Дев'ять днів без Джарти: українські лікарі переплутали рак з виразкою

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

25 серпня 2011, 7:55 Переглядів:

До Криму їхав з ентузіазмом. Фото прес-служби Радміну АРК.

Дев'ять днів тому в пансіонаті "Гліцинія" пішов з життя прем'єр-міністр Криму Василь Джарти. У кримському уряді більше місяця обнадіювали кримчан з приводу здоров'я Василя Георгійовича, стверджуючи, що він у відпустці і здоровий. Джерело, наближене до прем'єра, але не побажав назватися, розповів "Сегодня", що врятувати його можна було ще на самому початку хвороби, однак кримські медики не зуміли відразу розпізнати онкологічне захворювання і лікували його від виразки шлунка.

"Коли німецькі лікарі пояснили, що з ним, Джарти зняв міністра охорони здоров'я Криму, замінив всю медичну верхівку", - повідомило джерело. Один з провідних онкологів Інституту онкології та радіології АМН України пояснив "Сегодня": "З медичної точки зору все" вкладається "в рамки протікання такого онкологічного захворювання, як рак. У людини міг був тривалий уповільнений гастрит, на який він не звертав особливої ​​уваги. А у людей влади це не рідкість (через стреси). Потім гастрит міг прогресувати в виразку, яка може "миттєво" переродиться в рак. Пухлинний процес в шлунку часто викликає найсильніші кровотечі, від яких врятувати людину складно (тому що опух і проростають в судини). Так помер Абдулов ".

За словами медика, інтерпретувати операцію, яку робили Василю Джарти в Москві, складно. "Але можна зробити висновок, що її все-таки ховають. Зазвичай інформація та цікаві моменти перебігу хвороби все-таки просочується (тим більше, коли людина відома). Може це роблять, щоб не породжувати штучних домислів і чуток, а може - через за політичних міркувань ", - розповів онколог.

Двоюрідний брат Василя Георгійовича Микола Уздемір бачив його в останній раз на початку травня. "Він завжди приїжджав на поминальні дні в рідне село Роздольне в Донецькій області. І в цей раз ми зустрілися на кладовищі біля могили його батька. Я перед цим теж хворів. Він мені поставив одне питання:" Як ти себе почуваєш? "Я кажу: "Дякуємо. Краще. А ти як? "Він мені прямо в очі подивився і промовчав. Але вів він себе бадьоро, виду не подавав. Напевно, не хотів, щоб ми переживали".

Читайте також: Джарти поховали під молитви, збройові залпи і гімн України

Билися за Макіївці. За словами Миколи Уздемір, вже в дитинстві його двоюрідний брат був лідером. "Якщо що собі задумає, обов'язково доведе до кінця. Макіївку любив патологічно. Він приїжджав в село на літо. І якщо хлопці погано говорили про Макіївку, доходило до бійки. Ми росли, як всі сільські діти. Допоможеш щось по господарству і біжиш на річку. Він у нас і плавати навчився ", - згадує Микола Уздемір про двоюрідного брата. За його словами, Джарти з дитинства мав пристрасть до автомобілів: "Ще в школі навчився водити. І коли на СТО зібрав своїми руками" Жигулі ", які стали його першою машиною, дуже її любив. А років дев'ять тому полюбив полювання і зброя".

Джарти в армії. Навіть на службі Василь Георгійович не залишив своєї пристрасті до автомобілів. Фото прес-служби Ради міністрів АРК

У 1981 році Джарти закінчив факультет "Автомобілі та автомобільне господарство" Донецького політехнічного інституту і пішов працювати на СТО. "Василь починав з майстра дільниці, а через п'ять років пішов в бізнес, коли був старшим диспетчером", - згадує його колишній колега Володимир Меладзе. За його словами, колектив СТО був молодим і дружним. "Ми спілкувалися однією великою компанією, з сім'ями їздили на пікніки. Коли він став мером, запрошували його на ювілеї. Він не цурався, приїжджав, - згадує Володимир Меладзе. - Джарти був дуже веселим і емоційним. Міг легко спалахнути, але і відходив швидко . Єдине, чого не прощав, це обману. був у нас інцидент, коли одна людина обдурив Джарти. Він його знайшов і покарав. Він був дуже міцний фізично. Якщо на пікніках дуріли або на СТО боролися на руках, йому ніколи не було рівних. це він ще в селі своєму натренувався, де на свята вуст Аіва поєдинки ".

