Пільгову іпотеку від 5,5% почнуть видавати в Примор'ї

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Приморському краї стартувала програма пільгового іпотечного кредитування «Доступна іпотека» для працівників бюджетної сфери. Уже в цьому році поліпшити свої житлові умови зможуть більше 120 приморських сімей. Відповідну угоду підписали глава Примор'я Андрій Тарасенко, заступник генерального директора ДОМ.РФ Денис Філіппов і генеральний директор Корпорації розвитку житлового будівництва Примор'я Роман Чернявський в понеділок, 23 липня.

Пільгова програма розроблена Корпорацією розвитку житлового будівництва за дорученням Андрія Тарасенка для того, щоб забезпечити житлом працівників бюджетної сфери і залучити в муніципалітети нові кадри. Зараз гостра нестача фахівців на територіях особливо відчутна в таких галузях, як педагогіка та охорону здоров'я. «Доступна іпотека» дасть можливість лікарям і вчителям купувати житло на пільгових умовах. Також програма відкрита для вчених, державних службовців і сімей з двома і більше дітьми.

«Доступна іпотека» передбачає можливість придбання житла як на первинному, так і на вторинному ринку

Як пояснили в Корпорації розвитку житлового будівництва, «Доступна іпотека» передбачає можливість придбання житла як на первинному, так і на вторинному ринку. Видавати кредити буде безпосередньо корпорація - регіональний оператор Єдиного інституту розвитку в житловій сфері «ДОМ.РФ» на території Примор'я.

«Іпотечна ставка для позичальників буде надаватися субсидія з регіонального бюджету. У 2018 році на ці цілі Адміністрація краю направить близько 30 мільйонів рублів, завдяки чому оформити іпотеку на пільгових умовах зможуть приблизно 120 сімей регіону, а вже в 2019 році на субсидування ставок за програмою буде витрачено 100 мільйонів рублів - поліпшити свої житлові умови зможуть майже 400 сімей краю », - підкреслив Андрій Тарасенко.

Іпотечна ставка для позичальників буде надаватися субсидія з регіонального бюджету. У 2018 році на ці цілі Адміністрація краю направить близько 30 мільйонів рублів, завдяки чому оформити іпотеку на пільгових умовах зможуть приблизно 120 сімей регіону

Відзначимо, базова ставка по іпотеці буде залежати від суми кредиту. Так, при обсязі кредитних коштів до 3 мільйонів рублів вона буде знижена на три пункти, до 4 мільйонів рублів - на два пункти, до 5 мільйонів рублів - на один пункт. Мінімальна ставка за пільговою іпотечній програмі з урахуванням субсидування складе 5,5% річних за умови, що квартира, що купується знаходиться на етапі будівництва, і 6% - якщо житло куплено на вторинному ринку.

Нагадаємо, глава Примор'я торкнувся питання нестачі кадрів в охороні здоров'я та освіті на зустрічі з Президентом Росії Володимиром Путіним 4 липня в Кремлі. Цей напрямок роботи Андрій Тарасенко вважає одним з пріоритетних для подальшого розвитку регіону.

«У всіх поїздках по краю я обов'язково буваю в місцевій школі і лікарні. Проблема всюди однакова - в лікарнях не вистачає лікарів, в школах - вчителів. А ті, що є, працюють з подвійним навантаженням. Яке б сучасне медичне обладнання ми не придбали, якщо на ньому немає кому працювати, воно перетворюється на безплідний шматок металу. Сьогодні наше завдання - залучити молоді кадри в міста і райони Примор'я », - раніше заявляв глава Примор'я.

Андрій Тарасенко доручив главам муніципалітетів активніше працювати з вузами по залученню на території молодих кадрів і випускників, які навчаються за цільовим набору, створювати в містах і районах всі необхідні умови для молодих фахівців, в тому числі що стосуються забезпечення житлом.

Дар'я Іванова, Ivanova _ ds @ primorsky. ru

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online