«The Great Gatsby», F. Scott Fitzgerald (Великий Гетсбі)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Огляд The Great Gatsby, F Огляд The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald

Френсіс Скотт Фіцджеральд «Великий Гетсбі» на англійській і російській мові (билингва).

«Великий Гетсбі» - роман, який приніс своєму творцеві світове визнання і популярність.

За совами самого письменника, під час роботи над романом він відчував у собі величезну силу, якої раніше ніколи не було. Фіцджеральд приступив до втілення свого задуму в 1923 році і кілька разів ретельно редагував і відточував написане до досконалості, так як відчував, що саме цей твір здатне принести йому справжнє визнання читачів. І передчуття не обдурили його.

Твір побачив світ у квітні 1925 року в Парижі і сьогодні в американській літературі зайняв почесне місце яскравого образу того часу, що отримав назву «Епоха Джазу». Примітно, що цей термін «Епоха (або Століття) Джазу» вийшов з-під пера самого Фіцджеральда і позначає період в американській історії, що почався після закінчення Першої світової війни аж до періоду Великої депресії в 30-х роках.
Дія в романі розгортається на узбережжі Лонг-Айленда недалеко від Нью-Йорка, де в розкішних віллах проживають мільйонери і описує американське суспільство 20-х років минулого століття. У ці роки після хаосу Першої світової війни в Америці настав період безпрецедентного багатства і процвітання. Економіка Штатів в ті роки отримала величезний поштовх до розвитку, а «сухий закон» дозволив багатьом підпільним торговцям спиртним дуже швидко розбагатіти і стати мільйонерами, так званими, нуворишами. Фіцджеральд в своєму романі з одного боку захоплюється цими заповзятливими американцями і їх неповторним зачаруванням, але в той же час засуджує їх надмірне прагнення до матеріальних благ і практично повна відсутність моральних засад.

Головний герой роману Нік Каррауей, від імені якого ведеться розповідь, приїхав з Середнього Заходу в галасливий і повний життя Нью-Йорк навесні 1922 року, в самий розпал Століття Джазу. Він приїжджає сюди в гонитві за своєю власною американською мрією і поселяється серед багатіїв Лонг-Айленда. Одним із сусідів Ніка стає таємничий мільйонер Джей Гетсбі, який на всю округу славиться гучними вечірками, які він постійно організовує на своїй віллі. Також по сусідству з Ніком живе його троюрідна сестра з чоловіком-аристократом. Нік поступово стає частиною і в той же час залишається стороннім спостерігачем світу багатих - їх інтриг, любові, ілюзій, вад і обманів. Ставши свідком багатьох подій життя цих людей, Нік вирішує розповісти їх історію в романі - історію про кохання, нескінченних мріях і трагедії, які відображають реалії того часу і звичаїв.

Роман «Великий Гетсбі» в 1998 році за версією видавництва «Modern Library» зайняв почесне друге місце в списку ста кращих романів 20-го століття. Починаючи з 1926 року, роман неодноразово було екранізовано. Остання, п'ята за рахунком, кіноверсія роману була створена в 2013 австралійським режисером Базом Лурманом, головні ролі в якій зіграли популярні актори - Леонардо ДіКапріо і Тобі Магуайр.

Завантажити книгу - білінгви (паралельне читання) (word 1,79Мб):

«The Great Gatsby», F. Scott Fitzgerald (Великий Гетсбі)

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online