Дивіться ФОТОрепортаж: Джарти поховали під збройові залпи між двома смереками

СКРОМНИЙ СУСІД. У дев'ятиповерхівці мікрорайону Сонячний в Макіївці згадують молоду сім'ю Василя та Наталії Джарти як хороших сусідів: трималися скромно і ввічливо, ночами не шуміли. "У них з Наталкою тоді якраз народилася Олечка. Добре пам'ятаю, як сусідка катала Олю і відвезла її далеко від будинку. Потрібно було бачити, як він бігав по всіх дворах, шукав її. Такого турботливого батька я більше не бачила", - розповідає про колишнього сусіда макіївчанка Зоя Георгіївна. "Про нього кажуть, що був дуже суворим на роботі. Але я ніколи не чула, щоб він на Наташу або дочок голос підвищив або в наказовому порядку щось їм сказав, - додає Валентина Володимирівна, яка живе в тому ж будинку на кілька поверхів вище. - Олечку дивилася моя мама. до 4 років вона практично виросла в нашій квартирі. Якщо Вася з Наташею затримувалися на роботі, він завжди доплачував ". ". За словами сусідів, в 90-му році Джарти помінялися квартирами з матір'ю Василя Георгійовича - переїхали в її трикімнатну в іншому районі, а саму матір перевезли в двокімнатну. А ще через пару років і зовсім продали цю квартиру, але зв'язок з сусідами не втратили. "Олечка нудьгувала за моєю мамою, дзвонила нам. Він теж дзвонив, питав, як здоров'я. І коли жив ще у нас, теж ніколи не проходив повз, якщо вона сиділа на лавочці. Сяде поруч, поговорить. А коли я травмувалася на заводі, не зважав згодом - кожен день возив маму до мене в лікарню і назад ", - згадує Валентина Володимирівна.

Будинок в Макіївці. Будівля, де виріс кримський прем'єр, зруйновано. Фото ТРК "Юніон"

За її словами, в той час у Джарти був свій цех, де виготовлялися пластмасові кружки, креманки і пробки для винних пляшок: "У 1990 році мій син повернувся з армії. І Джарти його запросив до себе працювати. Саша в цеху пробув рік, і за цей час не помітив, щоб Вася займався чимось іншим, крім кооперативу. Хоча кажуть, що він був пов'язаний з рекетом, але я в це не вірю ", - запевняє вона.

