З відеоспостереженням можна не хвилюватися за дитину у дворі або за збереження машини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

26.09.2016

Керуюча компанія «Затишний будинок» пропонує гарне і доступне рішення з безпеки дворів і під'їздів

Сьогодні проблема безпеки хвилює кожного жителя великого мегаполісу. Керуюча компанія «Затишний будинок», що використовує в своїй роботі сучасні напрацювання, знайшла спосіб підвищення безпеки для жителів свого району. Вона пропонує мешканцям будинків встановити відеоспостереження у дворі і під'їздах. Про те, для чого це потрібно і як може полегшити життя сучасній людині, кореспонденту «БІЗНЕС Online» розповів директор «Уютного дому» Марат Нурієв.

Про те, для чого це потрібно і як може полегшити життя сучасній людині, кореспонденту «БІЗНЕС Online» розповів директор «Уютного дому» Марат Нурієв

КАМЕРИ ЧУДОВО ЗНІМАЮТЬ НАВІТЬ ВНОЧІ

- Марат Абдулхаевіч, чому ваша керуюча компанія вирішила звалити на себе додатковий фронт роботи? По суті, організація відеоспостереження для багатоквартирних будинків - це нова послуга на казанському ринку.

- Ще в минулому році ми задумалися над тим, як нам захистити загальнобудинкові майно і як убезпечити людей, що живуть в житлових будинках, враховуючи, що всі центральні вулиці міста, торгові майданчики і офіси обладнані камерами спостереження, а житлові будинки, точніше, під'їзди і двори залишаються незахищеними. Ми запропонували жителям нову послугу - сучасне цифрове відеоспостереження. Багато хто вважає, що потрібно дбати про збереження тільки того, що є в квартирі. А все інше їх не стосується. Однак лавки у дворах, скла у вікнах під'їзду або поштові ящики - це все теж майно, в цілості якого повинні бути зацікавлені насамперед власники квартир. Тому що відновлювати або ремонтувати зламане доводиться за рахунок коштів самих мешканців, а це, скажу я вам, чималі гроші. Тому захистити загальнобудинкові майно також необхідно. Але яким чином? Ходити і дивитися, хто займається вандалізмом? Ми стільки засклили за 10 років в районі вікон в під'їздах, що один раз можна було б засклити всі житлові будинки в Казані. І рішення знайшлося. Потрібно встановити відеоспостереження, а в разі вандалізму можна подивитися запис, з'ясувати, хто це зробив, у кого руки сверблять.

- Здавалося, часи, коли молодь займалася вандалізмом, пройшли ...

- На жаль, це не так. У МВС заявляють, що зростання злочинів за минулий рік збільшився майже на чверть, а серед підлітків ще більше. І, природно, злочинці завжди будуть шукати більш зручне місце для скоєння злочину. У місті левова частка території знаходиться під відеоспостереженням, проте часом небезпека досі представляють під'їзди, двори і житлові масиви. Те пенсіонер пенсію отримав і не зміг до квартири донести, то все боятся появи чергового маніяка, який завівся у окрузі. Випадки, коли зловмисники протикають колеса автомобілів, припаркованих біля під'їзду, або ще гірше - «взувають» машину, не рідкісні і сьогодні. Всі ці проблеми можна ефективно вирішувати за допомогою систем сучасного відеоспостереження.

Всі ці проблеми можна ефективно вирішувати за допомогою систем сучасного відеоспостереження

Відеоспостереження - це безпека не тільки свого майна, але і впевненість у безпеці самих жителів, їх дітей, які гуляють в тому ж дворі. Ми часто бачимо в засобах масової інформації кадри, на яких камери відеоспостереження зафіксували злочинця, що допомогло оперативно розкрити органам внутрішніх справ злочин, але ще краще, коли камери допомагають ці злочини запобігти.

Ось деякі приклади: власники квартир, які живуть на перших поверхах будинку, все частіше відзначають, що після появи відеокамер перед під'їздом все рідше стали збиратися вночі люди, які розпивали спиртні напої, залишали за собою сміття і псували майно. В одному з під'їздів два рази ламали вхідні двері, але ж вона залізна, топтали квіткові клумби перед будинком і виривали квіти. Розуміння у таких людей того, що правопорушення фіксується, приходить теж не відразу. Вони ріжуть дроти і намагаються зламати відеокамеру, щоб за ними припинилася відеозйомка. Але після того як бачать, що обладнання вже відновлено, вважають за краще більше не з'являтися. Ну і, звичайно ж, заяви в поліцію з наявністю докази роблять свою справу.

