його вертикально - і ось чому: це знижує до мінімуму ризики пошкодження його частин, а також проникнення масла в контур циркуляції холодоагенту.

Надалі це може також привести до того, що агрегат вийде з ладу. Але варіант транспортування в вертикальному положенні зручний не завжди. Адже доведеться шукати спеціальний вид транспорту, щоб пристрій вміщалося в автомобіль.

Звичайно, таких проблем не виникне, якщо електрохолодильників тільки що придбаний і доставка здійснюється з магазину. Але іноді перед покупцем постає закономірне питання: чи можна перевозити холодильник в машині лежачи?

Переміщення в горизонтальному положенні

У горизонтальному положенні пристрій теж вийде перевезти У горизонтальному положенні пристрій теж вийде перевезти. Але в цьому випадку необхідно чітко дотримуватися ряду правил, щоб уникнути ризику виникнення потенційних несправностей і, відповідно, грошових витрат.

При покупці нового предмета великої побутової техніки та самостійної доставці його до будинку все досить просто. На коробці електрохолодильників можна побачити спеціальні покажчики, що показують, на який бік можна класти пристрій при переміщенні.

У цьому випадку не варто думати про упаковку, адже про це вже потурбувався сам виробник, обкладений коробку з картону листами пінопласту. Але деякі виробники при переміщенні агрегату в лежачому положенні гарантію знімають. Тому краще з даного питання отримати консультацію у працівників магазину.

Інструкція по перевезенню

Після того як було визначено, як перевозити холодильник - лежачи або стоячи, можна підготувати його до транспортування:

  1. Ретельно закріпити дверцята і компресор скотчем. Головне, щоб при перевезенні агрегат був нерухомий.
  2. Під холодильник укласти ковдру, пінопласт або старий килим.
  3. Їхати краще на мінімальній швидкості, щоб не трясти пристрій, об'їжджаючи ями.
  4. Під час вивантаження та подальшої навантаженні бажано не братися за дверцята холодильника.
  5. Всі знімні частини вийняти з холодильника, упакувати і перевозити окремо, так як їх нелегко надійно закріпити всередині пристрою.
  6. Морозильник якісно закріпити перед поїздкою в причепі або кузові.

Після доставки агрегату за потрібною адресою, особливо на великі відстані, необхідно дати йому час для акліматизації Після доставки агрегату за потрібною адресою, особливо на великі відстані, необхідно дати йому час для акліматизації. Це означає, що включати його відразу після внесення в житло не можна. Слід знати, через скільки можна включати холодильник після транспортування: влітку він повинен постояти від двох до чотирьох годин; в зимову пору року, особливо якщо переїзд тривав кілька годин, даний період може розтягнутися до доби.

Пов'язано це з тим, що масло, яке знаходиться в компресорі, на холоді застигає. Тому не потрібно поспішати включати холодильник відразу після приїзду, щоб масло стало тепле, а конденсат випарувався. Після доставки необхідно звернути увагу на болти згідно з інструкцією.

Звичайно, можна відмовитися від служби, що займається вантажоперевезеннями, і спробувати доставити агрегат самостійно. Але це ймовірно в тому випадку, якщо у вашого автомобіля місткий широкий багажник з відкривається задніми дверима.

Пристрій повинен повністю вміщуватися на відкинуті сидіння таким чином, щоб був похилий кут в 40 градусів.

Транспортування старого агрегату

Підготовка до перевезення старого холодильника здійснюється так само. Потрібно пристрій відключити, розморозити, прибрати рухаються деталі, закріпити дверцята і перенести в транспортний засіб.

  1. У техніки радянського періоду є одна відмінна риса. Згідно з інструкцією холодильники, вироблені в СРСР, не можна перевертати на бік або на спину. Також ретельно слід закріпити болтами мотор-компресор.
  2. Найбільш надійним способом переміщення пристрою є положення «стоячи». Але при будь-якому обраному способі транспортування холодильник повинен бути ретельно закріплений в кузові автомобіля. В іншому випадку буде дуже складно його перевести і гарантувати збереження і подальшу працездатність.
  3. Закріплювати агрегат потрібно спеціальними ременями. При перевезенні необхідно уникати вибоїн на дорогах, не можна різко зупинятися і гальмувати. Переміщатися слід на невисокій швидкості.

При дотриманні нескладних вимог до транспортування пристрій буде працювати без поломок і прослужить споживачеві довгі роки.

Але що робити, якщо документ загублений або рекомендації, дані в інструкції, для вашого автотранспорту нездійсненні?
Але іноді перед покупцем постає закономірне питання: чи можна перевозити холодильник в машині лежачи?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online