Все про ЦТ: результати, порушення, неявка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перші результати централізованого тестування в Білорусі можна побачити вже в найближчий понеділок - 29 червня планується опублікувати підсумки ЦТ по російській та білоруській мовам, повідомили оглядачеві порталу   www Перші результати централізованого тестування в Білорусі можна побачити вже в найближчий понеділок - 29 червня планується опублікувати підсумки ЦТ по російській та білоруській мовам, повідомили оглядачеві порталу www.interfax.by в Республіканському інституті контролю знань.

Як правило, обробка результатів централізованого тестування з предметів, в яких брало участь чимала кількість абітурієнтів, займає близько двох тижнів, в інших випадках терміни обробки підсумків ЦТ менше, розповіли в РІКЗ.

На сьогоднішній день (22 червня) централізоване тестування вже пройшло з математики, російської та білоруської мов, географії та історії Білорусі. Всього тестування пройшло понад 310 000 чоловік, з яких з математики - 112 719 осіб, з російської мови - більше 107 000 чоловік, з білоруської мови - більше 63 000 чоловік, з історії Білорусі - 25 603 особи, з географії - 2 500 чоловік, повідомили оглядачеві порталу www.interfax.by в Республіканському інституті контролю знань.

Як повідомили в РІКЗ, інформацію про результати ЦТ можна отримати в пункті тестування (списки на стендах або на сайті установи освіти), а також на сайті Республіканського інституту контролю знань .

Крім того, даний інститут забезпечує оперативне інформування про результати централізованого тестування засобами мобільного зв'язку з використанням SMS-запитів на номер 5050. Послуга реалізована у вигляді інтерактивного сервісу SMS-підписки і на даний момент доступна для абонентів VELCOM, MTC, DIALLOG.

І не забудьте забрати сертифікат ЦТ, який буде видаватися в пункті тестування, де ви проходили випробування! Сертифікат видається тільки в обмін на зареєстрований пропуск з відміткою "Централізоване тестування пройшов (ла)" при пред'явленні документа, що посвідчує особу, з яких абітурієнт проходив централізоване тестування і номер якого буде вказано в сертифікаті.

За що "гнали в шию" з тестування

На сьогоднішній день ЦТ з математики, російської та білоруської мов, географії, історії Білорусі пройшло понад 310 000 чоловік, з яких 49 абітурієнтів відсторонені від централізованого тестування за порушення вимог, що пред'являються до учасників ЦТ, повідомили оглядачеві порталу www.interfax.by в Республіканському інституті контролю знань.

Основними причинами видалення абітурієнтів з аудиторій, де проходило централізоване тестування, були: використання шпаргалок, пронос сторонніх предметів, мобільних телефонів і інших пристроїв, що передають. Пару чоловік видалили за порушення порядку та тиші в аудиторіях. Абітурієнти не реагували на зауваження членів комісії, за що і були видалені з тестування, розповіли в РІКЗ.

Представники інституту навели приклад: абітурієнт, який проходив ЦТ з історії Білорусі, приніс на тестування цілу брошуру з історичними подіями та фактами.

У поточному році з централізованого тестування з математики було видалено 16 осіб, з ЦТ з історії Білорусі - 1 людина, з ЦТ по російській мові - 25 осіб, з ЦТ з білоруської мови - 7 осіб, з ЦТ по географії віддалених не було.

На питання оглядача порталу www.interfax.by про порушення з боку педагогів-організаторів на централізованому тестуванні, в Республіканському інституті контролю знань відповіли, що зауважень до даної категорії осіб немає. Як повідомляв раніше портал www.interfax.by , До Положення про порядок організації та проведення централізованого тестування в 2009 році внесені зміни і доповнення, в числі яких і те, що педагогам-організаторам, які будуть стежити під час випробувань за порядком в аудиторіях, забороняється мати при собі мобільні телефони та інші засоби прийому -передачі інформації, а також проносити і (або) використовувати ручки (гелеві або капілярні) з чорнилом чорного кольору.

Неявка на ЦТ або що вважали за краще абітурієнти тестування

Серед зареєстрованих на централізоване тестування з математики, російської та білоруської мов, географії, історії Білорусі, на ЦТ не з'явилася більше 7 тисяч чоловік, повідомили оглядачеві порталу www.interfax.by в Республіканському інституті контролю знань.

На ЦТ з математики неявка склала понад 3 тисячі осіб, з російської та білоруської мов - близько 2 відсотків від всього учасників тестування з даних предметів, або приблизно 3 400 осіб, з географії - 63 людини, з історії Білорусі - понад 600 осіб, розповіли в РІКЗ.

Деякі абітурієнти, збираючись відпочивати за кордоном Білорусі, віддали документи, що засвідчують особу, в посольства на отримання візи. Були спроби пройти на централізоване тестування з військового квитка, ксерокопії паспорта, свідоцтва про народження або посвідчення водія. Тобто, за словами представників РІКЗ, абітурієнти йшли на централізоване тестування з документами, з якими на ЦТ не допускають.

Республіканський інститут контролю знань нагадує абітурієнтам ще раз, що на ЦТ необхідно приходити за 30 хвилин до початку централізованого тестування, маючи при собі зареєстрований пропуск, документ, що засвідчує особу (паспорт, або вид на проживання, або посвідчення біженця, або довідку, що видається в разі втрати (розкрадання) документа, що посвідчує особу), ручку гелеву (або капілярну) з чорнилом чорного кольору, калькулятор (тільки на централізоване тестування з фізики та хімії).

Абітурієнт, який не з'явився на ЦТ з поважної причини (хвороба або інші непередбачені обставини, що перешкоджають участі в централізованому тестуванні, підтверджені документально), проходить його в резервний день (6 липня 2009 року), попередньо перереєструвавшись в період з 25 червня по 2 липня поточного року в одному з пунктів, що забезпечують реєстрацію на резервний день (Брестський державний технічний університет, Вітебський державний технологічний університет, Гомельський державний технічний універс Итет імені П. О. Сухого, Гродненський державний університет імені Янки Купали, Білорусько-Російський університет, Білоруський державний університет). Пунктом проведення централізованого тестування з усіх навчальних предметів в резервний день визначено Білоруський державний університет.

Все ще попереду...

  • ЦТ із суспільствознавства - 23 червня, початок о 11.00,
  • ЦТ по Всесвітньої історії новітнього часу - 25 червня, початок о 11.00,
  • ЦТ з фізики - 26 червня, початок о 11.00,
  • ЦТ з біології - 28 червня, початок о 11.00,
  • ЦТ з англійської, німецької, іспанської та французької мов - 30 червня, початок о 11.00,
  • ЦТ по хімії - 1 липня, початок о 11.00.

Все про централізоване тестування можна прочитати на сайті www.interfax.by в рубриці тестування .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online