Випадок другий: в одному з будинків періодично хтось ламав поштові скриньки, незважаючи на постійний ремонт, їх заміну на нові і пильність жителів порушників порядку зловити не вдавалося. У цьому будинку були встановлені відеокамери, і винуватці були зафіксовані в перший же тиждень їх роботи. Ними виявилися два молодих хлопця, що живуть в цьому ж будинку, яких, як виявилося, після розпиття спиртних напоїв тягнуло на псування майна. Справа була передана до поліції.

Випадок третій: серед білого дня невідомий чоловік виходить з під'їзду будинку по вулиці Амірхана, прикривши своє обличчя, знаючи, що йде відеозйомка, і розкриває підсобне приміщення. Виносить звідти інструменти також з прикритим обличчям. Далі правопорушник швидко йде за територію будинку. Товариш ніяк не припускав, що, сховавшись з місця злочину, далі його знімають камери другого будинку, де він уже відкрив своє обличчя. Правопорушником виявився житель цього ж будинку, де він розкрив підсобне приміщення. Справа була передана до поліції.

Справа була передана до поліції

Ще один випадок вже з загрозою життю стався недавно в нашому районі: неповнолітній молодий хлопець з якихось причин напав на дівчину і завдав 5 ножових поранень. Все подія відбулася за межами камер відеоспостереження. Злочинця визначили за показаннями потерпілої, а камери відеоспостереження зафіксували, як цей молодий чоловік вийшов з дому і попрямував до місця злочину. В цей же день зловмисник вирішив вивести з ладу зафіксували його відеокамери і завдав обладнанню пошкодження. Справа була передана до поліції.

- Дуже переконливі приклади. Вважаю, відеозйомка повинна бути хорошої якості, так як багато правопорушення відбуваються в нічний час, чи не так?

- Технології дозволяють зробити спостереження не для галочки, а для якості. Камери цифрові, з інфрачервоним підсвічуванням, з роздільною здатністю в 2 мегапікселя. Особливо чутливі матриці на відеокамерах фіксують прекрасну картинку і вночі. Це якість відповідає вимогам комітету ЖКГ. До речі, камери підключені до системи «Безпечне місто», і з їх допомогою поліцейські в разі чого зможуть розпізнати в автоматичному режимі осіб, які перебувають у розшуку, при попаданні цих особистостей в об'єктив. Погодьтеся, це також впливає на безпеку громадян. Камери встановлюються зовні над кожним під'їздом з оглядом на прибудинкову територію і дитячі майданчики, за бажанням - на першому поверсі біля ліфта і поштових скриньок. За заявою мешканців був випадок, коли ми поправляли камери зовнішнього спостереження, тому що 4 машини біля під'їзду не потрапляли під їх огляд. Було і таке, що додавали додаткову камеру на прохання. Це в черговий раз показує, що ми зацікавлені в роботі системи не для галочки.

45 РУБЛІВ В МІСЯЦЬ ЗА ВЛАСНУ БЕЗПЕКУ

- Скільки коштує ця послуга для мешканців?

- Ми з підрядником домовилися: вони обладнання повністю купують за свій рахунок, але в рахунку-фактурі ціна за нього буде приходити споживачеві протягом 6 місяців. Сума може скласти від 140 до 200 рублів. По закінченню цього терміну клієнт буде платити 45 рублів за щомісячне обслуговування. Але ми шукаємо можливість не виставляти перші 6 місяців такі великі суми, а залишити тільки 45 рублів. Для безпеки життя і здоров'я людей це не така велика сума. Ніяких корисливих цілей у нас немає, керуюча компанія на цьому не заробляє. Крім надання сучасних послуг для наших клієнтів, забезпечення їх безпеки наша мета - збереження загальнобудинкового майна, щоб поменше входити в будинки з ремонтом і заощадити кошти населення.

- Якщо порівняти з тими будинками, де вже встановлені камери, наскільки правопорушень стало менше і чи задоволені жителі цією функцією?

