Рішення проблем з енергоспоживанням при сублімаційного сушіння

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Продукти харчування, які отримані за допомогою технології сублімації сушіння, мають ряд незаперечних переваг, а точніше вони мають малу вагу, високу харчову цінність, термін зберігання. Час приготування таких продуктів, на багато скорочується, тобто, мінімальна кількість часу для приготування і максимальна натуральність і повноцінність продукту.

Природно такого продукту на прилавках вистачає. Як і споживачів. Вирішенням цілої низки завдань, стало сублімаційні консервування. Одна з головних завдань - доставка продуктів у важкодоступні зони (це гірські, північні), що дрейфують станції за полярним колом, геологорозвідувальні партії і ті місця, де не налагоджена холодильна мережу. А так же забезпечення туристів, створення харчових резервів. За рахунок зменшення обсягу і маси, вони зручні для зберігання.
Природно такого продукту на прилавках вистачає Рис №1. Схема машинно-апаратурного виробництва сублімованого сиру:
1,9 - автотранспорт, 2 - холодний склад, 3 - вальцювання, 4 - бак для збору сиру, 5 - ваги, 6 - візки, 7 - сублімаційний камера, 8 - камера з кондиціонуванням повітря, 10 - майданчик для зберігання цукру, 11 - микромельницу, 12 - ємність для зберігання цукрової пудри, 13 - змішувачі, 14 - бак, 15 - брикетувальний прес, 16 - пакувальний автомат, 17 - упаковка в картонну тару, 18 - майданчик для зберігання готового продукту. Але як завжди є але. Цей сублімаційний процес, є дорогим. І доцільно буде використовувати дорогу продукцію, або ціна на продукти буде завищена за рахунок якості товару. Тому, для зменшення собівартості продукції, виробникам потрібно постійно працювати над цим, в тому числі і над вирішенням проблеми з енергоспоживанням при сублімаційного сушіння. Природно для збільшення попиту, необхідно проводити грамотно рекламні акції, з огляду на те що останнім часом, збільшився попит на натуральні продукти, які зберегли всі свої якості і без будь-яких добавок. У наш час існують заводи з випуску сублімованих продуктів харчування, їх продукція користується попитом, але все одно ця технологія і її впровадження у виробництво знаходяться на початковій стадії розвитку. Причина цього, як було описано вище, висока собівартість на продукцію.

Зараз розглянемо одне питання як варіант, з виробництва сублімованого сиру, дивіться малюнок №1. Чому як приклад, тому що при оснащенні цеху або іншого приміщення додатковим, нескладним обладнанням, то можливо буде випускати продукцію широкого асортименту.


Устаткування, яке включено в цю лінію досить різноманітно. Але хочеться відзначити вакуум - сублимационную сушилку, яка забезпечує якість кінцевого продукту. СУ - 3,0 (В2 - ФСБ) малюнок №2.

СУ - 3,0 (В2 - ФСБ) малюнок №2

Рис №3. Об'ємно - планувальне рішення виробництва приміщення цеху по виробництву сублімованого сиру:
1 - допоміжна майданчик, 2 тамбур, 3 - камера зберігання, 4 - машинне відділення, 5 - майданчик для зберігання цукру в мішках, 6 - вальцювання, 7 - ємність для подрібненого сиру, 8 - ваги, 9 - субліматор з підвісними шляхами і допоміжним обладнанням, 10 - змішувач, 11 - ємність для змішаного продукту, 12 - прес, 13 - пакувальний автомат, 14 - майданчик для тимчасового зберігання продукту в споживчій тарі, 15 - місце технолога та інженера, 16 - микромельницу, 17 - ємність для цукрової пудри, 18 - майданчик упаковки в картонні ящики і временн ого зберігання, 19 - абсорбційна машина, 20 - майданчик для миття дек.

Підприємства хімічної та металургійної промисловості, мають високий потенціал вторинних енергоресурсів (ВЕР), але іноді встановлюють котли - утилізатори. З одного боку, це дозволяє використовувати (ВЕР), а з іншого боку це абсолютно екологічно. З першим, виникають проблеми теплового навантаження в літній час.
Отже, у нас два завдання: вирішення проблем з енергоспоживанням при сублімаційного сушіння і зниження сезонності теплового навантаження.
В даному проекті, розглянемо заміну холодильних машин (від яких працюють десублиматори сублімації установки), які використовують електроенергію на абсорбційну установку. Вона працює на парі котла - утилізатора, на заводі, до якого і прилаштовується цех з виробництва сублімованих продуктів.
Що нам це дасть. По-перше, це зниження споживання електроенергії в процесі виробництва до 30%. По друге це корисне використання (ВЕР), за допомогою котла - утилізатора. По-третє, досягається можливість скорочення величини накладних витрат, за рахунок поєднання взаємозв'язку різнорідних виробництв в свої рамки.
Цех з виробництва сублімованого сиру, буде прибудований до вже існуючого підприємству. Рішення об'ємно - планувального цеху, на малюнку №3

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter. Будемо вдячні за допомогу.

Категорія: сублімації сушіння / ТИПИ сушарок |

оцінити:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online