Дивіться ФОТОрепортаж: У Криму прощаються з Джарти

ТРОЯНДИ ВІД МЕРА. У травні поточного року Василь Георгійович показував "Сегодня" перший виріб зі свого цеху - креманку, яку завжди перевозив до нового кабінету. "Він любив розповідати про ці креманки. Коли його діти ще були маленькі, вони поїхали на відпочинок до Криму, і десь в кафе їм принесли морозиво в креманках його виробництва", - розповідає Світлана Русакова, яка працювала прес-секретарем Джарти з 1998 року , коли він пішов з металургійної фірми і відразу був призначений заступником Юрія Псарьова, голови Гірницької районної ради Макіївки і батька нинішнього кримського віце-прем'єра Георгія Псарьова. "До сих пір не видалила його номер в мобільному, - зізнається Світлана. - Ми за ним були, як за кам'яною стіною. Пам'ятаю, я хотіла попросити його про допомогу в особистій справі, але зайшла в кабінет і не наважилася сказати. Доповіла про роботу , зібралася йти. Він мене кличе: "Русакова, повернися! Ти ж не за цим до мене прийшла ". Я питаю:" Як ви здогадалися? "Він відповідає:" По очах прочитав ". Він людей бачив наскрізь. І при цьому не соромився бути з нами нарівні. Пам'ятаю, вже був мером, але завжди на день журналіста особисто привозив мені кошик троянд ". Світлана розповідає, що і день держслужбовця в країні з'явився після того, як Василь Георгійович вирішив влаштувати свято своїм підлеглим. "Він тоді вже був міським головою. Одного разу він вибрав якийсь день і сказав:" Ось це буде День держслужбовця в мерії Макіївки ". Ми тоді цей день відзначили, а вже на наступний рік він домігся, щоб його зробили державним святом". Про період, коли Джарти працював в гірницького райради, Світлана Русакова згадує як про час, коли під його кабінетом було постійне стовпотворіння. "Про нього так часто писали, що у нього слово не розходиться з ділом, що це вже перетворилося в штамп. Якщо комусь скаже" так ", то вже ввечері це" так "повинно було здійснитися. А це були жукіе 90-е . Люди приходили до нього часом просто сказати, що вони хочуть їсти. Один раз прийшов чоловік інсулінозалежний. Каже: "Дайте мені рушницю або самі розстріляйте, тому що жити немає сил. Інсуліну не вистачає, їсти нічого ". Часом Василь Георгійович не знаходив нічого кращого, ніж дістати з кишені 20 грн. І дати людині".

Дивіться ФОТОрепортаж: Янукович, Колесніков і Ахметов попрощалися з Джарти в соборі

ЗАМІНЯТЬ ШУФРИЧЕМ, Яцуба АБО МОГИЛЬОВИМ. За словами тих, хто знав Василя Георгійовича до переїзду в Київ , До призначення в Крим він поставився з ентузіазмом. Двоюрідний брат Джарти Микола згадує: "Він мені каже:" Ми ж ходимо по золоту. Чому не можна зробити так, щоб їздили в Крим, а не за кордон? "А ще розповідав про те, як вперше зустрівся з кримськими татарами. Вони йому об'янялі, що вони - депортовані, що у них - особливий статус. Він їх запитав:" А я чим вас гірше? Греков теж виселили з Криму. Правда, я сам це не пережив, а предки пережили ".

Відзначимо, що пост кримського прем'єра як і раніше вакантна. Поки обов'язки голови Радміну АРК виконує перший віце-прем'єр Павло Бурлаков. На думку депутата Верховної Ради АРК Олександри Кужель, якщо прем'єром призначити екс-главу МНС України Нестора Шуфрича, то можна не переживати за парламентські вибори : "На півострові його завжди любили. Він енергійний, непоганий хлопець. А ось якщо ставити хорошого господарника, який не стане займатися політикою, а буде наводити порядок, то губернатора Севастополя Володимира Яцубу".

Читайте також: Кужель: Джарти повинен замінити Шуфрич або Яцуба

Серед інших кандидатів експерти вироблять міністра МВС України Анатолія Могильова. Віце-прем'єр АРК Катерина Юрченко впевнена: курс розвитку регіону не зміниться, кого б не призначили прем'єром. "Він нам давав дуже багато повноважень і все не контролював. Процеси, які запущені в Криму, незворотні. Стратегія на 10 років вже не залежить від кадрів. Потрібно реалізовувати всі плани, не тільки Джарти, а й президента. До того ж ми додаємо плани виходячи з тих завдань, які він ставив перед нами і які президент ставив на Раді "Регіонів", - пояснює Катерина Григорівна.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Дев'ять днів без Джарти: українські лікарі переплутали рак з виразкою". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Берегова Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Він мені поставив одне питання:" Як ти себе почуваєш?
А ти як?
Я питаю:" Як ви здогадалися?
Чому не можна зробити так, щоб їздили в Крим, а не за кордон?
Він їх запитав:" А я чим вас гірше?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online