- У тих будинках, де встановили кілька років тому, практично немає правопорушень. Взяти до прикладу будинок по вулиці Адоратского, 19. Хоч будинок знаходиться біля ринку, сьогодні там ніяких правопорушень. Яких там тільки раніше неподобств не було, після установки камер все припинилося. У кожному будинку є два-три людини, які з якихось причин не хочуть ці камери встановлювати. Навіть є випадки навмисного вандалізму, коли їх навмисне розбивають. Потім доводиться підрядним організаціям за свій рахунок відновлювати. За нашими спостереженнями, камери ламають і обривають дроти ті, хто займається вандалізмом в будинку в принципі. Вони не відразу звертають увагу на те, що відеокамери встановлені. Може бути, вони не вірять, що апаратура працює. Після того, як ними починають цікавитися правоохоронні органи, хулігани розбивають камери. Але і в цих випадках зловмисників знаходять згідно з записами. Був випадок, коли на дідуся було складено адміністративне правопорушення, і справа була відправлена ​​до суду. За допомогою відеофіксації і наркоманів обчислювали в під'їзді. Протягом 2 - 3 місяців було 20 звернень МВС, коли за рахунок камер були розкриття скоєних злочинів. В основному крадіжки.

Щодо задоволених, незадоволених жителів - питання неоднозначне. Як правило, є армія тих, хто розуміє, що відеоспостереження потрібно, що воно стало ефективним інструментом у сфері безпеки, звичайним явищем. Але також є і ті, хто яро виступає проти. З різних причин. Від небажання бути знятим до «чому я повинен за це платити?» Однак навіть ті, хто спочатку був проти, нерідко звертаються до підрядника за відеоархівом, тому що іншої надії побачити, що сталося, не залишається. Взагалі, треба сказати, що відеоспостереження з розряду тих послуг, про які згадують, коли тільки щось відбувається. Але це нормально. Завдання саме в цьому - дати шанс знайти зловмисника та покарати його. Особливо коли інших варіантів не залишається. Сподіваюся, з кожним днем ​​все більше і більше людей буде це розуміти.

- Що потрібно зробити для того, щоб в будинку з'явилися відеокамери?

- За чинним Житловим кодексом це можна зробити тільки за ініціативою самих мешканців, і згодних з появою нової послуги в будинку повинно бути 67,7 відсотка власників. Потрібно провести загальні збори. Законодавець також дозволяє сьогодні і заочне голосування мешканців. Після появи протоколу з результатами зборів ми рекомендуємо фірму, яка пройшла всі перевірки і має відповідну компетенцію, а також доступ до роботи з установки камер. Мешканці можуть і свою компанію залучити для цього, але ми обов'язково повинні перевірити, що це за організація, щоб це не були якісь шахраї. І далі вже починається підключення. У кожному будинку встановлений відеореєстратор, запис зберігається в ньому близько 14 днів. Для деяких жителів це дуже важливо, тому що вони бояться того, що за ними стежитимуть. Що їх особисте життя буде зберігатися «на стороні». Цього нема. Жителі в будь-який час можуть вирішити: зробити доступ кожному мешканцеві окремо, щоб він мав доступ до архіву за логіном і паролем, або, як був досвід по одному з будинків, закрити доступ для загального доступу і «знімати» архів в разі якогось інциденту .

Жителі в будь-який час можуть вирішити: зробити доступ кожному мешканцеві окремо, щоб він мав доступ до архіву за логіном і паролем, або, як був досвід по одному з будинків, закрити доступ для загального доступу і «знімати» архів в разі якогось інциденту

- Для чого жителям мати вільний доступ?

- На дворі ХХІ століття, і можливості наявних технологій треба використовувати. Є спеціальний додаток для смартфонів, планшетів і смарт-телевізорів, в яке можна занести настройки будинку і квартири і спостерігати за своїм будинком, під'їздом, дитячим майданчиком онлайн. А також можна подивитися архів і визначити, чи прийшов ваша дитина зі школи додому в три, як повинен був, чи ні. Заодно можна протестувати, як ці камери працюють, якої вони якості, дійсно дуже зручно спостерігати за своїми дітьми.

На правах реклами

Але яким чином?
Ходити і дивитися, хто займається вандалізмом?
Вважаю, відеозйомка повинна бути хорошої якості, так як багато правопорушення відбуваються в нічний час, чи не так?
Якщо порівняти з тими будинками, де вже встановлені камери, наскільки правопорушень стало менше і чи задоволені жителі цією функцією?
Від небажання бути знятим до «чому я повинен за це платити?
Що потрібно зробити для того, щоб в будинку з'явилися відеокамери?
Для чого жителям мати вільний доступ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online